Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η Ουάσινγκτον καλεί Ισραήλ και Παλαιστίνιους να μην βλάψουν την ειρηνευτική διαδικασία

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

O Λευκός Οίκος κάλεσε το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο τις προσπάθειες για να επαναληφθεί η ειρηνευτική διαδικασία, μετά την ισραηλινή απόφαση για την επέκταση ενός εβραϊκού οικισμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την οργή που προκάλεσε αυτή στους Παλαιστίνιους.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δεν απάντησε άμεσα στην ερώτηση αν η ισραηλινή ανακοίνωση για την κατασκευή 1.600 κατοικιών σε εβραϊκό οικισμό θα επηρεάσει το παλαιστινιακό σχέδιο για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

"Η θέση μας για το θέμα αυτό δεν άλλαξε: ασκούμε πιέσεις στις δύο πλευρές να μην προβούν σε καμιά ενέργεια που θα καθιστούσε δυσκολότερη γι αυτές μια συνάντηση για διαπραγμάτευση", τόνισε ο Κάρνεϊ στον Τύπο.

Παρόμοια ήταν η δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ: "Οπως έχουμε πει πολλές φορές, μονομερείς ενέργειες του είδους αυτού είναι αντίθετες στις προσπάθειές μας για την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ καθιστούν δυσκολότερα τα πράγματα", επισήμανε προσθέτοντας ότι αυτό "υπονομεύει την εμπιστοσύνη".

Τα σχόλια αυτά διατυπώθηκαν μετά την έγκριση από τον ισραηλινό υπουργό Εσωτερικών Ελί Γισάι της κατασκευής 1.600 κατοικιών στον οικισμό Ραμάτ Σλόμο και την ανακοίνωση ότι θα εγκρίνει την ανέγερση 2.700 ακόμη κατοικιών σε δύο άλλους εβραϊκούς οικισμούς της ανατολικής Ιερουσαλήμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου