Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Τι απέγινε ο μικρός γιός του Οδυσσέα Ανδρούτσου ... Ο τάφος στο Μόναχο και η επιτύμβια στήλη οι οποία «καταγγέλλει» τους διώκτες του πατέρα του...

Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος υπήρξε στρατιωτική μορφή της Επανάστασης του ‘21 και συνέδεσε το όνομά του με την ιστορική νίκη στο Χάνι της Γραβιάς. Η μάχη αυτή έσωσε την επανάσταση από βέβαιο κίνδυνο, καθώς ο Ομέρ Βρυώνης με 8.000 άνδρες βάδιζε ακάθεκτος προς την εξεγερμένη Πελοπόννησο. Αργότερα ο ρουμελιώτης οπλαρχηγός έπεσε θύμα της εμφύλιας διαμάχης και εξοντώθηκε. Το άψυχο σώμα του Οδυσσέα βρέθηκε τα βράχια της Ακρόπολης. Αρχικά η δολοφονία του παρουσιάστηκε ως δυστύχημα κατά την απόπειρα του να αποδράσει. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε πολλά χρόνια αργότερα από έναν αυτόπτη μάρτυρα.  Λιγότερο γνωστή όμως παραμένει η ιστορία του παιδιού που απέκτησε με την Ελένη Καρέλη.

«Συμφωνία-ομπρέλα» για στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-Μ. Βρετανίας - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται για τη σύναψη μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης, η οποία θα καλύπτει το σύνολο των τομέων συνεργασίας και θα αποτελέσει την αφετηρία των νέων διμερών σχέσεων στη μετά brexit εποχή, τονίζουν βρετανικές διπλωματικές πηγές, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Ντομινίκ Ράαμπ, στο Λονδίνο.

Πρόκειται για μια «συμφωνία-ομπρέλα» που θα καλύπτει τη συνεργασία στους τομείς άμυνας,

Δύο πειρατικές επιθέσεις σε ελληνόκτητα πλοία στη δυτική Αφρική - Ανεπιτυχείς οι προσπάθειες πειρατείας

Δύο πειρατικές επιθέσεις δέχθηκαν πλοία ελληνικών συμφερόντων με διαφορά λίγων ημερών στη δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με το maritimebulletin.net, το Σάββατο το βράδυ στις 23.30 (τοπική ώρα) πειρατές επιβιβάστηκαν στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Sea Phantom», 115 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών του Kribi στον Κόλπο της Γουινέας ΝΔ της Ντουάλα του Καμερούν.

Τα μέλη του πληρώματος, 18 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας Έλληνας είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το Ισραήλ μοιράζεται με την Ελλάδα το νέο θαυματουργό φάρμακο EXO-C2 κατά της Covid-19

Ένα νέο ισραηλινό φάρμακο κατά του κορωνοϊού, παρουσίασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλώντας το μάλιστα «θαυματουργό».

Όπως ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, το φάρμακο δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί ευρέως κλινικά, έχει δοκιμαστεί έως στιγμής σε 32 άτομα, και είχε αποτελέσματα.

«Εάν έχεις κορωνοϊό, είσαι σοβαρά άρρωστος και έχεις πρόβλημα στον πνεύμονα το εισπνέεις και είσαι καλά» δήλωσε ο Νετανιάχου. «Το δοκιμάζουμε ακόμα» διευκρίνισε.

Ποιοι Τούρκοι; Τα τεστ DNA αποδεικνύουν ότι είναι μιγάδες απόγονοι Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων κ.α.

Η ιστοσελίδα Ahval επιβεβαιώνει -αυτό που γνωρίζουμε- ότι, «Τα τεστ που βασίζονται στο DNA κλονίζουν τις πεποιθήσεις των Τούρκων στην “τουρκικότητα” τους», επειδή αποδεικνύουν ότι δεν είναι «καθαρόαιμοι» Τούρκοι Μογγόλοι προερχόμενοι από την κεντρική Ασία αλλά ένας λαός μιγάδων και σε μεγάλα ποσοστά απόγονοι Ελλήνων και Αρμενίων.

Τα δημοφιλή τεστ DNA ενοχλούν τους Τούρκους και κλονίζουν την πίστη τους στην «τουρκικότητα», γράφει η Ahval, καθώς ανακαλύπτουν ότι, αντί να είναι άμεσοι απόγονοι των Σελτζούκων και των Οθωμανών, ορδών που εισέβαλαν στην Ανατολία από την Κεντρική Ασία πριν από μια χιλιετία, είναι αντίθετα μέρος του καλειδοσκόπιου των λαών που έχουν ζήσει στην περιοχή της σημερινής Τουρκίας και μετανάστευσαν εκεί από την αρχή του χρόνου.