Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΕΣΡ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


Όταν ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας

Όταν ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της ΕλλάδαςΤου Χ.Κ. Λαζαρόπουλου από το newsbomb

Ο Θεόδωρος Κολοτρώνης ξεσήκωσε το Γένος για ελευθερία ή θάνατο, ο Νικηταράς παρομοίασε τη μάχη του Ελληνισμού με την αναμέτρηση στις Θερμοπύλες κι ο Παλαιών Πατρών Γερμανών ζήτησε να αποτραπεί η διχόνοια στο όνομα της πίστης και της πατρίδας.
Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί μία από τις ημερομηνίες – σταθμούς στη μακραίωνη ιστορία του Ελληνικού Έθνους, σε μια γωνιά γης στην οποία γεννήθηκε, έζησε κι αναπτύχθηκε ο πολιτισμός.
Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, το 1453, καθώς και με την κατάκτηση κάθε σημείου που υπήρχαν Έλληνες χάθηκε κάθε έννοια ανεξαρτησίας κάτω από τον οθωμανικό ζυγό. Όπως διαπιστώνουν σύγχρονοι ιστορικοί και μελετητές, ο ελληνικός λαός έδειξε αξιοθαύμαστη αντοχή.

Έδειξαν πως θέλουν Ελλάδα - Κύπρο έθνος ανάδελφο και υποταγμένο Όλα τα σκιάζει η φοβέρα

Του Θέμου Αναστασιάδη από το protothema


Μέσα σε τρεις ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ κατάφεραν εναντίον της Κύπρου πλήγμα ανάλογο και μεγαλύτερο από αυτό που προκάλεσαν τρία χρόνια τώρα στην Ελλάδα.

Η τελική απόφαση που διάφοροι κάθονται και τη συζητάνε -αν είναι καλύτερη ή χειρότερη από την αρχική- τροχοδρομεί την κυπριακή οικονομία σε πορεία βαθιάς ύφεσης και εκφυλισμού, ακριβώς όπως και την ελληνική.

Τα όπλα της Επανάστασης! Ποιος ήταν ο οπλισμός των εξεγερμένων Ελλήνων

Η σύνδεση του Έλληνα με τα όπλα έχει βαθιές ρίζες, όπως έχει επισημανθεί. Από τους προεπαναστατικούς χρόνους, αρχές του 19ου αιώνα, τα όπλα της ηπειρωτικής Ελλάδας προέρχονταν κυρίως....
από την Ανατολή. Αντίθετα οι νησιώτες προμηθεύονταν όπλα, τρομπάνια και πιστόλες από την αγορά της Ευρώπης και συγκεκριμένα από τη Μασσαλία, Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία...
Την προεπαναστατική περίοδο υπάρχει ποικιλία οπλισμού. Το κυρίαρχο όπλο όμως που δεσπόζει στον ελλαδικό χώρο και κράτησε στα χέρια του ο Έλληνας μέχρι την απελευθέρωσή του ήταν το «καριοφίλι». Η ονομασία του προέρχεται κατά μία εκδοχή από το φυτό καρυόφυλλον που σκαλιζόταν στη μια πλευρά της κάνης. ’λλη εκδοχή είναι το οπλοποιείο της Βενετίας Carlo e figli (Καρόλου και υιών), όπου κατασκευάζονταν πολλά καριοφίλια και ίσως να είναι η πιθανότερη.

«Πολύ ικανοποιημένη» η Μέρκελ που η Κύπρος δεν χρεοκόπησε!!!

Την ικανοποίηση τους για την επίτευξη συμφωνίας για την Κύπρο και την αποφυγή χρεοκοπίας εκφράζουν ένας ένας από το πρωί οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε «πολύ ικανοποιημένη» με την έκβαση των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της Κύπρου, η οποία απέτρεψε, όπως είπε, τη χρεοκοπία ενός κράτους - μέλους της ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην πόλη Λάνγκεφελντ της νοτίου Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε «δίκαιη» τη συμφωνία για την Κύπρο, υπό την έννοια ότι διασφαλίζει ότι για την επίλυσή της θα απαιτηθεί να πληρώσουν εκείνοι που «συνεισέφεραν» στη δημιουργία της.

Μετά την απόφαση για «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ Οργή και «βοήθεια» από την Μόσχα

«Ανομολόγητη» επιδίωξη των Ευρωπαίων με το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες ήταν να χτυπήσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Λευκωσίας που οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι θεωρούν ότι λειτουργούσε σαν... πλυντήριο για τη νομιμοποίηση βρώμικου χρήματος.

Σε δημοσιεύματα μεγάλων διεθνών εφημερίδων, όπως οι Financial Times, εδώ και μερικές εβδομάδες αναφερόταν ανοιχτά ότι οι Ευρωπαίοι θα επιχειρήσουν μέσω του μνημονίου διάσωσης της Κύπρου να φορολογήσουν και να «κουρέψουν» τις μεγάλες καταθέσεις Ρώσων στις κυπριακές τράπεζες.

Βαρβαρότητα από την πολιτισμένη Ευρώπη Συμφωνία διάσωσης της Κύπρου με βαρύτατο κόστος

Σε μια δυσμενέστατη -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- πολιτική συμφωνία για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, κατέληξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας η Κύπρος και η Τρόικα. Τους όρους της συμφωνίας, που δεν έγιναν εξ ολοκλήρου γνωστοί, επικύρωσε σε σύντομη συνεδρίασή του, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, το Eurogroup.

