Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Θ. Μαυρογιάννης: «Είχε μονόγραμμα ο Ηφαιστίων»

Το μονόγραμμα που η ανασκαφική ομάδα αποδίδει στον Ηφαιστίωνα και βρέθηκε εντός του τάφου, μέσα σε έναν εννεάφυλλο (και όχι οκτάφυλλο) ρόδακα
Ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας συμφωνεί με τους ανασκαφείς της Αμφίπολης ότι το ταφικό σύμπλεγμα ανήκει στον αδελφικό φίλο του Μ. Αλεξάνδρου και εξηγεί γιατί.
 
«Η αρνητική κριτική δεν έχει κανένα επιχείρημα, πέραν του ότι δεν τους "αρέσει" ο Ηφαιστίων» λέει ο κ. Θεόδωρος Μαυρογιάννης, αναπληρωτής καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, για τους επικριτές της ανασκαφικής ομάδας, που ανακοίνωσε την προηγούμενη Τετάρτη ότι συνδέει τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη με μνημείο προς τιμήν του Ηφαιστίωνος.

Σαν σήμερα η ομιλία του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα

Αποτελεί την πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά. Εκφωνήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα και πρωτοδημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 1838 στην αθηναϊκή εφημερίδα «Αιών», που εξέδιδε ο ιστορικός Ιωάννης Φιλήμων.
Στις 7 Οκτωβρίου 1838 ο γηραιός στρατηγός και εν ενεργεία Σύμβουλος Επικρατείας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης επισκέφθηκε το Βασιλικό Γυμνάσιο της Αθήνας (νυν 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας) για να παρακολουθήσει τη διδασκαλία του γυμνασιάρχη Γεωργίου Γενναδίου (1784-1854) για τον Θουκυδίδη.

103 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

08/10/1912: Μικρό άγημα του ελληνικού στόλου, υπό τον Ταγματάρχη Ιουλιανό Κονταράτο, αφού αποβιβάζεται και συγκρούεται με τις τοπικές τουρκικές δυνάμεις, απελευθερώνει τη Λήμνο. 
Το πρωί της επομένης, κάτω από τους χαιρετιστήριους κανονιοβολισμούς των ελληνικών θωρηκτών, υψώνεται στο φρούριο η ελληνική σημαία.
 Η κατάληψη του νησιού εξασφαλίζει στο στόλο το σπουδαιότατο λιμάνι του Μούδρου, το οποίο από τότε χρησιμοποιείται ως ναυτική βάση σε όλη τη διάρκεια του πολέμου.

Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου(8 Οκτωβρίου 1827)

Μετά την πτώση της Ακρόπολης (24 Μαΐου 1827) η Επανάσταση του '21 έπνεε τα λοίσθια. Στην Ηπειρωτική Ελλάδα είχε κατασταλεί και μόνο στο ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου παρέμενε ζωντανή. Κι εκεί, όμως, απειλείτο από τον Ιμπραήμ, που σκόπευε να εκστρατεύσει κατά του Ναυπλίου και της Ύδρας.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, η ευρωπαϊκή διπλωματία άλλαξε στάση και άρχισε να διάκειται ευμενώς προς την Επανάσταση. Συνέβαλε σε αυτό και ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας Γεώργιος Κάνινγκ, που έδωσε μια πιο φιλελεύθερη τροπή στην εξωτερική πολιτική της Γηραιάς Αλβιόνας. Έτσι, στις 24 Ιουνίου 1827 υπογράφτηκε στο Λονδίνο συνθήκη μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, που καθόριζε τα της ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Συνταρακτικό:oι ρώσοι πιλότοι στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών παίρνουν μαζί τους και εικόνες του Χριστού

Συνταρακτικό.Οι ρώσοι πιλότοι κατά την επιβίβαση τους στα ρωσικά μαχητικά Su-24 και Su-25 στο αεροδρόμιο της Λαττάκεια παίρνουν μαζί τους εικόνες του Χριστού στην αποστολή τους κατά των τζιχαντιστών.

Ο φακός των ρώσων πολεμικών  ανταποκριτών ζούμαρε πάνω στις διαφάνειες που κρατούσαν στα χέρια τους οι ρώσοι πιλότοι την ώρα που ελάμβαναν θέσεις μάχης στο πιλοτήριο των μαχητικών σε αεροδρόμιο της Λαττάκεια στη Συρία.Αυτές εμφανέστατα περιείχαν εικόνες του Χριστού.

ΙΝΚΑ:ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 Κατεβάστε από εδώ όλο το άρθρο σε PDF αρχείο : http://tinyurl.com/llp2nqw
ΙΝΚΑ, ΔΤ 540, Μάρτιος 2015
[…]ισχύς πάνω στους ανθρώπους, ισχύς υπεράνω των ανθρώπων […]_
Henri Lefebvre, «Η κριτική της καθημερινής ζωής», τόμος Α΄
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η κάρτα πολίτη μας έχει απασχολήσει από το 2010 που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την είχε προαναγγείλει, αλλά και μετέπειτα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και ας δήλωνε ο κος Τσίπρας πολιτικά αντίθετος από τους προκάτοχους του (με επερώτησή του, 26.11.2010_ http://tinyurl.com/o3nx68m).

Βίντεο επιβεβαιώνει την καταστροφή της Αψίδας στην Παλμύρα Έχει απομείνει μόνο ένα κομμάτι, ενώ η υπόλοιπη έχει ανατιναχθεί

Στη δημοσιότητα έχουν βγει οι πρώτες εικόνες που επιβεβαιώνουν την καταστροφή της Αψίδας στην Παλμύρα, ηλικίας σχεδόν δύο χιλιετιών, από τους τζιχαντιστές.

Σε βίντεο που απέκτησε το Associated Press φαίνεται ότι από την Αψίδα έχει απομείνει μόνο ένα κομμάτι, ενώ η υπόλοιπη έχει ανατιναχθεί.

Oι καταστροφές στην Παλμύρα, ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έχει προκαλέσει νέο αποτροπιασμό και αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα.

James Jeffrey: "Η Ρωσία θέλει να διαμελίσει την Τουρκία βάσει συνθήκης του 1939"...Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΑΟΥΙΤΕΣ-ΑΛΕΒΙΤΕΣ

Του Βασίλη Καπούλα
Από το defencenet 
 
Η Τουρκία ζει τον τελευταίο καιρό τον δικό της εφιάλτη ο οποίος γίνεται ολοένα και πιο οδυνηρός μετά τα όσα αποκάλυψε ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα James Jeffrey σχετικά με τον εγκλωβισμό του τουρκικού F-16 από ρωσικό Su-30SM στην περιοχή Hatay(Aντιόχεια).
 
Η έκθεση του αμερικανού πρέσβη αναφέρει ότι "οι Ρώσοι θέλουν τον διαμελισμό σας, η περιοχή αυτή είναι συμβολική αφού κατοικείται από Αλαουίτες και Χριστιανούς"!

Πατριάρχης Κύριλλος: "Oι ισλαμιστές βασάνισαν χριστιανούς, κατέστρεψαν τις εκκλησίες μας - Η Ρωσία δίνει ιερό πόλεμο στην Συρία"

"ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ" ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Του Βασίλη Καπούλα
Από το  defencenet
 
"Η Ρωσία αυτή τη στιγμή δίνει ιερό πόλεμο απέναντι στην τρομοκρατία και τους ισλαμιστές" ανέφερε το πατριαρχείο της Ρωσίας, ενώ ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε πως "η Ρωσία πήρε μια υπεύθυνη απόφαση να προστατέψει το λαό της Συρίας από μια τρομοκρατική τυραννία και πρόσθεσε πως η στρατιωτική παρέμβαση ήταν απαραίτητη"!

Κόσοβο: Βουλευτής πέταξε δακρυγόνο σε συνεδρίαση της Βουλής

Με ένα δακρυγόνο που πέταξε εντός του κοινοβουλίου του Κοσόβου, συμμετείχε στη συζήτηση ο πρώην αρχηγός και νυν βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κινήματος Αυτοδιάθεση, Αλμπίν Κούρτι. Ο βουλευτής του κόμματος Αυτοδιάθεσης έριξε δακρυγόνο και η αίθουσα γέμισε καπνό. Κάποιοι από τους βουλευτές ένιωσαν έντονη δυσφορία και η βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου, Φλιόρα Μπροβίνα λιποθύμησε και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρίστινας.

Μαρίν Λεπέν: «Ο Ολάντ είναι ο αντικαγκελάριος της Μέρκελ»

Σε μια πολύ φορτισμένη -ακόμα και για τα δεδομένα της- ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, η Μαρίν Λεπέν επιτέθηκε εναντίον του Ολάντ και της Μέρκελ με σκληρούς χαρακτηρισμούς και με το μάτι στραμμένο στις δημοσκοπήσεις στην Γαλλία
Άστραψε και βρόντηξε η Μαρίν Λεπέν χτες στο Ευρωκοινοβούλιο όπου είχαν την ιστορική κοινή ομιλία τους Μέρκελ και Ολάντ. Εξαπολύοντας από το Στρασβούργο δριμύτατη επίθεση στους εταίρους του γαλλογερμανικού άξονα, η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς χαρακτήρισε εκ νέου πλήρως αποτυχημένη την Ε.Ε προκαλώντας την έντονη δυσφορία της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου.

Το ΜΥΣΤΙΚΟ του αιώνα- Ο Ιπποκράτης έχει τη θεραπεία ΚΑΤΑ του καρκίνου!

Ενημερωθείτε άμεσα…

Η Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα, στηρίζεται στην ισορροπία των 4 βασικών γεύσεων…
Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Βίντεο: Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό βομβαρδίζει τζιχαντιστές από την Κασπία!(Βίντεο)

Με ρωσικούς πυραύλους τύπου Κρουζ πλήττουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους από απόσταση 1.500 χλμ
Ακόμα και με πυραύλους από πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα συνεχίζει την επιχείρησή της η Ρωσία κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία.


Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, τέσσερα πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 26 πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! «Κλειστός» λόγω συνταξιοδοτήσεων ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα

Κλειστός λόγω της συνταξιοδότησης των τριών εναπομείναντων αρχαιοφυλάκων και της αδυναμίας αντικατάστασής τους παραμένει τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, όπως καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων και τοπικοί φορείς.

Μάλιστα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας αναγκάστηκε να αναθέσει σε εργατοτεχνίτες το καθήκον της φύλαξης του από τις 8 το πρωί έως τις 3 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.