Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Μόνο για ΕΛΛΗΝΕΣ.

Από το ιστολόγιο http://daeirakem.blogspot.com/2011/07/blog-post.html?spref=fb

«  Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε,
   πάντοτ' ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε » 
                         
                                                                                                      Διονύσιος  Σολωμός

Οι Έλληνες, τότε και σήμερα
 
Μάχη του Μαραθώνος,11η Σεπτεμβρίου 490 π. Χ.
 
Πριν από τη μάχη των Ελλήνων εναντίον των Περσών στον Μαραθώνα, ο στρατηγός των Αθηναίων Μιλτιάδης, απευθυνόμενος στους Έλληνες,  είπε:
 

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. 12-8-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*THN TΡΙΤΗ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΙΛΑΡΙ-ΠΑΝΕΤΑ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ THINK TANK.
*ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ.
*ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ.
*ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ.
*Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ.
*ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.
*ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΣΕ ΣΥΝΡΟΜΗΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.

Το SETI επαναλειτούργησε χάρη σε δωρεές

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Ανάμεσα σε αυτούς που το υποστήριξαν οικονομικά και η ηθοποιός Jodie Foster

Άρχισε η παρακολούθηση του ηλιακού πλάσματος

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/12/54578955.html

Photo: RIA Novosti




Το ρωσικό Αστροφυσικό παρατηρητήριο “Spectr-R”, το οποίο τέθηκε σε τροχιά στις 18 Ιουλίου, άρχισε την παρακολούθηση του ηλιακού πλάσματος.

ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ Θα καταθέσει και ο Πρόεδρος

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210903&-V=articles

Δεν αποκλείεται ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κληθεί να καταθέσει στην ερευνητική επιτροπή σχετικά με την έκρηξη στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Πόλυς Πολυβίου. Επιβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχουν πράγματι έγγραφα που διαφέρουν μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κύριος Πολυβίου τόνισε ότι πρόκειται για πρακτικά τριών με τεσσάρων συνεδριάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί πριν την 11η Ιουλίου, αλλά δεν είναι προς το παρόν σε θέση να πει αν έχουν παραποιηθεί σκοπίμως ή αν απλώς τα γραφόμενα δεν συνάδουν μεταξύ τους.

Είπε επίσης ότι οι ακροάσεις οι οποίες θα είναι ανοιχτές, θα αρχίσουν στις 29 Αυγούστου και θα κληθούν 94 άτομα. Όπως εξήγησε, ερωτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων και αυτό θα γίνεται μόνο μέσω του ιδίου. Διευκρίνισε επίσης ότι κάποιες από τις ακροάσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για θέμα εθνικής ασφάλειας.

Περισσότερες από 14.300 σελίδες εγγράφων έχουν παραληφθεί και μελετώνται από την Ερευνητική Επιτροπή.

Πάνω από 45.000 υπαλλήλους έδιωξε η Verizon Wireless Οι απολύσεις που οι Αμερικανοί δεν θέλουν να δείξουν

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=139522
Περίπου 45.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν σε επτά πολιτείες των ΗΠΑ  από την Verizon Wireless  την πρώτη εβδομάδα  του Αυγούστου.

To κύμα απολύσεων  από την δεύτερη σε μέγεθος εταιρία παροχής τηλεφωνικών και διαδικτυακών υπηρεσιών αναμένεται μάλιστα να συνεχιστεί όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Εδώ και λίγα 24ωρα η Αμερική συγκλονίζεται από το κύμα μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και τις ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα υποκαταστήματα της συγκεκριμένης εταιρίας.

Εργαζόμενοι που μίλησαν  στο protothema.gr κατήγγειλαν  ότι μαζί με τις απολύσεις, η εταιρεία προχώρησε και σε πολλές προσλήψεις νέων, ανειδίκευτων υπαλλήλων,  χωρίς την απαραίτητη τεχνογνωσία τους οποίους η Verizon Wireless , θα πληρώνει με μισθούς σχεδόν στο μισό, ενώ θα έχουν περιορισμένα  εργασιακά δικαιώματα.

Θράσος χωρίς όρια - ΑΟΖ στη Μεσόγειο διεκδικεί η Τουρκία (Vid)

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/409777

Για θερμό επεισόδιο στη μεσόγειο,  προετοιμάζεται η Τουρκία σε περίπτωση που η Κύπρος αρχίσει τις υποθαλάσσιες ενεργειακές έρευνες, ή η Ελλάδα  οριοθετήσει, όπως αναφέρουν  πληροφορίες, την αποκλειστική οικονομική της ζώνη.
Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ
Η Άγκυρα παρουσιάζεται έτοιμη να δημιουργήσει την δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην Μεσόγειο, όπως έκανε και στο παρελθόν στην Μαύρη Θάλασσα, αγνοώντας την Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Η κίνηση της Άγκυρας, συνιστά αυτομάτως και απειλή προς την Ελλάδα και την Κύπρο σε περίπτωση που η Λευκωσία αρχίσει τις υποθαλάσσιες ενεργειακές έρευνες στο οικόπεδο 12, ή, η Ελλάδα  οριοθετήσει, όπως αναφέρουν πληροφορίες την αποκλειστική οικονομική της ζώνη.
Οι Τούρκοι δείχνουν ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και η αποκαλούμενη γι αυτούς «νότια» Κύπρος έχει  περιορισμένη ΑΟΖ.
Η Τουρκία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το δίκαιο της θάλασσας, είναι έτοιμη να υποδείξει μάλιστα συγκεκριμένο χάρτη, προσπαθώντας να δημιουργήσει προηγούμενο,  αποκόπτοντας στην ουσία την Ελλάδα από την Κύπρο.

Σωρηδόν οι αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών για διαγραφές χρεών

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1260067
Του Παναγιώτη Στάθη

Ορδές καταναλωτών σπεύδουν πλέον στα Ειρηνοδικεία της χώρας για να υποβάλουν αίτηση διαγραφής οφειλών με βάση το νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (15/Φ1/11) που δικαίωσε ηλικιωμένο συνταξιούχο και, όχι μόνο δέχτηκε ότι βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει τις οφειλές του, αλλά υποχρέωσε τις τράπεζες να διαγράψουν δάνεια σημερινού ύψους 200.000 ευρώ (από ένα σύνολο οφειλών 222.200 ευρώ) και να ικανοποιηθούν με την αποπληρωμή 52.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους, σε βάθος 14 ετών, οι αιτήσεις έφτασαν τις 400.000 σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, δεύτερη ανάλογη απόφαση εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας, που αφορούσε δανειολήπτη για χρέη σε δύο τράπεζες. Τα πιστωτικά ιδρύματα διεκδικούσαν το σπίτι του δανειολήπτη για χρέη 132.893 ευρώ. Ο ιδιώτης δήλωσε αδυναμία εξόφλησης και με τη δικαστική απόφαση έγινε σημαντικός περιορισμός της συνολικής οφειλής προς τις τράπεζες και ο δανειολήπτης θα καταβάλει το μειωμένο ποσό του χρέους σε 48 δόσεις.

Το πτυχίο γαλλικού πανεπιστημίου δεν θεωρείται ισότιμο με αυτό των ΑΕΙ

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση απόφοιτης γαλλικού πανεπιστημίου, με την οποία ζητούσε να της αναγνωρισθεί ο τίτλος σπουδών, ως ισότιμος με αυτούς, που χορηγούν τα
Το πτυχίο γαλλικού πανεπιστημίου δεν θεωρείται ισότιμο με αυτό των  ΑΕΙ
ελληνικά πανεπιστήμια.
Η αιτούσα πήρε το πτυχίο της από γαλλικό πανεπιστήμιο το 2003 και με αίτησή της προς το Διατμηματικό Συμβούλιο Αναγνώρισης Ισοτιμιών Τίτλων Καλών Τεχνών Αλλοδαπής, ζητούσε να της αναγνωρισθεί ως ισότιμο με το αντίστοιχο πτυχίο ελληνικού ΑΕΙ.

Διακοπή εμπορικών συναλλαγών με τη Συρία ζήτησε η Κλίντον

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τους εμπορικούς εταίρους της Συρίας να ταχθούν «με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας» και να σταματήσουν τις συναλλαγές με το καθεστώς της Δαμασκού.
«Καλούμε τις χώρες που αγοράζουν ακόμη συριακό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τις χώρες που ακόμη στέλνουν όπλα στον Άσαντ, αυτές τις χώρες που η πολιτική και οικονομική υποστήριξή τους ενθαρρύνει τη βαναυσότητά του, να ταχθούν με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας» δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους.

Έκκληση Καζαμία για έγκριση του πακέτου λιτότητας

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

         Νέα έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα ομοψυχίας και να ψηφίσουν το πακέτο μέτρων που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας.
Ο κ. Καζαμίας επισήμανε ότι είναι πρόθυμος να πείσει με προτάσεις τα κόμματα, ότι την επομένη της έγκρισης του πακέτου θα ξεκινήσει η δημιουργία του δεύτερου πακέτου μέτρων που θα ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από τις αρχές Οκτωβρίου.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι με το δεύτερο πακέτο θα υπάρξουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα και πως είναι σημαντικό να δοθεί το μήνυμα ότι η Κύπρος μπορεί να λύσει μόνη τα προβλήματά της. "Όταν ενώσουμε τις φωνές μας το μήνυμα προς τα έξω θα είναι πολύ ισχυρότερο", ανέφερε.
Ο κ. Καζαμίας χαρακτήρισε την κατάσταση της οικονομίας αναστρέψιμη, επισημαίνοντας ότι λύσεις υπάρχουν και πρέπει να δοθούν από κοινού. Ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι η μη έγκριση των μέτρων από τη Βουλή θα αποβεί εις βάρος του λαού.

Νέο «χαστούκι» στον Ομπάμα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Νέο πλήγμα δέχθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καθώς αμερικανικό εφετείο έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του νομοσχεδίου για το σύστημα υγείας, σύμφωνα με την οποία οι αμερικανοί πολίτες υποχρεωτικά θα πρέπει να αγοράζουν ασφάλιση υγείας.

Κλείσιμο με άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και το Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Με άνοδο 1,53% έκλεισε στις 991,14 μονάδες την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, πλησιάζοντας το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων, αν και με μικρό όγκο συναλλαγών.

Κανείς δεν 'ασφαλίζει' τα ομόλογα της ευρωζώνης

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


Η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οδήγησε τα επιτόκια της Ιταλίας και της Ισπανίας χαμηλότερα αλλά δε σταμάτησε τα CDS των δύο αυτών χωρών από το να αυξηθούν κατακόρυφα. Πώς εξηγείται αυτή η 'παράλογη' κίνηση η οποία καταγράφεται για πρώτη φορά από την αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης; Η απάντηση ίσως είναι διαφορετική απ' ότι φαντάζεται κανείς: Σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιπτώσεις που τα CDS σκαρφάλωναν εξαιτίας είτε κερδοσκοπικών παιχνιδιών είτε της προσπάθειας των επενδυτών να ασφαλιστούν από το ενδεχόμενο κρατικής πτώχευσης, αυτή τη φορά ένας καθοριστικός λόγος της ανόδου τους είναι ότι κανείς δε θέλει να ασφαλίσει το χρέος των κρατών της ευρωζώνης.
Οι 'ασφαλιστές' των κρατικών ομολόγων θεωρούν πως είναι αδύνατο να πληρώσουν σε περίπτωση μη ελεγχόμενης πτώχευσης και έτσι αποφεύγουν να πουλήσουν CDS. Η θεαματική μείωση της προσφοράς ασφαλίστρων δεν επιτρέπει την ικανοποίηση της ζήτησης με αποτέλεσμα οι τιμές να αυξάνονται, χωρίς, ωστόσο, να αυξάνεται ανάλογα και ο όγκος συναλλαγών, δηλαδή το ύψος των ασφαλίστρων.
XrimaNews.gr

Γερμανία: To SPD απειλεί να καταψηφίσει τον Μηχανισμό

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), η αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία, απειλεί να εμποδίσει την εφαρμογή των αλλαγών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) εάν το κοινοβούλιο δεν ενημερωθεί το ταχύτερο για τις συνέπειες που θα έχουν στη Γερμανία, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.