Οι βασικές παράμετροι της συμφωνίας, όπως έχουν γίνει γνωστές από συγκλίνουσες πηγές, προβλέπουν τη διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας και την επιβίωση της Τράπεζας Κύπρου, με κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η συμφωνία δεν προσδιορίζει το ύψος του κουρέματος των καταθέσεων, όμως, αυτό φημολογείται στο 30%-40%.

Οι τέσσερις «νάρκες» της κυβέρνησης

Οι τέσσερις «νάρκες» της κυβέρνησης
Με πορεία σε ναρκοπέδιο μοιάζουν οι επόμενες ημέρες για την κυβέρνηση. Και αυτό γιατί ένα λάθος μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Ο «φάκελος Κύπρος» ξύπνησε μια σειρά από εφιάλτες στο Μέγαρο Μαξίμου.   Τα σημεία υπέρτασης στην κυβέρνηση γίνονται εντονότερα εν όψει της νέας έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, που τώρα τοποθετείται στα μέσα Απριλίου. 
Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα οι δανειστές αναμένεται να επιστρέψουν με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις και να προβάλουν σαν μπαμπούλα τις εξελίξεις στην Κύπρο για να κάμψουν τις όποιες αντιδράσει της κυβέρνησης. Στόχος τους να περάσουν τα πάντα: από τις απολύσει στο Δημόσιο μέχρι τις λίγες δόσεις σε εφορία και ΙΚΑ.

Αντιμέτωπη με νέο "Αττίλα" η Κύπρος

Αντιμέτωπη με νέο "Αττίλα" η Κύπρος
-Η επόμενη μέρα στη Μεγαλόνησο και τι σημαίνει η απόφαση του Eurogroup -Χωρίς "Στούκας" και "Πάντσερ" οι Γερμανοί κατακτούν την Ευρώπη 
-Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα της Μέρκελ και του Σόιμπλε; Αβεβαιότητα, προβληματισμός και έντονη ανησυχία για το αύριο επικρατεί στη Μεγαλόνησο μετά την απόφαση του Eurogroup.
Η μαρτυρική και πολύπαθη Κύπρος βρίσκεται και πάλι μπροστά σε ένα νέο "Αττίλα". Οι εκβιστές Γερμανοί, η "συμμορία" της καγκελαρίου Μέρκελ και του Σόιμπλε παίρνουν από χθες το βράδυ την εκδίκησή τους απέναντι στην Κύπρο για το "όχι" που τόλμησαν να ξεστομίσουν οι βουλευτές στις 15 του Μάρτη.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821-25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΑΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ JOYAKOUN ΣΤΟ FACEBOOK

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821



ΑΠΟ THΝ ΣΕΛΙΔΑ  Είμαι ένας από τους 10.964.020 Ελληνες ΤΟY FACEBOOK

Απείλησε με παραίτηση ο Αναστασιάδης και πρόωρες εκλογές

-Κατώτεροι των περιστάσεων για μια ακόμη φορά οι Ευρωπαίοι
- Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το Eurogroup - Θα πραγματοποιηθεί σήμερα και όχι το πρωί της Δευτέρας όπως διέρρευσε
- Ούτε βήμα πίσω από το ΔΝΤ, απαιτεί ακόμα συγχώνευση Κύπρου και Λαϊκής
- «Αν επιμείνετε, γυρίζω στην Κύπρο, παραιτούμαι και θα το μετανιώσετε» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης
- Απορρίφθηκε πρόταση των πολιτικών αρχηγών από την τρόικα
- Πρόταση ΣΟΚ της Τρόικας για «κούρεμα» 50%-60% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου
-Τους έβαλε φωτιές o Πρόεδρος της Δημοκρατίας
-Παίζει το τελευταίο του χαρτί
-«Η βάζετε την Τράπεζα Κύπρου στο πακέτο της συμφωνίας, η θα πάμε σε πρόωρες εκλογές στην Κύπρο» 

FT: Με το ένα πόδι έξω από την Κύπρο οι Ρώσοι μεγαλοκαταθέτες

Με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου από την Κύπρο μοιάζουν να είναι οι περισσότεροι από τους Ρώσους μεγαλοκαταθέτες, όπως μεταφέρει ανταπόκριση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς από τη Λεμεσό.
Συνομιλώντας τόσο με Ρώσους επιχειρηματίες όσο και με Κύπριους δικηγόρους που τους εκπροσωπούν, η απεσταλμένη της εφημερίδας διαπιστώνει ότι έχουν αρχίσει οι προσεγγίσεις από τράπεζες άλλων χωρών που θέλουν να υποδεχθούν τα ρωσικά κεφάλαια. Αναφέρονται ενδεικτικά προσεγγίσεις από χώρες όπως η Ανδόρα, η Γερμανία, η Λετονία και η Ελβετία, με τις τράπεζες να υπόσχονται ότι μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς εντός μίας ώρας.

«Παγώνει» η πώληση τραπεζών στην Ελλάδα

Παγοποιήθηκε το θέμα της πώλησης στην Τράπεζα Πειραιώς των υποκαταστημάτων των
κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ύστερα από σχετική οδηγία του Προέδρου
της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Το θέμα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα
με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελέσει μέρος μιας ενδεχόμενης συνολικής συμφωνίας επί της δανειακής σύμβασης της Κύπρου απόψε στο Eurogroup.