Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ικανοποιημένη η τρόικα από την Πορτογαλία

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=85935&catID=14


Η τρόικα, η οποία εκπροσωπεί τους πιστωτές της Πορτογαλίας, δήλωσε ικανοποιημένη από την εφαρμογή του σχεδίου αποκατάστασης της χρηματοοικονομικής σταθερότητας το οποίο συμφωνήθηκε με τη Λισαβόνα τον Μάιο, δήλωσε σήμερα ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.

"Με ικανοποίηση ανακοινώνω τη θετική εκτίμηση εκ μέρους της αποστολής" της τρόικας (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), ανέφερε ο Βίτορ Γκάσπαρ σε δήλωσή του η οποία διανεμήθηκε στον Τύπο.

"Η αποστολή υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα το οποίο υιοθετήθηκε τον Μάιο", πρόσθεσε ο Γκάσπαρ.

Η Πορτογαλία συμφώνησε να δεχθεί δάνειο ύψους 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρία χρόνια με αντάλλαγμα ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας. Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό από 9,1% το 2010 στο 5,9% το 2011 και στο 3% το 2013.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ αναμένεται εντός της ημέρας να παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λισαβόνα από την πρώτη τους αποστολή αξιολόγησης της εφαρμογής του λεγόμενου σχεδίου ‘διάσωσης’ της πορτογαλικής οικονομίας.

Η έγκριση των μέτρων τα οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας από την τρόικα αποτελεί προϋπόθεση για την αποδέσμευση της δεύτερης δόσης του δανείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου