Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Νέα εμπλοκή με την Τρόικα... Έφυγαν άρον-άρον από το Μέγαρο Μαξίμου

Χωρίς αποτέλεσμα και με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της Τρόικας το απόγευμα της Δευτέρας.

Χαρακτηριστικές του άσχημου κλίματος που επικράτησε στη συνάντηση είναι οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μάξιμου δήλωσε: «Γίνεται προσπάθεια να κλείσει η δέσμη των μέτρων, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ζητήσει εκ νέου διευκρινήσεις. Οι συζητήσεις και η διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται».


Την ίδια ώρα, κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε λόγο  για ζόρικη και εργώδη συζήτηση με την τρόικα, αναφορικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη με τους εκπροσώπους της ΕΕ, ΕΚΤ, και ΔΝΤ.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως γίνεται προσπάθεια να εξειδικευτούν τα μέτρα και απέρριπταν τις συζητήσεις ότι υπάρχει εμπλοκή στις διαβουλεύσεις.

Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έλεγαν πως παράλληλα με τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικας στην Ελλάδα, λαμβάνει χώρα και πολιτική διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με Ευρωπαίους ομολόγους του όσο και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ.

Πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να έχει κλείσει το πακέτο μέτρων μέχρι το επόμενο Eurogroup.

Θεωρείται βέβαιο, από τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά, πως θα επαναληφθεί η συνάντηση της τρόικας με τον κ. Στουρνάρα και πως θα υπάρξει τις προσέχεις ημέρες σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση με την τρόικα ο κ. Σαμαράς, επρόκειτο να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβελη.
 

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου