Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025

O Περσικός στρατός στον Θερμαϊκό κόλπο


Τι διαφορετικές και άγνωστες ιστορίες μπορούν να μας αποκαλύψουν δύο εκθέματα του 5ου αι. π.Χ. που παρουσιάζονται στη Μόνιμη Έκθεση «Θεσσαλονίκη Μακεδονίας Μητρόπολις» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης;

Why I fell for Feminism


ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ...

Jordan Peterson DESTROYS Delusional Journalist on Gender Pay Gap

 
Στο 19 λεπτό του βίντεο ο Jordan Peterson αναφέρεται στο ανωτέρω γράφημα που είναι μέρος μιας τεράστιας έρευνας που έχει γίνει τα τελευταία 25 χρόνια και ο Jordan Peterson έχει εξειδίκευση και γιαυτό τους κάνει όλους πλάκα!!! 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ


Οι γαλαζαίοι έχουν ξεπεράσει τους συριζαίους στη γουοκίλα. Η υποχρεωτική ποσόστωση γυναικών στα ΔΣ εταιρειών (Γιατί μόνο εκεί και όχι και στο γιαπί; Γιατί όχι ποσόστωση ανδρών στη Δικαιοσύνη που είναι γυναικοκρατούμενη; Εκεί δεν υπάρχει υποεκπροσωπούμενο

Λiστα των περιστατικών που κατέγραψε η σελiδα (ΟΔΕΜ) για το 2025.


Αυτές είναι οι υποθέσεις που έχω βρει εγώ και φυσικά είναι αρκετές περισσότερες. Εάν γνωρίζετε κάποια υπόθεση που δεν είναι στην λίστα προσθέστε την στα σχόλια.

Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΜΟΤΑΣ...


Καθε μερα, μα κυριολεκτικα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ακουμε για ψευδεις καταγγελιες

Κ-Α-Θ-Ε  Μ-Ε-Ρ-Α

Αυτη λοιπον εκανε ψευδη καταγγελια ενδοοικογενειακης βιας και οταν την πηραν χαμπαρι, τι εκανε;; Το παιζει θυμα και τρελιτσα...

Μεξικό: 17χρονη influencer μαχαίρωσε 15 φορές τη νέα κοπέλα του πρώην της

Η 17χρονη influencer που μαχαίρωσε τη φίλη του πρώην της /Φωτογραφία: Instagram/marianne_rc

Μια influencer στο Μεξικό συνελήφθη επειδή φέρεται να επιτέθηκε στη νέα κοπέλα του πρώην φίλου της μαχαιρώνοντάς την πάνω από 15 φορές.

Με τις ευλογίες Ερντογάν, πρότεινε σε ΠτΔ νερό από την Τουρκία, λέει ο Τατάρ


Πρότεινε στον ΠτΔ νερό από την Τουρκία, λέει ο Τατάρ – Όσα ανέφερε σχετικά στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ο τουρκοκύπριος ηγέτης – «Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με τρόπο που θα ωφελήσει και τους δύο λαούς»

Χριστοδουλίδης: Πιέσεις για πρόσβαση στα αρχεία του τουρκικού στρατού και για πληροφορίες χώρων ομαδικής ταφής των αγνοουμένων


Πιέσεις από τον διεθνή και τον ευρωπαϊκό παράγοντα προς την Τουρκία, ούτως ώστε να καμφθεί η αδιαλλαξία της και να δώσει πρόσβαση στα αρχεία του τουρκικού στρατού τα οποία θα δώσουν πληροφορίες για τους χώρους ομαδικής ταφής των αγνοουμένων μας, ανέφερε ότι θα ασκηθούν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Κλείδωσε η απόφαση: F-16 Block 30 το αδελφό αεροσκάφος επιδείξεων – Ο «Ζευς» της Σούδας και ο «Κεραυνός» της Αγχιάλου – Τί «μέτρησε» για την απόφαση


Τα F-16 Block 30 είναι αυτά που έχουν γράψει σε ώρες πτήσεις τις περισσότερες αποστολές αναχαίτισης. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ // HELLAS JOURNAL

Ένας «Κεραυνός» της 330 Μοίρας έχει ήδη φτάσει στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Σούδα ώστε να εκπαιδευτεί από την demo team ομάδα του αεροσκάφους μεμονωμένων επιδείξεων «Ζευς», η οποία έχει αποκτήσει πλέον παγκόσμια φήμη.

Εξαγορά M270 MLRS και προμήθεια M142 HIMARS προτείνει η Lockheed Martin στο ΓΕΣ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Μια νέα ευέλικτη πρόταση παρουσίασε η αμερικανική Lockheed Martin στο ΓΕΣ, σχετικώς με την αναβάθμιση των εκτοξευτών MLRS M270 του Πυροβολικού, ένα πρόγραμμα το οποίο απασχολεί περισσότερο από μία δεκαετία. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με Έλληνες επιτελείς στις 13 Ιανουαρίου, οι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας ενημέρωσαν σχετικώς και με μία νέα ιδέα, διακρινόμενη από ευελιξία, προς εξέταση και αξιολόγηση.

Τι συμβαίνει με τη συντήρηση των C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας


Ένα C-130 που είχε στείλει για βαριά συντήρηση η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) στην Πορτογαλία, έχοντας μάλιστα πληρώσει αδρά, μέσω του προγράμματος NSPA, του ΝΑΤΟ, επέστρεψε πίσω με προβλήματα και χρειάστηκε να ξαναμπεί για εργασίες στην ΕΑΒ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Εθνικό ναυπηγικό φιάσκο! Η ευκαιρία με τα Περιπολικά σκάφη που χάθηκε


Η ύψωση σημαίας στα τέσσερα παράκτια περιπολικά (ΠΠ) τύπου Island αποτελεί εκ των πραγμάτων ενίσχυση του Στόλου σε σύντομο σχετικά χρόνο, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να θεωρηθεί και ως χαμένη ευκαιρία για την επανεργοποίηση των εγχώριων ναυτικών ναυπηγήσεων.

Tρεις φρεγάτες Belharra με στρατηγικούς πυραύλους Scalp Naval: Η τυπική διαδικασία απομένει για την έγκριση της 4ης FDI


*Του Κώστα Σαρικά

Με 24 στρατηγικούς πυραύλους Scalp Naval θα είναι εξοπλισμένες, μεταξύ άλλων, οι τρεις από τις τέσσερις φρεγάτες Belharra, τις οποίες θα διαθέτει στο οπλοστάσιο του ο Στόλος τα επόμενα χρόνια.

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Μακρόν για την «κρίση» των Meteor


Μητσοτάκης και Μακρόν αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου τη Δευτέρα στο Παρίσι, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Τη Δευτέρα στο Παρίσι ο Μητσοτάκης - Διεθνής σύνοδος για τεχνητή νοημοσύνη, Τραμπ και DeepSeek


Διάσκεψη με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη πραγματοποιείται στο Παρίσι, σε εκδηλώσεις όπου παρίστανται παγκόσμιοι ηγέτες και στελέχη εταιρειών που πρωτοστατούν στον κλάδο.

#462: Η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει την Ιταλία και την Τουρκία στο ΝΑΤΟ. Συνέντευξη του Ν. Λυγερού...


#462: Η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει την Ιταλία και την Τουρκία στο ΝΑΤΟ. Συνέντευξη του Ν. Λυγερού...

Η σχέση Τραμπ-Νετανιάχου αφορά τη Μεσόγειο, άρα και Ελλάδα-Κύπρο


Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου (videos): Ο Τραμπ έδωσε (κυριολεκτικά) τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Νετανιάχου, τα “δώρα” που θα εκνευρίσουν τον ισλαμιστή Ερντογάν – Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να προκαλεί με την υπογραφή Προεδρικών Διαταγμάτων και γενικά τις αποφάσεις του.

«Μη φοβάστε τους τσάμηδες», διαμαρτυρία στη Θεσπρωτία


Η απόφαση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας να κλείσει στρατιωτική μονάδα στην περιοχή των Φιλιατών, περίπου 25 χλμ. από τα σύνορα με την Αλβανία, έχει προκαλέσει από την περασμένη εβδομάδα διαμαρτυρίες των κατοίκων και του τοπικού δήμου εκεί, γράφει η αλβανική ‘Top Channel’.

