Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Μαζί με υπουργούς και γενικούς διευθυντές Κατάθεση και από Χριστόφια θα ζητήσει ο Πολυβίου

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/76644

Ο Πόλυς Πολυβίου φέρεται να κρίνει αναγκαία και την κλήση του προέδρου Χριστόφια.
Ο Πόλυς Πολυβίου φέρεται να κρίνει αναγκαία και την κλήση του προέδρου Χριστόφια.
Λευκωσία: Μια σειρά από κρατικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα καλέσει για κατάθεση ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής που διορίστηκε για να εξετάσει το θέμα της απόδοσης ευθυνών, συνεπεία της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί και το θάνατο 13 ανθρώπων.


Ο Πόλυς Πολυβίου μετά τη μελέτη όλων των εγγράφων που έχει ενώπιον του καθώς και των μαρτυριών που άκουσε, φέρεται να κρίνει αναγκαία και την κλήση του προέδρου Χριστόφια.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ενδεχομένως η συνάντηση να μην γίνει στο χώρο όπου θα διεξαχθούν οι υπόλοιπες ακροάσεις, αλλά θα λάβει χώρα είτε στο Προεδρικό, είτε σε άλλο ειδικό χώρο προς σεβασμό προς το θεσμό του Προέδρου.

Ο κ. Πολυβίου θέλει να καλύψει όλα τα ενδεχόμενα και να μην αφήσει κενά όσον αφορά στα ερωτήματα για το ποιος εγνώριζε και τι σχέση είχε με το φορτίο που παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές και τελικά ανατινάχθηκε, σκορπώντας το θάνατο και προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα στο οικονομικό γίγνεσθαι.

Πέραν πάντως του κ. Χριστόφια, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής θα κληθούν επίσης οι ακόλουθοι:

• Ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού
• Ο τέως υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας
• Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, Χρήστος Μαληκκίδης
• Οι διατελέσαντες γενικοί διευθυντές του Υπουργείου Άμυνας, Χρήστος Πατσαλίδης και Πέτρος Καρεκλάς
• Ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Λεωνίδας Παντελίδης
• Ο τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης
• Άλλα πρόσωπα, τα οποία κατείχαν ή κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στην κρατική μηχανή, αλλά και εκπρόσωποι της ΑΗΚ.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής θα προβεί σε σύντομη ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα ενέργειες της, καθώς και για την προγραμματισθείσα συνέχιση της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολυβίου έχει καταλήξει ότι οι δημόσιες ακροάσεις θα μετακινηθούν μια βδομάδα αργότερα απ' ό,τι είχε προγραμματισθεί, δηλαδή στις 29 Αυγούστου, χωρίς αυτό να έχει επίπτωση στην τελική ετοιμασία του πορίσματος.

Στόχος είναι όπως εξεταστούν οι κυριότεροι μάρτυρες-«κλειδιά» στην όλη υπόθεση, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της εξέτασης.

Αυτή τη στιγμή, ο κ. Πολυβίου έχει ενώπιον του 15.000 έγγραφα, τα οποία αφορούν στο θέμα των εμπορευματοκιβωτίων. Τα έγγραφα καλύπτουν την περίοδο από την κατακράτηση του φορτίου μέχρι την έκρηξη της 11ης Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου