Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 1914-2017(Βίντεο)

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
 
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 πάνω από 2000 Ιερολοχίτες, έχοντας επί κεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Ζωγράφο και τα μέλη της Κυβερνήσεως, τον Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, τον Κορυτσάς Γερμανό, τον Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα, τον Αλέξανδρο Καραπάνο, τον Ιωάννη Παρμενίδη και τον Δημήτριο Δούλη, κήρυξαν επίσημα την αυτονομία ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου.
Ακολούθησε ο ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών απέναντι στον Αλβανικό Στρατό κατοχής, απέναντι στα μεγάλα ξένα συμφέροντα και απέναντι στην αδιάφορη στάση της... επίσημης Ελλάδας. Και τα κατάφεραν με αίμα και θυσίες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να παρέμβουν και να οδηγηθούμε στην ανακωχή της 24ης Απριλίου και την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την στις 17 Μαίου που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Πρωτόκολλο που προέβλεπε τα παρακάτω:

Η χιονισμένη Ακρόπολη από ψηλά: Εικόνες που μαγεύουν - Μία πτήση με drone πάνω από τον ιερό βράχο(Βίντεο)

Η κακοκαιρία Μήδεια εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσε, έδωσε και εντυπωσιακές εικόνες όπως αυτές με την χιονισμένη Ακρόπολη.

Το πανοραμικό βίντεο από drone που ανέβασε στο youtube το κανάλι Yanni Hood, δείχνει το αρχαίο μνημείο σκεπασμένο από ένα λευκό πέπλο.

Οι εικόνες είναι μοναδικές από τον ιερό βράχο να έχει καλυφθεί από το χιόνι, όπως και το Ηρώδειο που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης.

Σιβηρία: Βρέθηκε το αρχαιότερο DNA στον κόσμο σε απομεινάρια μαμούθ(Βίντεο)

Οι 22 ερευνητές από εννέα χώρες, με επικεφαλής τον καθηγητή Εξελικτικής Φενετικής Λόβε Ντάλεν του Κέντρου Παλαιογενετικής του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», ανέλυσαν τα γονιδιώματα τριών αρχαίων μαμούθ.

Μία διεθνής ομάδα επιστημόνων -μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής ερευνητής της διασποράς- απομόνωσε και «διάβασε» το DNA από απομεινάρια δύο μαμούθ ηλικίας ενός έως 1,2 εκατομμυρίου ετών, που βρέθηκαν στη βορειοανατολική Σιβηρία. Πρόκειται για το αρχαιότερο DNA στον κόσμο, το οποίο, μεταξύ άλλων, ρίχνει φως στην εξέλιξη των πρώτων μαμούθ που είχαν εξαπλωθεί στη Βόρεια Αμερική. Το προηγούμενο ρεκόρ ανάκτησης DNA ήταν από ένα άλογο που είχε ζήσει προ 560.000 έως 780.000 ετών.

Επιμένει στα δυο κυρίαρχα κράτη με ίσα δικαιώματα ο Τατάρ

Για απαράδεκτες απαιτήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς που εντείνονται έκανε λόγο ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε γραπτή του δήλωση με την οποία απαντά σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας πως "το μοντέλο λύσης που προνοεί τη συνεργασία δυο κυρίαρχων κρατών μπαίνει στην ατζέντα από εμάς ως μια νέα ιδέα, και θα τεθεί στο τραπέζι στην άτυπη διάσκεψη και δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό".

Σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη τύπου 5+1, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι παράμετροι των ΗΕ, πως τα σχέδια της τουρκικής πλευράς για άνοιγμα της κλειστής πόλης των Βαρωσίων πρέπει να τερματιστούν όπως και οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε ο κ. Τατάρ, σημειώνοντας πως η στάση αυτή είναι απαράδεκτη.

Κροατία: Θα αγοράσουμε το Sputnik-V και δεν θα περιμένουμε την ΕΕ

Η Κροατία συζητά με τη Μόσχα την πιθανότητα να εισαγάγει το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19 και η κυβέρνηση ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων να εξετάσει την περίπτωση έγκρισης του εμβολίου χωρίς να περιμένει την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βίλι Μπέρος.

Οι χώρες της ΕΕ υστερούν έως τώρα σε σχέση με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, πρώην μέλος της ΕΕ, στη διανομή των εμβολίων, με πολιτική πίεση στις κυβερνήσεις να επιταχύνουν ένα πρόγραμμα που σώζει ζωές.

Η Ουγγαρία, γειτονική χώρα της Κροατίας που έρχεται συχνά σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες, είναι μέχρι στιγμής η μοναδική χώρα της ΕΕ που έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο χωρίς να περιμένει την έγκριση της αρμόδιας ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για τα φάρμακα.

Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο προς Μητσοτάκη: Επέκτεινε τώρα τα χωρικά ύδατα στα 12 νμ

Οι Έλληνες του Καναδά ζητούν τον Μητσοτάκη να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 νμ

Οι Έλληνες του Καναδά προτέπουν τον κ. Μητσοτάκη να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 νμ

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, ένας οργανισμός με ιστορία στους εθνικούς αγώνες και στην εθνική προσφορά προς την πατρίδα, έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την επιστολή ζητεί από τον κ. Μητσοτάκη να προβεί σε άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάφδος και να επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια.

«Θα ξυπνήσεις μια μέρα με μπούρκα και σαρία»! Εξέλιξη «βόμβα» στην Ελλάδα(Βίντεο)

Προειδοποιεί η Γαλλία...


Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien έκανε αποκαλύψεις για την τουρκική κοινότητα στο Στρασβούργο και τον τρόπο που ο Ερντογάν κινεί τα νήματα του ισλαμισμού στην Ευρώπη, σε ένα άρθρο που ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα, όπως θα δείτε παρακάτω σε μία εξέλιξη-«βόμβα», στην οποία δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία.


Συγκεκριμένα, στην περιοχή Koenigshoffen, στα δυτικά της μητροπολιτικής περιοχής του Στρασβούργου, η οποία έχει περίπου 30.000 κατοίκους από την Ανατολία, οι άνθρωποι παζαρεύουν κυρίως στα τουρκικά. Η εν λόγω κοινότητα λειτουργεί, συχνά πυκνά, σε ένα κλειστό κύκλωμα μεταξύ μυριάδων τουρκικών ιδρυμάτων, ενώσεων και μέσων ενημέρωσης.