«Δεν είμαστε αισιόδοξοι από την στάση της Τουρκίας», διαμήνυσε από την Κοζάνη ο Νίκος Δένδιας: Χρήσιμα τα ήρεμα νερά, αλλά…


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε, την έδρα της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (9η Μ/Π ΤΑΞΠΖ «Αδριανούπολη») στην Κοζάνη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη και τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, NRDC-GR Αντιστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ STR

«Χρήσιμα τα ήρεμα νερά αλλά δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με την στάση της Τουρκίας» τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας στην ομιλία του σήμερα το βράδυ σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ της ΝΔ στην Κοζάνη.

Ολα τα προγραμματα που θα τρεξει η Τουρκία στο πολεμικό ναυτικό – Απο τα MEKO 200 TN και MILGEM εως τα TF-2000

Το τουρκικό ναυτικό ενισχύεται σημαντικά και αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο - Αναλυτικά τα σκάφη που θα διαθέτει.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Το μεγάλο κόλπο της Άγκυρας για να «βάλει πόδι» στην ευρωπαϊκή άμυνα και τους εξοπλισμούς

Νίκος Μελέτης

Την επιστράτευση της πολεμικής βιομηχανίας ως «πολιορκητικό κριό» για την αναβάθμιση της σχέσης της με την ΕΕ και την είσοδό της στα μεγάλα προγράμματα του Πυλώνα της Ευρωπαϊκής Άμυνας και Ασφάλειας, φαίνεται  να επιδιώκει η Άγκυρα και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ευρωπαϊκή άμυνα: Το ΝΑΤΟ θέλει και την Τουρκία, ενστάσεις από ΕΕ

Ανδρέας Πιμπίσιης

Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, το οποίο είχε ως θέμα του την αμυντική ικανότητας της ΕΕ, προσκλήθηκε και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ. Ο Μαρκ Ρούτε θέλησε να δώσει κάποιες πάσες προς την Τουρκία και τις σχέσεις της με την Ένωση. 

Ερντογάν σε Μακρόν: Συνεργασία Τουρκίας - Γαλλίας στην αμυντική βιομηχανία

Μακρόν και Ερντογάν σε παλαιότερη συνάντηση Wolfgang Rattay / Pool photo via AP

Για «ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας» έκανε λόγο μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας μάλιστα ότι οι δύο χώρες έχουν δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς, ιδίως στην αμυντική βιομηχανία.

Η νέα συριακή κυβέρνηση πήρε τον έλεγχο της Αφρίν/Εφρίν


Οι δυνάμεις ασφαλείας της νέας συριακής κυβέρνησης έφτασαν στην Αφρίν/Εφρίν την Πέμπτη 6/2, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στον έλεγχο της πόλης με κουρδική πλειοψηφία στη βόρεια Συρία.

IDF: Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν αποθήκη όπλων της Χαμάς κοντά σε συριακή πόλη, νότια της Δαμασκού


Ο ισραηλινός στρατός έδωσε πλάνα από το χτύπημα στη δημοσιότητα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση όπλων στο Ισραήλ, ύψους 7 και πλέον δισ. δολαρίων


Οι ΗΠΑ  ενέκριναν την πώληση βομβών, συναφών ειδών και πυραύλων, συνολικής αξίας 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, το οποίο χρησιμοποιεί πυρομαχικά κυρίως αμερικανικής παραγωγής στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Το σχέδιο του Ισραήλ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα


Τι προβλέπει το σχέδιο που ετοιμάζει ο ισραηλινός στρατός για την «ασφαλή έξοδο» των Παλαιστινίων από τη Γάζα. Παρουσιάστηκε την Πέμπτη στον υπουργό Εξωτερικών. Ποια περάσματα σκέφτεται να ανοίξει το Τελ Αβίβ.

Χέρτσογκ για την κατάσταση των τριών Ισραηλινών ομήρων: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»


Ο Ισαάκ Χέρτσογκ έκανε λόγο για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», σχολιάζοντας την εικόνα των τριών Ισραηλινών ομήρων, που απελευθέρωσε η Χαμάς.

Λίβανος: Το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας


Ο Λίβανος προχώρησε στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης σήμερα, ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας, μετά από μία ασυνήθιστη, αλλά και άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στη διαδικασία, που έφερε πιο κοντά την πρόσβαση του Λιβάνου σε χρηματοδοτήσεις αποκατάστασης των ζημιών, από τον καταστροφικό πόλεμος της προηγούμενης χρονιάς, μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολά.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες» με τον Λ. Καλαρύτη


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες» με τον Λ. Καλαρύτη

Τετ α τετ του Χαμενεΐ με τον ηγέτη της Χαμάς αλ-Χαγιά και δύο άλλα στελέχη στην Τεχεράνη

O ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί Office of the Iranian Supreme Leader via AP

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ συναντήθηκε το Σάββατο (8/2) με τον εν ενεργεία ηγέτη της Χαμάς Χαλίλ αλ-Χαγιά και δύο άλλους ηγέτες της παλαιστινιακής οργάνωσης στην Τεχεράνη, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κουρσκ: Μετά από μια μικρή διακοπή, η Ρωσία ρίχνει ξανά στη μάχη Βορειοκορεάτες στρατιώτες


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα έχουν εμπλακεί ξανά σε μάχες στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, τμήμα της οποίας παραμένει υπό τον έλεγχο ουκρανικών δυνάμεων μετά την αιφνιδιαστική εισβολή τους τον περασμένο Αύγουστο.

Είναι βιώσιμη η εκμετάλλευση των στρατηγικών και κρίσιμων ορυκτών πρώτων υλών της Γροιλανδίας;

Φαίνεται πως η οικονομικά βιώσιμη παραγωγική αξιοποίησή τους παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση για την προοπτική εκμετάλλευσής τους.

Δρ. Νίκος Αρβανιτίδης, Αρθρογράφος
Οικονομικός Γεωλόγος

Τα κράτη της Βαλτικής κάνουν το τελικό βήμα για την ενεργειακή τους "ανεξαρτησία", εν μέσω φόβων για δολιοφθορές και κυβερνοεπιθέσεις


Οι τρεις χώρες της Βαλτικής, Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία ολοκληρώνουν σήμερα τον αποσύνδεσή τους από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ρωσίας και εκφράζουν φόβους ότι θα γίνουν στόχοι πιθανών δολιοφθορών και κυβερνοεπιθέσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Συμφωνία για τα μέταλλα της Ουκρανίας προτείνει ο Ζελένσκι στον Τραμπ


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του, αλλά μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους.

Πιθανή η συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι την ερχόμενη εβδομάδα - Τι θα ζητήσει ο Τραμπ ως αντάλλαγμα για την υποστήριξη των ΗΠΑ


«Είμαι εδώ» στην Ουάσιγκτον απάντησε ο Τραμπ σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πιθανή τοποθεσία της συνάντησης, προσθέτοντας ότι δε θα πάει στην Ουκρανία

Γροιλανδοί: Δημοψήφισμα για ανεξαρτησία από τη Δανία…

Το κοινοβούλιο της Γροιλανδίας (The Guardian)

Το κυβερνών κόμμα της Γροιλανδίας, Siumut, πρότεινε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία από τη Δανία. 

H Βόρεια Κορέα διεμήνυσε πως το πυρηνικό της οπλοστάσιο δεν είναι διαπραγματευτικό ατού


Η Βόρεια Κορέα διεμήνυσε πως τα πυρηνικά της όπλα δεν προορίζονται για διαπραγματεύσεις, αλλά για να χρησιμοποιηθούν εναντίον εχθρών που θα απειλήσουν τον λαό της και την παγκόσμια ειρήνη, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Ο Τραμπ «παγώνει» κάθε βοήθεια στη Νότια Αφρική


Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε νόμο που προβλέπει απαλλοτριώσεις αγροτικών ιδιοκτησιών της εθνικής μειονότητας των Αφρικάνερ χωρίς αποζημίωση