Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

HSBC: Η αγορά ομολόγων δείχνει ότι οι επενδυτές στοιχημάτισαν τις τελευταίες ημέρες στην κατάρρευση του ευρώ - Στο 50% ανεβάζει τις πθανότητες για νέα παγκόσμια ύφεση ο Roubini

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Στον φόβο για κατάρρευση του ευρώ απέδωσε το πρόσφατο sell off στα ιταλικά και στα ισπανικά ομόλογα η HSBC, προσθέτοντας ότι αυτό που συνέβη στην Ευρώπη δεν ήταν μόνο εξαιτίας της αρνητικής προοπτικής που πιστεύεται ότι έχουν η τρίτη και η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της HSBC εάν το ευρώ καταρρεύσει και οι χώρες επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα, μερικά ισχυρά εξ αυτών θα ανατιμηθούν, όπως το μάρκο, και άλλα θα υποτιμηθούν, όπως η ιταλική λιρέτα. Η πορεία των συναλλαγών άλλωστε έδειχνε αγορές γερμανικών ομολόγων και πώληση ιταλικών.
Τέλος, η HSBC θεωρεί ότι το πρόγραμμα της Ιταλίας για περικοπές των δαπανών και αύξησης των εσόδων είναι πολύ καλύτερο από αυτό που αποτίμησε η αγορά. Επομένως λογικό είναι το συμπέρασμα ότι οι επενδυτές δεν στοιχηματίζουν έναντι της Ιταλίας αλλά έναντι του ίδιου του ευρώ.

Roubini: Κρίσιμοι για την παγκόσμια οικονομία οι επόμενοι μήνες


Ξεπερνούν το 50% οι πιθανότητες η παγκόσμια οικονομία να εισέλθει εκ νέου σε ύφεση, εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επόμενοι δύο - τρεις μήνες θα είναι κρίσιμοι, καθώς αναμένεται να δείξουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η παγκόσμια οικονομία.
"Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις σε assets που ενέχουν μεγάλο ρίσκο", προειδοποιεί ο Roubini.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου