Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Χιλιομόδι Κορινθίας: Η αρχαία Τενέα ζωντανεύει με ανασκαφές Σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως σε αρχαιολογική έρευνα

Τμήμα αρχαίας οδού που τεκμηριώνει τον εντοπισμό της αρχαίας Τενέας έφερε στο φως, μαζί με άλλα σημαντικά ευρήματα, η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή του Χιλιομοδίου, που συνεχίστηκε τους τελευταίους δύο μήνες, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Ελένη Κόρκα, η έρευνα επικεντρώθηκε ανασκαφικά σε δύο τομείς: στη θέση «Φανερωμένη - Καμαρέτα» και στη θέση «Θέατρο-Λίμνη-Νταμάρια», ενώ ταυτόχρονα διεξήχθη ευρείας κλίμακας επιφανειακή έρευνα.

Το Curiosity καταγράφει ίχνη αρειανής ζωής; (Φωτογραφία Nasa)

Γνωρίζουμε οι εικόνες από τον πλανήτη Άρη που απελευθερώνει η Nasa για το κοινό είναι πάντα παραποιημένες και καλύπτονται, αλλά μερικές φορές οι καλλιτέχνες της NASA ξεχνούν να τις καλύψουν, είτε εσκεμμένα είτε όχι.
Η τελευταία φωτογραφία από το Curiosity Mars Rover στις 25 Οκτωβρίου του 2015, δείχνει να εντόπισε κάτι που μοιάζει με ζώο στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.
Οι κυνηγοί εξωγήινων δεν παραιτούνται και … συνεχίζουν να αναζητούν στοιχεία ή αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινης ζωής ή κάποιου αρχαίου εξωγήινου πολιτισμού στον πλανήτη Άρη.

Το Opportunity Rover της Nasa φωτογραφίζει «ανθρώπινο σώμα» στον Πλανήτη Άρη

Τα περίεργα ευρήματα στον πλανήτη Άρη εμπλουτίζονται με μία νέα δομή που ανακαλύφθηκε και προκαλεί ερωτήματα

Η πανοραμική κάμερα από το Opportunity Rover που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη πήρε αρκετές ασπρόμαυρες εικόνες στις 31ης Οκτωβρίου του 2015 που δείχνουν κάτι που μοιάζει με ανθρώπινο σώμα
.
Όταν προσθέσαμε χρώμα στην εικόνα της περιοχής παρουσιάζονται καθαρά οι λεπτομέρειες του σώματος.

Έτσι ήταν η Θεσσαλονίκη τη Ρωμαϊκή εποχή (Φωτο)

Το γνωρίζατε ότι η Καμάρα (Αψίδα του Γαλερίου) είχε οκτώ συνολικά πεσσούς, ότι η Ροτόντα ήταν ναός αφιερωμένος στην αρχαία θρησκεία, και ότι τον 4ο-6ο αιώνα μ.Χ. λειτουργούσε Ιππόδρομος που ξεκινούσε από το ύψος της Εγνατίας και έφθανε έως τη θάλασσα;

Τα παραπάνω κτίσματα, και πλήθος άλλων όπως το Ανάκτορο, το Οκτάγωνο, η Βασιλική και η Αψιδωτή Αίθουσα αποτελούσαν μέρος του μεγαλειώδους Γαλεριανού Συγκροτήματος, του «παλατιού» του τετράρχη Γαλερίου (260-311 μΧ), ο οποίος είχε ως «έδρα» του τη Θεσσαλονίκη, μεταμορφώνοντάς την σε μια από τις σημαντικότερες αυτοκρατορικές πόλεις της ύστερης ρωμαϊκής εποχής.

ΟΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ…ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Την ίδια στιγμή που ακόμα και Τούρκοι άρχισαν να παραδέχονται την διάπραξη της ποντιακής γενοκτονίας και όχι μόνο, η δήλωση του νυν υπουργού Παιδείας, κ Φίλη, μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει σε κάθε υπεύθυνο ερευνητή των ιστορικών γεγονότων
Στις 16 Νοεμβρίου του 2008 για πρώτη φορά ένας Τούρκος καθηγητής της ιστορίας παραδέχεται ότι στην διάρκεια της μικρασιατικής καταστροφής περίπου 200.000 Ρωμιοί έχασαν την ζωή τους από τα τουρκικά στρατεύματα. Συγκεκριμένα ο καθηγητής της ιστορίας, Ονούρ Γιλντιρίμ, σε μια σημαντικότατη συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική εφημερίδα, Σαμπάχ, για πρώτη φορά παραδέχεται σε επίσημο πλαίσιο ότι έγινε μια μορφή γενοκτονίας σε βάρος των Ρωμιών της Ανατολίας την περίοδο του 1922.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ Αρχαίο τσιμέντο αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια!

Έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι οι τεχνολογικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν ελάχιστες και υπολείποντο κατά πολύ των επιστημονικών τους θεωριών. Όμως ένα πλήθος ιστορικών μαρτυριών, που συστηματικά αποσιωπώνται, καταδεικνύουν το εντελώς αντίθετο.

Ακόμη και κάποια διασωθέντα μνημεία της αρχαιότητας παρουσιάζουν ως προς την τεχνολογία τους και τις ιδιότητές τους εκπληκτικά επίπεδα γνώσεως, που είναι γνωστά σε λίγους ερευνητές σήμερα. Παράδειγμα αποτελούν οι αποδείξεις για την επιστήμη της Χημείας, ένα γνωστικό κλάδο του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού με τεχνολογικές εφαρμογές που δεν υπολείποντο σε τίποτε των σημερινών, κλάδο που εν τούτοις είναι λησμονημένος από το διεθνές ακαδημαϊκό κατεστημένο.

Ισπανία: Σε καραντίνα ολόκληρο αγρόκτημα εξαιτίας μυστηριώδους σφαίρας (Φωτό, Βίντεο)

Σε καραντίνα, λόγω μιας μυστηριώδους σφαίρας που εντοπίστηκε στη μέση ενός χωραφιού, έθεσαν ένα ολόκληρο αγρόκτημα οι Αρχές της Ισπανίας.

Κτηνοτρόφοι εντόπισαν ένα μαύρο αντικείμενο, την προέλευση του οποίου αδυνατούσαν να διευκρινίσουν. Όχι ωστόσο ότι τα πήγε καλύτερα η Πολιτοφυλακή που έσπευσαν να ενημερώσουν, καθώς το μόνο στο οποίο συμφώνησαν ήταν να πάρουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

#ForceForDaniel Χιλιάδες ζητούν να ικανοποιηθεί η τελευταία επιθυμία ετοιμοθάνατου φαν του Star Wars

Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Ντάνιελ Φλίτγουντ, ένας 32χρονος άνδρας από το Τέξας των ΗΠΑ, έμαθε από τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν ότι του απομένουν μόνο δύο μήνες ζωής
Μία τεράστια εκστρατεία λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στα social media, με χιλιάδες ανθρώπους να ζητούν μέσω αναρτήσεών τους να ικανοποιηθεί η τελευταία επιθυμία ενός σκληροπυρηνικού φαν των Star Wars να δει τη νέα ταινία της δημοφιλούς σειράς προτού φύγει από τη ζωή.

ΗΠΑ: Οι τζιχαντιστές «έριξαν» το ρωσικό Airbus

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας - Κάνει λόγο για επίθεση που σχεδιαζόταν καιρό από το Ισλαμικό Κράτος
Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «βλέπει» ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μάικλ ΜακΚολ, πίσω από την αεροπορική τραγωδία του ρωσικού Airbus.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Fox News ο ΜακΚολ τόνισε πως όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής «δείχνουν» τρομοκρατική ενέργεια και συγκεκριμένα τοποθέτηση βόμβας.

Ανακάλυψη-έκπληξη: Βρήκαν οξυγόνο σε κομήτη!

Ανατρέπονται οι θεωρίες για το σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος;

Το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Rosetta ανακάλυψε οξυγόνο σε αφθονία στην ατμόσφαιρα του κομήτη Τσούρι, κάτι που κατέπληξε τους επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι ίσως θα πρέπει να επανεξεταστούν οι θεωρίες τους για τον σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος.

Αυτό το μοριακό οξυγόνο (Ο2) θα μπορούσε να είναι κατά πολύ παλαιότερο του ηλιακού μας συστήματος, που είναι ηλικίας 4,6 δισεκατομμυρίων ετών, σημειώνεται στη μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση Nature.