Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα παλεύει πάλι για την ανθρωπότητα Ο Ελληνισμός είναι η Πύρινη πνοή που ζει σε καρδιές ηρώων και διδάσκει την Ελευθερία

Η Ελλάδα παλεύει πάλι για την ανθρωπότητα
Από το newsbomb

Ελλάδα: Αυτή η λωρίδα Γης ήταν πάντα το ανάχωμα απέναντι στην Τυραννία, στη βαρβαρότητα, στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Σε αυτό το ανθρώπινο τείχος από Ελληνική σάρκα, συνθλίβονταν οι ορδές της ανομίας, της ασυδοσίας, της κτηνώδους δύναμης ενάντια στον πολιτισμό.
Όταν τελικώς η Ελλάδα έπεσε, ενσαρκωμένη στο κορμί του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, όλη η ανθρωπότητα βυθίστηκε στον σκοτεινό μεσαίωνα. Στην λήθη, στον σκοταδισμό, στην Ιερά εξέταση, στο δουλεμπόριο, την δυσιδαιμονία και τον φανατισμό του Καθολικισμού και των αιρέσεων. Έπρεπε να ανάψει πάλι η σπίθα η Ελληνική για να φέρει την αναγέννηση, το φως και το δικαίωμα στην ζωή. Η αρχή της αρετής ξεκίνησε από την Ελλάδα από την αντίσταση στη βαρβαρότητα και τη διαφθορά.
Μην γελιέστε. Ό, τι όμορφο υπάρχει στον πλανήτη, είναι Ελληνικό. Από την Δημοκρατία μέχρι την Ευνομία. Από την Τέχνη μέχρι την Καλλιτεχνία. Από την Μόρφωση μέχρι την Επιστήμη. Από την Άθληση μέχρι τους ανθρώπινους Άθλους δια μέσου των αιώνων.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού.Δείτε φωτο και Βίντεο

Συνέντευξη στην Ε.ΡΑ της Νέας Ορεστιάδας έδωσε σήμερα (22-01-12) το πρωί, ο κ. Νίκος Λυγερός, συνεχίζοντας το πρόγραμμα της επίσκεψης που πραγματοποίησε από την Παρασκευή στον Έβρο.  
Όπως και στη χθεσινοβραδινή διάλεξη που έδωσε στο θέατρο "Διόνυσος", στη Νέα Ορεστιάδα, σε ακροατήριο άνω των 200 ατόμων, ο κ. Λυγερός υποστήριξε στη συνέντευξή του πως η κατασκευή του "φράχτη" θα είναι απολύτως αναποτελεσματική. Τεκμηρίωσε δε την άποψή του αυτή, επαναλαμβάνοντας σειρά επιχειρημάτων, βάσει των οποίων, μία τέτοια "κατασκευή", κυρίως στερείται ορθολογιστικής σκέψης. Υποστήριξε επίσης πως το "έργο" του "φράχτη" στα χερσαία σύνορα του Έβρου με την Τουρκία, την κατασκευή του οποίου έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στερείται ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής στήριξης ως "ξεπερασμένο" και μη  "συμβατό" με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ αντίκειται και σε κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.  Ιδιαίτερα, ωστόσο, ο κ. Λυγερός υπογράμμισε ότι το "τείχος" αυτό έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, που ουδέποτε έχτισαν "τείχη" εσωστρέφειας.

Συνελήφθη ο ιδρυτής της Megaupload(Βίντεο)

Ο ιδρυτής της Megaupload.com, Kim Dotcom, γιόρτασε 38α γενέθλιά του τέλη της περασμένη εβδομάδας κλειδωμένος σε ένα μικρό δωμάτιο στην  υπερπολυτελή  βίλα στο Όακλαντ της Νέας Ζηλανδίας  του αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στη βίλα που διαθέτει άπειρα δωμάτια, πισίνα και ένα γκαράζ στο οποίο ο Kim Dotcom διατηρούσε αρκετά πολυτελή αυτοκίνητα, από Rolls μέχρι και Bentleys είχε μαζί του ένα όπλο την ώρα που συνελήφθη.
Ο Kim Schmitz όπως είναι το πραγματικό του όνομα- ο οποίος διαθέτει γερμανικό και φινλανδικό διαβατήριο ήταν κάτοικος Νέας Ζηλανδίας και Χονγκ Κονγκ.Οι αμερικανικές Αρχές σε συνεργασία και με άλλες χώρες προχώρησαν στο κλείσιμο της υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων Megaupload με τη κατηγορία της παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα δάνεια της "ΠΟΛΑΝ" και το αναρμόδιο υπουργείο

Ως αναρμόδιο χαρακτηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών να ελέγχει ή να παρεμβαίνει σε τραπεζικές συναλλαγές οποιουδήποτε ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, επισημαίνοντας πως δεν έχει τέτοιο δικαίωμα από τον νόμο.
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών με έγγραφό του στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με την εκκαθάριση των τραπεζικών υποχρεώσεων των εν αναστολή και εν ενεργεία πολιτικών κομμάτων.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Εσωτερικών με ειδική αναφορά στην "Πολιτική Άνοιξη", ζητώντας να ενημερωθεί αν έχουν εξυπηρετηθεί δάνεια που τυχόν είχε λάβει από τράπεζες.

Νέες καταγγελίες - «φωτιά» για Παπακωνσταντίνου- Πλασκοβίτη

Ο πολιτικός θόρυβος από την αποστολή της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, στον Άρειο Πάγο από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, δεν λέει να κοπάσει.

