Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΕΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ !!!!

Παρακολουθούμε όλη την συνέλευση των Αναρχοαριστερών Άπλυτων Εθνομηδενιστών της κάτω πλατείας (Συντάγματος) , μόλις πριν από ένα λεπτό εμφανίστηκε ένα παλικάρι που είπε τα εξής : "όταν δω κάποιον με μάσκα δεν θα τον χτυπήσω , αλλά θα φωνάξω άλλους 2 φίλους και θα τον πιάσουμε και θα τον φωτογραφήσουμε με την μάσκα και χωρίς την μάσκα ...." τον έκοψαν , ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ????

ΤΟΝ ΓΙΟΥΧΑΡΑΝΕ!!!!!!!


ΈΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!!!!


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ /ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΧΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ!!!!!


ΠΡΟΣΟΧΗ , ΠΡΟΣΟΧΗ , ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!

Επεισόδιο έξω από το σπίτι του Παπουτσή στο Χολαργό

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το ξαναβλέπουμε .....ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ !!!!!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ !!!!
ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟΥ!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/blog-post_6791.html

Επεισόδιο ανάμεσα σε ομάδα αγανακτισμένων και ενός πολίτη που έσκισε ελληνική σημαία σημειώθηκε πριν από λίγο...
Οι αγανακτισμένοι επιχείρησαν να μεταβούν στο σπίτι του του Χρήστου Παπουτσή, στο Χολαργό...Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω ότι πήγαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για  τις φήμες που ακούγονται τις τελευταίες μέρες (για τους παρακρατικούς που τους συγχέουν με την ΕΛ.ΑΣ και για τα χημικά που ψεκάζουν τον κόσμο οι δυνάμεις των ΜΑΤ)

Η ομάδα επιτέθηκε στον εν λόγω πολίτη επί της οδού Περικλέους, ο οποίος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αγανακτισμένων, έσκισε ελληνική σημαία ενός από αυτούς,προκαλώντας έτσι την αντίδρασή και των υπολοίπων

Στο σημείο κατέφθασαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και το επεισόδιο προς το παρόν έληξε. Κλειστή αυτή την ώρα παραμένει η οδός Περικλέους.

Έσκισε και ποδοπάτησε την ελληνική σημαία!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμμ, περιθωριακός , τι θέλει να πει ο ποιητής???
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

ImageΕπεισόδιο ανάμεσα σε ομάδα πολιτών κι έναν περιθωριακό σημειώθηκε πριν από λίγο, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να μεταβούν στο σπίτι του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στο Χολαργό, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το έλλειμμα ασφάλειας κια την αδυναμία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ να περιορίσει την λαθρομετανάστευση.
Ο περιθρωιακό επιτέθηκε σε κάποιους από τους πολίτες που κρατόύσαν την ελληνική σήμαία επί της οδού Περικλέους την άρπαξε από τα χέρια τους την έσκισε και την ποδοπάτησε  προκαλώντας την αντίδρασή τους οι οποίοι τον ξυλοφόρτωσαν κανονικά.

Στο σημείο κατέφθασαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και το επεισόδιο έληξε, ενώ ο άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο. Κλειστή αυτή την ώρα παραμένει η οδός Περικλέους.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ , ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!

ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ .........

ΕΠΕΙΓΟΝ , ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.....ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ......ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ , ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.......

ΠΡΟΣΟΧΗ , ΠΡΟΣΟΧΗ , ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ (ΒΙΝΤΕΟ

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/blog-post_5515.html

Εκατοντάδες Εθνικιστών, μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αλλά και απλοί συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κινήματος μας για την Εκδήλωση Διαμαρτυρίας ενάντια στην κρυφή διαμονή παράνομων αλλοδαπών σε τριάστερο ξενοδοχείο της Πάφου, και την παράνομη μετανάστευση γενικότερα.

Η Εκδήλωση άρχισε
με πορεία από την Πλατεία Δημαρχείου μέχρι και το ξενοδοχείο (AGAPINOR HOTEL), όπου στελέχη του Κινήματος μας ανέλυσαν τόσο την έκταση του προβλήματος όσο και τις απαιτήσεις εξηγήσεων προς την Κυβέρνηση.

Δώθηκε ένα ισχυρό μήνυμα, πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), δεν δρά μόνο προεκλογικά και σε αντίθεση με άλλους καρεκλοκένταυρους, θα κινητοποιεί τις εκατοντάδες των μελών και χιλιάδες ψηφοφόρων του σε κάθε αδικία εις βάρος του Έθνους και της Κοινωνίας μας.



stoxos 

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.......26η Κρίσιμη ημέρα στην πλατεία!!


Από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη τα μεσάνυχτα είναι οι δύσκολες ώρες της Χώρας μας !!!

Ελπίζουμε πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της καταστάσεως και ότι θα πράξουν τα δέοντα....


Θεωρούμε ότι τα Πατριωτικά κινήματα  θα έχουν μάθει τα μαθήματά τους και θα είναι υπέρ του δέοντος προσεχτικοί από εδώ και στο εξής   όπως και εννοείτε προετοιμασμένοι!!!

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ !!!!


..................

Γ.Παπανδρέου: Δημοψήφισμα για ευρώ - Πάω για light Σύνταγμα!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Καλύτερα Τζέφρυ ψάξε να βρεις πως θα φύγεις.......
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο και "light" Σύνταγμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Βουλή στην ομιλία του επί τις ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε για τη νέα του κυβέρνηη.  'Οπως είπε ο Γ.Παπανδρέου "Το Φθινόπωρο θα κάνω δημοψήφισμα για τις μεγάλες αλλαγές", ενώ νωρίτερα είχε μιλήσει για ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος.
"Ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου γιατί η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η χώρα είναι σε ιδιότυπη κηδεμονία. Την ζητώ (σ.σ. την ανανέωση εμπιστοσύνης) όπως ζητώ και την εθνική συνεννόηση στην βάση συγκεκριμένων επιλογών και παραδοχών", είπε ξεκινώντας. Δηλαδή θα ζητήσει δημοψήφισμα για να επικυρώσει την κηδεμονία με έναν διλημματικό τρόπο. Π.χ. "Μέσα ή έξω από την ευρωζώνη;" Όπου τυχόν θετική ψήφος θα θεωρηθεί ότι πρέπει να εγκρίνουμε κηδεμονία, Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο κλπ!
Και συνέχισε: "Πρώτος πυλώνας είναι οτι το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα και το πρόβλημα αυτό μα ςθέτει σε μια ιδιότυπη κηδεμονία. Αν θέλουμε να είμαστε εκτός, αν θέλουμε να βγούμε από το αδιέξοδο, πρέπει να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Να συμφωνήσουμε οτι τα προβλήματά μας δεν μπορούμε να τα λύσουμε αν διώξουμε το ΔΝΤ και τους εταίρους μας και δεν ξαναπατήσει εδώ η τρόϊκα".
Επανέλαβε επίσης τα εκφοβιστικά διλήμματα: "Το 2012 η χώρα μας δεν θα μπορεί να δανειστεί (σ.σ. δεν είπε όμως ποιος προκάλεσε την πιστωτική κρίση πριν από 18 μήνες!). Αυτό είναι μια επιπλοκή που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για να μπορέσουμε με ισχυρή φωνή να αντιμετωπίσουμε δυνατά μια διαπραγμάτευση συμφέρουσα για την Ελλάδα".
Είπε επίσης οτι η εφαρμογή του Μνημονίου ανέδειξε αδικίες και οτι το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οτι δεν υπάρχουν σωστοί φορολογικοί μηχανισμοί και να δημιουργηθεί φορολογική συνείδηση ώστε να εκλειψουν οι αδικίες στους αδύναμους.
Προανήγγειλε επίσης νέο Σύνταγμα ... απλοποιημένο. Δηλαδή ... Σύνταγμα light που θα επιτρέπει τ ξεπούλησαμ δημόσιας περιουσίας, εκχώρηση εξουσιών κλπ. Οπως είπε οι αλλαγές θα προκύψουν από μια επιτροπή 20 προσωπικοτήτων οι οποίοι θα επεξεργαστούν όλες τις προτάσεις που θα γίνουν.
 Η συνεδρίαση θα διαρκέσει περί τις 5 με 6 ώρες και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Και αφού μιλήσουν όλοι, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, θα γίνει και η φανερή ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Τμήμα ειδήσεων defefencenet.gr

Το Spiegel κηδεύει το ευρώ - Φέρετρο με την ελληνική σημαία στο πρωτοσέλιδό του

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/spiegel_19.html


Με πρωτοσέλιδο τίτλο τον επικήδειο για ευρώ κυκλοφορεί την Δευτέρα το νέο τεύχος του περιοδικού "Der Spiegel".

"Ξαφνικά και αναμενόμενα" είναι ο τίτλος της έκδοσης και ο υπότιτλος "Επικήδειος για ένα κοινό νόμισμα".

Στο εξώφυλλο απεικονίζεται το ευρώ με με μαύρη ταινία πένθους πάνω σε φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.


Το Spiegel υποστηρίζει ότι "η ΟΝΕ εξελίσσεται στον μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης".

Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι "το ευρώ αλυσοδένει μεταξύ τους εθνικές οικονομίες που δεν ταιριάζουν. Ωστόσο οι πολιτικοί ποντάρουν σε ολοένα νέα προγράμματα. Πρόκειται για λάθος δρόμο".

Επίσης, το Spiegel εκτιμά ότι "η Ευρώπη κλυδωνίζεται οικονομικοτεχνικά και ως ιστορικό εγχείρημα έχει ήδη χρεοκοπήσει", ενώ προειδοποιεί ότι "οι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι, δεν ξέρουν πια τι να κάνουν με την ΕΕ, είναι ανάστατοι με το τι κάνουν οι κυβερνήσεις με τα χρήματά τους και βγαίνουν κατά εκατομμύρια στους δρόμους".
newsit.gr

Δήμαρχος «βαφτίζει» τουρκικό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

της Ράνιας Καρατζαφέρη
Σάλο έχει προκαλέσει η απίστευτη πρόκληση του Δημάρχου Αρριανών Ροδόπης, Μεμέτ Χαλίλ να… «βαφτίσει» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Σμύρνης Τουρκίας!
Στη σχετική απόφασή του, που αποκαλύπτει το newsbomb.gr, αναφέρει πως προσλαμβάνεται ως ειδικός συνεργάτης του, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, «ο Μολλά Αλή Ραμαδάν, πτυχιούχος του τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σμύρνη Τουρκίας)»!
Τι σκοπιμότητα έχει άραγε η απόφαση αυτή του τοπικού άρχοντα να «χαρίσει» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στους Τούρκους, με την έγκριση μάλιστα και του αρμόδιου κρατικού εκπροσώπου, που προφανώς προσυπέγραψε την απόφαση αυτή;
Μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγητής Κοινωνιολογίας, Βασίλης Φίλιας τόνισε: «Αυτό και μόνο που αναφέρει ο Δήμαρχος αρκεί και πρέπει να το αποκαλύψουμε, να το απορρίψουμε και να το χτυπήσουμε. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο. Τούρκο δεν μπορούμε να δεχτούμε εκεί. Πρόκειται για μια ακόμη διείσδυση που κάνουν με όλα τα μέσα οι Τούρκοι στην περιοχή, λόγω της υποχωρητικότητας που δείχνουν οι Έλληνες και της προδοσίας των ελληνικών αρχών».
Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αρριανών, είναι ένας μειονοτικός Δήμος που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Καλλικράτη, από τη συνένωση 57 χωριών που οι κάτοικοί τους ξεπερνούν τους 20.000.

ΠΗΓΗ newsbomb

Ο υπουργός Άμυνας αποδέχεται την δορυφοροποίηση της Ελλάδας!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τελικά δεν είναι ότι είναι μόνο ψεύτες, ανίκανοι , άχρηστοι παντελώς , ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!


Ο νέος υπουργός Άμυνας και τα dongfires...
Τελικώς υπάρχουν πάντα και χειρότερα... Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έφερε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον ως σήμερα αναπληρωτή υπουργό, Πάνο Μπεγλίτη, μια εξέλιξη που μόνο δεινά προοιωνίζεται για τη χώρα. Με τον κ. Μπεγλίτη έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν, αλλά αξίζει μια ανακεφαλαίωση των δειγμάτων γραφής του ανθρώπου που αναλαμβάνει την ευθύνη της άμυνας της χώρας.
Ο κ. Μπεγλίτης μπορεί να μη διακρίνεται για τις γνώσεις του σε αμυντικά θέματα (έχει μείνει ιστορική η μάλλον άσεμνη - στην αγγλική γλώσσα - αναφορά του σε "dongfires" όταν μιλούσε για αερομαχίες - dogfights) αλλά φαίνεται ότι διαθέτει άλλες ικανότητες, που συνίστανται στην εφαρμογή του "αμυντικού δόγματος ΓΑΠ" με δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών, και ιδίως τη "συναντίληψη" με τον πρωθυπουργό για τον "ενδεδειγμένο" ρόλο της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας... Το ποιος πρέπει να είναι αυτός ο ρόλος φαίνεται από όσα αποκαλυπτικά είχε πει ο κ. Μπεγλίτης σε εκπομπή του Α. Παπαχελά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στα τέλη του 2009.

Συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/

Οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση αποσκοπεί καταρχήν στη διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, δηλαδή εκείνων της εργασίας (είδος, τόπος, χρόνος), της κοινωνικής ασφάλισης και της πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης της προσωπικότητας. Ποιο είναι εν προκειμένω το διακύβευμα; Ποια είναι τα αγαθά που προστατεύονται ή προσβάλλονται από την ύπαρξη ή όχι συνδικαλισμού στις ΕΔ; Δύο είναι οι κύριες ομάδες αγαθών: από τη μια τα κοινωνικά δικαιώματα των στρατιωτικών και από την άλλη όλα όσα συνδέονται με την εθνική ασφάλεια. Η δημιουργία συνδικαλιστικών δομών στον χώρο των ΕΔ είναι βέβαιο ότι θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην πειθαρχία, η οποία αποτελεί το θεμέλιο του οικοδομήματος των ΕΔ σε κάθε χώρα και εποχή. Το παράδειγμα της Ελληνικής Αστυνομίας δεν μας αφήνει, ως προς αυτό, καμία αμφιβολία. Αυτό με τη σειρά του θα προσβάλει το έννομο αγαθό της στρατιωτικής υπηρεσίας και κατ’ επέκταση αυτό της εθνικής ασφάλειας. Διότι στην έννοια της στρατιωτικής υπηρεσίας εμπίπτουν οι ενέργειες που αποσκοπούν στην αναγκαία προπαρασκευή του στρατιωτικού ως υπερασπιστή της Πατρίδας, καθώς και στην εξασφάλιση και εκδήλωση-υλοποίηση της μαχητικής του ικανότητας. Κοινό χαρακτηριστικό των ενεργειών αυτών είναι ότι, η πλημμελής εκτέλεσή τους προκαλεί βλάβη του έννομου αγαθού της εθνικής ασφάλειας.
Εδώ, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται το κύριο σημείο της διαφωνίας μεταξύ των υποστηρικτών του συνδικαλισμού στις ΕΔ και εκείνων που έχουν αντίθετη άποψη. Οι πρώτοι ξεκινούν από την, λανθασμένη κατά την άποψή μου, θέση, ότι οι ΕΔ δεν αποτελούν θεσμό διαφορετικό από τους λοιπούς θεσμούς του Κράτους και της κοινωνίας. Αντίθετα, θεωρώ ότι, ακριβώς επειδή αποτελούν θεσμό τελείως διαφορετικό από τους λοιπούς, τόσο λειτουργικά όσο και από πλευράς αποστολής, θα πρέπει να προστατεύονται από οποιαδήποτε ενέργεια ή δράση που προσβάλει την αποτελεσματικότητά τους.
Από την άλλη, θα πρέπει να δεχθούμε ότι απαιτείται να υπάρξει στον χώρο των ΕΔ μια διαφορετική αντίληψη στην αντιμετώπιση του προσωπικού τους. Αναγκαία και καθοριστική ταυτόχρονα προϋπόθεση για την εξασφάλιση του αξιόμαχου των ΕΔ αποτελεί ο θεσμικός και λειτουργικός εκσυγχρονισμός τους. Η κλασσική απάντηση ότι τα προβλήματα παρουσιάζονται διότι υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στην πειθαρχία του στρατιωτικού περιβάλλοντος και στον κοινωνικό φιλελευθερισμό που βιώνουν οι στρατιωτικοί στη σημερινή κοινωνία, δείχνει ότι τίθεται λανθασμένα η ερώτηση. Θα μεταβάλλουμε λοιπόν την κοινωνία, αναστέλλοντας την εξέλιξή της, για να προσαρμοστεί προς τις ΕΔ ή θα προσαρμόσουμε τις ΕΔ προς την κοινωνία, χωρίς με τίποτε να προσβάλλεται η πειθαρχία και το αξιόμαχό τους; Επειδή προφανώς θα πρέπει να συμβεί το δεύτερο, επιβάλλεται μια επανεξέταση της θέσης του προσωπικού των ΕΔ στο σημερινό κοινωνικό πλαίσιο, ώστε να απολαμβάνουν εκ μέρους της Πολιτείας της ίδιας αντιμετώπισης με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, σε ότι αφορά στο σεβασμό των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ιωάννης Παρίσης Υποστράτηγος ε.α. Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων

200 εκατ. ευρώ πρόστιμο στη Ζίμενς

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Ένα βαρύ πρόστιμο καλείται να πληρώσει η Ζίμενς στο ελληνικό δημόσιο, για τις μίζες που έδινε ώστε να αναλάβει έργα. θα το επιβάλουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

Το ποσό των 200 εκατ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει η Ζίμενς στο ελληνικό Δημόσιο ως διοικητική κύρωση για τις "μίζες" που έδινε, ώστε να υπογράψει συμβάσεις για διάφορα έργα και προμήθειες.
Το πρόστιμο αυτό θα το επιβάλουν τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αφού προηγήθηκε διαδικασία εξέτασης όλων των επιμέρους "ύποπτων" συμβάσεων και αφού κλήθηκαν σε ακρόαση και έδωσαν τις εξηγήσεις τους οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας.
Πρέπει να σημειωθεί πως το τελικό ποσό θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο εάν ίσχυε ο σημερινός νόμος.
Τις σχετικές διαδικασίες τις είχε προωθήσει ο Χάρης Καστανίδης, αλλά την τελική υπογραφή καλείται να τη βάλει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Φυσικά η Ζίμενς έχει το δικαίωμα και πιθανότατα θα το πράξει, θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για να κατεβάσει το ποσό.

Επί τάπητος Eurogroup η πέμπτη δόση και το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Ελληνικό χρώμα θα έχει το σημερινό Eurogroup, όπου και αναμένεται να επιβεβαιωθεί ότι αποδεσμεύεται η πέμπτη δόση του δανείου των 110 δις. ευρώ. Παράλληλα σήμερα θα κάνει την επίσημη πρώτη του εμφάνιση ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το μερίδιο της ΕΕ στην Πέμπτη δόση των 12 δις. ευρώ είναι στα 8,7 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα αναμένεται να παράσχει και τις απαιτούμενες από το ΔΝΤ εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση των 12 μηνών για την Ελλάδα. Το πόσο αναμένεται να καταβληθεί στην Ελλάδα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Μετά και τη συμφωνία της Α. Μέρκελ και του Ν. Σαρκοζί την Παρασκευή για την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, αναμένεται να συζητηθεί και το νέο δάνειο που θα παράσχει η Ευρώπη στην Ελλάδα, αν και τα αποτελέσματα πιθανόν να τα μάθουμε στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής. Το νέο πακέτο στήριξης, σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, αναμένεται να είναι ύψους 150 δισ. ευρώ, ίσως και παραπάνω.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι παρά τις αντιδράσεις όλου αυτού του διαστήματος από πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, το κλίμα αναμένεται να είναι μεν αυστηρό για την Ελλάδα, αλλά υπάρχει έντονη η ανάγκη για την παροχή βοήθειας ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης της διαρκώς εντεινόμενης ελληνικής κρίσης.
Μάλιστα, σε νέα συνέντευξη του σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι η Ευρώπη δεν έχει δώσει έως σήμερα την πρέπουσα σημασία στην ανάγκη προσφοράς μιας αισιόδοξης προοπτικής στους Έλληνες, κυρίως δε στους φτωχότερους από αυτούς. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτή την ευρωπαϊκή ιδιοτροπία να ζητείται από την Ελλάδα να συμβάλει με χρήματα τα οποία δεν έχει στην υλοποίηση έργων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρόεδρος του Eurogroup προτείνει το 100% της χρηματοδότησης να το αναλάβουν εφεξής τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Παράλληλα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τάσσεται επίσης υπέρ της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού στο μέλλον σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Αναφερόμενος στο γιατί δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι του Μνημονίου για το 2011 ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημείωσε ότι η ύφεση αποδείχθηκε μεγαλύτερη από αυτή την οποία ανέμεναν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα δημόσια έσοδα να αποδειχθούν κατά 9,2% λιγότερα από τα προϋπολογισμένα. Σημείωσε ωστόσο ότι παραλλήλως οι αντιδράσεις των αγορών υπήρξαν εν μέρει παράλογες.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνει ότι παρά την ιδιαίτερα διαδεδομένη στην κοινή γνώμη εντύπωση ότι οι χώρες της Ευρωζώνης ξοδεύουν τα λεφτά των φορολογουμένων τους για να ενισχύσουν την Ελλάδα η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. «Προς το παρόν τα κράτη της Ευρωζώνης εισπράττουν τους τόκους που έρχονται από την Ελλάδα», σημειώνει ο πρόεδρος της Eurogroup.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, αναφέρει επίσης, ότι συχνά λέει στους Γερμανούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι οι πλέον ενάρετοι, ότι αν τους ζητούσαν να καταβάλουν προσπάθειες περικοπής των δημοσίων δαπανών ανάλογες με αυτές που έχει καταβάλει η Ελλάδα, μάλλον δεν θα τα κατάφερναν.

www.bankingnews.gr   

Μέχρι και ο Γιούνκερ το λέει:"Δώστε αισιοδοξία στους Έλληνες".

