Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Έτοιμοι να πλαστογραφήσουν και τη δική τους Ιστορία στα Σκόπια

Σοφία Βούλτεψη
Από το liberal

Αφού επί δεκαετίες πλαστογράφησαν την Ιστορία της Μακεδονίας, τώρα, ετοιμάζονται να πλαστογραφήσουν και την ίδια Ιστορία της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Στα Σκόπια, Ζάεφ και Αχμέτι δηλώνουν ότι θα αποδεχθούν πως… δεν υπήρξε αντιφασιστικός αγώνας και οι συνεργάτες των Γερμανών Βούλγαροι κατακτητές έφθασαν στην περιοχή ως… φίλοι! Και πως για όλα έφταιγε ο… Τίτο!

Οι Βούλγαροι ήταν φίλοι μας, δήλωσε ο Ζάεφ – κατά το «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» - σε μια συνέντευξη, στις 25 Νοεμβρίου, στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Bgnes, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Drone λύνει τις απορίες για τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ - Δείτε τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα 36 χρόνια μετά την ιστορική τραγωδία(Βίντεο)

Αντικείμενο έρευνα αποτέλεσε για μία εταιρεία από την Ελβετία αποτέλεσε η τραγωδία του Τσερνόμπιλ.

Μετά από 36 χρόνια, η Flyability κλήθηκε να απαντήσει σε ένα σημαντικό ερώτημα: Υπάρχουν ακόμα πυρηνικά απόβλητα σε έναν από τους παροπλισμένους αντιδραστήρες;

«Την ώρα της καταστροφής, ο πέμπτος αντιδραστήρας του Εργοστασίου του Τσερνόμπιλ ήταν υπό κατασκευή και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Δεδομένης της βιασύνης να εγκαταληφθεί, δεν υπάρχουν αρχεία για το αν οι δεξαμενές του Αντιδραστήρα Πέντε δέχθηκαν τις μπάρες ουρανίου για τις οποίες κατασκευάστηκαν», ανέφερε εκπρόσωπος της Flyability.

Oργή Άγκυρας για διακλαδική άσκηση ΜΕΔΟΥΣA

Την οργή της για την πολυεθνική διακλαδική άσκηση Κύπρου- Ελλάδας – Αιγύπτου, «Μέδουσα 10», η οποία θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου στην Ανατολική Μεσόγειο εκφράζει η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα, με μια γεμάτη ανακρίβειες και προκλητικούς ισχυρισμούς ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κατηγορεί την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στην περιοχή, καθώς και ότι συνεχίζει την προκλητική στάση και τις παραβιάσεις της, επιλέγοντας τον δρόμο τρίτων, αντί του διαλόγου.

Τουρκία: ''Έλληνες πάρτε τον στρατό από τα νησιά''

Eκρηκτικό το κλίμα

Δεν μπορούν να ''χωνέψουν'' την άσκηση Ελλάδας, ΗΑΕ, Αιγύπτου, Κύπρου και Γαλλίας οι Τούρκοι. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση και για την αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα ανοιχτά της Αιγύπτου με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κύπρου.

H εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας Πινάρ Καρά, δήλωσε πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις και συνεχίζει να διατηρεί μια στάση μη συμφωνίας καθώς αρνείται τον διάλογο και πηγαίνει τις διαφορές σε τρίτους».

Σεθ Φράντζμαν: Μια ευρύτερη συμμαχία που ξεκινά από την Ελλάδα έως την Ινδία

Άρθρο γνώμης του Seth. J. Frantzman (εκτελεστικού Διευθυντή στο Think Tank «Middle East Center for reporting and analysis» – MECRA με έδρα το Maryland, αρθρογράφου της «Jerusalem Post») που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του περιοδικού Newsweek, αναφέρεται στην γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, δίνοντας έμφαση στην εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με Αραβικές χώρες.

Εισαγωγικά ο αρθρογράφος αναφέρει ότι το πρωτοφανές ταξίδι του ισραηλινού Πρωθυπουργού