Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ

Πολλές φορές με έχει απασχολήσει στο παρελθόν η σύνδεση και η σύνθεση των πολιτισμών της Μεσογείου. Απελευθερωμένος πλέον από κάθε τυφλή και κοντόφθαλμη άποψη και τάση, να ονομάζουμε κάθε τι άγνωστο και να το βαφτίζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΟ στην άγνοιά μας, θα επιχειρήσω μερικές σκέψεις.

Διόλου δεν θα φιλοδοξήσουν,ιστορική και επιστημονική μελέτη.

Απλές σκέψεις και προβληματισμοί που με απασχολούν, αν συμφωνήσει οαναγνώστης πως, με την πρόσβαση σε τόσες πηγές, ντοκουμέντα και αρχαιολογικές ανακαλύψεις, ένας απλός, πλην εξελιγμένος νους, αεί εξελίξιμος, αξίζει να προεκτείνει και να εμβαθύνει στις χιλιετηρίδες, με τη μορφή υπερηχητικού αεροσκάφους, τείνοντος την ταχύτητα του Φωτός. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησαν όλα…

Η Αιγυπτος στην ουσια ηταν τμημα του Ελληνικου χωρου απο εποχες παναρχαιες, οταν δεν ειχαν εμφανιστει ακομη ανθρωποι στην Αιγυπτο και οι μονοι κατοικοι ηταν οι προ’ι’στορικοι Ελληνες.

Ηρακλής Ρεράκης, Γιατί δεν έγινε Δημοψήφισμα για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας;

Γιατί δεν έγινε Δημοψήφισμα για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας; 
 
Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Παιδαγωγικής - Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ

Ακούσαμε τις τελευταίες μέρες τον κ. Πρωθυπουργό να αρνείται το δημοψήφισμα για ένα τόσο μεγάλο εθνικό θέμα, την ώρα που τα Σκόπια, μια χώρα όχι πιο δημοκρατρική από την Ελλάδα, σέβεται τον λαό της και θα διενεργήσει δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση ανοίγει και επίσημα το θέμα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας

Πραγματικότητα γίνονται οι μέχρι τώρα συζητήσεις που αφορούσαν τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νομικό κείμενο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ωστόσο, σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ήταν κάτι παραπάνω από σαφής μιλώντας στην ΕΡΤ:
«Νομίζω έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός (σ.σ.: Κράτους - Εκκλησίας) στο πλαίσιο της κατανόησης και των αμοιβαίων απόψεων, οι οποίες συγκλίνουν σε αυτό το θέμα».

De Standaard για την Ελλάδα: Βγαίνει το σωληνάκι, αλλά ο ασθενής είναι ακόμη αδύναμος - ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
Αμφιβολίες για το εάν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα στεφθεί με επιτυχία διατυπώνει η De Standaard.
«Βγαίνει το “σωληνάκι”, αλλά ο ασθενής είναι ακόμη αδύναμος», είναι ο τίτλος της βελγικής εφημερίδας. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα παρακινδυνευμένο στοίχημα.
Η Libre Belgique από την άλλη γράφει για τα ανάμεικτα συναισθήματα των οικονομολόγων σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος.

Υπ.Παιδείας: Τέλος τα κινητά για τους μαθητές στα σχολεία


Εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι μαθητές δεν θα επιτρέπεται πλέον να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι εντός του σχολικού χώρου που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.
Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού, όπως διευκρινίζει το υπουργείο.

Κομισιόν: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Θα μειωθεί στο 127% έως το 2060

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ
Ελληνικό χρέος | Κομισιόν: Σταδιακή μείωση του χρέους από το 188,6% το 2018 στο 127% του ΑΕΠ το 2060 προβλέπει η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία καταλήγει ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της Πέμπτης είναι «ικανοποιητικά» προκειμένου να καταστεί βιώσιμο στο βασικό σενάριο.

«Το Grexit είναι πιο μακριά, ενώ το Italexit ένα βήμα πιο κοντά» - Πώς αποτιμούν τα ΜΜΕ στο Βέλγιο και στην Ολλανδία τα αποτελέσματα του Eurogroup

Τα θετικά και τα αρνητικά σημεία των αποφάσεων που έλαβε την περασμένη εβδομάδα το Eurogroup για την Ελλάδα αποτιμούν τα μέσα ενημέρωσης στο Βέλγιο και στην Ολλανδία.
Ως «κερδισμένο» της εβδομάδας παρουσιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Ολλανδός αρθρογράφος Peter de Waard, στην τακτική (εβδομαδιαία) στήλη του «Κερδισμένος-χαμένος της εβδομάδας» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα De Volkskrant, σε αντιδιαστολή μάλιστα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε τον οποίο συγκαταλέγει στους ηττημένους της εβδομάδας.