Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τα «μυστικά» του σκελετού της Αμφίπολης κεντρίζουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον

Η μεταφορά - «θρίλερ» του σκελετού στο Μουσείο της Αμφίπολης – Πώς και πόσο συνδέονται τα ευρήματα στον Τύμβο Καστά μετη «Σαρκοφάγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης - Επιμένει η Ντόροθι Κινγκ: Το σενάριο του Ηφαιστίωνα και οι μα...κες που δεν κατανοούν τις αρχαίες πηγές - Γιατί δεν βρέθηκαν κτερίσματα στον Τάφο
Συνεχίζει να συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη ο τάφος της Αμφίπολης με τα διαρκή εντυπωσιακά ευρήματά του και την πληθώρα σεναρίων και αντικρουόμενων απόψεων ειδικών που έχουν μετατρέψει την ούτως ή άλλως εντυπωσιακή ανασκαφή στο χώρο – που δικαίως έχει ήδη ανακηρυχθεί ως ο σημαντικότερος “ενεργός” αρχαιολογικός χώρος – σε ... σενάριο για χολιγουντιανή ταινία.

Ο ελληνικός γύρος αδειοδότησης είναι πλέον επίσημος


Του Ν. Λυγερού

Με τη δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο γύρος αδειοδότησης των θαλάσσιων οικοπέδων της ελληνικής ΑΟΖ στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης είναι πλέον επίσημος για όλους. Δεν πρόκειται πια για ένα ελληνικό όραμα και μόνο, αλλά και μια ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία δεν δέχεται καμία αμφιβολία από κανέναν, αφού όλες οι χώρες που βρίσκονται σ' επαφή με τη μέση γραμμή της ελληνικής ΑΟΖ, όπως είναι η Αλβανία, η Ιταλία και η Λιβύη δεν έκαναν καμία παρατήρηση και μάλιστα είναι θετικές ως προς το όλο εγχείρημα, αφού και αυτές θέλουν να αξιοποιήσουν τις δικές τους ΑΟΖ. Με αυτή τη δημοσίευση η Ελλάδα πετυχαίνει και τη στήριξη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με άλλα λόγια των 28 κρατών μελών της.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην εκπομπή "ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ" 
με τον Λ. Λοίζο, 
TV Kosmos
Ρόδος
 11/11/2014

Το Ισλαμικό Κράτος επέστρεψε στη Δραχμή – Δεν είναι πλάκα!

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι θα κόψει χρυσά, αργυρά και χάλκινα νομίσματα, επιστρέφοντας στον «Κανόνα του Χρυσού», για να καταστρέψει έτσι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Δύσης.
Τα χρυσό νόμισμα ονομάζεται Δηνάριο, το αργυρό Ντιρχάμ, το χάλκινο Φιλ.
Προσέξτε τώρα εδώ τι γίνεται.
Το Δηνάριο ήταν το ασημένιο νόμισμα της αρχαίας Ρώμης, που έμεινε στους Άραβες από την εποχή που η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατείχε όλη τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Μεσοποταμία. Το Ισλαμικό Κράτος κόβει χρυσά δηνάρια, ενώ το δηνάριο ακόμα και σήμερα είναι το επίσημο νόμισμα σε πολλές αραβικές χώρες.

Μόσχα & Πεκίνο προς Λευκωσία: "Αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα σας οι έρευνες στην ΑΟΖ - Έχετε την πλήρη στήριξη μας"- ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

Μόσχα και Πεκίνο έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στην Κυπριακή Δημοκρατία διαμηνύοντας πώς μπορεί να ασκεί χωρίς εμπόδια τα αναφαίρετα τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα καταδίκης των τουρκικών προκλήσεων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, κάτι που αποφεύγουν συστηματικά οι ΗΠΑ και προειδοποίησης προς την Άγκυρα πώς δεν θα ανεχτούν «παιχνίδια» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΕΠΟ: Aναβολή όλων των πρωταθλημάτων!

Η αναβολή των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών έγινε δεκτή στο ΔΣ της ΕΠΟ, με αφορμή την επίθεση στον Ζωγράφο! «Οι διαιτητές δεν θέλουν να ξαναπαίξουν», λένε από την ΕΠΟ!

Η επίθεση στον Ζωγράφο αποτελεί το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο στο ΔΣ της Λίγκας, ενώ έπεσε και στο... τραπέζι της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, στην έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη την Παρασκευή, έγινε πρόταση για να αναβληθούν τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, η οποία έγινε δεκτή! Αφορά τα πρωταθλήματα της Super League, της Football League και της Γ' Εθνικής και ο λόγος είναι φυσικά η επίθεση στον Ζωγράφο.

ΣΤΕ ΣΕ ΥΠΟΙΚ: ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΝΤΟΣ 6ΜΗΝΟΥ

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή της, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε έξι μήνες, να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας.
Τα πάνω –κάτω στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης φέρνει σημερινή απόφαση «βόμβα» της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που διατάσσει το οικονομικό επιτελείο να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες εντός 6 μηνών.

Τέχνη και αντρικό μόριο: Γιατί στα αρχαία Ελληνικά γλυπτά είναι τόσο μικρό;

Πρόκειται για μια απορία που έχουμε όλοι μας κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά από ένα αρχαιοελληνικό γλυπτό. Όσο μεγάλα, προσεγμένα και επιβλητικά είναι τα αγάλματα Θεών, αθλητών και ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων στο σύνολό τους, τόσο «ριγμένη» είναι η περιοχή των γεννητικών οργάνων. Και μην πάει το μυαλό σας στην έλλειψη προσόντων από τη μεριά των Αρχαίων Ελλήνων. 
 
Αντιθέτως.

Υπάρχει λογική εξήγηση για το μικρό μέγεθος των γεννητικών οργάνων των αγαλμάτων. Οι Αρχαίοι έλληνες θεωρούσαν το μικρό πέος σημάδι αριστοκρατίας και πολιτιστικής υπεροχής, γι’ αυτό και ήθελαν να μείνουν στην ιστορία τα συγκεκριμένα γλυπτά. 
 
Αντιθέτως, η παρουσία ενός μεγάλου πέους στα έργα τέχνης συνδεόταν άμεσα με τη χυδαιότητα και την κουλτούρα των βαρβάρων που λάτρευαν το συγκεκριμένο μέρος του αντρικού κορμιού και φρόντιζαν να το αναδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.

Νέο στρατηγικό υπερ-βομβαρδιστικό που θα πετά στο... διάστημα ανακοίνωσε η Ρωσία!

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ και ειδικότερα η αμερικανική Αεροπορία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και δεν θα προηγηθεί της ανάπτυξης και κατασκευής ενός κρίσιμου αεροπορικού οπλικού συστήματος...
από αυτά που καθορίζουν την παγκόσμια κυριαρχία όπως το νέο στρατηγκό βομβαρδιστικό το οποίο θα διαδεχθεί τον βετεράνο Tu-95 Bear.