AKOMH ΔΥΟ ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/12/toplumezar-7/#more-8584

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 24-7-2011

Δύο ακόμη ομαδικοί τάφοι αποκαλύφθηκαν
ΜΠΙΤΛΙΣ – Δύο ακόμη ομαδικοί τάφοι αποκαλύφθηκαν στο Μπίτλις, από όπου κάθε τόσο έρχονται ειδήσεις για ομαδικούς τάφους. Στο χωριό Όρανς της περιοχής Τάτβαν και στο χωριό Μίρμεντ της περιοχής Χιζάν αποκαλύφθηκαν σε δύο διαφορετικούς τάφους 21 αντάρτες θαμμένοι.

Ο αφελληνισμός της ΄Ιμβρου.Μια ιστορία ντροπής για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7535


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Το 1964, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, θέτει σε εφαρμογή «Eritme Programi» ή «Πρόγραμμα Διάλυσης»
Ο βασικός στόχος του προγράμματος ήταν ο αφελληνισμός των δύο νησιών της Ιμβρου και της Τενέδου και προέβλεπε, μεταξύ άλλων:

Συρία: Στο αίμα βάφτηκε και η σημερινή Παρασκευή της προσευχής

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=85971&catID=14
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 19 διαδηλωτές, σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Χομς και άλλος ένας στη Χάμα όπου οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, σύμφωνα με τους ακτιβιστές. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαίωσε  πέντε νεκρούς στα προάστια Σάκμπα και Ντούμα της Δαμασκού. Θύματα αναφέρθηκαν επίσης στην περιοχή Ντέιρ αλ-Ζορ και στις πόλεις Χαλέπι και Ιντλίμπ, στα βόρεια της χώρας.

«Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, ενώ ακόμη τρεις τραυματίστηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν μία αντικυβερνητική διαδήλωση», σύμφωνα με ακτιβιστή.

Επίθεση Αλβανού ιστορικού κατά της Ακαδημίας Αθηνών

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_12.html#more


Αύγουστος 12, 2011.

Ο γνωστός Αλβανός ιστορικός Kristo Frasheri, ο οποίος θα κλείσει το έτος αυτό τα 91 του χρόνια, με ένα κείμενο 8.500 λέξεων στην εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» καταφέρεται  κατά του συλλογικού έργου της Ακαδημίας Αθηνών «ΗΠΕΙΡΟΣ 4000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού» και χαρακτηρίζει ότι οι Έλληνες Ακαδημαϊκοί που συνέγραψαν το έργο αυτό σκοπίμως στρεβλώνουν  την ιστορία της 

Αναφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε έκθεση του ICG

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=13795#more-13795

Tα Σκόπια θα πρέπει να αποδεχτούν την πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή κάποια παρεμφερή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις διεθνείς χρήσεις. Αντίστοιχα, η Αθήνα θα πρέπει να αποδεχτεί τη «μακεδονική» εθνική ταυτότητα και το σλαβικό ιδίωμα του βόρειου γείτονά της ως «μακεδονική» γλώσσα ενώ τα Σκόπια θα πρέπει να ανακαλέσουν την απόφασή τους να μετονομάσουν το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε «Μέγας Αλέξανδρος» και να απέχουν από παρόμοιες ενέργειες, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν την Αθήνα, ιδίως στο πλαίσιο του σχεδίου «Σκόπια 2014».

Κύμα συλλήψεων για ναρκωτικά στην Αθήνα..Ακούσαν για τον νέο νόμο και οι Αλβανοί πρεζέμποροι βγήκαν να κάνουν πάρτι στις πλατείες.

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_2568.html
Χθες βράδυ συνελήφθησαν δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας, 28 και 30 χρονών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Η αστυνομία πραγματοποίησε κατάσχεση σημαντικής ποσότητας κάνναβης κοκαΐνης και ενός όπλου.
Ειδικότερα, χτες βράδυ, στο Αιγάλεω Αττικής, συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 38,4 κιλών, ένα πιστόλι, με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Το βράδυ της 10ης Αυγούστου, επίσης στο Αιγάλεω, αστυνομικοί της Δίωξης συνέλαβαν 21χρονο Έλληνα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2,1 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,9 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 7.780 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, καθώς και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Το ίδιο βράδυ, στην Καλλιθέα Αττικής, συνελήφθη 28χρονος Αλβανός, και κατασχέθηκαν ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης, 478 ευρώ και δύο 2 κινητά τηλέφωνα. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Η Ρωσία έκλεισε 16 σχολεία του Γκιουλέν επειδή πραγματοποιούσαν εθνικιστική τουρκική προπαγάνδα...

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

fethullah_gulen1Στην Ελλάδα φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Αντί αυτού τον αφήνουμε να κάνει την δουλειά του στα Πομακοχώρια...
ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ, ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ....
Η εκπομπή της ΝΕΤ «Ειδικές Αποστολές» (9/1/2011), του δημοσιογράφου Φάνη Παπαθανασίου, είχε αναφορά στον ιμάμη ΦετουλάχΓκιουλέν, ο οποίος προωθεί τις ιδέες του παντουρκισμού. Ο Γκιουλέν που είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει απίστευτο αριθμό σχολείων και φροντιστηρίων (200) μέσα στην Τουρκία καθώς και 22 πανεπιστήμια, τα πιο πολλά από αυτά στη νοτιοανατολική Τουρκία.Οι ...επιχειρήσεις αυτές του Γκιουλέν έχουν επεκταθεί και σε πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού. Στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι η Ρωσία έκλεισε 16 σχολεία του Γκιουλέν επειδή πραγματοποιούσαν εθνικιστική τουρκική προπαγάνδα. Για τον ίδιο ακριβώςλόγο και το Ουζμπεκιστάν έβαλε φυλακή 7 μέλη της κίνησης του Γκιουλέν. Επίσης, αναφέρθηκε αόριστα ότι ο ιμάμης έχει ανοίξει σχολεία και στα Βαλκάνια.

Η Ζαγάλισα είχε ξανααναφερθεί στο θέμα αυτό στο φ. 27 αναδημοσιεύοντας ρεπορτάζ της εφημερίδας Παρόν (8/3/09) όπου αναφερόταν ότι ο Γκιουλέν έχει ανοίξει σχολεία και στη Θράκη. ΗΖαγάλισα έκανε έρευνα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τέτοια φροντιστήρια υπάρχουν και σε Πομακοχώρια. Αυτά τα φροντιστήρια λειτουργούν με ψεύτικη βιτρίνα. Σε ένα κτήριο δηλαδή βάζουν ταμπέλα ότι μέσα γίνονται μαθήματα ξένων γλωσσών και στην ουσία αντί για μαθήματα αγγλικών πραγματοποιείται παντουρκιστική προπαγάνδα. Αναρωτιόμαστε, ως Ζαγάλισα, όχι πως θα αντιδράσει η Ελλάδα, αλλά αν θα αντιδράσει. Θα επανέλθουμε.
(τεύχος 49, Ιανουάριος 2011)
www.zagalisa.gr

ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ Προβάλλουν σε οθόνη τα πρόσωπα υπόπτων

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63297313

  Φορτηγάκι με γιγαντοοθόνη επιδεικνύει πρόσωπα υπόπτων για ταραχές, ενώ ήδη εκατοντάδες άλλοι καταδικάστηκαν από τη βρετανική Δικαιοσύνη

Πολλές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης ανηλίκων για τα επεισόδια που συντάραξαν τη Βρετανία. Μία από αυτές, η 14χρονη Νικόλ Οτι, ενώ εξέρχεται από το δικαστήριο αφού αποφυλακίστηκε με εγγύηση.
Πολλές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης ανηλίκων για τα επεισόδια που συντάραξαν τη Βρετανία. Μία από αυτές, η 14χρονη Νικόλ Οτι, ενώ εξέρχεται από το δικαστήριο αφού αποφυλακίστηκε με εγγύηση.

Ώθηση από την απαγόρευση του short selling Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2035431

Ανοδικά κινήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την απαγόρευση του short selling σε μια σειρά από μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου σε Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο και Ιταλία.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές, ωστόσο, κατέγραψαν την τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών, υπό το βάρος των ανησυχιών για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε άνοδο 3,4% και έκλεισε στις 966,83 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 0,8%.
Στους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης συγκαταλέγεται ο τραπεζικός κλάδος με το σχετικό δείκτη STOXX Europe 600 να ενισχύεται 4%, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας είχε απώλειες 2,8%.
Ανά την Ευρώπη, στο Λονδίνο ο FTSE 100 [.FTSE] Σχετικά άρθρα παρουσίασε άνοδο 3,04%, στο Παρίσι ο CAC 40 [.FCHI] Σχετικά άρθρα ενισχύθηκε κατά 4,02% και στη Φραγκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη 3,45%.

Με νέα υποβάθμιση απειλεί η S&P την Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=301365

    Ανοιχτό αφήνει η Standard & Poor's το ενδεχόμενο νέα υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν μπορεί να ελεγχθεί.
Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι εξαιτίας της αποχώρησης του ΔΗΚΟ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου για τα νέα μέτρα.
Η S&P έθεσε σε καθεστώς παρακολούθησης την Κύπρο, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές της οικονομίας. Ο οίκος αξιολογεί την Κύπρο με BBB+, τρεις βαθμίδες πάνω από την κατηγορία των "σκουπιδιών".
Στις 27 Ιουλίου, η Moody's υποβάθμισε την Κύπρο, ρίχνοντάς την και αυτή με τη σειρά της στο Baa1, ενώ και ο έτερος οίκος αξιολόγησης, Fitch υποβάθμισε τη χώρα στο BBB, στις 10 Αυγούστου.    

HSBC: Η αγορά ομολόγων δείχνει ότι οι επενδυτές στοιχημάτισαν τις τελευταίες ημέρες στην κατάρρευση του ευρώ - Στο 50% ανεβάζει τις πθανότητες για νέα παγκόσμια ύφεση ο Roubini

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Στον φόβο για κατάρρευση του ευρώ απέδωσε το πρόσφατο sell off στα ιταλικά και στα ισπανικά ομόλογα η HSBC, προσθέτοντας ότι αυτό που συνέβη στην Ευρώπη δεν ήταν μόνο εξαιτίας της αρνητικής προοπτικής που πιστεύεται ότι έχουν η τρίτη και η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της HSBC εάν το ευρώ καταρρεύσει και οι χώρες επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα, μερικά ισχυρά εξ αυτών θα ανατιμηθούν, όπως το μάρκο, και άλλα θα υποτιμηθούν, όπως η ιταλική λιρέτα. Η πορεία των συναλλαγών άλλωστε έδειχνε αγορές γερμανικών ομολόγων και πώληση ιταλικών.
Τέλος, η HSBC θεωρεί ότι το πρόγραμμα της Ιταλίας για περικοπές των δαπανών και αύξησης των εσόδων είναι πολύ καλύτερο από αυτό που αποτίμησε η αγορά. Επομένως λογικό είναι το συμπέρασμα ότι οι επενδυτές δεν στοιχηματίζουν έναντι της Ιταλίας αλλά έναντι του ίδιου του ευρώ.

Αντιπαράθεση στην Ιταλία για τα σκληρά μέτρα λιτότητας

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Ιταλία για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών του κοινοβουλίου. Τα νέα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε ο Τρεμόντι συμπεριλαμβάνουν την θέσμιση μέτρων για την περαιτέρω διευκόλυνση των απολύσεων, πιθανές περικοπές μισθών και συντάξεων, επιβολή φόρου σε όσους έχουν μεγάλα εισοδήματα κ.ά.

Πώς ο Οσάμα θα βοηθήσει τον Ομπάμα να... επανεκλεγεί

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Η ταινία για τον πρώην αρχηγό της Αλ Κάιντα προκαλεί αντιδράσεις

«Βγες μπροστά» Αποσύρεται «επαναστατική» διαφήμιση της Levi's μετά τις ταραχές στη Βρετανία

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4649205

Υπό το βάρος αντιδράσεων ότι «εξυμνεί» τις ταραχές που σάρωσαν τη Βρετανία, η εταιρεία Levi's αποσύρει προσωρινά διαφήμιση που παρουσιάζει έναν νεαρό άνδρα να αντιπαρατίθεται στις δυνάμεις καταστολής ενώ ακούγεται η φράση «είσαι υπέροχος». Ο αφηγητής διαβάζει αποσπάσματα από ποίηση του Τσαρλς Μπουκόφσκι και το σποτ τελειώνει με τις λέξεις «Βγες Μπροστά».

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: "Φόρα-παρτίδα" τα προσωπικά δεδομένα των αξιωματικών !

Σχόλιο ιστολογίου μας : Στο τέλος του άρθρου σχόλιο ιστολογίου ΙΣΧΥΣ που συμφωνούμε και επαυξάνουμε.....
Από το ιστολόγιο http://isxys.blogspot.com/2011/08/blog-post_8409.html
Εγγυήσεις ότι τα προσωπικά δεδομένα των αξιωματικών διαφυλάσσονται επαρκώς, έδωσε ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης στη Βουλή. Αφορμή γι΄ αυτό έδωσε η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντής για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία του τυπώματος των αναλυτικών φύλλων μισθοδοσίας. Σ΄ αυτά αναγράφονται πέραν του ονοματεπώνυμου, του βαθμού, του Ο-Σ και του Α,Μ, και τα εξής: Μονάδα, αριθμός ταυτότητας, ΑΦΜ, αρ. Μητρώου ΔΙΑΣ, ΑΜΚΑ και τέλος αριθμητικά η σύζυγος και τα τέκνα. Κατόπιν διαγωνισμού, που προκήρυξε το Οικονομικό και Λογιστικό Κέντρο Στρατού ιδιωτική εταιρεία ανέλαβε την εκτύπωση και εμφακέλωση του Αναλυτικού Φύλλου Μισθοδοσίας του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΓΕΣ. “Με άλλα λόγια η συγκεκριμένη εταιρεία διαχειρίζεται ένα αρχείο με όλα τα στοιχεία κάθε στρατιωτικού ή πολιτικού υπαλλήλου του ΓΕΣ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται”, υποστηρίζει ο Ι.Κοραντής.


Από την άλλη ο ΥΕΘΑ απάντησε για το τι συμβαίνει ανά επιτελείο:

Ταλμούδ: Το πιο ρατσιστικό '' ιερό'' βιβλίο όλων των εποχών. Δείτε μερικά αποσπάσματα...

Από το ιστολόγιο http://projectdaimonas.blogspot.com/2011/08/blog-post_612.html

Το Ταλμούδ αποτελεί το ιερότερο βιβλίο του ιουδαϊσμού. Η εξουσία που διαθέτει πάνω στη θρησκευτική ζωή των εβραίων προέχει εκείνη της Παλαιάς Διαθήκης. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ίδιο το Ταλμούδ στο Erubin 21b ('Εκδοση Soncino): "Υιέ μου, να προσέχεις περισσότερο στην παρατήρηση των λόγων των Γραφών, παρά στους λόγους της Παλαιάς Διαθήκης". Οι Γραφές υποστηρίζουν ότι το Ταλμούδ είναι μερικώς μια συλλογή παραδόσεων που έδωσε ο ίδιος ο Μωϋσής σε προφορική μορφή...

Γιατί οι ισραηλινοί ονόμασαν Λεβιάθαν το τεράστιο κοίτασμα αερίου

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7525

Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου υπό τον πυθμένα της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου είναι τεράστια! Κι αυτό εξηγεί και την ονομασία που επέλεξαν οι Ισραηλινοί να δώσουν στα κοιτάσματα που έχουν εντοπίσει:Λεβιάθαν!

Συγκριτική ανάλυση: ΤΠΚ "Ρουσσέν" εναντίον τουρκικών "Kilic"

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Χρειάστηκαν να περάσουν πολλά χρόνια, και να φθάσουμε, λίγο πριν τη δύση του 20ού αιώνα, να αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση η προμήθεια νέων πυραυλακάτων, πάλι σε ελληνικά ναυπηγεία. Επρόκειτο για τη ναυπήγηση από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας του τύπου ΡΟΥΣ- ΣΕΝ, που βασιζόταν στο βρετανικό σχέδιο Super Vita της Vosper Thornycroft. 

«Απειλητικό» το κινεζικό αεροπλανοφόρο

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17223


Σύμφωνα με κινεζική ιστοσελίδα που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας της χώρας, το αεροπλανοφόρο θα πρέπει να διαχειρίζεται εδαφικές διαμάχες. Η αναφορά στην οποία εμπεριέχεται η παραπάνω θέση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διαβεβαίωση των Κινέζων αξιωματούχων ότι το αεροπλανοφόρο δεν αποτελεί απειλεί για τους γείτονές του.

Ικανοποιημένη η τρόικα από την Πορτογαλία

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=85935&catID=14


Η τρόικα, η οποία εκπροσωπεί τους πιστωτές της Πορτογαλίας, δήλωσε ικανοποιημένη από την εφαρμογή του σχεδίου αποκατάστασης της χρηματοοικονομικής σταθερότητας το οποίο συμφωνήθηκε με τη Λισαβόνα τον Μάιο, δήλωσε σήμερα ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.

"Με ικανοποίηση ανακοινώνω τη θετική εκτίμηση εκ μέρους της αποστολής" της τρόικας (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), ανέφερε ο Βίτορ Γκάσπαρ σε δήλωσή του η οποία διανεμήθηκε στον Τύπο.

"Η αποστολή υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα το οποίο υιοθετήθηκε τον Μάιο", πρόσθεσε ο Γκάσπαρ.

Τεχνική και μη πειστική αντίδραση – αναλαμπή σε τράπεζες και ΧΑ – Σε κρίσιμα τεχνικά σημεία η αγορά και χωρίς το short selling – Αναμονή στα ομόλογα με οριακό κλείσιμο των CDS και των spreads….

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd5)Τεχνικής υφής τραπεζοκεντρική αντίδραση αναλαμπή βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΧΑ απόρροια μιας ευρύτερης προσπάθειας σταθεροποίησης των αγορών….παρ΄ ότι έχει καταργηθεί το short selling σε πολλές χώρες της Ευρώπης και μεταξύ αυτών και της Ελλάδος.

Η Ουάσινγκτον καλεί Ισραήλ και Παλαιστίνιους να μην βλάψουν την ειρηνευτική διαδικασία

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

O Λευκός Οίκος κάλεσε το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο τις προσπάθειες για να επαναληφθεί η ειρηνευτική διαδικασία, μετά την ισραηλινή απόφαση για την επέκταση ενός εβραϊκού οικισμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την οργή που προκάλεσε αυτή στους Παλαιστίνιους.

Η Ρωσία διοχετεύει ρευστότητα στις τράπεζες ως ασπίδα στην ευρωπαϊκή κρίση

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΠερισσότερα από 5 δις δολάρια διοχετεύει η Ρωσία στο τραπεζικό σύστημα της χώρας σε μία προσπάθεια να προστατέψει τις τράπεζες της από τις συνέπειες της επιδείνωσης της ευρωπαϊκής κρίσης η οποία έχει αναδείξει την τραπεζική κρίση που υποβόσκει στην Ευρώπη και η οποία τροφοδοτεί, υποθάλπει και ενισχύει τη νομισματική κρίση και την κρίση χρέους.
Η ενίσχυση του ρωσικού τραπεζικού συστήματος με ρευστότητα είναι μία ένδειξη της παγκόσμιας διάστασης που έχει λάβει ο επενδυτικός πανικός αλλά και της μείωσης της εμπιστοσύνης των αναδυόμενων κρατών στη δυνατότητα των αναπτυγμένων να σταματήσουν τη μόλυνση που κατατρώει τις οικονομίες τους.
XrimaNews.gr

Πτώση του ΑΕΠ κατά 6,9% το δεύτερο τρίμηνο

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2035118


Μείωση της τάξης του 6,9% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, όπως προκύπτει από τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Στις 23 Σεπτεμβρίου η κύρωση του ΕSM από τη Γερμανία

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρώσει η Γερμανία τη νομοθετική διαδικασία για την κύρωση του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας του ευρώ, ΕSM. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο σχετικός νόμος για το μηχανισμό θα τεθεί προς ψήφιση στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ) στις 23 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας πως η ηγεσία του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ εκτιμά ότι στην ψηφοφορία αυτή θα διασφαλιστεί η πλειοψηφία της συμπολίτευσης.

Η Ελβετία θα φορολογεί το «μαύρο χρήμα» Γερμανών καταθετών

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η γερμανική και η ελβετική κυβέρνηση υπέγραψαν προκαταρτική συμφωνία για τη φοροδιαφυγή. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι ελβετικές τράπεζες θα παρακρατούν φόρο στους φοροφυγάδες, τον οποίο θα αποδίδουν στη Γερμανία.

Θετικά πρόσημα σε ευρωαγορές και Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/67700/thetika-prosema-se-euroagores-kai-ha

Προσηλωμένες στο χθεσινό εκρηκτικό κλείσιμο του Dow Jones, οι ευρωαγορές κινούνται σε θετικό πρόσημο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Χ.Α. που. λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ της Ελλάδας, κερδίζει 1,7%.
Θετικά πρόσημα σε ευρωαγορές και Χ.Α.
Σημειώνεται πως οι ευρωαγορές, ξεκίνησαν με βουτιά, η οποία διορθώθηκε σχετικά γρήγορα.
Λίγα λεπτά μετά τις 12, ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 1,35%, ο CAC στο Παρίσι κερδίζει επίσης 1,35%  και ο DAX της Φρανκφούρτης κερδίζει 1,94%.

Καλωσορίζει τη συντονισμένη δράση για το short-selling η Κομισιόν

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1260220
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει τη συντονισμένη κίνηση των τεσσάρων εθνικών ρυθμιστικών αρχών για την απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια συντονισμένη δράση», πρόσθεσε.

Χθες βράδυ η πανευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ESMA ανακοίνωσε ότι οι Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο θα εφαρμόσουν περιορισμούς στην πρακτική του short –selling.

Ωστόσο η εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός αν εγκριθεί το προτεινόμενο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τις ανοιχτές πωλήσεις. Η Κομισιόν πρότεινε το εν λόγω πλαίσιο το 2010 και σήμερα εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν οι τελικές κινήσεις για να επιτευχθεί συμφωνία το Σεπτέμβριο.



Πηγή:www.capital.gr

Φακέλωσαν τα δεδομένα μας σε facebook - twitter και τα πωλούν σε πελάτες!

Από το ιστολόγιο http://www.directnews.gr/

innews_skandalo_12-8-2011Η εταιρεία αποδελτίωσης innews εδώ και χρόνια καπηλεύεται προς ίδιον όφελος τη δουλειά εκατοντάδων (μην πούμε χιλιάδων) δημοσιογράφων ή συντακτών σε εφημερίδες, περιοδικά και ίντερνετ.
Τι κάνει;

Έναντι αμοιβής, αναλαμβάνει για εκλεκτούς πελάτες της να τους ενημερώνει ποιος έχει γράψει τι, προσκομίζοντάς του και το ανάλογο αντίγραφο, χωρίς να καταβάλει ούτε μισό ευρώ για πνευματικά δικαιώματα στους συντάκτες της εκάστοτε είδησης, ή στους δημιουργούς ενός κειμένου, ούτε καν στην επιχείρηση για την οποία οι συγγραφείς εργάζονται.

Εδώ και χρόνια λυμαίνεται τη δουλειά τρίτων προς ίδιον όφελος. Αποκομίζοντας βέβαια μεγάλα κέρδη. (Δε νομίζουμε να πιστεύει κανείς ότι το κάνουν για... την ψυχή της μανούλας τους)!

«Στον αέρα» η νέα σχολική χρονιά

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

«Στον αέρα» η νέα σχολική χρονιά
Μια αν μη τι άλλο... «ενδιαφέρουσα» σχολική χρονιά ξεκινά από Σεπτέμβρη, αφού μαθητές έχουμε, αλλά αγνοούνται όλα τα υπόλοιπα: καθηγητές, βιβλία και σχολικά κτήρια!

