Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα για την Wall

 Dow13.232,62-20,14 -0,15%  



  Nasdaq3.055,26-1,11 -0,04%  

Η Wall Street σήμερα
Τέλος έλαβε το ανοδικό σερί των 7 ημερών του Dow Jones στις συναλλαγές της Παρασκευής κατά τις οποίες μόνο ο S&P 500 κατάφερε να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο.

Στη συνεδρίαση της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας, η οποία ήταν η καλύτερη από τον περασμένο Δεκέμβριο, κατεύθυνση έδωσαν τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η Thomson Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan κατέγραψε στα μέσα Μαρτίου πτώση ο διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Ο δείκτης υποχώρησε στις 74,3 μονάδες από 75,3 μονάδες στο τέλος Φεβρουαρίου ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν άνοδο στις 76 μονάδες. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών σημείωσε άνοδο στις 84,2 μονάδες από 83 μονάδες ενώ ο δείκτης των προσδοκιών υποχώρησε στις 68 μονάδες από 70,3. Ο δείκτης για τον πληθωρισμό σε ορίζοντας ενός έτους σημείωσε μικρή άνοδο στο 4% από 3,3% ενώ σε βάθος πέντε ετών αυξήθηκε στο 3% από 2,9%.

Αμετάβλητη παρέμεινε σε μηνιαία βάση η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ το Φεβρουάριο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Η παραγωγή του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκε ανοδικά σε αύξηση κατά 0,4%, ενώ είχε αρχικά ανακοινωθεί αμετάβλητη. Παράλληλα, η παραγωγική δυναμικότητα υποχώρησε ελαφρώς στο 78,7% από το 78,8% τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων καθώς οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για άνοδο κατά 0,4% της βιομηχανικής παραγωγής και παραγωγική δυναμικότητα στο 78,8%. Σε ετήσια βάση η παραγωγή ενισχύθηκε κατά 4%. 

OI TEΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ

Τό ἀποκορύφωμα τῆς κυπριακῆς τραγῳδίας ὑπῆρξεν ὁ ἀπαγχονισμός τοῦ δεκαεννεατοῦς μαθητοῦ Εὐαγόρα Παλληκαρίδη ἀπό τόν Χάρτιγκ, πού νόμισε πώς μέ αὐτό θά ἔκαμπτε τήν ἀγωνιστικότητα τῆς Ε.Ο.Κ.Α., διότι κατά τό διάστημα τοῦτο πολλοί νεαροί κατετάγησαν εἰς αὐτήν γεμᾶτοι θάρρος καί αὐτοθυσίαν.

Παρ’ ὅλας τάς παρακλήσεις τοῦ πατέρα καί τάς τόσας ἄλλας ἐνεργείας διά τήν σωτηρίαν τοῦ ἀθώου, αὐτοῦ παιδιοῦ ὁ Χάρτιγκ ἐπέσπευσε τήν ἐκτέλεσίν του, διότι ἐπίστευεν ὅτι θά κατέφερε καίριον πλῆγμα κατά τοῦ ἀπελευθερωτικοῦ ἀγῶνος τοῦ κυπριακοῦ λαοῦ.
Ἦτο τόση ἡ βία του, ὥστε νά διατάξῃ τήν ἐκτέλεσίν του πρό τοῦ μεσονυκτίου, ἐνῷ ὅλους τους προηγούμενους τούς ἐξετέλεσαν κατά τάς πρώτας πρωϊνάς ὥρας, διότι ἤθελε νά προλάβῃ μη τυχόν καί ἤρχετο χάρις ἀπό τήν Βασίλισσαν, διότι ὅλοι αὐτό ἐπεριμέναμεν. Λέγεται ὅτι ἐδόθη ἡ χάρις, ἦτο ὅμως ἀργά, ἄν πράγματι ἐδόθη.

Ο Αβραμόπουλος μηνύει πολίτες που έγραψαν δυσμενή σχόλια στο Facebook!!!

Τα δυσμενή σχόλια κατά του προσώπου του που έγραψαν δύο πολίτες στο Facebook, προκάλεσαν την οργή του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση.
Το ... «έγκλημα» των δύο πολιτών σύμφωνα με το thermopilai.org για το οποίο δικάζονται σε λίγες μέρες- διαπράχθηκε πριν 1,5 περίπου χρόνο, λίγο πριν από τις Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές και κατά την προεκλογική επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ν.Δ στην Καστοριά.
Πληροφορούμενοι οι δύο πολίτες (και οι δύο με προϊστορία στην τοπική οργάνωση της ΟΝΝΕΔ και ΝΔ) την επίσκεψη του Αβραμόπουλου στην πόλη τους, τους ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους σχολιάζοντας τον σε προσωπική σελίδα φίλου τους στο Facebook, κατηγορώντας τον μεγαλόσχημο πολιτικό για τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας και ασκώντας του έντονη κριτική για την εκτόξευση των δαπανών και την υπερχρέωση με πολλά δισεκατομμύρια του συστήματος υγείας.

Ζητούν νέες μειώσεις μισθών στο ιδιωτικό τομέα - Θέλουν να μας φτάσουν στα επίπεδα της Κροατίας

Σχόλιο από ALEXANDER

Η Λαγκαρντ ζεί με 250 ευρώ;

- Συγκρίνουν την Ελλάδα με άλλες χώρες ως προς το κόστος εργασίας
- Ζητούν μέτρα 14 δισ. για την περίοδο 2012-2014
- Απαιτούν περιορισμό των κοινωνικών επιδομάτων
Νέες μειώσεις μισθών ζητούν οι δανειστές μας θέλοντας να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα χαμηλού εργατικού κόστους.

Το μήνυμα έστειλε απο τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν Ματίας Μορς λέγοντας χαρακτηριστικά πως “σε ο,τι αφορά τη μείωση του μισθολογικού κόστους θα έλεγα ότι έχουμε διανύσει το μισό δρόμο. Εξαρτάται από τη σύγκριση. Συγκρίνουμε με άλλα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης ή με όλους τους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας; Θα έλεγα όμως ότι είμαστε στα μισά".

Στις εκθέσεις τους η Κομισιόν και το Δεθνές Νομισματικό Ταμείο συγκρίνουν το κόστος εργασίας στην Ελλάδα με εκείνο άλλων χωρών.

Ο Κ. Λαλιώτης επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ Διεκδικεί ειδικό ρόλο στις εκλογές χωρίς ωστόσο να επιζητά την κάθοδό του.

Ο Κ. Λαλιώτης επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ
Σχόλιο από ALEXANDER

Eμπρός... προς τα πίσω!!!

Ο Κώστας Λαλιώτης επανακάμπτει στο ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Το προηγούμενο διάστημα Βενιζέλος – Λαλιώτης βρισκόταν σε συχνή επικοινωνία και αντάλλασσαν απόψεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν, διαχρονικά, φιλικές σχέσεις με τον κ. Κώστα Λαλιώτη (όπως ο κ. Πέτρος Ευθυμίου) στήριξαν τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο θέμα της διαδοχής.
Ο Κώστας Λαλιώτης απομακρύνθηκε από τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 2002 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και έκτοτε δεν είχε ενεργό ρόλο.
Οι σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν πάντα «σχέσεις αποστάσεων» και η μόνη φορά που υπήρξε στενή συνεργασία ανάμεσά τους ήταν στις εκλογές του  2007, ή όταν ο κ. Λαλιώτης είχε αναλάβει την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Ένας στους τέσσερις θα πετούσε αυγά και γιαούρτια σε πολιτικούς Κοινωνία γεμάτη θυμό και οργή ετοιμάζεται να ξεσπάσει

Ένας στους τέσσερις θα πετούσε αυγά και γιαούρτια σε πολιτικούς
Η αβεβαιότητα και ο φόβος για το μέλλον, τα συνεχή χαράτσια και οι φόροι, η ανεργία και οι περικοπές μισθών, οπλίζουν το χέρι των πολιτών που δηλώνουν έτοιμοι να ξεσπάσουν με την πρώτη ευκαιρία στους πολιτικούς. 
Αντιδράσεις όπως οι επιθέσεις με αυγά, γιαούρτια, ακόμα και η χειροδικία εις βάρος των πολιτικών, θεωρούνται από αρκετούς «αποτελεσματικές πρακτικές».
Η αγανάκτηση και η οργή των πολιτών ξεχειλίζει και αυτό αποτυπώνεται στην έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ισπανίας της Πορτογαλλίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας, που έρχεται στη δημοσιότητα.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι η κρίση καθιστά εξαιρετικά ευάλωτους όσους βρίσκονται στα άκρα του οικονομικού φάσματος: τους πολύ φτωχούς και τους πολύ πλούσιους - οι τελευταίοι, καθώς φοβούνται το «απ' τα ψηλά στα χαμηλά και απ' τα πολλά στα λίγα».

Τα γεράκια της Άγκυρας ετοιμάζουν αποβατικό στόλο

Τα γεράκια της Άγκυρας ετοιμάζουν αποβατικό στόλο
Του Βελισσάριου Δραγάτση από το    newsbomb

Ιδιαίτερη δημοσιότητα για την παράδοση του πρώτου αποβατικού σκάφους Ç-151
Ενημέρωση από τους επιτελείς ζητεί ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δ. Αβραμόπουλος


Υπεροπλία και στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο βαυκαλίζεται η ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επίπεδο ναυτικής ισχύος.
Αυτό αποδεικνύει η επίμονη αμυντική προπαρασκευή του Πολεμικού Ναυτικού (Turk Deniz Kuvvetleri) της γειτονικής χώρας. Το πρώτο αποβατικό πλοίο τελευταίας γενεάς παραδόθηκε στο πλαίσιο συμβολαίου κατασκευής οκτώ μονάδων αποβάσεως από τους ταρσανάδες της Ανατολίας (Anadolu Tersanesi). Η παράδοση του πρώτου σκάφους με κωδική ονομασία Ç-151 έγινε με κάθε επισημότητα. Μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο από τη διαδικτυακή τηλεόραση της "Χουρριέτ" (Hurriet).

Ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών;

Ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών
Ενδεχομένως και την Κυριακή το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος να υποβάλλει την παραίτηση του από την κυβέρνηση στον πρωθυπουργό.
Τουλάχιστον, γι αυτό το ενδεχόμενο ετοιμάζονται από τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρίσκονται προς αναζήτηση του αντικαταστάτη του.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι αυτό που προβλέπει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος θα είναι αυτός ο οποίος θα αναλάβει και το συγκεκριμένο πόστο.
Η αρχική εκτίμηση πως θα ήταν προσφορότερο να μετακινηθεί στο Οικονομικών κάποιο νυν κυβερνητικό στέλεχος, που δεν θα έχει πολιτικές φιλοδοξίες, υπό την έννοια ότι δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική περίοδο καθόλου, αρχικά φάνηκε να επικρατεί ως άποψη.

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει αρχηγό αλλά όχι και ποσοστά

Η αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως δεν άλλαξε και την ψυχολογία των ψηφοφόρων του καθώς τα ποσοστά παραμένουν απογοητευτικά. Πρώτη αλλά μακριά από την αυτοδυναμία βρίσκεται η ΝΔ και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου αυξάνουν συνεχώς τα δημοσκοπικά τους ποσοστά. Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης του ΣΚΑΙ και της εταιρείας Public issue είναι ότι το 25,5% δηλώνει πως θα απέχει από τις εκλογές ή θα ρίξει ψήφο διαμαρτυρίας.

Οριακή υποχώρηση γιά το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Ελαφρά πτωτικές τάσεις παρουσίαζε μέχρι τις 13:10 το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε οριακή ποσοστιαία πτώση της τάξης 0,01% και υποχωρούσε στις 269,51% μονάδες.

Οριακή πτώση 0,06% παρουσίαζε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος βρισκόταν στις 95,95 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στις 341.276,98 ευρώ.
Παρόμοιες πτωτικές τάσεις κατέγραφαν και οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Η Κύρια Αγορά παρουσίαζε πτώση 0,01%, η Παράλληλη 0,82%, η Εναλλακτική υποχωρούσε κατά 0,48%, οι Τράπεζες κατά 0,08%, ενώ οι Επενδυτικές σημείωναν ζημιές της τάξης του 0,23%. Αμετάβλητα παρέμειναν τα Ξενοδοχεία.

ΧΑ: Οι τράπεζες παρασύρουν τον Γ.Δ. σε απώλειες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 750 μονάδων κινείται εκ νέου την Παρασκευή το Χ.Α., μετά τα χθεσινά κέρδη, χωρίς να μεταβάλλεται το υποτονικό συναλλακτικό σκηνικό.

Ο Γενικός Δείκτης εξακολουθεί να κινείται εκατέρωθεν των 750 μονάδων, ο δείκτης των τραπεζών εξανεμίζει κέρδη που έφτασαν νωρίτερα το +1,70%, ενώ από τη σύνθεση του FTSE20 ξεχωρίζουν ανοδικά οι μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΚΑΕ, ενισχυμένες άνω του 2%.

«Το άνευρο σκηνικό αναιμικών τζίρων ενδέχεται και σήμερα να διατηρήσει σε σταθεροποιητικούς τόνους την συνεδρίαση, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται επιμέρους θετικότερες διαφοροποιήσεις σε μετοχές του εμποροβιομηχανικού κλάδου» σχολιάζει η Beta Securities.

Σκάκι και Μικρά Ασία

Του Ν.Λυγερού 

Όταν εξετάζουμε το θέμα της Μικράς Ασίας, είμαστε τόσο φορτισμένοι από τα ιστορικά δεδομένα που δυσκολευόμαστε να κάνουμε μια ορθολογική ανάλυση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στην ιστορία μας και ότι δεν πρέπει να ονομάζουμε τα πράγματα με το όνομα τους. Για να αποφύγουμε τις κλασικές παγίδες του θέματος, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε στρατιωτικές σχολές, όπου κάθε λέξη έχει την καθορισμένη έννοια της, κάνουμε χρήση της σκακιστικής ορολογίας σε συνδυασμό με τη γνωστική ανάλυση. Έτσι εξηγούμε τα νοητικά σχήματα του πλαισίου, του πεδίου, του πεδίου δράσης και του πεδίου μάχης για να ξεκαθαρίσουμε αυτούς τους ορισμούς, τους οποίους, εσκεμμένα ή λανθασμένα, ταυτίζουμε. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μελετήσουμε και σε στρατηγικό επίπεδο τις τοποθεσίες πάνω στην σκακιέρα, δίχως να μπερδευόμαστε με τακτικά προβλήματα.

Η ΑΟΖ ως αξιολογία των εκλογών

Του Ν.Λυγερού

Ανάμεσα στα εθνικά θέματα, υπάρχει ένα που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη αξία τον τελευταίο καιρό: είναι η ΑΟΖ. Ενώ υπάρχει ως θεωρητική οντότητα από το 1982, μόνο πρόσφατα έγινε μαζικά γνωστή στο ελληνικό γίγνεσθαι. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία καθυστέρησης της θέσπισης της από την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, ανήκει στις πιο σημαντικές εκκρεμότητες του ελληνικού κράτους, το οποίο δεν πρέπει να απεμπολήσει τα δικαιώματά του. Έτσι η ΑΟΖ αποτελεί τώρα ένα κριτήριο για τις επόμενες εκλογές και θα πρέπει σιγά σιγά όλα τα κόμματα να δεσμευτούν με τυπικό ή τουλάχιστον άτυπο τρόπο, έτσι ώστε να συμμετάσχουν όλα στην εθνική προσπάθεια της θέσπισής της. Βέβαια, αυτή η τοποθέτηση δεν είναι ικανή συνθήκη, διότι θα πρέπει να υπάρξουν και διαπραγματεύσεις με τα άλλα κράτη όσον αφορά στην οριοθέτησή της, αλλά είναι σίγουρα απαραίτητη. Με άλλα λόγια, η ΑΟΖ είναι το πλαίσιο της αξιολογίας και όχι της αξιολόγησης των εκλογών. Διότι η ελληνική ΑΟΖ είναι μία αξία πάνω στην οποία ο λαός μας θα μπορέσει να χτίσει το μέλλον του.

Τα νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου

Του Ν.Λυγερού

Όταν οι δικοί μας έχουν φοβίες και απολογούνται λόγω λαϊκισμού, διότι οι θέσεις τους δεν έχουν ούτε βάσεις ούτε σταθερότητα, προσέχουν τα πάντα για τον εαυτό τους και δεν εξετάζουν το πολιτικό και το εθνικό κόστος της πατρίδας μας. Μας εξηγούν ότι μερικοί θέλουν ακόμα και να πουλήσουμε και τα νησιά μας στο Αιγαίο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα οικονομικά μας προβλήματα. Στην πραγματικότητα, η γεωστρατηγική ανάλυση δίνει άλλες εξηγήσεις που έχουν μια διαχρονική βάση.
Αν εξετάσουμε, λοιπόν, τη Μεσόγειο και ειδικά τα νησιά της δίχως να εμπλακούμε στην παγίδα του διαχωρισμού μεταξύ Αιγαίου και Μεσογείου, όπως προσπαθούν να μας βάλουν άλλοι λαϊκιστές, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία τους. Ενώ υπάρχουν δύο ξεκάθαρα τόξα οριζόντια. Στο πάνω μέρος της Μεσογείου υπάρχει το ευρωπαϊκό και χριστιανικό τόξο, ενώ στο κάτω μέρος της Μεσογείου υπάρχει το αφρικανικό και μουσουλμανικό τόξο.

Έκλεισε πάνω από τις 1.400 μονάδες ο S&P 500, επτά στις επτά για τον Dow

Dow13.252,7658,66 0,44%  



  Nasdaq3.056,3715,64 0,51%  

Η Wall Street χθες
Στέφθηκαν με επιτυχία οι προσπάθειες της Wall Street να κρατήσει το θετικό πρόσημο, οδηγώντας τον S&P 500 πάνω από τις 1.400 μονάδες για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2008 και χαρίζοντας στον Dow Jones την έβδομη διαδοχική του άνοδο. Καταλύτης ο νέος γύρος θετικών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

Δείκτες – Στατιστικά

O S&P 500 σημείωσε άνοδο 8,32 μονάδων (0,6%) κλείνοντας στις 1.402,60 μονάδες. Ο δείκτης απέχει περίπου 10% από το ιστορικό υψηλό των 1.565,15 μονάδων. Από τους δέκα κλάδους μετοχών που απαρτίζουν το δείκτη, μόνο ένας έκλεισε σε αρνητικό έδαφος: ο κλάδος των μετοχών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 58,66 μονάδες (0,4%) στις 13.252,76 μονάδες, διευρύνοντας το ανοδικό του σερί για έβδομη διαδοχική ημέρα συναλλαγών. Στην πρώτη γραμμή της ανόδου η μετοχή της Bank of America. Αρνητικός πρωταγωνιστής η μετοχή της Cisco που σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των blue chips μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής της να εξαγοράσει την NDS Group έναντι περίπου 5 δισ. δολαρίων, αναλαμβάνοντας τα χρέη της.

Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 15,64 μονάδων (0,5%) φτάνοντας τις 3.056,37 μονάδες.

Για κάθε δύο μετοχές που υποχώρησαν, σχεδόν τρεις ενισχύθηκαν στις σημερινές συναλλαγές. To ADR της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο 3,97% στα 3,14 δολάρια.