Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κ. Παπούλιας: Ανέκδοτο ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός

Την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Φογκ Ράσμουνσεν, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε στον επικεφαλής του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας το οποίο επιδιώκει η Ελλάδα. "Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί".

Nέοι όροι από το Eurogroup

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου από το real.gr

Την εκπλήρωση δύο νέων όρων, μιας μακροπρόθεσμης δέσμευσης και υποδεικνύοντας εμμέσως τον χρόνο των εκλογών, βάζουν οι υπουργοί του eurogroup ως προϋπόθεση για να λάβουν σύντομα την απόφαση για το νέο ελληνικό δάνειο, παρατείνοντας στην πράξη το θρίλερ ως το βράδυ της Δευτέρας.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του οργάνου των 17 του ευρώ, αναφέρει πως «είναι απαραίτητες περαιτέρω μελέτες για τους συγκεκριμένους μηχανισμούς ενίσχυσης της παρακολούθησης της εφαρμογής του προγράμματος και της διασφάλισης ότι δίνεται προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους».

Το τσικνίζει η Πάτρα κόντρα στη θλίψη του Μνημονίου - Εκδηλώσεις μεσημέρι και βράδυ - ΦΩΤΟ

15.00 Φουντώνουν τα κάρβουνα και μαζί και το τσίκνα πάρτι που έχει στηθεί στην πόλη, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Οι Πατρινοί αποφάσισαν να το ρίξουν έστω και με φειδώ ίσως, λίγο έξω. Το μεσημέρι όλη την πόλη είχε κατακλυσει η τσίκνα, από τις υπαίθριες ψησταριές.
Στους πεζόδρομους της Αγίου Νικολάου, της Ραδινού, της Γεροκωστοπούλου, της Ρήγα Φεραίου αλλά και σε άλλα σημειά τα κάρβουνα είχαν πάρει φωτιά ενώ η μουσική έδωσε έναν πιο χαρούμενο τόνο στην ατμόσφαιρα. Δείτε φωτό.
Το απόγευμα θα ακολυθήσουν εκδηλώσεις στην οδό Γερμανού.

Μεγάλες απώλειες 5,07% σημείωσε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε την Τετάρτη το κυπριακό χρηματιστήριο λόγω των πωλήσεων που εκδηλώθηκαν για τραπεζικές μετοχές, κλείνοντας έτσι με αρνητικό πρόσημο για δεύτερη στη σειρά συνάντηση.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 333,7 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 5,07%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 828.203 ευρώ.

Μεγάλη πτώση της τάξης του 4,91% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος υποχώρησε στις 117,31 μονάδες.

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ - "Βαραίνουν" τον ΓΔ οι πιέσεις στη ΔΕΗ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

«Μουδιασμένη» η κίνηση στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την Πέμπτη, εν αναμονή του επόμενου Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα.

Με την αγορά να εστιάζει την προσοχή της στην ειδησεογραφία από το «μέτωπο» της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα και της έναρξης του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, ο Γενικός Δείκτης κινείται εκ νέου πτωτικά, μετά από απώλειες 7% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

"Παρά τα θετικά σημάδια από την χθεσινή τηλεδιάσκεψη, περιμένουμε η αγορά να παραμείνει νευρική ενόψει  της τελικής απόφασης του Eurogroup την Δευτέρα και της διαδικασίας του ήδη καθυστερημένου PSI" σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

"Χαλινάρι" στην Wall Street από Ελλάδα και Fed



  Dow12.780,95-97,33 -0,76%  



  Nasdaq2.915,83-16,00 -0,55%  

Η Wall Street χθες
Σε πτωτικό έδαφος εγκλώβισε τους δείκτες της Wall Street η αβεβαιότητα για την Ελλάδα, με τη χαριστική βολή να δίνεται ωστόσο από τα πρακτικά της Fed που έδειξαν πως μόνο λίγοι αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ ενός νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.

Ο Dow Jones έχασε 102 μονάδες ή 0,8%, κλείνοντας στις 12.776,48 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 5,6 μονάδων στις 1.345 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 7 μονάδες, στις 2.924 μονάδες.

Παρά τα θετικά μάκρο στοιχεία από τους κλάδους στέγασης και μεταποίησης των ΗΠΑ, το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε μουδιασμένο στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, εν μέσω των όχι και τόσο ενθαρρυντικών δημοσιευμάτων για την προσπάθεια επίλυσης του ελληνικού προβλήματος.

Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο πηγές της Ε.Ε., στελέχη της ευρωζώνης εξετάζουν τρόπους προκειμένου να καθυστερήσει μέρος ή ακόμη και όλο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, κατορθώνοντας παρόλα αυτά να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αναβολή μπορεί να διαρκέσει μέχρι η χώρα να διεξάγει εκλογές, που αναμένονται τον Απρίλιο, αναφέρουν οι πηγές της ΕΕ.