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Υπό τον τίτλο "Η Ευρώπη πρέπει να ξαναδώσει την ελπίδα στους Ελληνες" η βελγική εφημερίδα "Λίμπρ Μπελζίκ" δημοσιεύει εκτενή συνέντευξη του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

   

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνει ότι η Ευρώπη δεν έχει δώσει έως σήμερα την πρέπουσα σημασία στην ανάγκη προσφοράς μιας αισιόδοξης προοπτικής στους Ελληνες κυρίως δε στους φτωχότερους από αυτούς.

   

Αναφέρει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτή την ευρωπαϊκή ιδιοτροπία να ζητείται από την Ελλάδα να συμβάλει με χρήματα τα οποία δεν έχει στην υλοποίηση έργων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

   

Ο πρόεδρος του Eurogroup προτείνει το 100% της χρηματοδότησης να το αναλάβουν εφεξής τα ευρωπαϊκά ταμεία.

   

Παράλληλα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος αρωγής προς την Ελλάδα θα μπορούσε να προβλεφθεί μια περαιτέρω επιμήκυνση των δανείων που έχει δώσει η Ευρωζώνη στην Αθήνα.

   

Τάσσεται επίσης υπέρ της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού στο μέλλον σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

    

Requiem for a Dream

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/

Μια ευκαιρία είχε ο ΓΑΠ να φύγει χωρίς ελικόπτερο και την έχασε

Γιὰ κάποιες ὧρες τὴν Τετάρτη, ἡ κυβέρνηση Παπανδρέου εἶχε ἐπισήμως –διὰ τοῦ κυβερνητικοῦ ἐκπροσώπου- πέσει. Μετά, σὲ μιὰ «ὁλικὴ ἔκλειψη σοβαρότητας» (Ἐλευθεροτυπία) …ξανασηκώθηκε. Ὁ λαὸς στὸ Σύνταγμα, μόλις ἔμαθε τὰ (πρῶτα) μαντάτα, γέννησε Γιορτή: οἱ πολίτες χορεύαν, τραγουδοῦσαν, γελοῦσαν- πάνδημη ἡ χαρά, γιὰ τὴν ἀποτίναξη τῆς ξεφτίλας, γιὰ τὸ ἐνδεχόμενο ἐπανάκτησης τῆς ἀξιοπρέπειας. «Ὁ Γιωργάκης ἔφυγε – ὁ Γιωργάκης ἔφυγε!». Καὶ μετά, ξενέρωμα ἱστορικῶν διαστάσεων…

Ο ΗΛΙΟΣ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ;;

Από το ιστολόγιο http://filotimia.blogspot.com/

Μετά από ένα σύντομο «ξύπνημα», ο ήλιος είναι πιθανόν να εισέλθει σε μία περίοδο αδρανείας, η οποία ίσως διαρκέσει πολλές δεκαετίες. Πολλοί επιστήμονες διατυπώνουν την θεωρία, σύμφωνα με την οποία, μετά την πρόσφατη «αφύπνισή » του, ο ήλιος θα πέσει σε κώμα. Μετά από ένα διάστημα ελαχίστης δραστηριότητος μεταξύ 2008 και 2010, ο ήλιος βγήκε από τον λήθαργό του εδώ και λίγους μήνες.
Τρείς μελέτες που παρουσιάστηκαν κατά την ετησία σύνοδο του τμήματος ηλιακής φυσικής της American Astronomical Society, συγκλίνουν στην άποψη ότι η πρόσφατη ηλιακή δραστηριότης είναι παροδική και ότι το άστρο μας θα περιέλθει σε κατάσταση χειμερίας νάρκης που θα διαρκέσει πολλές δεκαετίες.
Το μαγνητικό πεδίο και η κινήσεις της ύλης στην επιφάνεια του ηλίου που ευθύνονται για τις ηλιακές εκρήξεις, χαρακτηρίζονται από περιοδικές μεταβολές. Κάθε ένδεκα χρόνια περίπου, ο ήλιος εισέρχεται σε φάση μεγίστης δραστηριότητος. Το αποκορύφωμα του προτελευταίου κύκλου περιοδικών μεταβολών, του 23ου, ήταν το 2001. Ο κύκλος που διανύουμε τώρα, ο 24ος, άρχισε το 2008 και ανεμένετο να φθάσει στην κορύφωσή του φέτος. Όμως οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει σημαντική καθυστέρηση και σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους η αποκορύφωση της ηλιακής δραστηριότητος δεν αναμένεται πριν από το 2013. Σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς, μετά το 2013 ο ήλιος θα πέσει σε χειμερία νάρκη.
Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί τον 17Ο αιώνα, όταν οι αστρονόμοι δεν κατέγραψαν την ύπαρξη ηλιακών κηλίδων μεταξύ των ετών 1645 και 1715. Οι επιστήμονες ονόμασαν την περίοδο αυτή «Minimum Maunder», που είναι γνωστή και ως ο μικρός αιώνας των παγετώνων, εξ αιτίας της σημαντικής πτώσεως της μέσης θερμοκρασίας στην γη. Είναι βέβαιο ότι η μη ύπαρξη ηλιακής δραστηριότητος έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας και οι επιστήμονες θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο ίσως εξουδετερωθούν οι επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου που προκαλεί την άνοδο της θερμοκρασίας στην γη.
Πηγή : LE FIGARO
photo : HO/Reuters

Geopolitics & Daily News: Interview with Dr. Walid Phares.

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

1. Might Greek-Israeli ties, as some think, be a marriage of convenience until Israel-Turkey relations improve?
Greek Israeli ties could evolve in view of several developments, including the deterioration of Turkish-Israeli relations. The Eastern Mediterranean has seen strategic developments which may give Israel and Greece reasons to enhance their strategic relationship, as a way to reposition the various equations of balance of power in the region. Under the AKP Government in Ankara, Turkey has practically severed its military alliance with Israel, and at the same time signed a strategic cooperation treaty with Syria. The AKP Government is reaching out to Hamas, even though indirectly, and is enhancing its outreach to the Iranian regime.
On the other hand, the Iranians are increasing their maritime presence in the area, particularly after their battleships crossed the Suez Canal. All this may compel the Israelis to counterbalance with an outreach to Greece. However, it is up to the latter to evaluate such a new relationship. How does Athens perceive the AKP future moves in the region, including in the Agean, Cyprus and the Balkans, would determine if Greece would effectively need a Mediterranean strategic partner like Israel, or not. It is to be seen.  

Το ελληνικό δημόσιο χρέος ΔΕΝ είναι δικό μας πρόβλημα, είναι δικό τους.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτά είναι γνωστά , το αληθινό πρόβλημα της Ελλάδος στην πραγματικότητα είναι η Κοινοβουλευτική Χούντα και η οικογενειοκρατία που σαν σαράκι κατατρώει τα σωθικά της όπως και τα δικά μας!!!!
Από το ιστολόγιο http://anarmodios.wordpress.com/2011/06/19/1-364/#more-1927

Αν η χώρα μας διαγράψει μονομερώς το χρέος και επιστρέψει στην δραχμή, για τους διεθνείς τοκογλύφους ΔΕΝ υπάρχει επόμενη μέρα. Και όχι ΜΟΝΟ για τους ευρωπαίους τοκογλύφους.
Διεθνώς τα cds (ασφάλιστρα ομολόγων) που στοιχηματίζουν υπέρ της ελληνικής πτώχευσης, και που βρίσκονται σε χέρια τραπεζών (και αμερικανικών) και χρηματοπιστωτών, ανέρχονται σε πολλά τρις δολλάρια. Τα ασφάλιστρα αυτά είναι ένα πολύ σοβαρό μέγεθος συγκρινόμενο με το παγκόσμιο ΑΕΠ (των 57 τρις δολλαρίων).
Και σε μια ενδεχόμενη ελληνική “πτώχευση” θα πρέπει, όλα αυτά τα τεράστια ποσά των ασφαλίστρων ομολόγων, να πληρωθούν από κάποιους προς κάποιους.
Αυτό θα δημιουργήσει ένα τεράστιο ντόμινο οικονομικών εξελίξεων, θα πτωχεύσουν τράπεζες (και αμερικανικές) που κατέχουν αυτά τα ασφάλιστρα ομολόγων μια και θα πρέπει να τα πληρώσουν.  Και οι χώρες, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ χώρες σε πολλές ηπείρους, θα πρέπει να διαλέξουν αν θα καλύψουν τις πτωχεύσεις των ιδιωτικών τους τραπεζών ή όχι. Κι αυτό θα βάλει σε κίνδυνο και τις ίδιες τις χώρες διότι τα ποσά των ασφαλιστηρίων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Και όλα αυτά θα μπορούσαν συμβούν με αφετηρία το σχεδόν αμελητέο οικονομικό μέγεθος που είναι το δικό μας το ελληνικό δημόσιο χρέος, συγκρινόμενο με τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια οικονομικά μεγέθη (ΑΕΠ και χρέη). Διότι δεν είναι μόνο το δημόσιο χρέος. Είναι τα τεράστια ασφάλιστρα (cds) που αναμένεται να πληρωθούν σε περίπτωση ελληνικού “πιστωτικού γεγονότος”, όπως το λένε καλλιτεχνικά και τάχαμου-δήθεν στην “γλώσσα” τους.
Γι’ αυτό η Wall Street Journal λέει την μισή αλήθεια: οτι τάχα ο κίνδυνος από μια ενδεχόμενη ελληνική άρνηση του χρέους είναι μόνο ευρωπαϊκός. Δεν είναι μόνο ευρωπαϊκός, είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ.
Ο κίνδυνος είναι παγκόσμιος και είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ για τους τοκογλύφους αλλά και για τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό όπως διαμορφώθηκε από το 1970 και μετά. Θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως…
Και ο καπιταλισμός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα δημιουργήματά του.
Δυστυχώς και οι λαοί.
Το δικό μας πολιτικό σύστημα, και κυρίως τα δυο μεγάλα κόμματα τα οποία επιθυμούν να πληρώσουν το χρέος και να “τηρήσουν την υπογραφή του κράτους”, δεν το κάνουν γιατί “σώζουν την πατρίδα”. Τον διεθνή καπιταλισμό σώζουν. Τις τράπεζες, τους χρηματοπιστωτικούς ομίλους και τους διεθνείς “επενδυτές”. Την διαιώνιση της σκλαβιάς μας δια του χρέους, σώζουν. Τον ευατό τους σώζουν οι ηγεσίες των κομμάτων και το πολιτικό μας σύστημα.
Το πρόβλημά μας δεν είναι το δημόσιο χρέος. Το πρόβλημά μας είναι το πολιτικό μας σύστημα. Είναι τα δύο μεγάλα κόμματα το πρόβλημά μας.
Αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα και αυτό το πολιτικό σύστημα είναι ο μεγάλος εχθρός του ελληνικού λαού. Αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα και αυτό το πολιτικό σύστημα είναι ο υπηρέτης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καπιταλιστικού κεφαλαίου, που σκλαβώνει λαούς και πατρίδες με το χρέος σαν όπλο.
Το ελληνικό δημόσιο χρέος ΔΕΝ είναι δικό μας πρόβλημα, είναι δικό τους.
Θραξ Αναρμόδιος

Αξιοθρήνητη εικόνα – περίγελος το ΝΑΤΟ στη Λιβύη


Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13003
Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με την εικόνα της Συμμαχίας να είναι αποκαρδιωτική, αφού πλέον παρουσιάζει μια εικόνα παρακμής, παρόμοια με αυτή που εμφανίζουν πολλοί εκ των συμμάχων.
Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί έχουν μείνει από λεφτά, οι Σύμμαχοι δεν υλοποιούν την υπόσχεσή τους να τους δώσουν μέρος των «παγωμένων» περιουσιακών στοιχείων του καθεστώτος Καντάφι, τα διυλιστήρια δεν λειτουργούν, η εκ νέου άντληση πετρελαίου αργεί ακόμη, το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι τους βομβάρδισε κατά λάθος την περασμένη Πέμπτη και παρόλα αυτά, όταν η πλευρά Καντάφι δέχθηκε και πρότεινε τη διεξαγωγή εκλογών, αντιμετώπισε μια στάση του τύπου «είναι πολύ αργά πλέον».
Το πρόβλημα της κακής εκτίμησης της κατάστασης είναι πλέον παροιμιώδες. Η στάση στο προαναφερθέν ζήτημα των εκλογών, προφανώς υπαγορεύθηκε από τη ρωσική υποστήριξη υπέρ της αποχώρησης του Καντάφι από την εξουσία. Ωστόσο, η στοιχειώδης ευφυΐα υπαγορεύει τη σκέψη ότι οι Ρώσοι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα από ενδεχόμενο ρεζίλεμα της Ατλαντικής Συμμαχίας και απαξίωσή της εξαιτίας της Λιβύης, παρά τη στάση που τηρούν σήμερα.
Δυστυχώς, το τοπίο στις ευρωατλαντικές σχέσεις είναι ενδεικτικό της κατάστασης και ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων ΗΠΑ και Ευρώπης είναι απαραίτητος, με σκοπό να περισωθεί ότι είναι δυνατόν…

Ο εξ Ανατολών αστακός και οι ελληνικές ψευδαισθήσεις

Σχόλιο ιστολογίου μας : Θέλουν να απασφαλίσουν τις κερκόπορτες της Χώρας τα ΤΟΜΑΡΙΑ......αλλά δεν θα τους περάσει......
Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=11988#more-11988

Προφανώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφέρεται κανείς στο πρόβλημα των αμυντικών δαπανών, σε μία περίοδο που η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού. Το να θολώνει όμως κανείς την εικόνα, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις ή μάλλον προβάλλοντας τις δικές του για το αμυντικό πρόβλημα της χώρας, σίγουρα δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για την κατανόηση του, που είναι το πρώτο βήμα για την επίλυση του. Στη συνέντευξη του στη NET την περασμένη Κυριακή, ο αναβαθμισμένος σε υπουργό Άμυνας Π. Μπεγλίτης προέβη στη διατύπωση θέσεων που αποκαλύπτουν μια αξιοπερίεργη εμμονή σε ψευδείς εντυπώσεις, όπως τα περί αμοιβαίας μειώσεως των εξοπλισμών Ελλάδας – Τουρκίας, η δικαιολόγηση με μετέωρα επιχειρήματα των συνεχών μειώσεων του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας, ακόμη και πέραν από τις υποχρεώσεις του μνημονίου, όπως τόνισε, και η προφανής άγνοια για τις ενέργειες των Τούρκων.
«Ακόμη και ανεξάρτητα από το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία, ο κ. Ερντογάν, παρά ης προσκλήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών, εμείς προχωρούμε αυτόνομα ακόμη και έξω από το μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, στον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών της χώρας», είπε ο κ. Μπεγλίτης, επιβεβαιώνοντας έτσι τις απόψεις πολλών ότι η χώρα ακολουθεί μία πολιτική εκούσιου και μονομερούς αφοπλισμού.
Η συνέχεια, ότι τούτο γίνεται «με βάση τους νέους επιχειρησιακούς στόχους που θέτουμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την εθνική άμυνα της χώρας στον 21ο αιώνα», είναι προφανές ότι δεν αντέχει ακόμη και σε έναν πρόχειρο σχολιασμό, από τη στιγμή που οι μειώσεις των αμυντικών δαπανών γίνονται χωρίς κανένα σχέδιο και εν απουσία κάθε μελέτης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται απορίες ως προς «τους νέους επιχειρησιακούς στόχους» που ετέθησαν, για να μην πούμε και γέλια, γιατί -κατά την άποψη της στήλης- τέτοιοι στόχοι απλώς δεν υπάρχουν.
Ιδεοληψίες
Η επόμενη άποψη που εξέφρασε ο κ. Π. Μπεγλίτης ήταν ακόμη πιο αξιοσημείωτη, διότι αποπνέει ιδεοληψίες και θυμίζει τις πρώιμες ανησυχίες των αθώων και ανώριμων φοιτητικών χρόνων πάλαι ποτέ στελεχών της Αριστεράς.
Θα έλεγα μάλιστα με μία δόση υπερβολής (σ.σ.: το ίδιο το έχει πει και χωρίς την αίρεση της «υπερβολής») «ότι θα έπρεπε, ακόμη και αν δεν υπήρχε να ανακαλύψουμε το μνημόνιο, για να βάλουμε μία τάξη, σε ένα νοικοκύρεμα τις αμυντικές δαπάνες, που γνωρίζουμε όλοι μας πόσο επιβάρυναν την ελληνική οικονομία τα τελευταία 40 χρόνια”. Αυτοσκοπός, με άλλα λόγια, ο περιορισμός των αμυντικών δαπανών, και όχι αποτέλεσμα μίας συγκεκριμένης αμυντικής πολιτικής που θα εξασφάλιζε την αμυντική επάρκεια της χώρας έναντι των όποιων απειλών.
Στην αντίπερα όχθη
Ας δούμε, όμως, καλύτερα τις αμυντικές και εξοπλιστικές δαπάνες των Τούρκων για το 2011, που ο κ. Μπεγλίτης θα έπρεπε να τις ξέρει, μιας και στο υπουργείο του υπάρχει και αρμόδια διεύθυνση, η οποία, εξ όσων γνωρίζουμε, παρακολουθεί και έχει γνώση κάθε εξελίξεως στη γείτονα.
Και αν είχε φροντίσει να ζητήσει μία ενημέρωση, δεν θα διετύπωνε τις παραπάνω ανεδαφικές απόψεις και περίεργα οράματα περί αμοιβαίας και ισόρροπης μειώσεως των εξοπλισμών Ελλάδας – Τουρκίας. Η στήλη έχει αναφερθεί και άλλοτε στο θέμα αυτό, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας είχε και έχει σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας, έχοντας έναν κύκλο εργασιών 2,773 δισ. δολ. το 2010, πραγματοποιώντας εξαγωγές ύψους 832 εκατ. δολ. το 2009 και οι οποίες το 2011 εκτιμώνται ότι θα φτάσουν το 1,5 δισ. δολ. Ως εκ τούτου, είχαμε σημειώσει παλαιότερα, το να περιμένει κανείς ότι οι Τούρκοι θα εγκατέλειπαν αυτή τη σημαντική οικονομική δραστηριότητα των δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να έλθουν οε μία τέτοια συμφωνία με την Ελλάδα, θα αποτελούσε ασυγχώρητη αφέλεια. Στον ίδιο τομέα, οι Τούρκοι επένδυσαν στην έρευνα και στην ανάπτυξη αμυντικών συστημάτων 666 εκατ. δολ. (σατανικοί αυτοί οι Τούρκοι!) το 2010, ένα ποσό ανώτερο κατά 32% από το αντίστοιχο του 2009 και αιτία της κάθετης αναπτύξεως της αμυντικής τους βιομηχανίας. Χαρακτηριστικό της εμφάσεως που δίνουν οι Τούρκοι στην ανάπτυξη της αμυντικής τους βιομηχανίας είναι το γεγονός ότι το θέμα αυτό, υπό την έννοια της περαιτέρω αναπτύξεως της, εκτός του ότι τεκμηριώθηκε πλήρως από τον Νταβούτογλου στο «Στρατηγικό βάθος» του, συμπεριελήφθη και στο πρόσφατο προεκλογικό μανιφέστο του Ερντογάν!
Αν πάμε στις αμυντικές και εξοπλιστικές δαπάνες των Τούρκων για το τρέχον έτος, η ιδέα για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών που οραματίζεται ο κ. Μπεγλίτης είναι ακόμη πιο εξωπραγματική. Κατ’ αρχάς, μιλάμε για τελείως ασύμμετρα μεγέθη. Το σύνολο των αμυντικών δαπανών (μαζί με εξοπλισμούς) της Ελλάδας για το 2011 (σ.σ.: όπως έχουν αναγγελθεί, αλλά όχι και πώς θα υλοποιηθούν) ανέρχεται σε μόλις 4,87 δισ, ευρώ, ενώ της Τουρκίας είναι σχεδόν τριπλάσιες.
Ο αμυντικός προϋπολογισμός των Τούρκων για το 2011 είναι 11,3 δισ. δολ., παρουσιάζοντας μία αύξηση της τάξεως του 1,1 δισ. έναντι του αντίστοιχου προϋπολογισμού του 2010 (10.5 δισ. δολ.), ήτοι μία ποσοστιαία αύξηση 8,2%. Στον προϋπολογισμό αυτό προστίθενται ακόμη 3 δισ. δολ. για τη Στρατοχωροφυλακή (σ.σ.: σε όλα τα σχέδια των Τούρκων οι δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής, που είναι διπλάσιες από το σύνολο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν ουσιαστικό ρόλο), καθώς και 210 εκατ. για την τουρκική ακτοφυλακή. Στα ποσά αυτά προστίθενται άλλα 1,5 και πλέον δισ. δολ. για αγορές εξοπλισμών που αντλούνται από το Ταμείο Ενισχύσεως της Αμυντικής Βιομηχανίας, με αποτέλεσμα το σύνολο των τουρκικών αμυντικών δαπανών να ανέρχεται σε άνω των 16 δισ. δολ. (σ.σ.: άλλες πηγές εκτιμούν σε 17 δισ. δολ.).
Αύξηση εσόδων
Από τα ποσά αυτά, ένα κονδύλι 2,5 δισ. από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας είναι για εξοπλισμούς, μαζί με άλλο 1,5 δισ. δολ. που προορίζονται για τον ίδιο σκοπό από το Ταμείο Ενισχύσεως της Αμυντικής Βιομηχανίας. Με δεδομένα ότι το κονδύλιο του 1,5 δισ. (σ.σ.: τόσο ήταν το 2010) προέρχεται από διάφορους φόρους και κρατήσεις και ότι η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας το τρέχον έτος αποδίδει περισσότερα έσοδα για το ταμείο αυτό, οι εξοπλιστικές δαπάνες των Τούρκων μόνο για το 2011 μόνο θα ξεπερνούν τα 4 δισ. δολ.
Έναντι αυτών, η Ελλάδα υπολογίζεται να δαπανά για εξοπλισμούς, για τα επόμενα 15 χρόνια, μόλις 800 εκατ. ευρώ ετησίως (πριν από τις νέες περικοπές του «Μεσοπρόθεσμου»), με αποτέλεσμα κάθε αναφορά στην περίφημη ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας – Τουρκίας να προκαλεί τον γέλωτα. Επιτρέπεται, όμως, να προκαλούν γέλωτα οι δηλώσεις του αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Άμυνας μίας χώρας που, κατά κοινή παραδοχή, αντιμετωπίζει μία τέτοια απειλή, όπως αυτή που θέτει η Τουρκία;
Μάνος Ηλιάδης

WikiLeaks: Ελληνικές πιέσεις για τον “Ηγεμώνα”

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=11982#more-11982

Η Άγκυρα προχώρησε στη τροποποίηση του σχεδιασµού της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης Egemen-2009 που πραγµατοποιήθηκε νότια της Σµύρνης προκειµένου να συµµετάσχουν αµερικανικές και βρετανικές δυνάµεις, σύµφωνα µε τηλεγραφήµατα που διέρρευσαν στον ιστότοπο Wikileaks. Απαριθµώντας τις ανησυχίες που έχει εγείρει στις ΗΠΑ η ελληνική κυβέρνηση, η υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton γράφει σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα ότι αυτές αφορούν: α) τους χάρτες που η Τουρκία διένειµε µέσω του συστήµατος “Κρόνος” που απεικονίζουν αποστρατικοποιηµένα νησιά και την περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης, β) δεσµευµένες περιοχές επιχειρήσεων για την άσκηση που σαφώς εµπίπτουν σε έδαφος ελληνικής κυριαρχίας, γ) σενάριο έρευνας και διάσωσης που δεν περιλαµβάνει συντονισµό µε το FIR Αθηνών, δ) ανησυχία ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της άσκησης περιλαµβάνει διέλευση από ελληνικά χωρικά ύδατα αποδεκτά για εµπορική διέλευση, αλλά όχι για στρατιωτικά πλοία χωρίς ελληνική άδεια η οποία δεν έχει ζητηθεί.
Μετά την αντίδραση της Αθήνας, η αµερικανική πλευρά δέχθηκε το επιχείρηµα περί µη διέλευσης πλοίων από ελληνικά χωρικά ύδατα, όχι όµως και το επιχείρηµα περί ελληνικής περιοχής έρευνας – διάσωσης, θέµα «στο οποίο καλό θα ήταν να µην πάρουµε θέση». Οι οδηγίες της Clinton ήταν να προχωρήσει η άσκηση, µε σεβασµό στις ελληνικές ανησυχίες. Συγκεκριµένα, «οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Αγγλία και η Τουρκία, ως συνσχεδιαστές, πρέπει να τροποποιήσουν την άσκηση και να αποφύγουν την παραβίαση ελληνικής κυριαρχίας (συγκεκριµένα, να αλλάξουν την περιοχή της άσκησης, ώστε να µη διέρχεται από διεθνώς αναγνωρισµένο ελληνικό κυρίαρχο έδαφος) καινα διασφαλίσουν ότι το σενάριο έρευνας – διάσωσης θα λάβει χώρα σε διεθνή ή τουρκικά ύδατα.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σχόλιο από Faceof : Να δω τα ΜΑΤ και τους Συνδικαλιστές συναδέλφους τους να πλακώνονται μεταξύ τους ....θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι , αλλά θα είναι και άλλα σώματα όπως οι πυροσβέστες που δεν φταίνε σε τίποτα οι καημένοι ..... 
Από το ιστολόγιο http://www.adiakritos.com/?p=613

enstoloi_diadilosi
“Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας ύστερα από τις ομόφωνες αποφάσεις των Διοικητικών και των Γενικών τους Συμβουλίων, προχωρούν στην πραγματοποίηση της υπαγορευμένης από τις καθημερινές αρνητικές εξελίξεις, πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα (Πλατεία Κολοκοτρώνη), την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 18.00, καλώντας όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους μας, να δώσουν δυναμικό «παρών» στον αγώνα επιβίωσης και συνέχισης της υψηλής εθνικής μας αποστολής.
Δυστυχώς, οι τελευταίες αποφάσεις των κυβερνώντων, υπό τις οδηγίες της τρόικας και των δανειστών της χώρας για νέες περικοπές δαπανών, τόσο των λειτουργικών όσο και των ανελαστικών (μισθοί, επιδόματα, νυχτερινά, πενθήμερα κλπ), συνιστούν την τελευταία πράξη του δράματος που βιώνουμε ως ένστολοι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια.
Φτάνει πια! Χρέος όλων μας να εμποδίσουμε να μπει ταφόπλακα στο δημόσιο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη. Αυτό ζητούν οι συνάδελφοι από μας, αυτό θέλει η κοινωνία μας.
Ισχυροί Οργανισμοί ασφαλείας, η καλύτερη εγγύηση για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για ευημερία και ανάπτυξη χωρίς να χρησιμοποιούμαστε κατά το δοκούν από τους εκάστοτε κυβερνώντες.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ?

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μεγάλε την πάτησες , θα έρθει και η ώρα σου ....κοντεύει!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/blog-post_4992.html

 
Ποιος είναι ο ηγέτης;
Γιατί καθ όλη την πορεία είναι κουκουλωμένος ενώ οι γύρω όχι;
 
 
H κουκούλα βγήκε μόλις απομακρύνθηκε από την πορεία και βρέθηκε μόνος του.
Πίσω από την κουκούλα βρίσκεται ο/η
Α) Τζένη Χειλουδάκη
Β) Πάνος Καψής
Γ) Γιούρκας Σειταρίδης
Αν επιλέξατε ένα από τα παραπάνω χάσατε. Ο εικονιζόμενος κουκουλοφόρος είναι ο …
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Εβραίοι και οικονομική κρίση


Σχόλιο από Faceof : Και όχι μόνο ο καπιταλισμός για ψάξτε για κομμουνισμό , όπως δείτε και τις 2 μεγάλες μονοθεϊστικές εξ αποκαλύψεως θρησκείες , οι άνθρωποι μπορούν και ελέγχουν τον πλανήτη με κάθε τρόπο !!! Για δείτε ορισμένοι με τι ευχές παντρευτήκατε τον άνθρωπό σας , άντε για να μην αρχίσω πρωινιάτικα  .....δεν έχω πιει και καφέ ακόμα...http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_2949.html
Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
zaf_c
γράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος
Δεν γνωρίζουμε αν το παρακάτω κείμενο εμπίπτει στα πλαίσια του υπάρχοντος ή του επερχόμενου αντιρατσιστικού νόμου. Σε κάθε περίπτωση όμως, έχουμε αποδείξει στον ΕΚ, ότι το τελευταίο πράγμα που θα μας εμποδίσει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι μία μήνυση από τον οποιοδήποτε κατ' επάγγελμα ή πεποίθηση αντιρατσιστή. Και δυστυχώς αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα της εποχής μας, το ότι φοβούνται να πούνε πολλοί τα πράγματα με το όνομά τους ή αφήνουν αντιπάλους των ιδεών μας, να ονοματίζουν τα πάντα όπως αυτοί θέλουν.

Στην προκειμένη περίπτωση, λόγω οικονομικής κρίσης, όλοι έχουν βάλει στο λεξιλόγιό τους εκφράσεις όπως οικονομικά λόμπυ και τραστ, τραπεζική ολιγαρχία, οικονομική κερδοσκοπία και άλλες πολλές που μέχρι εχθές τις χρησιμοποιούσαν ανούσια κάποια γκρουπούσκουλα της αριστεράς. Και τι σχέση έχουν οι εβραίοι με όλα αυτά, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος; Φταίνε αυτοί που κάποια λαμόγια της πολιτικής, έκλεψαν, σπατάλησαν και κακοδιαχειρίστηκαν την ελληνική οικονομία; Ασφαλώς όχι! Όμως από την άλλη, παραμένει γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι στους διεθνείς κερδοσκόπους και εξουσιαστές του χρήματος, η συγκεκριμένη ομάδα κατέχει την πλειοψηφία. Σόρος, Γκρήσπαν, Στρος Καν, Λέμαν Μπράδερς, Λαζάρ Γκρουπ, Γκόλντμαν Σάχς... θέλετε να συνεχίσω;

Τι σημαίνουν όμως τα παραπάνω; Ότι όλοι οι ανά της Γης εβραίοι είναι οικονομικοί κερδοσκόποι ή ότι όλοι οι κερδοσκόποι είναι εβραίοι; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αυτό όμως που οφείλουμε να καταδείξουμε είναι ότι η έννοια της κερδοσκοπικής οικονομίας, το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα που στηρίζεται όχι στην παραγωγή και ούτε καν στον χρυσό πλέον, αλλά στους τόκους και τα τοξικά οικονομικά παράγωγα, είναι γέννημα της φιλοσοφίας και της πρακτικής του εβραϊκού τρόπου σκέψης. Αυτό δε, σίγουρα δεν είναι τωρινή ανακάλυψη καθώς ήδη από το 1911 ο Βέρνερ Ζόμπαρτ είχε καταδείξει στο βιβλίο του «Εβραίοι και οικονομική Ζωή» (το οποίο σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις μας) ότι ο καπιταλισμός είναι γέννημα του εβραϊσμού και του εξαδέλφου του, αγγλοσαξωνικού προτεσταντισμού, εξαιτίας συγκεκριμένων κοινωνικών, θρησκευτικών, πολιτικών αλλά και ψυχολογικών λόγων.

Συνοψίζοντας την σκέψη του μεγάλου αυτού γερμανού οικονομολόγου οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε αρχικά ότι οι εβραίοι είναι μία ξεχωριστή ομάδα, με συγκεκριμένα εθνοτικά, θρησκευτικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά που με ιδιαίτερο ζήλο και κόπο διατήρησε ανά τους αιώνες κρατώντας την διαφορετικότητα από τους λαούς με τους οποίους την φιλοξενούσαν. Και ακριβώς επειδή αισθάνονταν φιλοξενούμενοι ασχολήθηκαν όχι με την κατοχή ακίνητης αλλά με την δημιουργία κινητής περιουσίας καθώς ελλόχευε πάντα ο φόβος της εκδίωξής τους. Στο ίδιο συνέβαλλε και η, τουλάχιστον μέχρι την Γαλλική Επανάσταση, απαγόρευση για θρησκευτικούς ή κοινωνικούς λόγους να εξασκούν συγκεκριμένα επαγγέλματα. Η ίδια η θρησκεία των Εβραίων τέλος, προβλέπει σε αντίθεση με τις μεταφυσικές αναζητήσεις άλλων θρησκειών, την ηθική επιβράβευση του υλικού πλούτου σε αυτόν τον κόσμο.

Οι Εβραίοι λοιπόν, αποκλεισμένοι και αποφασισμένοι να επιβιώσουν, δημιούργησαν το πλέγμα του σύγχρονου καπιταλισμού. Όχι απλά της ελεύθερης αγοράς, αλλά αυτού που εδράζεται στην παραγωγή χάρτινου (άρα ψεύτικου) χρήματος, στους τόκους και στην δημιουργία των ανάλογων κοινωνικών συνθηκών που ευνοούν αυτή την λειτουργία: την έλλειψη εθνικών, θρησκευτικών, πολιτισμικών διαφορών. Αυτό που ονομάζουμε Παγκοσμιοποίηση, το οποίο είναι ακριβώς το σύστημα που ζει από την παρασιτική οικονομία της ελεύθερης και ανεξέλεγκτης διακίνησης κεφαλαίων και των κερδοσκοπικών μηχανισμών.

«ο Σιωνισμός είναι η δυστυχία μας» λένε κάποιοι. Εμείς αντίθετα πιστεύουμε ότι τα μεγαλύτερα θύματα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας θα είναι οι ίδιοι οι εβραίοι. Γιατί και το σύστημα που έχουν φτιάξει είναι αδιέξοδο και την οργή των λαών προκαλούν αλλά και τους αφυπνίζουν κάνοντάς τους να στρέφονται σε παραδοσιακές αξίες, τρόπους σκέψης και συμπεριφορές. Η μεγαλύτερη εξάλλου επιτυχία του εβραϊσμού είναι ότι επέβαλλε τον δικό του τρόπο σκέψης στους άλλους. Τον υλισμό και την νοοτροπία της ανταπόδοσης ξένης προς κάθε ιερότητα και μεταφυσικότητα της ζωής. Οι Εβραίοι κοινώς «βρήκαν και έκαναν» το ότι έκαναν προς όφελός τους. Αυτό που μένει σε εμάς είναι να αντιληφθούμε το αδιέξοδο αυτής της λογικής και της πολιτικής και να επιστρέψουμε στους παλαιούς μας τρόπους, τους ελληνικούς και όχι τους εβραϊκά καμωμένα διεθνιστικούς.

Εμπλοκή Σηφουνάκη σε επίθεση

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/

Ένα μικρής διάρκειας και χωρίς ευτυχώς χειρότερες συνέπειες για τους εμπλεκόμενους, αναστάτωσε την Παρασκευή το βράδυ την πόλη της Μυτιλήνης.
Όπως λένε τα στοιχεία, ο υπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με πολίτες οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο της μαρίνας της Λέσβου, διαμαρτυρόμενοι κατά του μνημονίου αλλά και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Σε αυτό το σημείο τα πράγματα περιπλέκονται.

Αρχίζει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης


Σχόλιο ιστολογίου μας : Ελληνίδες και Έλληνες , σας τα έχουμε πει αλλά θα τα ξαναπούμε , ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!!!!!!
Συνδέστε επίσης :  http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_2798.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_7901.htmlhttp://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/non-lethal-weapons.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/06/blog-post_17.html

Από NAFTEMPORIKI.GR
Την Κυριακή αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.
Η συζήτηση θα έχει τριήμερη διάρκεια και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με τη διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας. Τη συνεδρίαση θα ανοίξει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, των μελών της κυβέρνησης και όσων βουλευτών επιθυμούν να τοποθετηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλώρινας, Γιώργου Λιάνη, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει δύναμη 155 βουλευτών, καθώς οι παραιτηθέντες βουλευτές της συμπολίτευσης Γιώργος Φλωρίδης και Εκτωρας Νασιώκας αντικαταστάθηκαν από τους επιλαχόντες Γιώργο Φραγκίδη (Κιλκίς) και Βασιλική Αλεξανδρίδου (Λάρισας).