Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η Αξιοποίηση της ΑΟΖ απαιτεί Επαγγελματική Αναθεώρηση Νόμου περί Υδρογονανθράκων

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Με βάση την πρόσφατη τροποποίηση του Νόμου 2289/95 περί Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων που ψηφίστηκε στην χώρα μας, ο διεθνής έγκυρος οίκος Fraser Institute αξιολόγησε με σχετική Έρευνα της Διεθνούς Αγοράς και τη Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά απογοητευτικό για όσους δεν έχουν διαβάσει τις λεπτομέρειες της νομοθεσίας. Η Ελλάδα κατετάγη 93η επί συνόλου 147 κρατών με επενδυτική ελκυστικότητα μικρότερη από αυτή αφρικανικών κρατών.

Αιγυπτιακά οικόπεδα και ελληνική ΑΟΖ

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού



Όταν εξετάζουμε τα αιγυπτιακά οικόπεδα μπορούμε να αναλύσουμε και τη γεωπολιτική προσέγγιση της Αιγύπτου όσον αφορά στο θέμα της οριοθέτησης. Αλλά ας αρχίσουμε από την αρχή! Τα οικόπεδο 1, South Idku και το οικόπεδο 2, South Disouq, βρίσκονται στην ξηρά και δεν αφορούν βέβαια την αιγυπτιακή ΑΟΖ, αλλά είναι τα αρχικά. Στη συνέχεια έχουμε την ομάδα των οικοπέδων 3,4 και 5 δηλαδή North El Burullus, North Marakia, North El Maamura που αποτελούν το πρώτο μέτωπο στη Μεσόγειο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ



Ομάδα Ανεξάρτητων Πολιτών Σαρωνικού (ΟΑΠΣ)

Δ ε λ τ ί ο  Τ ύ π ο υ

Με το σκεπτικό ότι «σωστός και άξιος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης», η Ομάδα μας συνεχίζει την προσπάθειά της για την ενημέρωση των πολιτών στα σημαντικά θέματα, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Στο πνεύμα αυτό, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:30 έχει οργανώσει μία Εκδήλωση –Συζήτηση στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια Αττικής με θέμα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και  ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ  ΣΗΜΕΡΑ
Θεσμική, Πολιτική & Οικονομική διάσταση

Ισπανική γρίππη πλήττει την ευρωζώνη - Αποσχίζεται η Καταλονία στις 25/11;


Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται η ισπαανική, όχι μόνο η οικονομία, αλλά και η κοινωνία με την απειλή της απόσχισης της Καταλωνίας από το ισπανικό κράτος να είναι πολύ ισχυρή. Οι τράπεζες χρειάζονται άμεσα νέο πακέτο διάσωσης ( 60 δισ. ευρώ) τους Ισπανούς αξιωματούχους έντρομου πλέον να επειλούν εμμέσως πλην σαφώς την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Αφήστε μας να καταρρεύσουμε να δούμε ποιος θα βγει χαμένος» και βέβαια την ανεργία να έχει φτάσει το στο 25% χωρίς καν να έχει υπογραφεί Μνημόνιο για τον δημοσιονομικό τομέα!

Η Βουλγαρία ... δωρεάν στον South Stream - Η Ελλάδα πληρώνει τους Τουρκαλβανούς για ΤΑΡ!

"Ούτε ένα ευρώ" δεν θα πληρώσει η Βουλγαρία για την κατασκευή του South Stream τα επόμενα 15 χρόνια, αλλά επίσης δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ  από τα τέλη διέλευσης του αγωγού που μεταμορφώνει την ενεργειακή εικόνα των Βαλκανίων και της κεντρο-νότιας Ευρώπης, πλην Ελλάδος φυσικά.
Η Σόφια συμφώνησε με την Μόσχα να πληρώνεται τα τέλη διελευσης του φυσικού αερίου επί μία 15ετία, μέχρις ότου εξοφληθεί το κόστος του αγωγού τον οποίο θα κατασκευάσουν ρωσικές εταιρείες: «Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του αγωγού στη Βουλγαρία και θα αφαιρέσει το κόστος μέσω των τελών διέλευσης» ανακοινώθηκε στην Μόσχα.

Φ.Φράγκος: "Μια συγγνώμη αρκεί - Είναι θέμα τιμής για τους "17" που συκοφαντήθηκαν"


"Μια συγγνώμη θέλουμε, μόνο. Τίποτα άλλο. Δεκαεπτά ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών Κλάδων αποκεφαλίστηκαν και εν συνεχεία κατασυκοφαντήθηκαν για να βγει από την δύσκολη θέση του δημοψηφίσματος (ή έτσι νόμιζε ότι θα συνέβαινε) ένας πολιτικός. Τώρα που έχει αποδειχθεί σε όλο του το μεγέθος το ατόπημα, νομίζω ότι τουλάχιστον πρέπει να ζητηθεί μια συγγνώμη σε αυτούς τους ανθρώπους και σε όλο το Στράτευμα".

Κυβέρνηση: «Ψάχνουμε το CD που έκρυψε ο Παπακωνσταντίνου»

Η κυβέρνηση ήδη κινείται για την ανάκτηση της λίστας της κυρίας Λαγκάρντ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου ενώ παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε. Ειδικότερα ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε:

«Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, η κυβέρνηση κινείται για να ανακτήσει τη δισκέτα με τα στοιχεία των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, την οποία παρέδωσε η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ στον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Από την πλευρά του ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης έχει διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας αφενός για την αναζήτηση της συγκεκριμένης δισκέτας και αφετέρου για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες χάθηκε».

Κόβονται όλα τα επιδόματα και τα αφορολόγητα για ανήλικα παιδιά

Από το 2013 καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα αλλά και τα πρόσθετα αφορολόγητα για κάθε προστατευόμενο παιδί. Μεγάλοι χαμένοι θα βγουν αυτομάτως οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι που χάνουν από 1-1-2013 το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί (1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 ευρώ για
δύο παιδιά κλπ).

Στη θέση τους σχεδιάζεται να χορηγηθεί στοχευμένα ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά (ακόμα και αν έχουν μόνο ένα ή δύο τέκνα) που θα δίδεται απευθείας μέσω των εφοριών και όχι πια από τον ΟΓΑ, τις νομαρχίες κλπ .

Νέα εμπλοκή με την Τρόικα... Έφυγαν άρον-άρον από το Μέγαρο Μαξίμου

Χωρίς αποτέλεσμα και με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της Τρόικας το απόγευμα της Δευτέρας.

Χαρακτηριστικές του άσχημου κλίματος που επικράτησε στη συνάντηση είναι οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μάξιμου δήλωσε: «Γίνεται προσπάθεια να κλείσει η δέσμη των μέτρων, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ζητήσει εκ νέου διευκρινήσεις. Οι συζητήσεις και η διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται».

ΠΑΤΡΑ: Περίμεναν 2000 προσαγωγές... έγιναν 300



Σχόλιο από ALEXANDER

Σε μια πόλη που έχει μετατραπεί σε Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ ο «Ξένιος Ζευς»
βρήκε 300 μετανάστες και αυτούς με το ζόρι…
Στα ραδιόφωνα από το πρωί λέγεται ότι χτες το βράδυ οι Αφγανοί πέρναγαν ομαδικά με φέρρυ-μπότ στο Αντίρριο αλλά κανείς δεν είδε και δεν άκουσε…
Και φυσικά κανείς δεν έχει πει στην ΕΛ.ΛΑΣ. για την οδό Αγίου Νικολάου…για έναν καφέ έστω…

Πάνω από 300 λαθρομετανάστες προσήχθησαν στην σημερινή γιγαντιαία επιχείρηση σκούπα στο λιμάνι και τις γειτονιές της Πάτρας. Όπως είχε προαναγγελθεί ο Ξένιος Ζευς ήρθε και στην πρωτεύουσα της Αχαϊας.

Ιδού το "κράξιμο" στην Τρόικα(Φωτό και Βίντεο)



Ομάδα ατόμων που πρόσκεινται στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» αποδοκίμασαν τα μέλη της τρόικας λίγο πριν διαβούν το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών.
Οι διαδηλωτές στη θέα της τρόικας, άρχισαν να αποδοκιμάζουν φωνάζοντας συνθήματα για τις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Τη διάλυση της τρόικας προτείνει το Der Spiegel!!!

«Πιόνια πολιτικών συμφερόντων», έχουν καταστεί οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα με σχόλιο που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Der Spiegel", στο οποίο μάλιστα προτείνεται η διάλυσή της.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καθένα από τα μέλη της τρόικας ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο.

Πόσες έδρες θα έχει η πλειοψηφία μετά την ψήφιση των μέτρων;

Στο… κυνήγι των υπόπτων βουλευτών, που ενδέχεται να καταψηφίσουν τα μέτρα, βρίσκονται οι ηγεσίες της Συγγρού, της Ιπποκράτους και της Αγίου Κωνσταντίνου. Οι απώλειες της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατά την επικείμενη ψηφοφορία θεωρούνται δεδομένες, με το ερώτημα να είναι αν μετά την ψηφοφορία η σημερινή πλειοψηφία (των 179 εδρών) θα γράφει μπροστά 170 και κάτι βουλευτές ή 160 και κάτι…

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ απώλειες ενδέχεται να έχει ακόμα και η ΝΔ.

10 ερωτήματα ζητούν απαντήσεις!

Του Νίκου Χατζηνικολάου από το real.gr

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Καρούζου που απεκάλυψε την περασμένη Κυριακή η Real news, δημοσιεύοντας την ένορκη κατάθεση ενός εκ των βασικών πρωταγωνιστών της και που αναπαρήγαγε στη συνέχεια το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης, αποτελεί άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση πολιτικής συγκάλυψης μεγάλου και όζοντος σκανδάλου στη χώρα μας. Δεν γνωρίζω αν ο συνολικός τζίρος των δεκάδων εταιρειών που εμφανίζονταν ως ιδιοκτησία του κουμπάρου του κ. Ευ. Μεϊμαράκη ήταν πράγματι άνω των 10,2 δισ. ευρώ, όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλων κ. Λιβανός.

Το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού

Το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού
Του Μενέλαου Τασιόπουλου από το newsbomb

Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ , τόσο με τη συγγραφή βιβλίου όσο και με τηλεοπτικές παρουσίες του περιγράφει το πώς οργανώθηκε το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και της λεηλασίας της περιουσίας τους.Αυτό που γίνεται εμφανές είναι ότι οι πολιτικοί ήταν τα πιόνια και οι τραπεζίτες οι ηθικοί αυτουργοί και οι πραγματικοί αποφασιστικοί παράγοντες στην εξέλιξη.

«Αγνοούνται» 150.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

«Αγνοούνται» 150.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ
Τελευταία παράταση μέχρι την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ δια της φυσικής παρουσίας τους, έδωσε η διοίκηση του Ιδρύματος την ώρα που μέχρι στιγμής περίπου 150.000 συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί.Αν εξακολουθούν να μην εμφανίζονται, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν αποβιώσει και τη σύνταξή τους να εισπράττουν συγγενείς η τρίτοι , η καταβολή της σύνταξης και διακοπεί.
Στη συνέχεια θα αρχίσει έρευνα και αν διαπιστωθεί παράπτωμα οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ θα κινηθούν και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διεκδίκηση των παράνομα εισπραχθέντων συντάξεων.

Παρέδωσαν έγγραφα Λιβανός και Ζωγραφάκης στη δικαιοσύνη

Παρέδωσαν έγγραφα Λιβανός και Ζωγραφάκης στη δικαιοσύνη
Κάτω από άκρα μυστικότητα κατέθεσαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου οι επιχειρηματίες που καταγγέλλουν για συμμετοχή σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10 δισ. ευρώ τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη καθώς και τους πρώην υπουργούς Γεώργιο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ιωσήφ Λιβανός και Γεώργιος Ζωγραφάκης προσκόμισαν έγγραφα τα οποία μελετώνται.
Ωστόσο ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συνήγορος της Ρεβέκκας Σκαφτούρα - πρώην συζύγου του Ιωάννη Καρούζου ο οποίος καταζητείται - σε δηλώσεις του σήμερα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κανένα από τα τρία πολιτικά πρόσωπα δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στην υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος.

Κατατέθηκαν τα 600 δισεκατομμύρια από τους Ομογενείς!

Κατατέθηκαν τα 600 δισεκατομμύρια από τους Ομογενείς!Σε μία κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας, η ομάδα Ε.Ν.D. (End National Debt –Τέλος Δημόσιου Χρέους), απαρτιζόμενη από Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, παρουσίασε στο κοινό την δυνατότητά της να εξαγοράσει ακόμη και αύριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος.
 Το ίδιο μπορεί να κάνει και με το χρέος της Κύπρου. Οι κ.κ. Σόρας και Λαμπράκης που ηγούνται της προσπάθειας της E.N.D. έδωσαν και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.
Έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.

Νέες... ιδέες...Φόρο στην ιδιοκατοίκηση «βλέπει» το οικονομικό επιτελείο

Ένα καινούργιο σενάριο φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας «βλέπει» το φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει -έπειτα από πιέσεις της Τρόικας- την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης, καθώς σύμφωνα με το θεώρημα εκείνων που προτείνουν το νέο αυτό φόρο, οι φορολογούμενοι που διαμένουν σε δικά τους σπίτια, έχουν οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο.

«Αθώωση» των Διονύση, Δημήτρη και Αικατερίνης Πελέκη για το Βατοπέδι προτείνει ο εισαγγελέας

Να μην παραπεμφθούν σε δίκη, για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο Ιωάννης Αγγέλου -διευθυντής τότε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή- και μέλη τις οικογένειας Πελέκη (ο πατέρας Διονύσης Πελέκης, ο υιός του Δημήτρης και η κόρη του και σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη Αικατερίνη Πελέκη), ζητά σύμφωνα με πληροφορίες με πρότασή του προς το συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μαντζούνης.

Στον όμιλο της Alpha η Εμπορική

Και τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μετά την απόφαση της Credit Agricole  να ξεκινήσει αποκλειστικές συζητήσεις για την Εμπορική Τράπεζα με τον όμιλο της Alpha Bank το ενδιαφέρον των Εθνική και Eurobank στρέφεται αποκλειστικά στο ΤΤ.

Κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος επισημαίνει ότι "εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Εμπορική θα καταλήξει στην Αlpha. Οι συζητήσεις των Γάλλων με την διοίκηση Κωστόπουλου θα διαρκέσουν 14 ημέρες αλλά τίποτα δεν φαίνεται ικανό να κάνει τις δυο πλευρές να μην τα βρουν . Άρα τώρα οι υπόλοιποι παίκτες θα ποντάρουν πάνω στο ΤΤ".

Ενώπιον «στρατοδικείου» αύριο οι τρεις απαχθέντες αστυνομικοί

Λευκωσία: Ενώπιον λεγόμενου στρατοδικείου του ψευδοκράτους θα παραπεμφθούν την Τρίτη οι τρεις Ελληνοκύπριοι αστυνομικοί, οι οποίοι απήχθηκαν παράνομα από τις κατοχικές αρχές εντός της νεκρής ζώνης. Ψευδοδικαστήριο στο οποίο οι κατοχικές αρχές παρουσίασαν τη Δευτέρα τους τρεις αστυνομικούς, αποφάσισε την 24ωρη παράνομη κράτησή τους και την παραπομπή τους αύριο ενώπιον «στρατοδικείου»

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκάς Λουκά, είπε ότι δεν υπήρξε κάποια άλλη εξέλιξη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πιέζει πάρα πολύ μέσω της διπλωματικής οδού, του Υπουργείου Εξωτερικών και των Ηνωμένων Εθνών.

Επιφυλακτική άνοδος στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr
Με το ενδιαφέρον της αγοράς στραμμένο στις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, μετά τις ανακοινώσεις για τις διαπραγματεύσεις Alpha Bank - Credit Agricole αναφορικά με την Εμπορική, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κινείται ανοδικά, «διεκδικώντας» τις 750 μονάδες, μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Το «βλέμμα» στρέφεται και στις επαφές που ξεκινούν εκ νέου σήμερα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με στόχο την οριστικοποίηση του νέου «πακέτου» δημοσιονομικών μέτρων.