Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Ηράκλειτος ο σκοτεινός φιλόσοφος

Ηράκλειτος 475 - 540 Π.Χ.
Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Ηράκλειτος γεννήθηκε κ έζησε στήν Έφεσο,ήταν υιός του Βλάσωνος ή Βαύτωρος,έζησε ώς φυσικός φιλόσοφος κ ονομάσθηκε σκοτεινός. Δέν μαθήτευσε σε κανέναν διάσημο φιλόσοφο παρά μόνο για λίγο είς τον Ξενοφάνη,όπως αναφέρει ο Σωτίων οτί είπαν μερικοί. Όσα έγραψε τα μελέτησε με βάση την φυσική του ικανότητα κ' την παρατηριτικότητα του.Άνηκε στο ποιό αριστοκρατικό γένος της πατρίδος του,κατάγεται απο τον οικιστή της Εφέσου Ανδρόκλο,υιό του μυθικού βασιλέως των Αθηνών ΚΟΔΡΟΥ. Οί πρωτότοκοι απόγονοι του Ανδρόκλου έφεραν τίτλο του βασιλέως,αλλά παραιτήθει υπέρ του νεώτερου αδερφού του.Ώς αριστοκράτης κ βασιλεύς (έστω κ με περιορισμένα δικαιώματα),με την αγωγή κ την μόρφωση που του έδωσαν,έπρεπε να είχε γίνει οτιδήποτε άλλο εκτός απο φιλόσοφος,κ μάλιστα εκπονητής μίας καθαρά προοδευτικής κοσμοθεωρίας.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Σχέσεις μεταξύ μικρών και μεγάλων ανθρώπων".(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Σχέσεις μεταξύ μικρών και μεγάλων ανθρώπων".
Ειδικό σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα, Λάρνακα.
Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, ώρα: 19:30.

INDERAL: χωρίς αυτό, κάποιοι καρδιοπαθείς πεθαίνουν. Κι όμως....


  Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

Πήγε να βγει μερικές φορές στη δημοσιότητα. Άλλες τόσες «θάφτηκε».
Νεκροθάφτης; Ποιός άλλος; (Πέραν των διαφόρων Πολιτειακών Οργάνων) κυρίως τα «επίσημα», τα «Μεγάλα ΜΜΕ».
Όχι πως τα «μικρότερα» και δη τα «διαδικτυακά» (βλ. blogs) πάνε πίσω.

Κριτική Ν. Κακλαμάνη στην κυβέρνηση

Διερωτήθηκε αν μιλάμε για την Ευρώπη της Μέρκελ και της ανεργίας ή της ανάπτυξης και της ευημερίας – Ζήτησε Εξεταστική για το Μνημόνιο.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής κ. Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο 9ο συνέδριο της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε: «Η Ελλάδα βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε στόχο και πέτυχε την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Χρειάζεται όμως να ξεκαθαρίσουμε για ποια Ευρώπη μιλάμε, για την Ευρώπη της Μέρκελ και της ανεργίας ή την Ευρώπη των μεγάλων ηγετών της ανάπτυξης και της ευημερίας;

Σύγχυση γύρω από την ταυτότητα των μοναχών που αποκεφαλίστηκαν στη Συρία

Αγωνία για την πιθανότητα να είναι ο Έλληνας Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος ανάμεσα στα θύματα.

Πλήρης σύγχυση επικρατεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την ταυτότητα των θυμάτων του βάρβαρου αποκεφαλισμού Χριστιανών κληρικών από μέλη του συριακού Μετώπου Αλ-Νούσρα.
Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγωνία για το κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα ανάμεσα στα θύματα των ισλαμιστών εξτρεμιστών να βρίσκεται και ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος, ο οποίος είχε απαχθεί στα μέσα Απριλίου, μαζί με τον Συρορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ, από Τσετσένους αυτονομιστές.

Η ανεργία οδήγησε 1.245 αθώους στον Άδη

Η ανεργία οδήγησε 1.245 αθώους στον Άδη
Η ανάπτυξης που δεν ήρθε φέρνει απόγνωση κι οδηγεί στο θάνατο τους Έλληνες
Στοιχεία που προκαλούν σοκ ήρθαν στη δημοσιότητα έπειτα από έγγραφο που διαβίβασε η ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή σχετικά με τις αυτοκτονίες Ελλήνων εξ' αιτίας της οικονομικής κρίσης.
Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο πρόεδρος της στατιστικής αρχής Ανδρέας Γεωργίου και σύμφωνα με τα συμπεράσματα, 1245 συμπατριώτες μας έχουν εξωθεί στην αυτοκτονία από την οικονομική κρίση και την αδυναμία τους να ανταποκριθούν σε χρέη και υποχρεώσεις.

Υπονοούμενα Παπανδρέου για ίδρυση μίας νέας «δημοκρατικής παράταξης»

Υπονοούμενα Παπανδρέου για ίδρυση μίας νέας «δημοκρατικής παράταξης»
Η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με αφορμή την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το κίνημα ενδεχομένως να οδηγήσει σε δραματικές εξελίξεις …ακόμα και οριστικού σχίσματος στον χώρο της κεντροαριστεράς.
Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» έδωσε τον τόνο της εσωκομματικής πολιτικής στο ΠΑΣΟΚ και πήρε απόσταση από τη συγκυβέρνηση, απευθυνόμενη μόνο στην παραδοσιακή κομματική βάση του κινήματος, η οποία μετακινείται με μαθηματική ακρίβεια προς ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Φόροι- «φωτιά» έως το τέλος του χρόνου – Δείτε τι μας περιμένει

Φόροι- «φωτιά» έως το τέλος του χρόνου – Δείτε τι μας περιμένει
Κάθε μήνα και ένα...χαράτσι μας περιμένει μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς πρέπει να περάσουμε από το γκισέ της εφορίας συνολικά πέντε φορές.
Μέσα στον Ιούλιο οι πολίτες που έχουν υποβάλει ήδη τις φορολογικές τους δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 θα λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας για την πληρωμή της πρώτης δόσης.
Παράλληλα η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει την έκδοση των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν και το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο για το τρέχον έτος είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με τους φόρους που καταβλήθηκαν πέρυσι.
Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012, ενώ το φθινόπωρο θα αποσταλούν και τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του έτους 2013.

ΤΡΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ . ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ

Από το attikanea

1. Τρόικα τέλος - Το ΔΝΤ αποσύρεται και ο γάμος διαλύεται

Μπαστέα Νατάσα
H επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

10 Ενδείξεις ότι Ζούμε σε μια Ψεύτικη Οικονομία!

Έχοντας αναφερθεί πολλάκις στα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη διαφάνειας και η μη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα πραγματικά αγαθά και στο κλειστό μοντέλο διοίκησης που έχει επιβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα, με σύμμαχο το σοσιαλιστικό, με τα διάφορα μέσα που
χρησιμοποιεί, είναι φανερό πως όλος ο κόσμος μας σε βασικά του σημεια, βασίζεται σε ένα τίποτα, σε ένα ψέμα, σε μια φούσκα!
Κάποιοι έχουν κάνει ειρωνικές αναρτήσεις, για το ότι μιλάμε για Ανοιχτό Κώδικα και το πως η λογική αυτού σε κάθε τομέα, μπορεί να αλλάξει την ζωή μας. Και όταν λέμε να αλλάξει να την κάνει καλύτερη.
Δυο από τα πιο γνωστά τέτοια “πειράματα” Ανοιχτού Κώδικα στην ίδια την ζωή είναι αυτό της Μαρινελαντα που συμβαίνει αυτή την στιγμή, καθώς και του Wörgl, το 1931.

ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ........... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!

Όταν χάσεις το χρεωμένο στην Αγροτική χωραφάκι σου για χρέη στο κράτος και δεις τους ξένους να το κάνουν ηλιακό πάρκο...

Όταν θα δεις τις ορδές των λαθρομεταναστών να επιβιώνουν δουλεύοντας για 200 ευρώ σαν σκλάβοι στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που θα θα ιδρύσουν σε κάθε πλούσια περιοχή της Ελλάδας ενώ εσύ θα ψάχνεις στα σκουπίδια τους γιατί δεν θα γνωρίζεις Τουρκικά...

Όταν θα λες κι ευχαριστώ για το αμφιβόλου ποιότητας νερό που θα σου δίνουν οι ιδιώτες στους οποίους θα ανήκει....

Όταν ακόμη και η συλλογή βρόχινου νερού θα αποτελεί αδίκημα για να πρέπει να πληρώσεις για τον μικρό σου μπαχτσέ...

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΕΝΟΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Η ανθρώπινη ιστορία δεν ακολούθησε μία γραμμική πορεία από έναν πρωτόγονο πολιτισμό σε έναν πιο εξελιγμένο, αλλά αντίστροφα μία σπειροειδή πορεία από έναν πανάρχαιο εξελιγμένο πολιτισμό σε μία συνεχόμενη παρακμή έως την εποχή που υπήρξε η μυθολογική εκείνη καταγραφή, και μετά πάλι άρχισε η άνοδος.
Ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον.
Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος.

45 Εμπνευσμένα Μαθήματα Ζωής

Ακολουθούν 45 φράσεις - αποφθέγματα - γνωμικά ζωής από πολλές προσωπικότητες οι οποίες κρυβουν το απόσταγμα της εμπειρίας της δικής τους ζωής. Ας επωφεληθούμε κι εμείς από τη δική τους εμπειρία και ας δημιουργήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας το δικό μας απόσταγμα από τη ζωή.

  1. ‘’Ποτέ μην κάνεις κάτι που είναι μονίμως ανόητο μόνο και μόνο επειδή είσαι προσωρινά αναστατωμένος.’’
  2. "Δες τη ζωή σαν έναν χορό. Είναι ανάγκη να έχει κάποιο νόημα; Χορεύεις γιατί το ευχαριστιέσαι."
  3. ‘’Η ανησυχία είναι σαν την κουνιστή πολυθρόνα: σου προσφέρει κάτι να κάνεις, αλλά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.’’ 

12 Αφγανοί βίαζαν επί 7 ώρες Σουηδή μητέρα!!!(Βίντεο)

Δώδεκα Αφγανοί βίαζαν Σουηδή μητέρα δυο παιδιών σε κέντρο φιλοξενίας αιτούντων ασύλου στη Σουηδία! 
Ενώ ένας μεγάλος αριθμός Αφγανών επευφημούσε αποκαλώντας την πόρνη (Έτσι λένε τις μη-μουσουλμάνες γυναίκες).Εφτά από τους δώδεκα συνελήφθησαν. 
Δείτε το σχετικό βίντεο από την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Σουηδία:

'Οταν τα Ελληνικά Μαχητικά κυνήγησαν τα Τούρκικα μέχρι το αεροδρόμιο του ...Dalaman!!!

Σχόλιο από ALEXANDER

Τότε είχαμε κάποιο ηρωισμό…τώρα; 

Ήταν ένα καλοκαιρινό πρωινό του 2000 και τίποτε δεν προμήνυε κάτι το ασυνήθιστο... Ο Ελεγκτής βάρδιας του RADAR της Ρόδου ψάχνει τον ουρανό για κάτι το παράξενο αλλά μάταια!....

Ξάφνου χτυπάει το alert στο IFF και δείχνει δύο εισβολείς να έρχονται καταπάνω τους!!!

Σημαίνει συναγερμός και ειδοποιείται το κέντρο επιχειρήσεων και το ΑΤΑ στη Λάρισα ,που ο Αρχηγός του Ιπτάμενος και ο ίδιος από τους λίγους ,κατέβασε όλα τα διαόλια που ήξερε!!

Το καλύτερο α΄ 6μηνο από το 1999 για τον Dow

Dow14.909,60-114,89 -0,76%    Nasdaq3.403,251,39 0,04%  

H Wall Street χθες
Με τους Dow και S&P 500 να κλείνουν κοντά στα χαμηλά ημέρας ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Παρασκευής στην Wall Street έπειτα από το τριήμερο ανοδικό σερί.

Παράλληλα, οι δείκτες ολοκλήρωσαν με απώλειες τον Ιούνιο εν αναμονή της επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed, ωστόσο το δεύτερο τρίμηνο σημείωσαν κέρδη με τον Dow να ενισχύεται 2,3%, τον S&P 500 2,4% και τον Nasdaq 4,2%.

Παράλληλα ο Dow ολοκλήρωσε το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 1999 και ο S&P 500 από το 1998. Συγκεκριμένα, από την αρχή του έτους ο Dow έχει καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη του 14% ενώ οι S&P 500 και Nasdaq μεγαλύτερη του 13%.

Από το μέτωπο της οικονομίας, ο Chicago PMI υποχώρησε τον Ιούνιο στις 51,6 μονάδες από τις 58,7 μονάδες από 49 μονάδες ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν πτώση στις 55 μονάδες καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2008

Επίσης η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούνιο παραμένοντας ωστόσο κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών που κατέγραψε το Μάιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan και της Thomson Reuters υποχώρησε στις 84,1 μονάδες από 84,5 μονάδες το Μάιο ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση στις 83 μονάδες. 

ΤΣΙΚΟΥΔΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 28/06/2013

Νικος Αμάραντος: Τα συγχαρητήριά μας κύριε Σώρρα.

Αρτέμης Σώρρας: Δεν ήταν η δίκη για μένα. Νίκο γνωρίζεις καλά. Ήξερα τι έχω. Ήξερα τι καταθέτω. Ήξερα και πού θα πάει. Σήμερα η δίκη έκαιγε και η απόφαση είναι γιά εσάς. Σήμερα έχετε εσείς τη βούλα για τα ποσά. Ήξερα τι είμαι και τί κάνω. Σήμερα οι Έλληνες στην Ελλάδα αλλά καί στην Κύπρο γνωρίζουν. Πρέπει να μεταλαμπαδεύσει και στην Κύπρο επειδή είναι το ίδιο Στο δικαστήριο δείξαμε τα πάντα. κατέθεσαν οι τραπεζίτες μας.