Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΝΟΝΝΟΣ "ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ" Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ     ΕΛΛΗΝΩΝ

Από το autochthonesellhnes

 
ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο Νόννος (5ος αιώνας μ.Χ.) υπήρξε Έλληνας επικός ποιητής. Γεννήθηκε στην Πανόπολιν της 
Αιγύπτου, το όνομά του είναι Αιγυπτιακό και σημαίνει καθαρός, άγιος. Είναι ο συνθέτης του μεγαλύτερου έπους της αρχαιότητος. Ο τίτλος του είναι "Διονυσιακά" και αποτελείται από 21.000 στίχους, που περιλαμβάνονται σε 48 βιβλία (ραψωδίες) και θυμίζουν τις ισάριθμες ραψωδίες της Ιλιάδος και της Οδυσσείας μαζί.

Που βρίσκεται ένα από αρχαιότερα θέατρα της Αττικής σε απόσταση μιας ώρας από την Ομόνοια;


Δημιουργήθηκε για τους χιλιάδες εργάτες της περιοχής που χρηματοδότησε γενναία τον αθηναϊκό πολιτισμό
Σε απόσταση μόλις 50 χιλιομέτρων από την Αθήνα, υπάρχει ένα αρχαίο θέατρο σε καλή κατάσταση. Ίσως μάλιστα είναι και το αρχαιότερο θέατρο στον ελλαδικό χώρο.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο τεχνολογικό αλλά και καλλιτεχνικό επίτευγμα των Ελλήνων και συνδέεται με τις πιο ένδοξες ημέρες της Αθήνας.
Είναι το αρχαίο θέατρο του Θορικού στη Λαυρεωτική.
Ένας χώρος πολιτισμού και υψηλής εκπαιδευτικής αξίας που δημιουργήθηκε για τους εργαζόμενους στα αρχαία μεταλλεία του Λαυρίου.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Tv Επιλογές
 05/11/2016

Las atrocidades

Las atrocidades
N. Lygeros
Traducción al español de Olga Raptopoulou


Las atrocidades
de la organización
terrorista
continuarán
tanto como ella exista,
porque no respeta

Εμίρης του Κατάρ: Ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα - ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ «ΜΠΛΟΚΟΥ»

Την οργή του Εμίρη του Κατάρ έχει προκαλέσει το μπλοκάρισμα των επιχειρηματικών σχεδίων του στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, την Κέρκυρα και την Οξυά.
Εξαιτίας των αλλεπάλληλων δικαστικών περιπετειών, έχουν «παγώσει» τα σχέδια του ομίλου του Κατάρ Al Rayan- με τις επενδύσεις του οποίου ασχολείται προσωπικά ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θανί αν και έχει παραδώσει τα ηνία της χώρας του στον γιο του Ταμίμ.

«Χαστούκι» στον Ερντογάν: Η Τουρκία αποκλείστηκε από τις δυνάμεις που θα εισβάλλουν στη Ράκα

Ο αραβοκουρδικός συνασπισμός, που ξεκίνησε σήμερα την επίθεση για την απελευθέρωση της Ράκας, του προπυργίου των τζιχαντιστών στη Συρία, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για να αποκλειστεί η Τουρκία από την επιχείρηση αυτή.
«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέληξαν σε οριστική συμφωνία με τον διεθνή συνασπισμό (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) ότι δεν θα υπάρξει κανένας ρόλος» για την Τουρκία, ούτε για τους αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα, στην επιχείρηση «Οργισμένος Ευφράτης», τόνισε ένας εκπρόσωπος του αραβοκουρδικού συνασπισμού, ο Ταλάλ Σέλο.

Φαντασμαγορικό σόου από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων στο Φλοίσβο - Τιμή στον προστάτη της αεροπορίας Αρχάγγελο Μιχαήλ(Βίντεο - Φωτο)

Στο ουρανό του Παλαιού Φαλήρου πέταξαν αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιώντας διάφορες επιχειρήσεις
Τιμώντας τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε μια φαντασμαγορική αεροπορική επίδειξη στο Παλαιό Φάληρο στην περιοχή του Φλοίσβου.

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία και παρακολούθησαν από κοντά την εκπληκτική Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος» υπό το μουσικό πρόγραμμα ορχήστρας της Πολεμικής Αεροπορίας.