Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ορισμένα περίεργα και αξιοσημείωτα που χρήζουν προσοχής στον τραπεζικό κλάδο - Το Marshall, η Goldman, το IRF και οι θαλαμηγοί των τραπεζιτών….

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr
Το παρασκήνιο είναι πάντα ενδιαφέρον και όταν έχει και τραπεζική χροιά ακόμη περισσότερο με εμπλοκή της Goldman, του Marshall και της Εθνικής...

Με θαλαμηγούς εν πλω

Η κρίση δεν άγγιξε τους τραπεζίτες, πήραν τις έως και 36 μέτρων θαλαμηγούς τους και κίνησαν για τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.
Το ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι φέτος υπήρξε μεγάλος συνωστισμός τραπεζιτών και κυρίως επιχειρηματιών στην Μύκονο με τις θαλαμηγούς τους.
Οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες κάνουν χρήση του πλούτου που απέκτησαν τα τελευταία 6-8 χρόνια γιατί ο πλούτος που θα αποκτηθεί τα επόμενα 6-8 χρόνια θα είναι με το σταγονόμετρο.

Το Marshall Wace LLP και το short selling

Η κατάργηση του short selling συνέπεσε με την αύξηση των short θέσεων του fund Marshall Wace.
Ήδη κατέχει 2 εκατ ανοικτές θέσεις στην Εθνική και μέλλει να αποδειχθεί πως θα κινηθεί το hedge funds. Η τάση πάντως είναι οριακή μείωση….

Η Goldman Sachs και τα 8 εκατ μετοχές Marfin…

Έγκαιρα προϊδεάσαμε τους εμπλεκόμενους με την Marfin ότι από τις 20 Ιουλίου έως και εσχάτως η Goldman Sachs είχε διακινήσει πάνω από 8 εκατ μετοχές.
Μάλλον ολοκλήρωσε τις κινήσεις, πωλήσεις, αναδιαρθρώσεις και βλέποντας και κάνοντας από εδώ και πέρα.

Το IRF στην MIG με ποσοστό 17,84%

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της MIG πλέον είναι το IRF της Αγγελικής Φράγκου με ποσοστό 17,84%.
Το fund είναι φίλα προσκείμενο στο management Βγενόπουλου.
Το ερώτημα είναι το IRF έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος ακολουθεί το Dubai αγοράζει ποντάροντας σε προοπτική ανάκαμψης, αγοράζει με ευρύτερα στρατηγικά σχέδια, αγοράζει για ίδιο λογαριασμό ή για λογαριασμό του Α. Βγενόπουλου. Πολλές οι απορίες…
Ο Α. Βγενόπουλος πάντως δεν αποκαλύπτει το ποσοστό που κατέχει στην MIG.

Η Εθνική και τα μυστικά της….

Ένα ενδιαφέρον μυστικό είναι ότι η Εθνική σχεδιάζει με αναδιάταξη των στοιχείων ενεργητικού να βελτιώσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας έως 1% αλλά το κρατάει ως…επτασφράγιστο μυστικό, κοινώς δεν αφήνει να διαρρεύσει τι μπορεί να είναι αυτές οι αναδιατάξεις ενεργητικού χωρίς πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Η Εθνική και ο Αστέρας Βουλιαγμένης…

Ενδιαφερόμενοι υπάρχουν αλλά η Εθνική έχει αποφασίσει να μην πωλήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Για την ώρα θα πούμε καλώς πράττει και δεν πουλάει…


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου