Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ – ο «Λυκούργος» της ΕΟΚΑ

Της ΚΑΡΟΛ ΓΡΙΒΑ

Ο Θεός και η Πατρίδα με καλούν , πατέρα. - Ζητώ την ευχή σου
Μάρκος Δράκος

18 Ιανουαρίου 1957, 63 χρόνια πέρασαν απο εκείνη τη μέρα ... όπου γράφτηκε με χρυσά γράμματα το όνομα ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ στην ενδοξότερη σελίδα της Ελληνικής μας Ιστορίας. Εκεί που η ελληνική περηφάνια , αψηφούσε κάθε κίνδυνο, εκεί που η παλικαριά αψηφούσε κάθε είδους φόβου και μετατρεπόταν σε αποφασιστικότητα και αγώνα, αναδεικνύοντας μέχρι και σήμερα πρότυπα ηρώων για τις παρούσες αλλά και τις μέλλουσες γενεές.

Ο Μάρκος Δράκος αποτελεί αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή μορφή στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59.
Δεν λύγισε ούτε για ένα λεπτό απο φυλακίσεις και βασανιστήρια!
Ο «Λυκούργος» όπως τον φώναζαν διακρινόταν για την ανδρεία και την πίστη του στο Θεό. Γνώριζε πολύ καλά πως η ελευθέρια ήθελε αρετήν αλλά και τόλμην.

Στον Δράκο υπήρχαν και περίσσευαν και τα δύο.

Ο «δεύτερος Παρθενώνας» που κατέληξε στο Βρετανικό Μουσείο αγοράστηκε σε δημοπρασία επί τουρκοκρατίας. - Ποιοι λεηλάτησαν τον αρχαίο ναό του Επικούριου Απόλλωνα...


Δεύτερος Παρθενώνας: Η ιστορία της Ελλάδας είναι πασίγνωστη. Το 1811 μια ομάδα Ευρωπαίων αρχαιοκαπήλων με επικεφαλής τον Τσαρλς Κόκερελ ήρθε στην Ελλάδα.

Δεύτερος Παρθενώνας: Σειρά απαγωγών των αρχαίων μνημείων


Τον Αύγουστο του 1811 η διεθνής ομάδα των Ευρωπαίων αρχαιοκαπήλων με επικεφαλής τον Τσαρλς Κόκερελ, έφτασε στη Φιγαλεία. Είχε σκοπό να λεηλατήσει τον περίφημο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.
Είχε περάσει μόλις ένας χρόνος από την αρπαγή των γλυπτών από το Ναό της Αφαίας στην Αίγινα αυτή τη φορά είχαν στόχο την Πελοπόννησο. Οι αρχαιοκάπηλοι εμφανίστηκαν με αγνές προθέσεις για να καταγράψουν και να μελετήσουν τον ναό. Ωστόσο, δεν είχαν πάρει καμία επίσημη άδεια από τους Τούρκους. Αυτή ήταν η δοκιμασμένη τακτική τους.

Διάσκεψη για Λιβύη: Διέρρευσε το προσχέδιο - Τι αναφέρει

Μόνιμη κατάπαυση του πυρός και συνεπή εφαρμογή του εμπάργκο όπλων περιλαμβάνει το προσχέδιο των συμπερασμάτων της αυριανής διάσκεψης του Βερολίνου, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση του ΟΗΕ που διέρρευσε σε διεθνή ΜΜΕ.
Οπως προκύπτει από την εσωτερική έκθεση, το τελικό ανακοινωθέν θα περιλαμβάνει επίσης μεταρρυθμίσεις στον τομέα της οικονομίας και της ασφάλειας. Οπως αναμενόταν, δεν γίνεται καμία αναφορά στα σύμφωνα Τουρκίας-Λιβύης.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, βάσει δημοσιευμάτων του λιβυκού Τύπου, θα ζητείται δέσμευση όλων

Έκλεισε τη στρόφιγγα του πετρελαίου ο Χαφτάρ - Κλιμακώνει τις πιέσεις ενόψει της διάσκεψης του Βερολίνου

Τα λιμάνια της ανατολικής Λιβύης που ελέγχει η δύναμη του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ανέστειλαν τις εξαγωγές αργού, μειώνοντας κατά 50% την παραγωγή και κλιμακώνοντας την ένταση ενόψει της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Η κίνηση καταγράφεται την ώρα που η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να πείσουν τον Χαφτάρ και τους ξένους υποστηρικτές του να τερματίσει τις επιχειρήσεις των δυνάμεών του, που διαρκούν εννέα μήνες, για την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας, έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ αλ Σάρατζ.

Πέθαναν μαρτυρικά στα χέρια τζιχαντιστών οι 2 απαχθέντες Επίσκοποι της Συρίας επειδή δεν απαρνήθηκαν την Ορθόδοξη Πίστη

Επισήμως δεν έγινε ποτέ γνωστή η τύχη των δύο απαχθέντων μητροπολιτών του Χαλεπίου, του Ελληνορθόδοξου Παύλου Yazigi (ο μικρότερος αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη) και του Συρορθόδοξου Επίσκοπου Γιοχάνα Ιμπραήμ αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν πως βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των φανατικών Ισλαμιστών γιατί αρνήθηκαν να απαρνηθούν την ορθόδοξοη Πίστη τους κερδίζοντας έτσι και αυτοί το δικαίωμα να ενταχθούν στις στρατιές των Αγίων που μαρτύρησαν για την Αληθινή Θρησκεία.

Anonymous Greece: «Χτύπησαν» τούρκικες ιστοσελίδες ως απάντηση στη χθεσινή κυβερνοεπίθεση Τούρκων χάκερ

Στο στόχαστρο των Anonymous Greece βρέθηκαν τούρκικες ιστοσελίδες. Οι Anonymous Greece προέβησαν σε αυτό το «χτύπημα» ως απάντηση στη χθεσινή κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν ιστοσελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας από Τούρκους χάκερ.
«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι χθες έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούρια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο. Εμείς τώρα θα δείξουμε τι έχουμε χτυπήσει μέσα σε λίγες ώρες» αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous Greece.

Εδαφικές διεκδικήσεις Τουρκίας σε Ελλάδα, Βαλκάνια & Μ. Ανατολή

Η τουρκική προπαγάνδα έχει ξεφύγει πλέον, καθώς η Άγκυρα μέσω των γνωστών άγνωστων, διεκδικεί περιοχές από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και το Ανατολικό Αιγαίο, μέχρι την ελεύθερη Κύπρο και τη Συρία. Νέους χάρτες κυκλοφορούν στην τουρκική κοινή γνώμη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στο Twitter, ανώνυμοι τουρκικοί λογαριασμοί.