Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η Ευρώπη παρασύρει το Χρηματιστήριο Αθηνών προς τα πάνω

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα Παρασκευή, με την αγορά να ακολουθεί την τάση στην Ευρώπη, απουσία εγχώριου καταλύτη.  O γενικός δείκτης κέρδιζε 1,13% στις 987,24 μονάδες, με τον δείκτη των blue chips να ενισχύεται 1,49%.



Αναλυτές αναφέρουν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο επηρεάζεται από το θετικό κλίμα διεθνώς, το οποίο όμως παραμένει εύθραυστο.  «Το ξεκίνημα ήταν θετικό λόγω της χτεσινής ανόδου στις ΗΠΑ αλλά το κλίμα είναι πολύ εύθραυστο και η αγορά πολύ πιθανό να μην κρατήσει τα κέρδη», είπε ο Νίκος Γαλούσης, αναλυτής στην Κάππα Χρηματιστηριακή.
Ο τραπεζικός δείκτης κέρδιζε 2,52%, με την Εθνική να ενισχύεται 2,78% και την Alpha Bank 1,15%.
Απώλειες 1,4% κατέγραφε η μετοχή της Coca-Cola Hellenic. Νωρίτερα, η JP Morgan είπε ότι μειώνει τη σύσταση για τη μετοχή της σε 'underweight' από 'neutral'.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 9,62 εκατ. ευρώ με μόλις 4 εκατ. μετοχές να αλλάζουν χέρια.  Συνολικά, 60 μετοχές ενισχύονταν, 11 υποχωρούσαν, ενώ 14 παρέμεναν αμετάβλητες.
Το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στο σχέδιο ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται κυρίως από το εξωτερικό τις επόμενες ημέρες, ενόψει και της αργίας του Δεκαπενταύγουστου για την εγχώρια αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου