Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

H συναρπαστική ιστορία της Αφροδίτης της Μήλου


Το 1820, και ενώ η Επανάσταση μαίνεται, ένας αγρότης ανακαλύπτει σε ένα χωράφι της Μήλου ένα μαρμάρινο άγαλμα, η τύχη του οποίου έμελλε να μοιάσει με ταινία. Η Αγιάτη Μπενάρδου συνομιλεί με την Όλγα Παλαγγιά για μία από τις συναρπαστικότερες ιστορίες στην Ιστορία της Τέχνης.

ΆΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ :



Η διαφορά της εκπαιδευτικής προσταγής της κοινωνίας μεταξύ ανδρών και γυναικών από τα παιδικά τους χρόνια είναι για τους μεν άνδρες να είναι παραγωγικοί και προστάτες της οικογένειας που υποχρεούνται να κάνουν και για μεν τις γυναίκες...απλά να ζήσουν την ζωή τους όπως θεωρούν καλύτερα...άρα και χωρίς καμμιά ευθύνη των πράξεων τους!!!

Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ


Ο βιαστής δεν είσαι εσύ. Ούτε όσοι αυτοκτόνησαν εξαιτίας ψευδών κατηγοριών. Τον Αύγουστο του 2019 η φεμινίστρια και YouTuber Zoe Quinn κατηγορεί τον επίσης YouTuber Alec Holowka για κακοποίηση μέσω ενός tweet της. Δεν τον κατηγορεί για κάτι συγκεκριμένο. 

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ – MeToo – Cancel?


Η διπλή ζωή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και το FBI

Του Κωνσταντίνου Μαυρίδη από το Άρδην τ. 129

Ηγήσου των ανδρών και οι γυναίκες θα ακολουθήσουν, λέει ένα αμερικανικό γνωμικό και, αν πιστέψουμε τα λεγόμενα του ιστορικού Ντέιβιντ Γκάροου στο βρετανικό περιοδικό   Στέντποϊντ τον Μάη του 2019, ο ηγέτης του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ (MLK), μάλλον έκανε το συγκεκριμένο γνωμικό προσωπικό του σύνθημα και καθημερινή πρακτική, πέφτοντας με τα μούτρα στον άσωτο εξωσυζυγικό βίο χωρίς αναστολές. 

Μικρασία: Σαν σήμερα, το 1935, ο Νίκος Ζαχαριάδης αποτυπώνει τη θέση του ΚΚΕ για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τη Μικρασιατική Καταστροφή


(Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Γράφει η Αλεξία Ιωαννίδου

Στο φύλλο της 11ης Ιουλίου 1935 της εφημερίδας Ριζοσπάστης ο καθηγητής φιλοσοφίας του ΑΠΘ και απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής Χαράλαμπος Θεοδωρίδης, πρόσφυγας από την Καισάρεια της Μικράς Ασίας, με άρθρο του θεωρούσε υπεύθυνο για όλα τα δεινά των Ελλήνων τον «Εθνικό Διχασμό» ο οποίος «χάρισε» τη νίκη στην ούτε καν ημιθανή αλλά «πεθαμένη», όπως την χαρακτήριζε, Τουρκία

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Η απομάκρυνση της προβλήτας στη Γάζα δεν επηρεάζει το «Αμάλθεια»


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αγκυρα:H Kύπρος μεταμφιέζει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ανθρωπιστική βοήθεια

 

Κινδυνολογία επιστρατεύουν τα Τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με τον ρόλο της Κύπρου και του εν εξελίξει πολέμου στην Γάζα και αμφισβητούν τον ανθρωπιστικό ρόλο που ανέλαβε και διαδραματίζει η Λευκωσία. 

Έλληνες ΕΣΕΑ στο SNIPERS FEST-24


Από Σάββας Δ. Βλάσσης 

Προσωπικό μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) συμμετείχε στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό ελευθέρων σκοπευτών SNIPERS FEST-24 που πραγματοποιήθηκε στην Λιθουανία. Στην δραστηριότητα, συμμετείχαν τρία στελέχη, με ένα ζεύγος ΕΣΕΑ να λαμβάνει μέρος. Από το χρησιμοποιούμενο τυφέκιο AXMC της Accuracy International, συμπεραίνεται ότι η ομάδα ανήκε στην Ζ΄ ΜΑΚ.

Bradley «yok»: Απορρίπτονται οριστικά τα αμερικανικά ΤΟΜΑ λόγω υψηλού κόστους επαναφοράς


*Του Κώστα Σαρικά 

«Ταφόπλακα» στην απόκτηση των αμερικανικών μεταχειρισμένων ΤΟΜΑ Bradley M2A2 βάζει το Στρατιωτικό Επιτελείο έπειτα από ενδελεχή αποτίμηση τόσο της κατάστασης στην οποία προσφέρονται όσο κυρίως του κόστους επαναφοράς τους σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση, με βάση τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει ο Στρατός Ξηράς.

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες αναπτύσσουν τη νέα γενιά πυραύλων cruise: Θα ενδιαφερθούμε;

Γιάννης Νικήτας

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Πολωνία υπέγραψαν σήμερα μια επιστολή προθέσεων, με στόχο την ανάπτυξη πυραύλων κρουζ βεληνεκούς άνω των 500 χιλιομέτρων, ώστε να καλύψουν το κενό στο ευρωπαϊκό οπλοστάσιο, που αποκαλύφθηκε, όπως λένε, με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Στροφή της ηγεσίας σε νέας ναυπήγησης φρεγάτες – κορβέτες για το Πολεμικό Ναυτικό


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η αντίληψη προς στροφή για νέες ναυπήγησης κύριες μονάδες κρούσεως για το Πολεμικό Ναυτικό, έχει διαμορφωθεί τελευταία σε επίπεδο ηγεσίας, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες. Η εξέλιξη αυτή, επηρεάζει σοβαρά τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού που εξετάζονται τα τελευταία χρόνια και έχουν γνωρίσει παλινωδίες και καθυστερήσεις για διαφόρους λόγους.

Οι Σουηδοί της Saab πήραν άριστα από το Πολεμικό Ναυτικό και μάλιστα σε περιβάλλον πραγματικών απειλών

Γιάννης Νικήτας

Τη κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία των σουηδικών συστημάτων της Saab Defense αναγνωρίζει εμπράκτως το Πολεμικό Ναυτικό. Ο λόγος για το σύστημα Ηλεκτρονικής Υποστήριξης (ESM) της Saab, το οποίο εγκαταστάθηκε σε αριθμό φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ΗΝ που επιχειρούν στην Ερυθρά θάλασσα. 

Το anti-drone «Κένταυρος» της ΕΑΒ και οι τέσσερις ΜΕΚΟ: Ξεκινά το σπριντ για την φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ που θα πάρει σκυτάλη από το ΨΑΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα


Το σύστημα anti-drone διακρίνεται πίσω από το σύστημα εγγύς προστασίας Phalanx και ακριβώς στο κέντρο και πάνω από την οροφή της γέφυρας της φρεγάτας ΨΑΡΑ. Πηγή εικόνας: Hellasjournal

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL-Αθήνα 

Από την μια πλευρά είναι πολύ λογικό η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία να δείχνει το anti-drone σύστημα «Κένταυρος» και να θέλει να πετύχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη του συγκεκριμένου soft kill όπλου, τόσο για τον στρατό ξηράς, όσο και για μονάδες του στόλου.

Phantom Phriday: Εκδήλωση για τα 50 χρόνια F-4 στην Πολεμική Αεροπορία – Το μαχητικό – θρύλος που θωράκισε το Αιγαίο


Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα, εκατοντάδες λάτρεις των F-4 έδωσαν το «παρών» στην Phantom Phriday, τιμώντας τα 50 χρόνια παρουσίας του εμβληματικού μαχητικού στους ελληνικούς αιθέρες.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Πενθήμερη άδεια στον Μπελέρη για να ορκιστεί ευρωβουλευτής

FB

Δεκτό έγινε από τη διεύθυνση των αλβανικών φυλακών το αίτημα για πενθήμερη άδεια που είχε υποβάλει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντι Μπελέρης για να ορκιστεί. 

Όχι Patriot ή S-300 στην Ουκρανία – Για Σκόπια: “Θα αντιληφθούν”


Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της συνόδου του NATO στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτήθηκε για τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος συνεχίζει να μην τηρεί τη συμφωνία των Πρεσπών σε ό,τι αφορά τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας της χώρας.

Μητσοτάκης για Κυπριακό: Δεν μπορεί χώρα - μέλος της Ε.Ε. να παραμείνει διαιρεμένη (video)


Αναφορά στο Κυπριακό έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «50 χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει διαιρεμένη» και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Ένταση στο Αιγαίο: Τουρκικοί ισχυρισμοί για επίθεση ελληνικής ακτοφυλακής σε τουρκικό αλιευτικό


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η Ζουράφα έχει μπει στο στόχαστρο τώρα του τουρκικού λιμενικού.

«Η Τουρκία κατατάχθηκε στα κακά παιδιά του ΝΑΤΟ» – διεθνή Media


Ιούλιος 12, 2024. Ελλάδα.

Τα μηνύματα που έδωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ιστορική σύνοδο του ΝΑΤΟ, που σημαδεύτηκε από νέους πυραύλους στην καρδιά της Ευρώπης, πολεμικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, μια νέα βάση αεράμυνας στην Πολωνία και τις γκάφες του ηγέτη των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αντήχησαν σε όλο τον κόσμο, γράφουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Bloomberg: Πιέσεις Ερντογάν σε Σολτς για να πάρει Eurofighter -H Τουρκία θέλει να μειώσει τη συμφωνία για τα F-16


O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να άρει το μπλόκο του στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon στην Τουρκία, λίγο μετά την αναστολή της σύμβασης ύψους 23 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ για τα F-16.

Σχέδιο δολοφονίας του CEO της Rheinmetall: Σοκ στη Γερμανία


Σοκ στην πολιτική ηγεσία της Γερμανίας προκαλούν αποκαλύψεις για ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Διευθυντή της βιομηχανίας εξοπλιστικών συστημάτων «Rheinmetall», Άρμιν Πάππεργκερ. Η Rheinmetall είναι από τους σημαντικότερους κατασκευαστές οπλικών συστημάτων της Γερμανίας και τους μεγαλύτερους προμηθευτές όπλων της Ουκρανίας, με πρόσφατη συμφωνία για επισκευές αρμάτων μάχης και στην ίδια την Ουκρανία.

Ο Ερντογάν αναζητεί …ρόλο, δεν του δίνουν και …τρελαίνεται: «Απαραδέκτη» η συνεργασία των συμμάχων με το Ισραήλ, δηλώνει ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας


epa11473249 President of Turkey Recep Tayyip Erdogan attends a meeting of the NATO-Ukraine Council during the North Atlantic Treaty Organization (NATO) Summit at Walter E. Washington Convention Center in Washington, DC, USA, 11 July 2024. EPA, MICHAEL REYNOLDS

Τα βέλη του κατά του Ισραήλ και κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο στη Γάζα έστρεψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

«Αύριο θα σε σκοτώσω»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τα βασανιστήρια κατά την αιχμαλωσία του από τη Χαμάς


Ο 27χρονος Κοζλόφ υπέστη έντονη ψυχολογική – και κάποια σωματική – κακοποίηση από τη Χαμάς - «Μας έδεναν για τρεις μέρες με σχοινί και μετά με αλυσίδες» περιγράφει και λέει πως «φοβόμασταν κάθε βόμβα που ακούγαμε»

Nετανιάχου: Fake news το ενδεχόμενο αποχώρησης των IDF από τα σύνορα Γάζας - Αιγύπτου


Ως «απόλυτα ψευδή είδηση» χαρακτηρίζει το γραφείο του Νετανιάχου   δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο, το Ισραήλ συζητά την επιλογή της αποχώρησης των IDF από τα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου στο πλαίσιο μιας πιθανής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Γάζα: Μεταπολεμική κυβέρνηση από ανεξάρτητες προσωπικότητες προτείνει η Χαμάς


Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς δήλωσε στο AFP χωρίς να κατονομάζεται ότι η πρόταση για την κυβέρνηση από ανεξάρτητες προσωπικότητες παρουσιάστηκε «από κοινού με τους μεσολαβητές»

Ο Όρμπαν... τρώει το ψωμί του Ερντογάν


Του Κώστα Ράπτη

Κατά την ιδιαίτερη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο της Ατλαντικής Συνόδου στην Ουάσιγκτον ο Τούρκος ηγέτης Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στον συνομιλητή του ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες της για τον τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας με μια δίκαιη ειρήνη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι αλλάζει με τα δυτικά F16 - Οι ρωσικές κινήσεις στη σκακιέρα

Μαχητικά αεροσκάφη F16  AP Photo/Vadim Ghirda

Γιάννης Χαραμίδης

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ έστειλε ηχηρό μήνυμα από την πλευρά της Δύσης προς τη Μόσχα. Με 80 μαχητικά το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ενισχύσει την Ουκρανία στη μάχη που οδεύει για τρίτο έτος απέναντι στη Ρωσία.

Η Φινλανδία ψήφισε νέο νόμο που της επιτρέπει να εμποδίζει μετανάστες στα σύνορα με τη Ρωσία


Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας ψήφισε υπέρ ενός νόμου που επιτρέπει στη σκανδιναβική χώρα να απωθεί τους μετανάστες που στέλνει η Ρωσία στα σύνορά της στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου της Μόσχας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Μακρόν: Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην Ουκρανία «για όσο χρειαστεί», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Πέμπτη στην Ουάσιγκτον μετά το πέρας της συνόδου του NATO.

Κομβική για ΗΠΑ-Γερμανία η στρατιωτική βάση Ράμσταϊν


Στη Γερμανία λειτουργεί η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση εκτός ΗΠΑ. Έχει αποκτήσει τεράστια σημασία για τις νατοϊκές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο. Ο ανανεωμένος ρόλος.

Πάνω από 20 χώρες του ΝΑΤΟ υπέγραψαν την «Ουκρανική Συνθήκη» – Τι είναι αυτή. Η Ελλάδα δεν υπέγραψε


Ιούλιος 12, 2024. Ελλάδα.

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, υπογράφηκε ένα κείμενο που ονομάζεται «Ουκρανική Συνθήκη», το οποίο προβλέπει την εφαρμογή ενός πακέτου πρωτοβουλιών.

Συνολικά, το έγγραφο υπέγραψαν οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί 24 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, καθώς και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Υψηλές προσδοκίες, φτωχές επιλογές


Κωνσταντίνος Γκίνης

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, συμπίπτουσα και με την 75η επέτειο από τη δημιουργία του διεθνούς οργανισμού, έλαβε χώρα το προηγούμενο διήμερο στην Ουάσινγκτον. 

Άναυδος ο Ζελένσκι όταν άκουσε τον Μπάιντεν να τον προσφωνεί «πρόεδρο Πούτιν»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (AP Photo/Markus Schreiber)

Viral έχει γίνει η αντίδραση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όταν άκουσε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να τον προσφωνεί «πρόεδρο Πούτιν» στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

Οι ΝΥΤ αναλύουν την ομιλία του Τζο Μπάιντεν - Ποια τα βασικά συμπεράσματα


Ο πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε την Πέμπτη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την εξωτερική πολιτική, εάν είναι έτοιμος να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και γιατί αντιστέκεται στις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να τερματίσει την υποψηφιότητά του, καθώς προσπαθούσε να ανακάμψει από την κρίση εμπιστοσύνης που έχει κατακλύσει. η εκστρατεία του.

Κίνα: «Το NATO να μην αμφισβητεί τα εθνικά μας συμφέροντα ούτε να αναμιγνύεται στις εσωτερικές μας υποθέσεις»


Η Κίνα δεν θα αποδεχθεί ποτέ τις «ανυπόστατες κατηγορίες» που διατυπώθηκαν εναντίον της στο ανακοινωθέν της συνόδου του NATO στην Ουάσιγκτον, τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, ο Ουάνγκ Γι, στον Ολλανδό ομόλογό του Κάσπαρ Φέλτκαμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.