Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Παρέμεινε στη "σκιά" της Ευρώπης η Wall Street



  Dow11.731,56-174,03 -1,46%  



  Nasdaq2.587,99-51,62 -1,96%  

Η Wall Street σήμερα
Από το capital.gr
 
Με μια μυστηριώδη, ξαφνική "κάθοδο" στα μέσα των συναλλαγών, οι βασικοί δείκτες υποχρεώθηκαν σε σημαντικές απώλειες για δεύτερη συνεχή ημέρα. Η μάχη των ενθαρρυντικών στοιχείων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ απέναντι στις αποθαρρυντικές ευρωπαϊκές εξελίξεις αποδείχτηκε άνιση εξαρχής. Η "βουτιά" των τιμών πετρελαίου, ασημιού και χρυσού έπληξε τις μετοχές του κλάδου εμπορευμάτων. Κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, ο χαμηλός όγκος συναλλαγών και η αυξημένη μεταβλητότητα.

Η επιδείνωση της εικόνας του αμερικανικού ταμπλό συνέπεσε με τα σχόλια της προέδρου της Federal Reserve του Cleveland, Sandra Pianalto, η οποία προειδοποίησε πως η Ευρώπη "μπορεί να οδεύει προς την ύφεση" και μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να στερήσει 0,5% από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, πλησιάζει ή λήξη της προθεσμίας που έχει δώσει η επιτροπή ελλειμμάτων του Κογκρέσου για τη μείωση του ελλείμματος κατά 1,2 τρισ. δολάρια. Πηγές εκφράζουν ανησυχίες για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και αν η προθεσμία λήξει, θα γίνουν αυτόματες περικοπές ελλείμματος.

Fitch: Προειδοποιεί με υποβάθμιση την Ιταλία

Fitch: Προειδοποιεί  με υποβάθμιση την Ιταλία
Από το newsbomb
Η Fitch προειδοποίησε σήμερα πως  ενδέχεται να προβεί σε υποβάθμιση  της Ιταλίας στην χαμηλότερη επενδυτική κατηγορία, εφόσον αποκλειστεί από τις αγορές.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, ο οποίος εκτιμά ότι η Ιταλία βρίσκεται ήδη σε ύφεση, σημειώνει  ότι αν η Ιταλία χάσει την πρόσβαση της στις αγορές θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική της ικανότητα.

«Η Ιταλία βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα ήδη σε ύφεση και η επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας έχει καταστήσει την αποστολή της νέας κυβέρνησης εξαιρετικά πιο δύσκολη» υπογραμμίζεται  στην ανακοίνωση.

Δεν θα γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

Του Τασου Ζαχου απο  το newsbomb
Το σεναριο για εκλογες στις 19 Φεβρουαριου μονο το πιο πιθανο δεν ειναι . Η νεα κυβερνηση εχοντας λαβει μολις χθες ψηφο εμπιστοσυνης απο 255 βουλευτες , εχει τωρα την δυνατοτητα να κυβερνησει οπως επισημαναν εμφατικα χθες και τα μεγαλα διεθνη πρακτορεια.

Δεν θα γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου
Στις δηλώσεις του κ. Λουκά Παπαδήμου στην Βουλή κατά την διάρκεια της διαδικασίας της ψήφου εμπιστοσύνης, πουθενά δεν αναφέρθηκε χρονικός ορίζοντας για την διεξαγωγή εκλογών. Άλλωστε η προετοιμασία της κυβέρνησης για το 2012 δεν προμηνύει ότι σχεδιάζεται με χρονικό ορίζοντα τριών μηνών.
Για τους καλά γνωρίζοντες ο κ. Παπαδήμος από την αρχή δεν ήθελε χρονικό περιορισμό για την μεταβατική κυβέρνηση, λόγω των ειδικών συνθηκών που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία αυτό το διάστημα. Ο ίδιος φαίνεται αυτή την στιγμή να απολαμβάνει την στήριξη τόσο των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , αλλά και προσωπικά των αρχηγών του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Αντώνη Σαμαρά. Και οι δύο στις τελευταίες τοποθετήσεις τους στην Βουλή στήριξαν ξεκάθαρα την νέα κυβέρνηση, την οποία βέβαια υποστηρίζει και το τρίτο κόμμα συγκυβέρνησης , ο ΛΑΟΣ του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.

ΗΧΗΡΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΚΙΚΗ ΚΑΖΑΜΙΑ Πέφτει στην αγκαλιά του EFSF η Κύπρος


Aπό το politis-news
Προ των ευθυνών της φέρεται να έθεσε χθες την Κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών, περιγράφοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο την κατάσταση της οικονομίας όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες υποβαθμίσεις, οι οποίες οδήγησαν τη χώρα μας μόλις ένα σκαλοπάτι πάνω από τη μη επενδυτική περιοχή.
Με σημείωμά του μάλιστα προς το Υπουργικό, το οποίο εξασφάλισε ο «Π» και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει και τη βάση συζήτησης για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν εντός των ημερών, προειδοποιεί πως, εάν η παρούσα κατάσταση δεν αναστραφεί, η Κύπρος θα οδηγηθεί σύντομα σε αυξημένη ανάγκη προσφυγής στο μηχανισμό Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΔΧΣ), τον γνωστό EFSF.

Συρτάκι συμπαράστασης προς την Ελλάδα χορεύουν οι Γάλλοι Αγανακτισμένοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

syrtaki_franceΕκατοντάδες Γάλλοι ακτιβιστές που συμμετέχουν στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" ("Les Indignes") στην συνοικία La Defense του Παρισιού ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν τον Ζορμπά σε ένδειξη συμαπράστασης προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό! Δείτε το βίντεο - Syrtaki - spéciale dédicace à la Grèce

Παραμένει στο Νίγηρα ο Σααντί Καντάφι

Την παραμονη του Σααντι Κανταφι στο Νιγηρα ανηγγειλε η κυβερνηση της αφρικανικης χωρας.

Παραμένει στο Νίγηρα ο Σααντί Καντάφι
Από το newsbomb

Μπορεί το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να έχει θέσει πολλές φορές αίτημα για την επιστροφή του γιού του Μουαμάρα Καντάφι στη Λιβύη για να καταδικαστεί, ωστόσο η κυβέρνηση του Νίγηρα παραμένει σταθερή στη στάση της να παρέχει πολιτικό άσυλο στο Σααντί, για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους.

''Θέμα ημερών η χρεοκοπία Ισπανίας και Ιταλίας'' - Η ευρωζώνη παραδίδεται στην πυρά του χρέους

Από το newsit

- Ο Γιούνκερ ανησυχεί και για τα επίπεδα του γερμανικού χρέους!
- Συντρίβουν κάθε υψηλό ρεκόρ τα spreads στα ομόλογα σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία
- Πτώση δίχως φρένα για το ευρώ - Σε μαζικές αγορές χρυσού καταφεύγουν οι τράπεζες
- Καταστροφική δημοπρασία στην Ισπανία - Αποτυχημένη η πυροσβεστική επέμβαση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας
- Κατακόκκινες οι διεθνείς αγορές
- Για επερχόμενη χρηματοοικονομική καταστροφή προειδοποιούν αναλυτές

Ευρώ-συναγερμός - Spreads ρεκόρ για Ισπανία και Γαλλία

Προβληματισμένη – ακόμη – η Άνγκελα Μέρκελ «Δεν είναι δεδομένη η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους»

Από το protothema

Προβληματισμένη ακόμα  και μετά από τη δραματική αλλαγή πολιτικού σκηνικού σε Ελλάδα και Ιταλία παραμένει η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Προβληματισμένη αναφορικά  με τη δυνατότητα των δύο χωρών  να αναδιατάξουν την οικονομία τους και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση χρέους που τις μαστίζει.

Συγκεκριμένα η  κυρία Μέρκελ ζήτησε σήμερα από τον  Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι  να θέσει γρήγορα σε εφαρμογή αποφασιστικές  μεταρρυθμίσεις. «Αναλαμβάνετε τα καθήκοντά  σας σε μια περίοδο δύσκολη  για τη χώρα σας όπως και για  τη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της, κατά την οποία στρέφονται προς εσάς μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες. Έγκειται σε σας, καθώς και στην κυβέρνησή σας, να αποφασίσετε και να εφαρμόσετε γρήγορα αποφασιστικές και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», γράφει η κυρία Μέρκελ στην συγχαρητήρια επιστολή της προς το νέο Ιταλό πρωθυπουργό.

Fast track και στο «κούρεμα»;




Του Κωνσταντίνου Ρομποτή από το real.gr

Με στόχο την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος, έτσι ώστε το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, με συμμετοχή των ιδιωτών και με "κούρεμα" 50% να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιανουαρίου 2012, ξεκίνησαν, χθες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF).

Για το λόγο αυτό επισκέφθηκε χθες την Αθήνα ο επικεφαλής του IIF Τσάρλς Νταλάρα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ σήμερα θα υπάρξει συνάντηση των επικεφαλής των ενδιαφερόμενων τραπεζών στην Φραγκφούρτη, σε σχετική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Deutsche Bank, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιόζεφ Άκερμαν, ο δεύτερος τη τάξει ισχυρός άνδρας του IIF.

Τα οκτώ «πρέπει» του Ράιχενμπαχ





ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Από το real.gr

«Τεράστια πρόκληση» για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο Χόρστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της λεγόμενης «Τρόικας 2», τον όγκο του εγχειρήματος μεταρρύθμισης στην χώρα που έχει μεταξύ άλλων αναλάβει και η ομάδα του.

Ο Γερμανός ειδικός σε «τεχνική ενημέρωση» που παρείχε στους συντάκτες σήμερα στις Βρυξέλλες παρουσίασε μια σειρά από τομείς που η ομάδα του έχει αναλάβει να υποβοηθήσει τις ελληνικές αρχές σε κρίσιμα θέματα που άπτονται της δυνατότητας της ελληνικής οικονομίας να επιστρέψει στην ανάπτυξη σταδιακά.

Όπως ήταν προφανές, ο Χ. Ράιχενμπαχ κατέδειξε σχεδόν όλους τους τομείς δημόσιας λειτουργίας του κράτους και της συναλλαγής του με τον πολίτη και τις επιχειρήσεις.

Απώλειες στο ΧΑΚ Πτωτικά κινείται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Aπό το philenews

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου την Πέμπτη.

Στις 13:00 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 263,11 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 2,99%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 93,44 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,69%.

Την ίδια ώρα ο όγκος συναλλαγών ανερχόταν στα 584.055,77 ευρώ.

Ολοι οι επιμέρους δείκτες παρουσιάζουν μέχρι αυτή την ώρα απώλειες.
Ο δείκτης της Κύριας Αγοράς παρουσιάζει απώλειες σε ποσοστό 3,080%, η Παράλληλη Αγορά 1,81%, ενώ η Εναλλακτική Αγορά 0,27%, οι Τράπεζες 3,12%, τα Ξενοδοχεία 1,11% και η Επενδυτική Αγορά 0,39%.

ΧΑ: Αντίδραση από τα νέα χαμηλά για τις μετοχές των τραπεζών

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Τις αντοχές του σε επίπεδα λίγο πάνω από τα πρόσφατα χαμηλά 19 ετών "μετράει" την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., με απώλειες που νωρίτερα έφτασαν το 1,1%. 

Σε νέα χαμηλά υποχωρούσαν τόσο ο δείκτης των τραπεζών όσο και ο FTSE20, με απώλειες που νωρίτερα έφταναν το 3,00% και 1,38% αντίστοιχα.

«Με δεδομένο ότι οι επενδυτές δείχνουν ευαισθησία απέναντι σε ειδήσεις που αφορούν την εξέλιξη της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, πιστεύουμε ότι η αγορά πιθανότατα θα παραμείνει υπό πίεση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα» σχολιάζει στο πρωινό της report η Eurobank Securities.

Από την πλευρά της η Piraeus Securities αναμένει σταθεροποιητική κίνηση σήμερα, μετά από δύο ημέρες σοβαρών απωλειών, «αν και περαιτέρω υποχώρηση δεν μπορεί να αποκλειστεί», όπως αναφέρει.

Wall Street: Στέρησε στον Dow Jones τις 12.000 μονάδες η Fitch



  Dow11.905,59-190,57 -1,58%  



  Nasdaq2.639,61-46,59 -1,73%  

Η Wall Street χθες

Από το capital.gr

Έντονο κύμα ρευστοποιήσεων στην Wall Street "σήκωσε" την τελευταία ώρα των συναλλαγών η προειδοποίηση του οίκου Fitch αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στο outlook του αμερικανικού τραπεζικού κλάδου ενδεχόμενη εξάπλωση της ευρωπαϊκής κρίσης. Ο βιομηχανικός δείκτης έχασε το επίπεδο των 12.000 μονάδων, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq συσσώρευσαν απώλειες άνω του 1,5% παραμένοντας εντός τροχιάς για την τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος ήταν ήδη ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ημέρας, ωστόσο η ανακοίνωση της Fitch επιδείνωσε την εικόνα του στο ταμπλό, οδηγώντας τη μετοχή της Morgan Stanley στο -8%, της JP Morgan στο -3,8% και της Bank of America στο -3,75%. Κόντρα στην τάση πήγε ο κλάδος ενέργειας επωφελούμενος από το "άλμα" της τιμής του αργού πάνω από τα 102 δολάρια το βαρέλι.


Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 191 μονάδες (-1,58%) κλείνοντας στις 11.906 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 47 μονάδων (-1,73%) φτάνοντας τις 2.640 μονάδες. O S&P 500 σημειίωσε πτώση 21 μονάδων (-1,66%) στις 1.237 μονάδες. Το ADR της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε πτώση 3,20% στα 0,48 δολάρια.

