Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ὅλοι θά ἔχουν παρατηρήσει ὅτι οἱ ξένες γλῶσσες εἶναι γεμᾶτες ἀπό ἑλληνικές λέξεις κι αὐτό, γιατί δέν ὑπῆρξε διανόηση, ἐπιστήμη ἤ τέχνη, πού νά μήν ἐπινοήθηκε στήν ἀρχαία Ἑλλάδα.  Ὅ,τι ἔφτιαξε τό ἑλληνικό πνεῦμα, πέρασε στούς ἄλλους λαούς μέ τά ἑλληνικά τους ὀνόματα.  Ἐξ ἄλλου, τήν ἐποχή πού δημιουργήθηκαν, δέν ὑπῆρχαν ξένες λέξεις, ὥστε να προσδιοριστοῦν.
Ὁ ἑλληνικός λαός πού δημιούργησε τόν ὑπέροχο πολιτισμό, κυριάρχησε καί ἐξακολουθεῖ νά κυριαρχῆ σέ ὅλο τόν κόσμο. Ὁ ὀνομαζόμενος «δυτικός πολιτισμός» δέν ἔπαψε νά εἶναι ὁ ἑλληνικός πολιτισμός – παρ’ ὅλες τίς διαφοροποιήσεις πού ἔγιναν μέ τό πέρασμα τοῦ χρόνου – ἔτσι, ὅπως γεννήθηκε καί διαμορφώθηκε ἀπό τούς ἀρχαίους Ἕλληνες.

Πρόκληση της Αλβανίας: Αφαιρούνται τίτλοι ιδιοκτησίας από 123 ελληνικές οικογένειες - Στην περιοχή της Χειμάρρας

Πρόκειται για τίτλους ιδιοκτησίας που εκδόθηκαν 22 χρόνια πριν, το 1994, σε ελληνικές οικογένειες των Δρυμάδων Με μία προκλητική απόφαση τα Τίρανα ακυρώνουν τίτλους ιδιοκτησίας για τη γη που κατέχουν 123 ελληνικές οικογένειες στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας. Όπως έφερε στο φως η ενημερωτική πύλη himara.gr, μέσω γραπτής ανακοίνωσης που τοιχοκολλήθηκε σε καφενείο του χωριού, έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Τίτλων Ιδιοκτησίας που συστάθηκε από την Νομαρχία Αυλώνας με απόφαση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Πρόκειται για τίτλους ιδιοκτησίας που εκδόθηκαν 22 χρόνια πριν, το 1994, σε ελληνικές οικογένειες των Δρυμάδων, με βάση το νόμο 7501. Η προκλητική απόφαση κάνει λόγο για «παρατυπίες» σε 123 τίτλους ιδιοκτησίας που εκδόθηκαν το 1994 και ζητείται από τον Δήμο Χειμάρρας να προχωρήσει στην ακύρωσή τους

Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ: Κι όμως αγοράστηκε... χωρίς καμία μίζα! BINTEO

Ακόμη και σήμερα δεμένος στο Τροκαντερό ο ΑΒΕΡΩΦ, είναι επιβλητικός.Το Θωρηκτό που έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ελλάδας έχει τη δική του πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Στο Onalert θα διαβάσετε και θα δείτε τα κατορθωματά του έναντι των Τούρκων. Όμως έχει τεράστιο ενδιαφέρον το πως αγοράστηκε το Θωρηκτό και κυρίως ότι η αγορά έγινε…χωρίς μίζα!Κι όταν κάποιοι πλησίασαν τον επικεφαλής αξιωματικό του ΠΝ της διαπραγματευτικής ομάδας για να του δώσουν την νόμιμη προμήθειά του,εκείνος ζήτησε και επέβαλε το ποσό να αφαιρεθεί από το κόστος πληρωμής του πλοίου!

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…ΜΟΥΖΑΛΑΣ! (Βίντεο)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Μας έστειλαν αυτό το βίντεο που φυσικά δεν θα το δείτε σε κανένα ελληνόφωνο ΜΜΕ της εθνικής μας εξόντωσης.
Όπως θα δείτε, η Παμμακεδονική των ΗΠΑ αρχίζει την συλλογή υπογράφων για την ανατροπή της απόφασης του 2004 με την οποία οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία.
Πολλοί θα πουν ματαίες προσπάθειες, καθώς φρόντισαν πολύ καλά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των περασμένων ετών να θριαμβεύσει διεθνώς αυτή η παράνομη ονομασία.

ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;


Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Κεντρικός δρόμος μεγάλης ελληνικής πόλης.

Οι ανώνυμοι έχουν γίνει απρόσωποι και τα βλέμματα χαμένα στην νιρβάνα της ανυπαρξίας και της παρακμής.

Αλήθεια ποιος ενδιαφέρεται να σώσει αυτόν τον τόπο ?

«Ο τελευταίος του Τσέρνομπιλ» -Πώς είναι ο άνθρωπος που δεν το εγκατέλειψε ποτέ - Ο ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ ΤΟΥ (Εικόνες)

Το 1986, μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, που σκόρπισε ραδιενέργεια στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν άλλη στέγη.
Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του 90χρονου σήμερα Ivan Shamyanokο, ο οποίος δεν εγκατέλειψε το χωριό του, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, όπου έγινε το δραματικό αυτό πυρηνικό ατύχημα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ Σε δύσκολη θέση η Μέρκελ -Την κατηγορούν ότι «υπέκυψε» στον Ερντογάν

Η απόφαση της καγκελαρίου της Γερμανίας να δώσει εντολή σε εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη εναντίον ενός κωμικού που προσέβαλε, λέγοντας εκ προοιμίου πως θα παραβίαζε τον νόμο, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πυροδότησε επικρίσεις εναντίον της.

Οι επικρίσεις επικεντρώνονται κυρίως στο ότι δεν προστάτευσε την ελευθερία του λόγου στη χώρα της, ενώ προκαλεί νέο ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την Άνγκελα Μέρκελ.

Φορολογική επιδρομή δίχως έλεος: Επιβολή φόρου και στο ίντερνετ! - Έπονται αύξηση στον ΦΠΑ και (πάλι) στον ΕΦΚ - ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ... ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
Άλλος ένας φόρος που θα επιβληθεί επί δικαίων και αδίκων βρίσκεται στα σκαριά και είναι η επιβολή "χαρατσιού" στις συνδέσεις διαδικτύου.

Πρόκειται για μια κίνηση που θα επηρεάσει άπαντες αφού πλέον χωρίς διαδίκτυο ζει μόνο κάποιος που διαβιεί... σε σπηλιά. Φυσικά αυτός ο φόρος θα είναι ένας από τους... πολλούς που θα επιβληθούν στην νέα (μέχρι την επόμενη) φορολογική επιδρομή κατά των άτυχων πολιτών αυτής της χώρας.

Όλοι κατά Φίλη: Φέρνει τα πάνω-κάτω σε ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση - Αντιδράσεις προκαλούν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές

Καθηγητές δημόσιων σχολείων θα «βγάζουν» τα θέματα και θα επιτηρούν τις απολυτήριες εξετάσεις στα ιδιωτικά σχολεία - Ετοιμάζεται να καταργήσει τα μισά νηπιαγωγεία της χώρας
Συνεχίζεται η «βεντέτα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη και των ιδιωτικών σχολείων.

Ο υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει υπουργική απόφαση, η οποία επαναφέρει καθεστώς στα σχολεία, με βάση το οποίο, στις απολυτήριες γραπτές εξετάσεις της Γ' Γυμνασίου και της Γ' Λυκείου, τα θέματα σε κάθε μάθημα θα τα βάζουν δύο καθηγητές δημόσιου σχολείου, οι οποίοι θα βαθμολογούν και τα γραπτά των μαθητών.

Μυτιλήνη: Η κοινή έκκληση των θρησκευτικών ηγετών από το hotspot της Μόριας

Την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, ο οποίος ανταποκρίθηκε με γενναιοδωρία στην κρίση, εκφράζουν στην κοινή τους διακήρυξη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος σε κοινή διακήρυξη που υπέγραψαν το πρωί του Σαββάτου (16/04) στο κέντρο φιλοξενίας των 3.500 προσφύγων στη Μόρια.
Αποστολή Μυτιλήνη: Μαρία Γιαχνάκη
AdTech Ad
Από την Μυτιλήνη, οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες περιγράφουν το προσφυγικό ως «τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ενώ καλούν «τις κυβερνήσεις όλων των κρατών να προσφέρουν προσωρινό άσυλο και καταφύγιο σε όλους όσοι το δικαιούνται» θυμίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.