Μάλιστα σήμερα το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά, οι καταγγελίες της οποίας έδωσαν μεγάλη έκταση στο όλο ζήτημα, επανήλθε με νέες δηλώσεις.
Η κ. Γεωργαντά καταλογίζει ευθύνες προσωπικά πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γγ του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη για την διόγκωση του ελλείμματος το 2009.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κουκουλώνουν» 178 εκατ. ευρώ «μαύρα» τ. υπουργού

«Μαγειρέματα» στο ΣΔΟΕ, κομματικές ενδοσυνεννοήσεις, συμψηφισμοί παρανομιών πολιτικών, δημιουργούν μία νοσηρή ατμόσφαιρα για μία φοβερή καταγγελία στον Άρειο Πάγο του βουλευτή της ΝΔ, και τ. υπουργού Υγείας κ.Γ. Γιακουμάτου.
Η καταγγελία Γιακουμάτου αφορά συνάδελφό του τέως υπουργό, για τον οποίο γράφτηκε ότι έχει σχέση με 178 εκ ευρώ «μαύρα» κατατεθειμένα σε ελβετική τράπεζα. Η καταγγελία Γιακουμάτου έγινε πριν από 10 μήνες κι από τότε όλοι φροντίζουν πώς θα κουκουλώσουν τη βρόμικη αυτή υπόθεση.
Συγκεριμένα στις 23/3/2011 ο κ. Γ.Γιακουμάτος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά πρώην υπουργού της ΝΔ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας έχει καταθέσεις 178 εκ. ευρώ τις οποίες δεν είχε δηλώσει ούτε στο «πόθεν έσχες», ούτε φορολογική του δήλωση.

Στο «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ το Άγιο Όρος

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Έφοδο στο Άγιο Όρος θέλησαν να κάνουν οι άνδρες του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης αλλά βρήκαν την πόρτα κλειστή. Η ιερά κοινότητα της Αθωνικής πολιτείας συνεδρίασε στις Καρυές και αποφάσισε να μην επιτρέψει τον έλεγχο αν πρώτα δεν πληροφορηθεί τον ακριβή λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, τo ΣΔΟΕ θέλει να ελέγξει την πρόοδο των έργων τα οποία έχουν γίνει κυρίως με κοινοτικά κονδύλια.

Πέφτουν οι μάσκες στο eurogroup

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: του Θάνου Αθανασίου από το real.gr


Από εξετάσεις αναμένεται να περάσει o υπουργός οικονομικών και η ομάδα που τον συνοδεύει στη συνεδρίαση του eurogroup που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες. Το ελληνικό ζήτημα, υπ' αριθμό 1 στην ατζέντα των συζητήσεων πρέπει να κλείσει γρήγορα και πειστικά διότι οι υπόλοιποι 16 του ευρώ έχουν να συζητήσουν δύο φλέγοντα και πιεστικά θέματα: την αντίδραση της ΕΕ στις υποβαθμίσεις των οίκων, και το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο.

Ανακοινώθηκε η κατασκευή έργου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Η Κύπρος καθίσταται ενεργειακή γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας

Λευκωσία: Ενεργειακή γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας καθίσταται η Κύπρος. Το μεσημέρι ανακοινώθηκε η κατασκευή έργου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου, το οποίο θα συνδέει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα με το πανευρωπαϊκό ηλεκτρικό δίκτυο.

Τα συμβαλλόμενα μέρη είναι η ΔΕΗ Quantum Energy από την Κύπρο, η Δημόσια Εταιρεία Ηλεκτρισμού από την Ελλάδα και θεσμικοί φορείς από το Ισραήλ.
Πρόκειται για το πιο φιλόδοξο ενεργειακό έργο του 21ου αιώνα.

Με χαμηλές προσδοκίες άρχισε η τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό στη Ν.Υόρκη

Νέα Υόρκη: Σκληρές αναμένεται να είναι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό που άρχισαν στο Greentree της Νέας Υόρκης. Η διαδικασία άρχισε με ομιλία του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και τις αντιπροσωπείες τους, καθώς επίσης και με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Την κοινή συνάντηση θα ακολουθήσουν χωριστές επαφές των αξιωματούχων της Γραμματείας με τους δύο ηγέτες.

Σημαντικά κέρδη παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Κέρδη παρουσιάζει το Χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρία της εβδομάδας με το Γενικό Δείκτη (στις 13:20) να βρίσκεται στις 287,33 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,67%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 102,06% παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 2,58%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στο 0,40 εκατομμύριο ευρώ.

Ανοδικά κινείται η πλειονότητα των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών. Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι Τράπεζες με 2,91% και ακολουθούν η Κύρια Αγορά με 2,67%, οι Επενδυτικές με 0,83% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,21%. Οι τομείς της Παράλληλης Αγοράς και των Ξενοδοχείων δεν παρουσιάζουν μεταβολή.

Η ενάτη του... Χρηματιστηρίου Αθηνών

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά -από πλευράς διάρκειας αλλά και ποσοστιαίων κερδών- ανοδικά σερί των τελευταίων ετών, ο Γενικός Δείκτης «μετρά» συνολικά κέρδη 19%, ενώ η αναμονή για το PSI παρατείνεται.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας ξεκίνησε με πιέσεις για μετοχές και δείκτες του Χ.Α., μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και με «φόντο» την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για τους όρους του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων μεταξύ της κυβέρνησης και του IIF.

Στη διάρκεια των συναλλαγών ωστόσο, και λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup, οι ελπίδες για επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων αναπτερώθηκαν, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο να διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εγκαίρως.