Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Τριάντα ελληνικές αρχαιότητες επιστρέφουν στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη


Τριάντα αρχαιότητες επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά την κατάσχεσή τους από την Εισαγγελία του Μανχάταν. Οι αρχαιότητες παραδόθηκαν στις ελληνικές Αρχές την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου από τον επικεφαλής της Antiquities Trafficking Unit Matthew Bogdanos Αντιεισαγγελέα στην Εισαγγελία του Μανχάταν, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εισαγγελίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γεωργίου Διδασκάλου, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου και στελεχών της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών.

Η χρονιά φεύγει, οι Μωμόγεροι έρχονται – Από πού κρατάει η… περικεφαλαία τους

Φωτογραφία εποχής με τους Μωμόγερους του Καρυοχωρίου Κοζάνης (φωτ.: «Ποντιακή Εστία»)


Ποιος είναι ο συμβολισμός του ποντιακού εθιμικού δρώμενου, το οποίο διατηρείται, έστω και παραλλαγμένο, στη σύγχρονη εποχή

Με τις γιορτές προ των πυλών, οι Μωμόγεροι (ή Μωμό’εροι ή Μωμο’έρια) θα αρχίσουν να κάνουν –καθόλου δειλά είναι η αλήθεια– την εμφάνισή τους.

Πρόκειται για ένα ποντιακό λαϊκό δρώμενο με ευχετηριακό χαρακτήρα, το οποίο κανονικά λαμβάνει χώρα συνήθως από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ πλέον δεν λείπουν οι φορές που διαρκεί μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής.

Το Βραβείο Ζαχάρωφ, η υποταγή στο χιτζάμπ και οι προωθητές του - Και άλλες παραδοξότητες σχετικά με το χιτζάμπ στην ΕΕ


Κώστας Μαυρίδης, Αρθρογράφος
Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D)

Την περασμένη εβδομάδα, απονεμήθηκε το βραβείο «Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης», το οποίο αποτελεί το ύψιστο βραβείο του Ευρωπ. Κοινοβουλίου. Το βραβείο έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο, κάποιες ξεχώρισαν με τη στάση ζωής τους, όπως ο ίδιος ο Ζαχάρωφ, πυρηνικός επιστήμονας ο οποίος προέταξε τα ανθρώπινα δικαιώματα και φυλακίστηκε από το σοβιετικό καθεστώς. Ίδια στάση κι από τον πρώτο βραβευθέντα με το βραβειο, Νέλσον Μαντέλα, που για δεκαετίες παρέμεινε φυλακισμένος αρνούμενος την υποταγή στο ρατσιστικό καθεστώς της Ν. Αφρικής. Ίδια στάση από τον Κούρδο ηγέτη Ντεμιρτάς –ήταν άλλοτε πρότασή μου αλλά δεν βραβεύτηκε– ο οποίος δέσμιος από το τουρκικό καθεστώς παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για απελευθέρωσή του, διασώζει την αγωνιζόμενη ανθρωπότητα αποκαλώντας τούς δικαστές του, μαριονέτες του καθεστώτος Ερντογάν, αρνούμενος υποταγή.

Η παγίδα της μαζικής εισαγωγής εργατικών χεριών


Του Γιώργου Ρακκά

Όλη η Ευρώπη έχει γυρίσει την πλάτη της σε πολιτικές κάλυψης των κενών στην αγορά εργασίας μέσω της μαζικής μετανάστευσης. Γιατί εξαιτίας τους οδηγηθήκαμε το σημερινό πολυπολιτισμικό αδιέξοδο, που στην πράξη σημαίνει γκέτο, διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, και άνοδο της ακροδεξιάς.

Η μεγαλύτερη παγίδα του οικονομισμού, είναι ότι εθίζει την πολιτική στο να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους λες και είναι αποκλειστικά πόροι για την οικονομία. Το να αναζητεί κανείς «εργατικά χέρια» γενικώς και αδιακρίτως δίχως να κοιτάει αν υπάρχει πολιτισμική συνάφεια των νεοεισερχόμενων πληθυσμών με την κοινωνία στην οποία καταφθάνουν, ισοδυναμεί με καθαρή αυτοκτονία –όπως βιώνουν σήμερα με πολύ επώδυνο τρόπο στο Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία ή την Σουηδία.

