Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

3 MASTER CLASS ΤΟΠΟΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Όσες περισσότερες γλώσσες γνωρίζεις, τόσο πιο ανθρώπινος είσαι"
28ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης & Έκθεση Ξενόγλωσσου βιβλίου.
 Athenaeum Intercontinental, αίθουσα Omega. 
Αθήνα, Τρίτη 27 Αυγούστου 2013. 

Παράνομη μετανάστευση ή Αλβανο – Τουρκο - Ισλαμική εισβολή; Ποιός τους στηρίζει; Ποιός και γιατί το αφήνει να εξελίσσεται;

Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

Αξίζει να διαβάσουμε μια ενδιαφέρουσα αναφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Μια μικρή παράγραφος από κάποιο βιβλίο είναι. Και ας αφήσουμε τους συνειρμούς να κάνουν τα υπόλοιπα:

«...Ας υποθέσουμε ότι πρόσφατα συνέβη κάτι όπως το εξής: ότι 26 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά έφτασαν ξαφνικά και απροσδόκητα στα λιμάνια της Ν. Υόρκης, της Βοστόνης, της Φιλαδέλφειας και της Βαλτιμόρης.

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΡΩΣΙΑ Η Μόσχα στέλνει πολεμικό στόλο στην Αν. Μεσόγειο - Απευθείας αντιπαράθεση με ΗΠΑ

Η Ρωσία αποφάσισε να στείλει πολεμικό Στόλο στη Μεσόγειο και να εγκαταλείψει την πολιτική του παθητικού παρατηρητή, ενώ οι δυτικοί ετοιμάζονται για επίθεση στην Συρία.
Όπως αποκάλυψε το defencenet.gr, αυτή την στιγμή στην Α.Μεσόγειο έχει μόνο μια παλιά φρεγάτα. Το ρωσικό Ναυτικό έχει αναπτύξει την φρεγάτα NEUSTRASHIMYY, το βοηθητικό AMUR, τα αρματαγωγά PERESVET και NEVELSKOY και το ρυμουλκό ανοικτής θαλάσσης SORUM.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο interfax η Μόσχα στέλνει προς βοήθεια του Μπασάρ αλ Άσsαντ καταδρομικά πλοία, καθώς και δυνάμεις κατάλληλα εξοπλισμένες για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.

ΔΥΝΑΤΟ "ΧΑΡΤΙ" ΓΙΑ ΑΣΣΑΝΤ Η ΑΕΡΑΜΥΝΑ Τα συστήματα Bastion P-800 Yakhont, Kh-31A προβληματίζουν τους δυτικούς

"Κίνδυνο θάνατο" για τα συμμαχικά πλοία που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο και από τα οποία αναμένεται να γίνει η επιδρομή ή οι στρατιωτικές επιχειρήσεις με πυραύλους cruise αποτελούν τα συστήματα παράκτιας άμυνας, ενώ τα αντιαεροπορικά συστήματα που διαθέτει η Συριακή αεράμυνα προκαλούν φόβο για αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Το ρωσικής κατασκευής σύστημα Κ-300P Bastion με τους γνωστούς πυραύλους P-800 Yakhont τρομάζουν τους Αμερικανούς που έχουν δώσει εντολή στα πλοία των ΗΠΑ να βρίσκονται σε απόσταση άνω των 300 μιλίων από τις ακτές της Συρίας. Το βεληνεκές των πυραύλων αυτών αγγίζουν τα 300 χιλιόμετρα και όποιο σκάφος βρεθεί στην ακτίνα δράσης του θα υποστεί την καταστροφή.

ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΥΨΗ «Εάν επιτεθείτε στη Συρία θα ρίξουμε βροχή από χιλιάδες πυραύλους στο Ισραήλ»!

Και ενώ όλα δείχνουν ότι τα επόμενα ένα με δύο 24ωρα θα είναι τα πλέον κρίσιμα για την εκδήλωση της αμερικανικής επίθεσης στη Συρία, το Ιράν επανήλθε σήμερα αναφορικά με τις απειλές του εναντίον των ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε ακόμη πιο δραματικούς τόνους.
Έτσι μετά τις χθεσινές απειλές ότι θα βυθίσει τα αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο, σήμερα εφημερίδα η οποία αποτελεί όργανο της ανώτατης ιρανικής ηγεσίας και του Ιρανού ανώτατου ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei σε πρωτοσέλιδο άρθρο της – ανοικτή επιστολή αναφέρει πως στην περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Συρία τότε το Ιράν θα απαντήσει με μαζικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ...1000 ΛΕΞΕΙΣ...


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ! Βάφει τα χέρια της με αίμα χριστιανών η κυβέρνηση - Τάχθηκε υπέρ της επιδρομής(Βίντεο)

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ε.Βενιζέλου και Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου με αντικείμενο την συριακή κρίση και επιβεβαιώθηκε η θέση της κυβέρνησης Σαμαρά ότι υποστηρίζει την επίθεση κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας και την στήριξη των δολοφόνων ισλαμιστών.
Οι δύο υπουργοί μετά την συνάντησή τους δήλωσαν ότι "Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση και τάσσεται στο πλευρό των λαών της περιοχής που αγωνίζονται για τη δημοκρατία" εννοώντας ότι θα κάνουμε ότι μας πουν οι ΗΠΑ και θα παράσχουμε κάθε διευκόλυνση στις δυτικές δυνάμεις που θα βομβαρδίσουν την Συρία και βέβαια θα στηρίξουμε τους ισλαμιστές για να έρθει η ... δημοκρατία!

Μήνυμα Ασαντ προς Ομπάμα: «Θα βγούμε νικητές»


-Η Μόσχα στέλνει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο -Η Βρετανία τοποθέτησε έξι μαχητικά στην Κύπρο «για προληπτικούς λόγους»-Δεν έχω πάρει ακόμα την απόφασή μου, δηλώνει ο ΟμπάμαΚλιμάκωση της έντασης τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο καταγράφεται τις τελευταίες ώρες γύρω από το θέμα της Συρίας με τις δύο πλευρές να προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Θέλοντας να τονώσει το ηθικό του στρατού και των οπαδών του ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως μεταδίδει η εφημερίδα αλ-Ακμπάρ του Λιβάνου, είπε ότι η χώρα του θα βγει «νικήτρια» από μια αναμέτρηση με τις ΗΠΑ.

Στουρνάρας: «Οι πρόθυμοι ηλίθιοι»

«Υπάρχει ελπίδα, θα πετύχουμε, ο λογαριασμός βγαίνει, καλύψαμε τα 2/3 της διαδρομής». Αυτές ήταν οι χαρακτηριστικές αναφορές του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που με αφορμή τη συζήτηση για τα κρατικά λαχεία εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όπου προκύψουν, θα σπρώξουμε προς τα πίσω αν χρειαστεί τα χρεολύσια και τις δόσεις για να είναι σίγουρη η σωτηρία της χώρας.Πράγματι βγαίνει ο λογαριασμός αρκεί να το πιστέψουμε και εμείς. Υπάρχει ελπίδα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Κρούγκμαν: Η Ελλάδα αδυνατεί να ανακάμψει λόγω ευρώ και τρόικας

Συγκρίνει την κατάσταση στην Ινδονησία το 1997 με την αντίστοιχη στην Ελλάδα του 2007 πριν την άφιξη της Τρόικας - «Γιατί όμως η ασιατική χώρα επανέκαμψε και η Ελλάδα δεν μπορεί;» αναρωτιέται..
.Όταν οι οικονομολόγοι κλονίζονταν από την ασιατική οικονομική κρίση (1997 - 1998), σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν, λίγα χρόνια αργότερα, ότι μια τεραστίων διαστάσεων ευρωπαϊκή κρίση θα αποδείκνυε ότι ο πλανήτης δεν διδάσκεται από την Ιστορία...

Βάσεις 2013: Κάνε κλικ εδώ και δες σε ποια σχολή πέρασες

Βάσεις 2013: Κάνε κλικ εδώ και δες σε ποια σχολή πέρασες
Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα από την παρακάτω φόρμα του Υπουργείου πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
 http://results.minedu.gov.gr/ 

Συμψηφισμός χρεών με ιδιώτες σε όλο το Δημόσιο

Συμψηφισμός χρεών με ιδιώτες σε όλο το Δημόσιο
- Θα αφορά χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και χρέη υπό ρύθμιση  - Η ρύθμιση θα ενταχθεί στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου
Ρύθμιση ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται στη Βουλή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται ρύθμιση των χρεών των ιδιωτών σε όλο το φάσμα του Δημοσίου με συμψηφισμό.
Οι προδιαγραφές βάσει των οποίων θα γίνεται ο συμψηφισμός αμοιβαίων ανταπαιτήσεων από ΦΠΑ μεταξύ του δημόσιου τομέα και ιδιωτών έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ωστόσο ο Γ. Στουρνάρας έχει ζητήσει ο συμψηφισμός να επεκταθεί και να αφορά όλες τις απαιτήσεις.

Εκκρεμούν επιστροφές ΦΠΑ άνω του 1 δισ. ευρώ

Εκκρεμούν επιστροφές ΦΠΑ άνω του 1 δισ. ευρώ
Επιστροφές ΦΠΑ άνω του 1 δισ. ευρώ εκκρεμούν την τελευταία εβδομάδα στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ υπάρχουν επιχειρήσεις που αναμένουν έως και περίπου 2,5 χρόνια (για την ακρίβεια 887 ημέρες) για να εισπράξουν από το Δημόσιο τον συγκεκριμένο φόρο. Με αποτέλεσμα, να δημιουργούνται προβλήματα ρευστότητας τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους δικαιούχους επιτηδευματίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, έως και τις 26 Αυγούστου το κράτος δεν είχε ικανοποιήσει 6.164 αιτήσεις από το σύνολο των 11.269 αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ, με το οφειλόμενο ποσό των επιστροφών να ανέρχεται σε 1,01 δισ. ευρώ. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι οι 4.816 επιχειρήσεις απ' όλες όσες βρίσκονται στη «λίστα αναμονής» (ποσοστό 78,13%) περιμένουν την επιστροφή του ΦΠΑ για διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών.

Πύρινη κόλαση στη Λιβαδειά


Πύρινη κόλαση στη Λιβαδειά
Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκε το γηροκομείο - Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία ενώ δύο πύρινα μέτωπα τύλιξαν την πόλη της Λιβαδειάς και το βράδυ ήταν πολύ δύσκολο.
Η φωτιά πλησίασε το νοσοκομείο της πόλης ενώ εκκενώθηκε ο οίκος ευγηρίας στο Πέρα Χωριό.
Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Χαιρώνεια και σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια»