Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη ο ιδρυτής της Megaupload(Βίντεο)

Ο ιδρυτής της Megaupload.com, Kim Dotcom, γιόρτασε 38α γενέθλιά του τέλη της περασμένη εβδομάδας κλειδωμένος σε ένα μικρό δωμάτιο στην  υπερπολυτελή  βίλα στο Όακλαντ της Νέας Ζηλανδίας  του αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στη βίλα που διαθέτει άπειρα δωμάτια, πισίνα και ένα γκαράζ στο οποίο ο Kim Dotcom διατηρούσε αρκετά πολυτελή αυτοκίνητα, από Rolls μέχρι και Bentleys είχε μαζί του ένα όπλο την ώρα που συνελήφθη.
Ο Kim Schmitz όπως είναι το πραγματικό του όνομα- ο οποίος διαθέτει γερμανικό και φινλανδικό διαβατήριο ήταν κάτοικος Νέας Ζηλανδίας και Χονγκ Κονγκ.Οι αμερικανικές Αρχές σε συνεργασία και με άλλες χώρες προχώρησαν στο κλείσιμο της υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων Megaupload με τη κατηγορία της παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Σμιτς και άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν στη Νέα Ζηλανδία, ενώ τρία ακόμα άτομα καταζητούνται. Συνολικά 20 εντάλματα έρευνας εκτελέστηκαν σε εννέα χώρες.
Ο Κιμ Σμιτς γεννήθηκε στο Κίελο της Γερμανίας το 1974 και από μικρός είχε φανερώσει την κλίση του στους υπολογιστές. Όχι πάντα διά της νομίμου οδού.
Ηδη από την ηλικία των 15 ετών είχε καταφέρει να ελέγχει 12 τηλεφωνικές γραμμές, παράνομα φυσικά, χωρίς οι γονείς του να καταλάβουν το παραμικρό.
Στα 19 του είχε "χακάρει" τους υπολογιστές του Πενταγώνου, ενώ ο ίδιος υποστήριζε ότι είχε πετύχει το ίδιο και με τα συστήματα της NASA. Στην ηλικία των 20 ετών είχε ήδη συλληφθεί και καταδικαστεί για "ηλεκτρονική κατασκοπεία".
Περίπου την ίδια εποχή ίδρυσε μια διαδικτυακή επιχείρηση ασφάλειας με το όνομα DataProtect. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1990 κατάφερνε να κερδίζει ποσά με επενδύσεις σε επιχειρήσεις τεχνολογίας, αλλά και την πώληση του πλειοψηφικού του πακέτου στην DataProtect.
Ο ίδιος έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 2001 χάρη σε μια απάτη που τον "φιλοδώρησε" με ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Ήταν εκείνη τη χρονιά που ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια (38,6 εκατ. ευρώ) στην letsbuyit.com, μια διαδικτυακή επιχείρηση αγοραπωλησιών, η οποία ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει.
Προηγουμένως είχε αγοράσει μετοχές της επιχείρησης συνολικής αξίας 375.000 δολαρίων. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πολυαναμενόμενη "σωτηρία" της επιχείρησης από τον ίδιο, εκτόξευσε στα ύψη τις μετοχές της, αλλά και τα δικά του κέρδη.
Το τελευταίο διάστημα ο 38χρονος γνώριζε ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Μάλιστα επιχείρησε να πείσει διάσημους Αμερικανούς καλλιτέχνες, όπως η Alicia Keys να συμμετάσχουν σε διαφημιστική εκστρατεία για το Megaupload, με την προϋπόθεση ότι θα έδινε το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών του στους καλλιτέχνες.


ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου