Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Πέφτουν οι μετοχές παρά την απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων Σε Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ιταλία απαγορεύτηκαν οι ανοιχτές πωλήσεις για να ανασχέσουν την πτώση των μετοχών στις αγορές

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4649171

Μετά τη χθεσινή απόφαση της Τουρκίας και της Κορέας να απαγορεύσουν τις ανοιχτές πωλήσεις των μετοχών, τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες από σήμερα ακολούθησαν το παράδειγμά τους, χωρίς όμως να σταματήσουν τις απώλειες που ήδη καταγράφονται στα περισσότερα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Η Ισπανία και το Βέλγιο απαγόρευσαν τις ανοιχτές πωλήσεις (short-selling) των μετοχών από σήμερα, όπως άλλωστε θα πράξουν η Γαλλία και η Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών τους.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών δήλωσε επίσης, ότι θα εμποδίσει όσους διαδίδουν ψευδείς ή παραπλανητικές ειδήσεις στην αγορά.

Η ρυθμιστική αρχή ανέφερε οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύει τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με χρηματοπιστωτικά μέσα και ανακοίνωσε πως οι ευρωπαϊκές αρχές θα υιοθετήσουν αυστηρή στάση έναντι οποιασδήποτε κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες απαγόρευσαν το short selling και οι αρχές της Τουρκίας και της Κορέας, ενώ υπήρξαν και συζητήσεις για άλλες χώρες. 

Σημειώνεται εδώ ότι ιδιαίτερα στο χρηματιστήριο του Μιλάνου τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει σημαντικές διακυμάνσεις προκαλώντας τις συνεχείς αναστολές στη διαπραγμάτευση κυρίως τραπεζικών μετοχών.

Ωστόσο, αρνητική είναι σήμερα η εκκίνηση στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια 

Με πτώση άρχισαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

Ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά το πρώτα λεπτά της συνεδρίασης  κατά 0,61% και διαμορφώθηκε στις 3.070,77 μονάδες. Τα αμέσως επόμενα λεπτά είχε ήδη περάσει στο -2%.

Με πτώση άνοιξε και το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,70% και διαμορφώθηκε στις 5.126,81 μονάδες. 

Με πτώση άρχισαν οι συναλλαγές και στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, όπου ο δείκτης FTSE Mib  υποχώρησε κατά 0,665 και διαμορφώθηκε στις 15.271 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου