Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Κ. Παπούλιας: Ανέκδοτο ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός

Την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Φογκ Ράσμουνσεν, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε στον επικεφαλής του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας το οποίο επιδιώκει η Ελλάδα. "Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη στον κ. Ράσμουνσεν ότι η Ελλάδα θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε. και συνδράμει στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κάρολος Παπούλιας στη στάση και την συμπεριφορά των Σκοπίων, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της Ελλάδας προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για τη στάση του.

"Κατανοείτε τις ευαισθησίες μας στο ζήτημα αυτό καθώς οι βόρειοι γείτονές μας τηρούν σκληρή στάση ενώ εμείς είμαστε με το χέρι απλωμένο και συμπεριφερόμαστε σαν καλοί γείτονες. Θα συνεχίσουμε σαΐτα την κατεύθυνση για να βρει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Χαρακτήρισε, χαμογελώντας, "ανέκδοτο" την εμμονή των Σκοπίων να αλλοιώνουν τη ιστορία εμφανίζοντας τον Μεγαλέξανδρο ως "Σκοπιανό" και ζήτησε από τον κ. Ράσμουνσεν να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου