Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ξεθάβονται ή θάβονται ξανά οι Δεσμώτες του Φαλήρου; - H μεγαλύτερη νεκρόπολη της αρχαίας Ελλάδας

Στο Φάληρο με συνοπτικές διαδικασίες μπαζώθηκαν δεκάδες στρέμματα κατάσπαρτα με πανάρχαιες ταφές. Η λογική που επικράτησε ήταν ότι, βάσει νόμου αλλά και της καθιερωμένης ανά τον κόσμο πρακτικής, οι ανασκαφές είναι αυτές που καταστρέφουν τις αρχαιότητες και όχι οι επιχώσεις
Με περισσότερες από 1.800 ταφές που έχουν έρθει στο φως έως σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο εντός του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μεταξύ Φαλήρου και Καλλιθέας, ο τίτλος «η μεγαλύτερη και πιο σημαντική νεκρόπολη της αρχαίας Ελλάδας» φαντάζει αυτονόητος. 

Μεγάλη ανακάλυψη: Στο «φως» κολοσσιαίο άγαλμα του Φαραώ Ραμσή Β' του Μέγα - Στην Ηλιόπολις της Αιγύπτου

Ο δεύτερος γιος του Σετί Α' βασίλευσε για σχεδόν 70 χρόνια - Στις ελληνικές γραφές αναφέρεται ως Οσυμανδύας - Παντρεύτηκε την περίφημη βασίλισσα Νεφερτάρη και άλλες 7 γυναίκες, κάνοντας πάνω από 100 παιδιά
Τεραστίας σημασίας ανακάλυψη, μέσω της οποίας θα «φωτίσει» μία εξαιρετικά σημαντική εποχή όχι μόνο της Αιγυπτιακής, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, πραγματοποίησε ομάδα αρχαιολόγων στην Ηλιόπολις της Αιγύπτου, βγάζοντας στην επιφάνεια ένα ικανό μέρος του Ναού του Φαραώ Ραμσή ΙΙ.

Ν. Λυγερός - Στρατηγική διαχείριση κρίσεων(Βίντεο)

Ν. Λυγερός - "Στρατηγική διαχείριση κρίσεων".
 Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου.
 Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, ώρα: 12.00.

Γιούνκερ: Οι τέσσερις ελευθερίες δεν είναι διμερές ζήτημα - Είναι ζήτημα ολόκληρης της Ευρώπης

Βρυξέλλες: Σαράντα πέντε περίπου λεπτά κράτησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, όπου διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε σχέση με το τουρκικό αίτημα για τις τέσσσερις ελευθερίες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, οι Ν.Αναστασιάδης και Ζ.Κ.Γιούνκερ αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της ΕΕ, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη βάση της λευκής βίβλου του Ζ.Κ.Γιούνκερ και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κομισιόν για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Βεντέτα με την κυβέρνηση ανοίγουν οι αγρότες της Κρήτης -«Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν θα πατήσουν καθόλου στο νησί» - «ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

Οι αγρότες απειλούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με βεντέτα.
Ο πρόεδρος της επιτροπής των αγροτών της Κρήτης, Γιώργος Ντισπυράκης, μίλησε στον Real FM 97,8, τονίζοντας ότι «όποιοι πατήσουν στην Κρήτη θα έχουν τη φιλοξενία που είχαμε εμείς στην Αθήνα από τον κ. Αποστόλου».
Ερωτηθείς αν επιμένει στην άποψη ότι οι αγρότες δεν θα αφήσουν κανένα κυβερνητικό στέλεχος να πατήσει το πόδι του στην Κρήτη, ο ίδιος απάντησε: «Βεβαίως. Θα ξεκινήσουμε από την Παρασκευή. Ξέρουμε εμείς τον τρόπο μας. Θα πάμε εκεί, μπροστά τους. Δεν θα μπουν πουθενά. Δεν θα πατήσουν καθόλου στην Κρήτη».

Guardian: Πού πήγαν τα λεφτά που πήρε η Ελλάδα για το προσφυγικό;

Για κάθε 100 δολάρια που παίρνει η Ελλάδα για το προσφυγικό 70 χάνονται!
Η βρετανική εφημερίδα Guardian σχολιάζει τον τρόπο που διαχειρίστηκε η Ελλάδα τα χρήματα της ΕΕ για το προσφυγικό.
Σε άρθρο της με τίτλο «Πού πήγαν τα λεφτά που πήραν οι Έλληνες για το προσφυγικό;» η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πριν από δύο χρόνια, 57.000 πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα, όταν τα νότια σύνορα της Ευρώπης έκλεισαν.
Ένας πρωτοφανής αριθμός εθελοντών από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις έφτασε στην Ελλάδα με την Ύπατη Aρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός της ΕΕ η οποία με τη σειρά της ανέπτυξε την δική της μονάδα αντιμετώπισης ανθρωπιστικών κρίσεων για πρώτη φορά εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Μαχαίρι στις συντάξεις «μια κι έξω» ζήτησε η τρόικα κι έφυγε από την Αθήνα - Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες - Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Κόψιμο συντάξεων «εδώ και τώρα» απαίτησαν η Βελκουλέσκου του ΔΝΤ και οι Κοστέλο, Τζιαμαρόλι και Ντρούντι από Κομισιόν, ESM και ΕΚΤ
Κόψιμο συντάξεων μια κι έξω και όχι σταδιακά όπως επιδιώκει η ελληνική πλευρά απαίτησαν οι επικεφαλής των δανειστών, όπως έγινε γνωστό από αξιόπιστες πηγές.

Η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οι Ντέκλαν Κοστέλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νικολά Τζιαμαρόλι από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας από τον ESM και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φρανσέσκο Ντρούντι ζήτησαν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη να δεσμευθεί η Αθήνα ότι η μείωση των συντάξεων θα γίνει μια κι έξω το 2019 ή το 2020 κι όχι σταδιακά σε κάποια χρόνια.