Προϋποθέσεις αξιόπιστης αποτρεπτικής εθνικής στρατηγικής

Ελλάδα / Κυπριακή Δημοκρατία και οι σχέσεις με την Τουρκία και άλλα κράτη

Η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου τον Δεκέμβριο 2023 και η υπογραφή της «Διακήρυξης των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας» προκάλεσε αναρίθμητες παρεμβάσεις, σχόλια και δηλώσεις διαφορετικών οπτικών που αποκρυστάλλωσαν τις εκατέρωθεν αλλά και ενδιάμεσες απόψεις για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Ανεξάρτητα συνηγορίας ή διαφωνίας για την πολιτική που υιοθετήθηκε, διευκρινίζεται εξαρχής ότι το σύντομο κείμενο που ακολουθεί δεν

Μετά τους πανηγυρισμούς η… ανώμαλη προσγείωση


Μιχάλης Ιγνατίου 

Μετά από τους «πανηγυρισμούς» για τη (δήθεν) νέα σχέση της Ελλάδας και της κατοχικής Τουρκίας, επήλθε η επαναφορά στην τάξη, ευτυχώς δεν επιστρέψαμε στην προηγούμενη κατάσταση και μακάρι να μην επιστρέψει ποτέ.

 Χωρίς αυταπάτες αυτή τη φορά, αντιλήφθηκαν νωρίς στην Αθήνα ότι όλα όσα απαίτησε η Τουρκία κατά καιρούς, παραμένουν ισχυρά στο τραπέζι. Αλλά και στην Άγκυρα κατάλαβαν ότι αυτά τα απαράδεκτα που απαιτούν προσβάλουν την ελληνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας. 

Τουρκικός σχεδιασμός για εγκλωβισμό πληθυσμών και παράλυση (ΧΑΡΤΕΣ)

 


Γιάννος Χαραλαμπίδης 

Το έγκλημα της «νεκρής ζώνης» ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί - Πώς αποκόπτεται Λευκωσία και ελεύθερη Αμμόχωστος, η ανασφάλεια των πολιτών και τα μηνύματα ενόψει της άφιξης της απεσταλμένης του ΓΓ των Ην. Εθνών

Οι Τούρκοι προελαύνουν στη «νεκρή ζώνη» και ας υποσχόταν η Κυβέρνηση ότι μετά την κρίση στην Πύλα υπήρχε «συναντίληψη» με την τουρκική πλευρά, και δη με τις κατοχικές «αρχές» και τα Ην. Έθνη, για την αποκατάσταση του παραβιασθέντος από τους Αττίλες καθεστώτος. Το θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο και οξύ απ’ ό,τι φαίνεται. Και ισχύει κάτι τέτοιο, διότι σχετίζεται με ζητήματα

Η Dawn Aerospace πραγματοποιεί δοκιμή "πλήρους διάρκειας" του κινητήρα πυραύλου διαστημικού αεροπλάνου


 Η Dawn Aerospace λέει ότι οραματίζεται το διαστημικό αεροπλάνο Mk-II Aurora να πετάει στο διάστημα δύο φορές την ημέρα, απογειούμενο και προσγειούμενο σε έναν διάδρομο προσγείωσης.

Πηγή: Dawn Aerospace
Η Dawn Aerospace διενήργησε μια επίγεια δοκιμή πλήρους διάρκειας, με δύο καύσιμα, του πυραυλοκινητήρα του διαστημικού αεροπλάνου Mk-II Aurora.

Γάλλοι: Το μοναδικό που θα κάνει η Ελλάδα με τα Rafale – Δεν το έχει κάνει κανείς στον κόσμο

Την ίδια ώρα οι Γάλλοι τονίζουν την «πίστη των χειριστών των Mirage 2000 προς το Rafale».

Διονύσης Αντωνέλλος

Κυβερνητικό φιάσκο: στο ICC σύρθηκε το Ελληνικό Δημόσιο για τα Leopard 2 HEL


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Φιάσκο αποδείχθηκε η υποτιθέμενη πρόθεση της κυβερνήσεως να διαπραγματευθεί με την γερμανική KMW η οποία είχε προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (ICC) με σκοπό τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, για εκκρεμότητες του παρελθόντος. 

Το Πολεμικό Ναυτικό σε «θολά νερά» – Δεν αρκούν οι τρεις Belharra για τον Στόλο


* Του Κώστα Σαρικά

H απόφαση να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας το εξοπλιστικό πρόγραμμα για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό οδηγεί τα επόμενα χρόνια τον Στόλο σε «αχαρτογράφητα» νερά, την ώρα που η ενίσχυση του τουρκικού στόλου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

To «πάγωμα» των εξοπλιστικών προγραμμάτων φέρνει «βαρυχειμωνιά» που κρατά όλες τις εποχές στις Ένοπλες Δυνάμεις: Μετά από την εντολή του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια


Έχουμε άραγε αντιληφθεί ότι με την πενταετή καθυστέρηση που ήδη καταγράφεται, τα σχέδια αξιοποίησης των απαρτίων από τα F-16 Block 52+ / Block 52+ Advanced που εκσυγχρονίζονται στην κορυφαία διαμόρφωση “V” ακυρώνονται στην πράξη λόγω απαξίωσης του υλικού, είτε με τη μορφή της φθοράς είτε την τεχνολογική; Πηγή: Πολεμική Αεροπορία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Και εγένετο… «πάγωμα» εξοπλιστικών, ενώ ο υδράργυρος έχει κατρακυλήσει και η θερμοκρασία πλέον θυμίζει βαρυχειμωνιά…

«Παγώνουν» εξοπλιστικά προγράμματα - Ποια αναστέλλονται, ποια προχωρούν κανονικά


F16 VIPER της Πολεμικής Αεροπορίας Πηγή: Associated Press

Γεωργία Γαραντζιώτη

Σε επαναξιολόγηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων προχωρά το Υπουργείο Άμυνας, διότι δεν υπάρχει υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την αγορά νέων εξοπλισμών, αλλά ούτε και περιθώριο για την πληρωμή προγραμμάτων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. 

“Κρυφά μηνύματα” της έγκρισης των UH-60M Blackhawk, για… όσους θέλουν να τα εντοπίσουν


UH-60M Blackhawk – Ένας πρώτος σχολιασμός της αποδέσμευσης προς αγορά του νέου μέσου μεταφορικού ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού. Η πρόσφατη ανακοίνωση της DSCA (Defense Security Cooperation Agency) της Υπηρεσίας Συνεργασίας σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας των ΗΠΑ, σχετικά με την πρόθεση αγοράς 35 μέσων μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου UH-60M Blackhawk από την Ελλάδα, αποκαλύπτει ότι ευτυχώς η Ελλάδα δεν υπέπεσε στο σφάλμα της τμηματικής (24 + 11) αγοράς, με τις όποιες συνέπειες θα είχε μία τέτοια ενέργεια. Σύμφωνα με το έγγραφο της DSCA, η ελληνική Αεροπορία Στρατού θα αποκτήσει 35 και όχι 24 σε πρώτη φάση -και βλέπουμε, όπως συνηθίζεται…- ελικόπτερα.

Πόσο θα κοστίσουν τελικά τα 35 Black Hawk με πλήρη εξοπλισμό


Η πολυπόθητη LOA to LOR (Letter of Acceptability to Letter of Request) των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την αγορά 35 ελικοπτέρων Black Hawk, εκ των οποίων τα 4 σε ειδική διαμόρφωση, ήρθε και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από των F-35, που ακόμη αναμένεται.

του Χρήστου Μαζανίτη

Τα επόμενα βήματα μετά το «πράσινο φως» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ελικόπτερα Black Hawk στην Ελλάδα


Στην έγκριση μιας πιθανής πώλησης στην Ελλάδα 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την Παρασκευή την απαιτούμενη πιστοποίηση, ειδοποιώντας επίσημα το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση.

Αλεξανδρούπολη: αρχές Μαρτίου η λειτουργία του FSRU

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο αγκυροβόλιο του λιμένα Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε σήμερα στις 8.30 το πρωί το ειδικά διαμορφωμένο δεξαμενόπλοιο της Gastrade, η υπεράκτια μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου - μήκους περίπου 300 μέτρων - που μετασκευάστηκε σε FSRU στο ναυπηγείο Keppel στη Σιγκαπούρη. 

Γεραπετρίτης: Η εξωτερική μας πολιτική επί την βάση Αρχών που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα

«Ακολουθούμε εξωτερική πολιτική Αρχών βασισμένη με σθένος στο Διεθνές Δίκαιο. Ασκούμε με συνέπεια μια πολύτροπη ενεργητική, εξωστρεφή πολιτική» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2024.

Δένδιας:Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί μια τυχόν απόπειρα κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων


«Προκαλούν ανησυχία» όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας 

Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα Türkiye: Οι εξοπλισμοί στα νησιά είναι εκτός συζήτησης


«Η Διακήρυξη των Αθηνών αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο», δηλώνει ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου σε συνέντευξη στην “Türkiye” και τη δημοσιογράφο Πιρίλ Τζενέτ.

Ελληνοτουρκικά: Γαλλία και Γερμανία εξομάλυναν… χωρίς να ξεχάσουν την Ιστορία


Στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα ακούσθηκε σε τηλεοπτικές συζητήσεις η πρόταση για τη συγγραφή κοινού βιβλίου Ιστορίας Ελλάδος-Τουρκίας. Οι οπαδοί της πρότασης πιστεύουν ότι θα βελτιωθεί το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αν διδάσκονται οι μαθητές στην Ελλάδα και στην Τουρκία ένα κοινό βιβλίο για τη νεώτερη Ιστορία. Θεωρώ λανθασμένη την πρόταση έστω κι αν προέρχεται από καλοπροαίρετα πρόσωπα. Και εξηγώ γιατί.

Τουρκία: Η κοινή άσκηση με το ελληνικό ναυτικό – αποτέλεσμα του θετικού κλίματος με την Ελλάδα


Δεκέμβριος 17, 2023. Ελλάδα.

«Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της επαναπροσέγγισης με την Ελλάδα, μια από τις χώρες με τις οποίες είχαμε τα περισσότερα ιστορικά προβλήματα, επιτεύχθηκαν στη θάλασσα.

Φρέντι Μπελέρης: «Η Δικαιοσύνη στην Αλβανία υποκύπτει σε πολιτικές πιέσεις» - Το οργισμένο μήνυμα του γιου του στον ΕΤ

Αθανασία Αγγελοπούλου

Την ώρα που η Ελλάδα ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι θα μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λόγω της στάσης της στο θέμα του Φρέντι Μπελέρη, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας ετοιμάζεται να περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή.

Υπόθεση Μπελέρη: Η Αθήνα καλεί Ράμα να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο


Αλεξία Τασούλη

Η κατάσταση στη Χειμάρρα παραμένει τεταμένη και υπάρχει φόβος και δικαιλογημένη ανασφάλεια

Ανάλυση: Ο πόλεμος στη Γάζα σήμερα και η σύγκριση με τους προηγούμενους

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Πόλεμος στη Γάζα: Καθώς το αποτέλεσμα της παρούσας αντιπαράθεσης μεταξύ του Ισραήλ και των αντιπάλων του στη Γάζα (Χαμάς και Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ) παραμένει αβέβαιο, μια σύγκριση με προηγούμενους γύρους μαχών και αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δυο αντιπάλους μπορεί να δώσει κάποια εικόνα για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα γεγονότα.

Νετανιάχου: Ράγισε η καρδιά μας για τους τρεις ομήρους, αλλά συνεχίζουμε


Η στρατιωτική πίεση είναι απαραίτητη τόσο για την επιστροφή των ομήρων όσο και για τη διασφάλιση της νίκης επί των εχθρών μας, δηλώνει. Εντονες αντιδράσεις για τον θάνατο των τριών ομήρων.

Επιχείρηση σε νοσοκομείο στη Γάζα ολοκλήρωσε το Ισραήλ, σφαγή καταγγέλλει η Χαμάς


Το Τελ Αβιβ υποστηρίζει ότι «χρησιμοποιήθηκε από τη Χαμάς ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου». Η Χαμάς κατήγγειλε μια «φρικτή σφαγή» μέσα στο νοσοκομείο.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέα πλήγματα στη Γάζα - Αιτήματα για διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων


Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας την ώρα που οι Ισραηλινοί ηγέτες αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις να διαπραγματευτούν και να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ομήρων που απήγαγε η Χαμάς.

Ένα απίστευτο δημοσίευμα των NY Times: Το Ισραήλ βρήκε τη “μηχανή χρημάτων” της Χαμάς πριν από χρόνια, αλλά δεν την απενεργοποίησε κανείς… Πάντα ύποπτος ο ρόλος της Τουρκίας!


epa11031125 Family member and friends mourn during the funeral of Eden Zacharia, 28, in Palmachim, Israel 15 December 2023. Eden was kidnapped from the Nova festival near Kibbutz Reim, close to the Gaza border on 07 October 2023 and her body was rescued from Gaza last week during a military operation. EPA, ATEF SAFADI

H εφημερίδα New York Times σε ρεπορτάζ των Jo Becker από το Τελ Αβίβ και του Justin Scheck από την Άγκυρα, με τίτλο Israel Found the Hamas Money Machine Years Ago. Nobody Turned It Off., τονίζει ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας πραγματοποίησαν ένα σημαντικό πραξικόπημα πληροφοριών το 2018:

Οι τροχοί ξεκολλάνε σε έναν G-Zero κόσμο: Οι μεγάλες προκλήσεις του 2024


Γράφει ο Ίαν Μπρέμπερ, αναλυτής, ιδρυτής και πρόεδρος της GZERO Media


Καθώς κοιτάζω μπροστά για το 2024, υπάρχει μια φράση που έρχεται συνέχεια στο μυαλό μου: Οι τροχοί ξεκολλάνε. Για χρόνια προειδοποιούσα πως ο κόσμος μας είναι ένας G-Zero κόσμος, – χωρίς παγκόσμια ηγεσία και με μια αυξανόμενη γεωπολιτική σύγκρουση ως συνέπεια αυτής της συνθήκης.

Η Ρωσία δημιουργεί τη «Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ» λόγω ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ


Δεκέμβριος 17, 2023. Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία, η οποία είχε τις καλύτερες σχέσεις με τη Φινλανδία, με την είσοδό της στο ΝΑΤΟ, την αναγκάζει στη συγκέντρωση στρατιωτικών μονάδων στη Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ. Αυτό είπε ο Πούτιν σε συνέντευξή του για την εκπομπή “Μόσχα. Κρεμλίνο. Πούτιν” στην τηλεόραση “Russia-1”.

Πούτιν για σχόλιο Μπάιντεν: «Ανοησίες» τα περί σχεδίου της Ρωσίας να επιτεθεί σε χώρα του NATO

Ο ισχυρισμός του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO αν κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «απόλυτες ανοησίες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με πύραυλο Ισκαντέρ και drones

(AP Photo/Bram Janssen)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ρωσο-ουκρανικό μέτωπο για 662η μέρα, με τη Ρωσία να εξαπολύει στη διάρκεια της νύχτας επίθεση στην Ουκρανία,  χρησιμοποιώντας βαλλιστικό πύραυλο Ισκαντέρ, έναν πύραυλο κρουζ και επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), ανακοίνωσε σήμερα η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας.

Β. Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο «αγνώστου τύπου»


ΗΒόρεια Κορέα εκτόξευσε την Κυριακή βαλλιστικό πύραυλο αγνώστου τύπου, σύμφωνα με ανακοινώσεις της ιαπωνικής ακτοφυλακής της και του στρατού της Νότιας Κορέας.