Ένας μήνας απομένει μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και το υπουργείο Παιδείας έχει επικεντρώσει όλη του την προσπάθεια στις «μεταρρυθμίσεις» των ΑΕΙ και των ΤΕΙ - νομοσχέδιο που υπενθυμίζουμε συζητήθηκε με κλειστά τα πανεπιστημια (!) -  ξεχνώντας πως υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πέφτουν οι μετοχές παρά την απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων Σε Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ιταλία απαγορεύτηκαν οι ανοιχτές πωλήσεις για να ανασχέσουν την πτώση των μετοχών στις αγορές

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4649171

Μετά τη χθεσινή απόφαση της Τουρκίας και της Κορέας να απαγορεύσουν τις ανοιχτές πωλήσεις των μετοχών, τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες από σήμερα ακολούθησαν το παράδειγμά τους, χωρίς όμως να σταματήσουν τις απώλειες που ήδη καταγράφονται στα περισσότερα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Η Ισπανία και το Βέλγιο απαγόρευσαν τις ανοιχτές πωλήσεις (short-selling) των μετοχών από σήμερα, όπως άλλωστε θα πράξουν η Γαλλία και η Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών τους.

FT: Προς επαναγορά ελληνικών ομολόγων fast track

Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=98895

Την επαναγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων ύψους 20 δισ. ευρώ σχεδιάζουν ανώτεροι αξιωματούχοι των Βρυξελλών και μάλιστα με διαδικασίες… fast track, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Σε έγγραφα που διέρρευσαν στην εφημερίδα φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης να μην επιτευχθεί εγκαίρως, αφού η διαδικασία απαιτεί έγκριση από τα κοινοβούλια των χωρών μελών.

Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις κατά της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/12/54550070.html

Photo: EPA




Ο πρόεδρος Μεντβέντεφ υπέγραψε σήμερα ειδικό Διάταγμα για την εφαρμογή της απόφασης 1973 που υιοθετήθηκε από τον ΗΠΑ στις 17 Μαρτίου.

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_4194.html

ΜΑΡΙΟΥ ΑΔΑΜΟΥ
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κάλεσε την Άγκυρα να πάψει τις απειλές και να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της.Η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συζήτησε το Κυπριακό και τις διεθνείς εξελίξεις με το Σταύρο Λαμπρινίδη

Μαζί με υπουργούς και γενικούς διευθυντές Κατάθεση και από Χριστόφια θα ζητήσει ο Πολυβίου

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/76644

Ο Πόλυς Πολυβίου φέρεται να κρίνει αναγκαία και την κλήση του προέδρου Χριστόφια.
Ο Πόλυς Πολυβίου φέρεται να κρίνει αναγκαία και την κλήση του προέδρου Χριστόφια.
Λευκωσία: Μια σειρά από κρατικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα καλέσει για κατάθεση ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής που διορίστηκε για να εξετάσει το θέμα της απόδοσης ευθυνών, συνεπεία της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί και το θάνατο 13 ανθρώπων.

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρόταση Αβέρωφ για 65ο δημοσίων

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210877&-V=articles

Δύσκολα φαίνεται ότι θα αποφευχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις από το συνδικαλιστικό κίνημα, αφού τα κόμματα θεωρείται πλέον βέβαιο πως θα επιχειρήσουν με προτάσεις τους αλλαγές σε κεκτημένα των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο εξορθολογισμού των δημοσίων οικονομικών.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις αναμένεται να συζητηθούν μαζί με το πακέτο μέτρων που αποφάσισε η Κυβέρνηση να καταθέσει για βελτίωση των δημοσίων οικονομικών και να βρεθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στις 25 Αυγούστου, όπου αναμένεται να κριθεί τελεσίδικα και η τύχη τους. Για την ώρα, πάντως, τα προτεινόμενα από την Κυβέρνηση μέτρα, τα οποία έχουν τη σύμφωνη γνώμη των ηγεσιών των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την έντονη αντίδραση των κομμάτων τα οποία, πλην του ΑΚΕΛ, επιμένουν πως αυτό που πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί είναι το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στην «εθνική» σύσκεψη για την οικονομία στις 22 Ιουλίου. Πέραν τούτου, όμως, όπως αναφέρθηκε, κόμματα ετοιμάζουν προτάσεις και για περαιτέρω μέτρα σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμένει στην κατάθεση στη Βουλή όσων πέρασαν προχθές από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Tο τελικό κείμενο της έκθεσης για την τραγωδία ενέκρινε η Επιτροπή Άμυνας

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/409538


(Τελευταία ενημέρωση 11:20)
Tο τελικό κείμενο της έκθεσης αναφορικά με την τραγωδία στη ναυτική βάση στο Μαρί, ενέκρινε κατά πλειοψηφία πλην του ΑΚΕΛ, η Επιτροπή  Άμυνας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως ύστερα από αίτημα του ΑΚΕΛ.

Έρευνα στην S&P για την υποβάθμιση ξεκίνησε η SEC

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1260130

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει ζητήσει από την Standard & Poor΄s να τις γνωστοποιήσει τα άτομα μέσα από την εταιρεία που γνώριζαν για την απόφαση της να υποβαθμίσει τις ΗΠΑ πριν την επίσημη ανακοίνωση, αναφέρει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο δημοσίευμα των  Financial Times.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το αίτημα της SEC αποτελεί μέρος μιας προκαταρκτικής εξέτασης για το ενδεχόμενο να έγινε κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης (insider trading).

Την έρευνα έχει αναλάβει το προσωπικό της SEC που έχει την εποπτεία των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης. Πηγή αναφέρει πάντως ότι η SEC δεν έχει γνώση για κάποια διαρροή από την S&P.
Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας
και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών.


Πηγή:www.capital.gr

Άνοιξαν τα βρετανικά X-Files

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/


Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα τις τα αρχεία εμφάνισης UFO στη χώρα από το 1985 μέχρι το 2007.
Οι ιστορίες των ανθρώπων που έχουν καταγραφεί στα αρχεία είναι αμέτρητες.

Εξαρτημένοι από το αλκοόλ οι νεαροί Βρετανοί

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/2732

της Μαρίας Γιαχνάκη


Τα επεισόδια, που δημιουργούν οι νεαροί Βρετανοί, όταν έρχονται στη χώρα μας, ξεκινούν κυρίως εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Το βρίσκουν παντού, ρέει άφθονο στα ποτήρια τους και σε αυτό είναι εθισμένοι.

Η Ευρώπη παρασύρει το Χρηματιστήριο Αθηνών προς τα πάνω

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα Παρασκευή, με την αγορά να ακολουθεί την τάση στην Ευρώπη, απουσία εγχώριου καταλύτη.  O γενικός δείκτης κέρδιζε 1,13% στις 987,24 μονάδες, με τον δείκτη των blue chips να ενισχύεται 1,49%.

Θα της γυρίσει μπούμερανγκ της Γερμανίας…

Από το ιστολόγιο www.reporter.gr/
             Saxo Bank, Citigroup και Fitch κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Δεν είναι πλέον μυστικό ότι η Γερμανία είναι από τις πλέον ωφελημένες από τη συνέχιση της κρίσης χρέους στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι η πολιτική της σκηνή σείεται από τις κριτικές που έχουν ασκηθεί στην κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί το ζήτημα.
Ωστόσο, έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται φωνές ότι στο τέλος η διαιώνιση αυτής της κατάστασης θα γυρίσει μπούμερανγκ για τη Γερμανία, και στο τέλος θα κληθεί να πληρώσει μεγάλο λογαριασμό για τις «σχεδιασμένες» ευρωπαϊκές αρρυθμίες που έχει προκαλέσει στη λειτουργία της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η Γερμανία παίζει με τη φωτιά, την ώρα που αυτή πλησιάζει στην άμεση γειτονιά της. Με την Ιταλία και την Ισπανία να δέχονται κύματα από την επίθεση των αγορών, είναι πολύ διαφορετικό να προσπαθείς να στηρίξεις απλά μία χώρα, και τελείως διαφορετικό να τη βοηθήσεις να αποφύγει τη χρεοκοπία. Μπορεί η Γερμανία να έχει τεθεί στο επίκεντρο της ηγεσίας της ΕΕ, αλλά ο έλεγχος είναι πολύ εύκολο να χαθεί, και αυτό άλλωστε φαίνεται και στην αύξηση των CDS τόσο της ίδιας όσο και της Γαλλίας.

IIF: Συζητείται η επέκταση ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα τις πληροφορίες ότι συζητείται το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος, ώστε να περιλαμβάνει και την ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν έως το 2024. Ο ίδιος δήλωσε επίσης αισιόδοξος για την έκβαση του προγράμματος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί και κριτική Σόρος

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΝέα προσπάθεια για τη σωτηρία του ευρώ ξεκινούν Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί την ερχόμενη Τρίτη στο Παρίσι. Στην ατζέντα των δύο ηγετών η βελτίωση της οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης της κρίσης στην ευρωζώνη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχαν ανακοινώσει μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής τον Ιούλιο ότι θα καταθέσουν στο τέλος του καλοκαιριού νέες προτάσεις. Και αυτό θα πράξουν την επόμενη Τρίτη στη γαλλική πρωτεύουσα. Αναμένεται πάντως ότι η Γαλλία θα θέσει και πάλι ζήτημα κεντρικής οικονομικής κυβέρνησης για την ευρωζώνη, πρόταση στην οποία η Γερμανία απαντά με επιφύλαξη.
Θετικά αντέδρασαν ωστόσο χθες πριν το κλείσιμό τους τα χρηματιστήρια στην είδηση για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί. Οι χρηματιστές θεωρούν σημαντικό μήνυμα τις νέες γαλλογερμανικές πρωτοβουλίες. Η άνοδος που σημείωσε όμως χθες η Φρανκφούρτη οφείλεται κυρίως στην άνοδο του Dow Jones.

Αιματηροί βομβαρδισμοί στο Ιράκ

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/aimatiroi-vomvardismoi-sto-irak

Τρεις νεκροί και περίπου σαράντα τραυματίες είναι ο απολογισμός των επαναλαμβανόμενων βομβαρδισμών, που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, στη Βαγδάτη, αλλά και σε δύο ακόμη πόλεις του Ιράκ.

"Δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στο σπίτι ενός αστυνομικού, στο κέντρο του Ραμάντι και προκάλεσαν το θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό 24" διευκρίνισε ο διευθυντής του νοσοκομείου της πόλης, Ιγιακ Αράκ.

ΞΥΛΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΕ !

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/12/orucsopasi/#more-8573

Εφ. Ραντικάλ 11-8-2011

Ξύλο ¨νηστείας¨ στον Τούρκο βουλευτή στη Γερμανία
Ο βουλευτής περιφέρειας Βερολίνου Οζτζάν Μουτλού ισχυρίστηκε πως πήγε να παραγγείλει λουκάνικο από καντίνα και του επιτέθηκαν δύο Τούρκοι που δούλευαν εκεί λέγοντας του ¨Τι είδους μουσουλμάνος είσαι ;¨.
Το γεγονός πήρε μεγάλη έκταση στον γερμανικό τύπο και συνέβη σε μια καντίνα που ανήκε σε Τούρκους στην γνωστή τουριστική λεωφόρο του Βερολίνου Unter den Linden.

 ¨Με έδειραν¨

Οι Μεγάλοι Ναπολέοντες κάνουν διακοπές

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/499/ent.12499.asp

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πέρσι οι διακοπές είχαν απενοχοποιηθεί εντελώς. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τους υπουργούς του να μην νιώθουν τύψεις και τους παρότρυνε να ξεκουραστούν, διότι είχαν δουλέψει σκληρά και το φθινόπωρο τους περίμενε ακόμη σκληρότερη δουλειά.

Τώρα αν είναι δουλειά να πηγαίνεις από χρεοκοπία σε χρεοκοπία και από μνημόνιο σε μνημόνιο – και μάλιστα χωρίς να έχεις καμιά συμμετοχή στη διαμόρφωσή του – αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.