Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Εγκαινιάστηκε το "Μουσείο κάτω από το Μουσείο" – Το Μουσείο της Ακρόπολης, ιδανικό να φιλοξενήσει το σύνολο των Γλυπτών του Παρθενώνα


  Στο πνεύμα της 15ης επετείου λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης και της εξαιρετικά επιτυχημένης διαδρομής του, πραγματοποιήθηκε χθες (25/6), ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η επίσημη απόδοση στο ελληνικό και το διεθνές κοινό του νέου και ιδιαίτερα σημαντικού μουσειακού χώρου, ο οποίος συμπληρώνει το Μουσείο. 

ΓΙΑΤΙ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ


Γιατί ο φεμινισμός αποκρύπτει μεθοδικά την παιδική κακοποίηση; Υπάρχει λόγος που ο φεμινισμός εστιάζει αποκλειστικά στην βία κατά των γυναικών όσον αφορά την ενδοοικογενειακή βία. Επειδή θέλει να απομακρύνει το ενδιαφέρον από τα τεράστια ποσοστά γυναικών που κακοποιούν σωματικά τα παιδιά τους.

Τεστ αξιοπιστίας και κύρους για Ελλάδα και Ευρώπη η υπόθεση Μπελέρη


του Νίκου Μελέτη 

Η υπόθεση της καταδίκης και παράνομης προφυλάκισης για σχεδόν 15 μήνες του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και κορυφαίου στελέχους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία Φρέντι Μπελέρη δεν είναι πλέον απλώς ένα διμερές θέμα με την Ελλάδα ούτε θεμα που αφορά μόνο τις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου στην Αλβανία.

Τούρκοι νομικοί:«Η Τουρκία έχει δικαίωμα να εισβάλει ξανά σε Κύπρο λόγω Γάζας»


Μια ανατριχιαστική κι επικίνδυνη θέση προβάλλει σήμερα το κρατικό κανάλι της Τουρκίας TRT, ένα 24ωρο μετά την προειδοποίηση του Τ/ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, προς Κύπρο και Ελλάδα ότι η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ δεν θα τις ωφελήσει... 

Κι αν η Χεζμπολάχ χτυπήσει Κύπρο; Τι;


Με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να μαίνεται, πριν από λίγες ημέρες ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της Χεζμπολάχ, προειδοποίησε και την Κύπρο, τονίζοντας πως εάν η χώρα επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα αεροδρόμιά της, τότε η Κύπρος «θα έχει γίνει μέρος του πολέμου». 

Ενημέρωση διπλωματών από Στιούαρτ για Κυπριακό και ΟΥΝΦΙΚΥ


Την δική του αποτίμηση επί των εξελίξεων στην Κύπρο κατέγραψε ο ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Κόλιν Στιούαρτ, σε συνάντηση που είχε με ξένους διπλωμάτες.

Τεθωρακισμένα Bradley: «Αγκάθι» το κόστος απόκτησης των 164 ΤΟΜΑ που επέλεξε στις ΗΠΑ ο Στρατός Ξηράς


*Του Κώστα Σαρικά

Το κόστος επαναφοράς σε επιχειρησιακή κατάσταση των 164 μεταχειρισμένων Bradley M2A2, τα οποία επέλεξαν στις ΗΠΑ τα Στελέχη του Στρατού Ξηράς, θα κρίνει την τελική απόφαση για την απόκτηση τους.

Το μεγάλο στοίχημα για την αναγέννηση του στόλου των C-27J Spartan: Οι τρεις άξονες των Ιταλών και ο «υπερ-μαραθώνιος» για τον «Ηρακλή» των τακτικών μεταφορών


Τα C-27 για να συνεχίσουν να πετούν και να μπορούν να πιστοποιούνται θεωρείται βέβαιο ότι θα πρέπει να αναβαθμίσουν τα ηλεκτρονικά τους συστήματα. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία

Τou ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal-Αθήνα

Για περίπου έναν μήνα ο τεχνικός διάλογος ανάμεσα σε Ιταλούς και τους αξιωματικούςτου Αεροπορικού Επιτελείου έχει ως στόχο να βγάλει «λευκό καπνό» σ’ ό,τι έχει να κάνει με την πρόταση πλήρους αναγέννησης του στόλου των C-27 J Spartan.

Πολεμική Αεροπορία: Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εναερίου χώρου ABSM προτείνει η ELBIT Systems

Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συνάντηση των εκπροσώπων της ισραηλινής εταιρείας ELBIT Systems με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. 

Τo VARD 125 NG OPV είναι η καλύτερη λύση για να αντικαταστήσουμε της φρεγάτες μας. Έχει χαμηλό κόστος, οπλισμό καλύτερο από κορβέτα, μεγάλους χώρους για μελλοντικές αναβαθμίσεις.


Τo VARD 125 NG OPV είναι η καλύτερη λύση για να αντικαταστήσουμε της φρεγάτες μας. Έχει χαμηλό κόστος, οπλισμό καλύτερο από κορβέτα, μεγάλους χώρους για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Μπορεί με έξτρα αναβάθμιση να δεχτεί αντιβαλλιστικούς πυραύλους, αντιβαλλιστικό ραντάρ και πυραύλους με RAM JET εμβέλειας 200+ χιλιομέτρων.

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Πολυεθνικές συνεργασίες αναπτύξεως όπλων ή CONSTELLATION;


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 20 Ιανουαρίου, το τουρκικό Υπουργείο Αμύνης ανέθεσε συμβάσεις στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, με κύριο ανάδοχο την Roketsan, για την βιομηχανική παραγωγή τριών οπλικών συστημάτων που θα αντικαταστήσουν ισάριθμα ξένης προελεύσεως τα οποία χρησιμοποιεί το τουρκικό ναυτικό. 

Δένδιας: «Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε εκπαίδευση και τρόπο σκέψης» – Το παράδειγμα του Ισραήλ και η ανάγκη επιβίωσης (βίντεο)


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στο Συνέδριο «StartSmart Summit 2024 South Eastern Europe», στο Ίδρυμα Ευγενίδου, τις εργασίες του οποίου άνοιξε με χαιρετισμό.

Στις Βρυξέλλες Πέμπτη και Παρασκευή ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

H καταδίκη του Φρέντη Μπελέρη και το μέλλον των ελληνοαλβανικών σχέσεων

Ο Φρέντι Μπελέρης συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνάντηση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στις 19 Ιουνίου, 2024

Μαρία Τσιλινίκου

Με τις σχέσεις Αλβανίας και Ελλάδας στο ναδίρ εξαιτίας της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Φρέντη Μπελέρη, η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις, καθώς είχε εξαρχής εκφράσει την ανησυχία και τον προβληματισμό της για πολλές πτυχές της υπόθεσης που αφορά στην δικαστική δίωξη του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας και ευρωβουλευτή με τη ΝΔ.

Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει άλλο όνομα για οποιαδήποτε χρήση πλην του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας


«Δεν υπάρχει άλλο όνομα για οποιαδήποτε χρήση, πλην του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κληθείς να σχολιάσει στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κύπρου τις δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, περί της ονομασίας της χώρας του.

Tι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη μετά τα «περί κινδύνου εμπλοκής Κύπρου και Ελλάδας» του Φιντάν


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Πώς σχολιάζουν τα τουρκικά μέσα τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών

Τουρκία: Προκαλεί με νέα NAVTEX – Αντίδραση στα έργα μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου, Ιταλίας

Τραβάει το… σκοινί η Τουρκία και τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν.

Στέλιος Ανδρικάκης

Μπαχτσελί: Θα συμπεριλάβω στην Τουρκία νησιά, Δυτική Θράκη και Θεσσαλονίκη


Τη συμπερίληψη στην Τουρκία νησιών, της δυτικής Θράκης και της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δηλώνοντας ότι «έμπνευσή μας είναι η ιαχή που λέει ''θα συμπεριλάβω στην Τουρκία νησιά, Δυτική Θράκη και Θεσσαλονίκη''» όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. 

Ερντογάν: Οι δυτικές δυνάμεις χαϊδεύουν την πλάτη του Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Denes Erdos

«H Τουρκία στέκεται στο πλευρό του αδελφού λαού του Λιβάνου», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «μετά τη Γάζα έχει βάλει στο μάτι τον Λίβανο».

Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την υποχρεωτική στράτευση των υπερορθόδοξων Εβραίων – Σε δύσκολη θέση ο Νετανιάχου


Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάνθηκε χθες Τρίτη ότι το κράτος πρέπει να αρχίσει να στρατολογεί στις τάξεις των IDF και τους υπερορθόδοξους Εβραίους, ένα διάταγμα που δημιουργεί νέες πολιτικές πιέσεις στον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η δολοφονία Σουλεϊμανί, οι βαλλιστικοί πύραυλοι και μία λεπτομέρεια…


Στις 3 Ιανουαρίου 2020, στην Βαγδάτη του Ιράκ, ένα μη επανδρωμένο αερόχημα MQ-9 Reaper της USAF εξαπέλυσε 4 πυραύλους αέρος-εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα AGM-114 Hellfire καθοδηγούμενους από laser, εναντίον της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Ιρανό Υποστράτηγο Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος θα συναντούσε τον Ιρακινό πρωθυπουργό. 

Al Jazeera – αποκλειστικό: Η Ινδία προμηθεύει με όπλα και πυρομαχικά το Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα


Καθώς το Νέο Δελχί περπατάει διπλωματικά σε τεντωμένο σκοινί, έγγραφα αποκαλύπτουν  ότι το Ισραήλ εξοπλίζεται με ινδικά όπλα 

Πιθανή συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν στο Καζακστάν


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν πιθανότατα θα συναντηθούν στο Καζακστάν στις αρχές Ιουλίου. Σε αναμονή επιβεβαίωσης από τη Μόσχα.

Μ. Ζαχάροβα: Η Ρωσία εργάζεται πάνω σε μια μεγάλη συνθήκη με το Ιράν


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία εργάζεται πάνω σε μια "μεγάλη συνθήκη με το Ιράν”.

Η ΕΕ είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια που επί χρόνια κρύβει το κεφάλι της στην… άμμο: Πανίσχυρη στα χαρτιά χωρίς στρατό, χωρίς πόρους, σε ένα κόσμο που… αλλάζει


epa11396253 European flags are displayed during the final campaign rally of CDU and CSU for the European elections in Munich Germany, 07 June 2024. EPA/ANNA SZILAGYI

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στα «χαρτιά» είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, με ισχυρό νόμισμα και δυνατότητα παρέμβασης στα παγκόσμια δρώμενα. Προφανώς οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά μόλις τώρα διαπιστώνεται πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.

Στρατεύματα στο Ντονέτσκ επισκέφτηκε ο Ζελένσκι


Ο Ουκρανός πρόεδρος μαγνητοσκόπησε βίντεο με φόντο μια πινακίδα της πόλης Ποκρόβσκ, όπου έχουν καταγραφεί κάποιες από τις σφοδρότερες μάχες κατά τους 28 μήνες που μαίνεται ο πόλεμος.

Αμερικανική στρατιωτική χείρα βοηθείας επί ουκρανικού εδάφους


Η απόφαση θα αφορά στην παρουσία εταιρειών παροχής στρατιωτικού υλικού (contractors) στην Ουκρανία για την επισκευή οπλικών συστημάτων

Μαρκ Ρούτε: Ποιος είναι ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ -Πώς η κατάρριψη της πτήσης MH17 τον έστρεψε στη διεθνή πολιτική


Ο Μαρκ Ρούτε είναι και επίσημα ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Γνωρίζω ότι θα αφήσω το ΝΑΤΟ σε καλά χέρια» σχολίασε ο απερχόμενος γενικός γραμματέας, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο Χ.

Ρωσία-Ουκρανία: Ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου

Ιούνιος 26, 2024. Ελλάδα.

Ενενήντα Ρώσοι στρατιώτες επέστρεψαν από την αιχμαλωσία και ο ίδιος αριθμός στρατιωτών μεταφέρθηκε στην ουκρανική πλευρά, δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την Τσετσενία, Σαμσαΐλ Σαράλιεφ.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Βόρεια Κορέα να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία


Το ΝΑΤΟ διόρισε νέο γενικό γραμματέα - ενώ οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Βόρεια Κορέα να μην στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.