Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Αυτές είναι οι 486 παραλίες της Ελλάδας που πήραν Γαλάζια Σημαία - 2η ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΧΩΡΑ (Λίστα)

Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες από άποψη ποιότητας θαλάσσιων υδάτων και προσφοράς υπηρεσιών στους λουόμενους, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».
Μάλιστα, φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η διεθνής επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

«Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος»: Το Πολεμικό Ναυτικό εξήγγειλε «Καταιγίδα» που θα «πνίξει» τον τουρκικό «Θαλασσόλυκο»: Bγαίνει όλος ο Στόλος έξω – 60 τουρκικά πλοία, Υ/Β, κτλ έχουν αναπτυχθεί στο Αιγαίο (Βίντεο - Εικόνες)

«Ας κάνουν όσους θαλασσόλυκους θέλουν, έρχεται καταιγίδα που θα πνίξει τις εντυπώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν» τόνισε στέλεχος του ΠΝ . Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ετοιμάζεται να απαντήσει με «Καταιγίδα» στο Αιγαίο. Oι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και προχωρούν σε άκρως πολεμικά σενάρια εναντίον των νησιών μας με ναυτικό αποκλεισμό και όχι μόνο.
Πριν λίγο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό η διεξαγωγή της ετήσιας άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» που θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

«Χαστούκι» Κομισιόν στην Τουρκία: Κόψτε τους τσαμπουκάδες, σεβαστείτε την Ελλάδα

Άργησαν, αλλά τελικώς απάντησαν οι Βρυξέλλες στους απαράδεκτους τακτικισμούς της Άγκυρας – «Τηρείστε τις σχέσεις καλής γειτονίας, αποφύγετε τις εντάσεις» - Σαφής υπαινιγμός και για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας - ΕΕ
Τη στιγμή που η Άγκυρα εξακολουθεί να μη ρίχνει τους τόνους της προκλητικότητας εναντίον της χώρας μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε, έστω και όψιμα, να απαντήσει στο καθεστώς Ερντογάν, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί στο ακέραιο τις διεθνείς συνθήκες και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών – μελών της ΕΕ που συνορεύουν με αυτή.