Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Άπαντες στο Μέτωπο: Καλλιτέχνες, υπουργοί, καθηγητές, βιομήχανοι, συγγραφείς, δημοσιογράφοι….


Σαν σήμερα στις 28 Ιουνίου 1985, ο διάσημος ηθοποιός του θεάτρου και του ελληνικού κινηματογράφου Λάμπρος Κωνσταντάρας, αφήνει την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 72 ετών. 

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν ένας από τους χιλιάδες Έλληνες που πολέμησαν κατά των εισβολέων το 1940, πολλοί από αυτούς ήδη διάσημοι ή που έγιναν αργότερα διάσημοι και  διακρίθηκαν στον καλλιτεχνικό στίβο, ηθοποιοί, ζωγράφοι, ποιητές, πεζογράφοι κ.α.

Σε ηλικία 27 ετών, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας πήγε εθελοντικά στο αλβανικό μέτωπο με τον βαθμό του έφεδρου αξιωματικού. Πολέμησε στην πρώτη γραμμή μαζί με τον αδελφικό του φίλο Οδυσσέα Ελύτη.

«Από την Πεντέλη στον Παρθενώνα»: Διάλεξη του Μανόλη Κορρέ και παράλληλη έκθεση των αυθεντικών σχεδίων του στο ΕΙΠ

Ένας επεξηγηματικός περίπατος με τα αυθεντικά σχέδια του Μανόλη Κορρέ πραγματοποιείται στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, στις 7:30 μ.μ.

Κεντρικό θέμα της ομιλίας του καθηγητή και ακαδημαϊκού Μανόλη Κορρέ, θα αποτελέσει η ιστορία της κατασκευής του Παρθενώνα από την εξόρυξη και λάξευση των μαρμάρων ως τη μεταφορά τους στην Ακρόπολη, τα αρχαία λατομεία στην Πεντέλη, οι μέθοδοι παραγωγής και διακίνησης, τα εργαλεία και τα μεταφορικά μέσα καθώς και το φυσικό τοπίο κατά μήκος της οδού από την Πεντέλη στην Αθήνα.

Πέθανε ο ήρωας της Κύπρου, Ηλίας Γλετζές - Η μάχη με την 31η Μοίρα Καταδρομών στο ύψωμα Κοτζάκαγια τον έκανε θρύλο

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, μετά από πρόσφατο τροχαίο, ο υπολοχαγός (το 1974) Ηλίας Γλετζές, ο νικητής των Τούρκων στην καταδρομική επιχείρηση στο ύψωμα Κοτζάκαγια.

Ως διοικητής του 13ου Λόχου Κρούσεως της 31 Μοίρας Καταδρομών, τη νύχτα 20 προς 21 Ιουλίου 1974, με ελάχιστους καταδρομείς εισχώρησαν στις εχθρικές γραμμές και κατέλαβαν το ύψωμα διαλύοντας τουρκική δύναμη άνω των 300 ανδρών.

Άφησαν πίσω τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες, ενώ κατέστρεψαν το κέντρο επικοινωνιών του τάγματος.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Α.Σ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών που ιδρύθηκε στην Αθήνα το έτος 1928, συνεχίζει την αδιάλειπτη επί ολόκληρες δεκαετίες ενεργό παρουσία του σε Διεθνείς Οργανισμούς, υπενθυμίζοντας σε όλους τα φρικτά εγκλήματα της Τουρκίας εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και τον στραγγαλισμό των ατομικών δικαιωμάτων όσων έμειναν ακόμα στην Τουρκία, με κορυφαίο παράδειγμα την πεισματική φίμωση, από το έτος 1971, της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ενάντια ακόμα και στην ίδια την νομοθεσία της Τουρκίας!

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών τον Ιούνιο του 2023 συμμετείχε στην Συμπληρωματική Συνάντηση Ανθρώπινης Διάστασης (SHDM-III) του ΟΑΣΕ με θέμα «Ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στην προώθηση και προστασία της ανεκτικότητας και της απαγόρευσης των διακρίσεων» η οποία διεξήχθη στην Βιέννη μεταξύ 26 και 27 Ιουνίου 2023.

Η σχετική παρέμβαση του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, τον οποίο εκπροσώπησε ο πρώην πρόεδρος του Λεωνίδας Κουμάκης, εστίασε στην πολιτική διακρίσεων και μισαλλοδοξίας την οποία επιδεικνύει η Τουρκική Δημοκρατία  απέναντι στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Νετανιάχου: Σύντομα τριμερής Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου για τα ενεργειακά

FILE PHOTO: Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) και ο Ισραηλινός ομόλογός του Βενιαμίν Νετανιάχου (Δ). Φωτογραφία: Γραφείο Πρωθυπουργού Ισραήλ.  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα, όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.

Πολεμική Αεροπορία: Συνεκπαίδευση μαχητικών με KC-135 της USAF και Ε-3A AWACS του ΝΑΤΟ [vid]


Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες, διεξήχθη συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με αεροσκάφος KC-135 της U.S. Air Force (USAF) και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης Ε-3A Airborne Warning and Control System (AWACS) του ΝΑΤΟ.

Μεταφορικά αεροσκάφη και ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης στην κορυφή των προτεραιοτήτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις


Όπως πρόσφατα αποκάλυψε το Newpost, στις 14 Ιουλίου ολοκληρώνεται η προθεσμία που έδωσε η Πολεμική Αεροπορία στους ‘’μνηστήρες’’ προκειμένου να καταθέσουν τους φακέλους με τις πλήρεις προτάσεις τους

Κώστας Σαρικάς

Προς κ. ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια… Κι όμως, προτεραιότητα δεν είναι μονοδιάστατα τα εξοπλιστικά


Ο έμπειρος στον ευρύτερο τομέα της εθνικής ασφάλειας, Νίκος Δένδιας, ανέλαβε το κρίσιμο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η αρθρογραφία των ημερών επικεντρώνει στα προγράμματα επανεξοπλισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το κεντρικό επιχείρημα του σημερινού σχολίου όμως, είναι ότι εάν οι εξοπλισμοί εξακολουθήσουν να γίνονται “εν κενώ”, το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που προσδοκούμε.

Η Boeing θα παρέχει κιτ για τη μετατροπή ανθυποβρυχιακών τορπίλων σε όπλα ολίσθησης μεγάλης εμβέλειας


Καθώς το όπλο ολίσθησης για ανθυποβρυχιακό πόλεμο (ASW) πλησιάζει στο νερό, πετάει τα φτερά και την ουρά του και αναλαμβάνει το ρόλο του ως έξυπνη τορπίλη.

Γιατί οι ΗΠΑ κωλυσιεργούν για τα ελληνικά F-35; Η Αμάντα…


Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανακοίνωση της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-35, στην Ελλάδα, απέδειξε -για μία ακόμη φορά- το «φοβικό σύνδρομο» της αμερικανικής γραφειοκρατίας προς την Τουρκία. 

Πολεμική Αεροπορία: Νέα παρουσίαση της Lockheed Martin με αντικείμενο τα ατρακτίδια Sniper ATP και Legion

Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συνάντηση εκπροσώπων της Lockheed Martin με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. 

Ένοπλες Δυνάμεις: Συμμετοχή στην Πολυεθνική Άσκηση «PLATINUM WOLF 23» (pics)


Στην Πολυεθνική Άσκηση με την ονομασία «PLATINUM WOLF 23» συμμετείχαν, από την Πέμπτη 15 έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες.

Ελληνική ναυτιλία: Οι Ελληνίδες στα ηνία των μεγαλύτερων παγκόσμιων ναυτιλιακών κολοσσών


Ολοένα και πιο ισχυρή παρουσία στον άκρως ανταγωνιστικό και παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο της ναυτιλίας αποκτούν τις τελευταίες δεκαετίες οι γυναίκες, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα. 

Ο «Ανήφορος» του Γιώργου Γεραπετρίτη


Αλεξία Τασούλη

Η Αλεξία Τασούλη γράφει στο «Διπλωματικό Διαβατήριο» και το Newsbomb.gr, για τον νέο υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Τουρκία: σε στάση άμυνας για το... «γεράκι» Γεραπετρίτης


Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και όπως είναι φυσικό οι προβολείς των τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι στραμμένοι πάνω του, «ξεσκονίζοντας» ποιος είναι, το βιογραφικό του και φυσικά δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Η Σουηδία έδωσε άδεια για συγκέντρωση όπου θα καεί το Κοράνι και αναζωπυρώνει τη «φωτιά» με την Τουρκία


Μια αντίστοιχη διαδήλωση, με κάψιμο Κορανίου, τον Ιανουάριο είχε προκαλέσει την οργή της Άγκυρας

Επίσκεψη Μ. Κεφαλογιάννη στον Μπελέρη: Να αναλάβει πρωτοβουλία η Ρ. Μετσόλα


Για τη συνάντηση που είχε στις φυλακές των Τιράνων με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ενημέρωσε την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και την εισηγήτρια της Έκθεσης για την ένταξη πορεία της Αλβανίας, Ισαμπέλα Σάντος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σύνδεσης και Σταθερότητας ΕΕ-Αλβανίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης. 

Ο Φρέντι Μπελέρης στέλνει μήνυμα στους κατοίκους της Χειμάρρας από το νοσοκομείο: Θα περιμένουμε τις εξελίξεις


Μήνυμα στους κατοίκους της Χειμάρρας στέλνει από το νοσοκομείο των φυλακών όπου βρίσκεται ο Φρέντι Μπελέρης. «Θα περιμένουμε με υπομονή και αισιοδοξία τις εξελίξεις» επεσήμανε χθες (Τρίτη 27/6) που ήταν η ημέρα της ορκωμοσίας του, στην οποία όμως δεν του επετράπη να παραστεί.

Βουλγαρικός Σύλλογος Απογόνων Μεταναστών Βόρειας Μακεδονίας Ενάντια στο Ψήφισμα της Bundestag για «Μακεδονικό Πολιτισμό, Ταυτότητα και Γλώσσα»


Ιούνιος 28, 2023. Ελλάδα.

Σόφια.

Επιστολή του Βουλγαρικού Συλλόγου Απογόνων Προσφύγων και Μεταναστών από την Επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας  προς την Bundestag

Επιζών του ναυαγίου στην SZ: Φταίει η ελληνική ακτοφυλακή


Το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου και οι μαρτυρίες των επιβαινόντων προσφύγων απασχολούν τον γερμανικό τύπο. Η Frontex «σκέφτεται να αναστείλει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα».

Τζο Μπάιντεν: Ο Πούτιν έχει γίνει ένας «παρίας» και «χάνει τον πόλεμο» στην Ουκρανία


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει γίνει «ένας παρίας» και είναι «ξεκάθαρο ότι χάνει τον πόλεμο»  στην Ουκρανία, ακόμα κι αν, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, είναι πολύ νωρίς να πει κανείς αν ο Ρώσος ομόλογός του αποδυναμώθηκε από την σύντομη ανταρσία της Wagner. 

Ντούντα: Η Πολωνία θα κάνει τα πάντα για να διασφαλισθεί η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ


Η Πολωνία και η Λιθουανία θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα στο Κίεβο.

Κρεμλίνο: Συζητούνται αλλαγές στη νομοθεσία μετά την ανταρσία της Wagner, στη Μόσχα απεσταλμένος του Πάπα


Η ρωσική ηγεσία συζητά εάν χρειάζονται αλλαγές στη νομοθεσία μετά την ένοπλη ανταρσία της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner το Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ζελένσκι: Δεν είναι αποδεκτή καμία ειρηνευτική λύση που θα μετατρέψει τον πόλεμο σε παγωμένη σύρραξη


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι  Carl Court, Pool via AP

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε ειρηνευτική εκδοχή που θα επιτρέψει στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της χώρας του να μετατραπεί σε μία παγωμένη σύρραξη.

Ο Πούτιν… υποβαθμίζει την ανταρσία: Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται πως άφησε σκόπιμα να εξελιχθεί η 24ωρη εξέγερση της Βάγκνερ

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Μιλώντας χθες στα μέλη των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, ο Πούτιν ισχυρίσθηκε (χωρίς να παρουσιάσει κάποια στοιχεία) ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις «απέτρεψαν ουσιαστικά έναν εμφύλιο πόλεμο» ενεργώντας συνεκτικά κατά τη διάρκεια της ένοπλης ανταρσίας του επικεφαλής της παραστρατιωτικής-μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γκεβγκένι Πριγκόζιν, το περασμένο Σάββατο.

Διακινούσαν στις Νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ χαρτιά για ανταλλακτικά νομίσματα! Αποκαλυπτικός Τάτσης!


Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρέει, τόσο θα βγαίνουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά.

8 χρόνια από τα capital controls


8 χρόνια από τα capital controls

Καραμπελιάς Γιώργος: Ολοκλήρωση μεταπολιτευτικής περιόδου. Πάμε σε μια νέα εποχή / Ενημέρωση & Σκέψη


Καραμπελιάς Γιώργος: Τέλος μεταπολιτευτικής περιόδου. Πάμε σε μια νέα εποχή.

Σουηδία: Διαδήλωση με καύση του Κορανίου


1. Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του Πούτιν έχει αρχίσει
2. Σουηδία: Διαδήλωση με καύση του Κορανίου

Τι προνοεί ο κανονισμός της Πράσινης Γραμμής


Τι προνοεί ο κανονισμός της Πράσινης Γραμμής

Περί συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους (27-6-2023)


Περί συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους

Γιατί είναι βαλτωμένος κανονισμός με ευθύνες ΕΕ και των κυβερνήσεων


Γιάννος Χαραλαμπίδης : Γιατί είναι βαλτωμένος κανονισμός με ευθύνες ΕΕ και των κυβερνήσεων

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου | Μεσημβρινό δελτίο | 28/06/2023


1. Νίκος Δένδιας: Οι άξονες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
2. Επικοινωνία σύμβουλου Τουρκου Προέδρου με Σάλιβαν - Στο επίκεντρο η σημασία σταθερότητας στο Αιγαίο
3. Επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου
4. Αποκαλύψεις Λουκασένκο για τη διαπραγμάτευση με τον Πριγκόζιν

Υπουργικό: Τα μηνύματα Μητσοτάκη, οι προτεραιότητες και οι «μπλε φάκελοι» των υπουργών | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 28/06/2023 | OPEN TV


1. Υπουργικό: Τα μηνύματα Μητσοτάκη, οι προτεραιότητες και οι «μπλε φάκελοι» των υπουργών
2. Μητσοτάκης: Θα είχαμε κυβέρνηση από τον Μάιο αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική
3. Ο Μπλίνκεν συνεχάρη τον Μητσοτάκη για την εκλογική νίκη
4. Νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη: Όλο το βάρος στην οικονομία για ισχυρή ανάπτυξη
5. Όλα τα όπλα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

45 ημέρες στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης | Αταίριαστοι | 28/06/2023


45 ημέρες στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης

Έκτακτη είδηση: Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης | OPEN TV | 28/06/2023


Έκτακτη Επικαιρότητα: Η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου 

Τουρκία: Η αγωνία της για την αγορά F-35 από την Ελλάδα | Σήμερα | 28/06/2023


1. Προετοιμασίες για συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη: Ανοιχτή η ατζέντα συνάντησης μαζί με τους συνεργάτες
2. Τουρκία: Η αγωνία της για την αγορά F-35 από την Ελλάδα
3. Ι. Μάνδρου: «Του χρόνου τέτοια εποχή, ο Κασιδιάρης θα είναι έξω»

Λουκασένκο: Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία


1. Λουκασένκο: Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία
2. Σχέδιο επίθεσης στο Ιράν ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα που κράτησε ο Τραμπ