Η άμεση έκθεση των αμερικανικών τραπεζών στις "προβληματικές" οικονομίες της Ευρώπης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) είναι διαχειρίσιμη, ωστόσο ενδεχόμενη εξάπλωση της κρίσης θα δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο, προειδοποιεί η Fitch Ratings.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΕΑ/16-11-2011.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΕΑ/16-11-2011.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

*ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΣΟΜΑΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛ ΣΑΜΠΑΑΜΠ.
*ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΤΑ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ.
*ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΑΛ ΣΑΜΠΑΑΜΠ.
*Η Ν.ΑΦΡΙΚΗ, Η ΑΙΘΙΟΠΙΑ, Η ΤΑΝΖΑΝΙΑ, Η ΟΥΓΚΑΝΤΑ , Η ΡΟΥΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛ ΣΑΜΠΑΑΜΠ.
*ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑ ΣΕ ΣΟΜΑΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.
*ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΚΕΝΥΑ.
*Η ΚΙΝΑ ΔΙΝΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ.

ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ/ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ/ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο Δρ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr 
Πριν από 20 μήνες δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο  κείμενο «FUNDAMENTALS OF STATE POLICY OF THE RUSSIAN FEDERATION POLICY FOR THE ARCTIC 2020-). To Μάιο του 2010 επικυρώθηκε από το Ρώσο Πρόεδρο , ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα και το  έγγραφο “RUSSIAN ENERGY STRATEGY 2030”. Με το τελευταίο αρχίζει μια προσπάθεια καταγραφής των ενεργειακών κοιτασμάτων στη ΣΙΒΗΡΙΑ, στις περιοχές SHTOKMAN/BARENTS SEA  και PRIRAZLOMNOE/PEHORA SEA(που είναι πλούσιες σε πετρέλαιο), καθώς και στην περιοχή της χερσονήσου YAMAL (που είναι πλούσια σε φυσικό αέριο).Επιπρόσθετα η Μόσχα επιδιώκει την ανάπτυξη της ΒΟΡΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΔΙΟΔΟΥ(ΒΘΔ) στις περιοχές των θαλασσών  BARENTS-KARA. Η Ρωσία έχει σοβαρό πρόβλημα με τα 7 απαρχαιωμένης τεχνολογίας παγοθραυστικά, ενώ απαιτείται να κατασκευαστούν άμεσα νέα, σε συνεργασία με τις εταιρίες ATOMFLOT-ROSATOM (πυρηνοκίνητα παγοθραυστικά) με τις νυν δυνατότητες της Ρωσικής οικονομίας να μην το επιτρέπουν.

ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ AIVD

ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ AIVD/AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ
drougos.gr
64 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ AIVD ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
*ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.
*ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΜΗ-ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ.
*ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ.
*Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΛΟΥΚΩΝ.

Πρωτοφανές! Λιμενικοί πήγαν να συλλάβουν υπαλλήλους του Άδωνι(Βίντεο)

Από το newsit.gr

Ένα απίστευτο αλαλούμ ζήσαμε σήμερα με τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας! Υπάλληλοι του Λιμενικού που υπάγονται στον Χ.Παπουτσή επιχείρησαν να διώξουν απ'τα γραφεία εργαζόμενους για τη Ναυτιλία.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μία το μεσημέρι κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη με τους ναυτεργάτες στον πρώτο όροφο του υπουργείου.

Ξαφνικά ακούστηκαν φωνές σε όλο το κτίριο. Την ίδια ώρα, στον τρίτο όροφο του κτιρίου λιμενικοί επιχειρούσαν να βγάλουν μέσα από τα γραφεία τους πολιτικούς υπαλλήλους, που ανήκουν στο άλλο υπουργείο, αλλά και συναδέλφους τους καθώς υπάρχουν λιμενικοί που εργάζονται υπό τον κ. Χρυσοχοίδη με αποσπάσεις.

Έσβησε την Ελλάδα η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Η παντοδυναμη λεσχη Μπιλντερμπεργκ (μελη της οποιας ειναι ο Γ.Παπανδρεου και πολλοι αλλοι Ελληνες πολιτικοι) στην τελευταια της συνεδριαση προ διμηνου εσβησε απο το χαρτη της ευρωζωνης την Ελλαδα.

«Η Ελλάδα είναι νεκρή». Αυτό αποφάσισαν τα γνωστά και άγνωστα μέλη της Μπίλντερμπεργκ στην τελευταία της συνεδρίαση και τα συμπεράσματά τους διοχετεύθηκαν μέσα από μυστικές ατραπούς σε κυβερνήσεις, μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη Ασία και Αμερική και σε επενδυτικούς ομίλους.
Οι οικονομικοί εγκέφαλοι της Λέσχης μίλησαν σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις για την ελληνική οικονομία που μοιάζει με πυραμίδα, ή με τα γνωστά «αεροπλανάκια» που έχουν στήσει στο παρελθόν μεγάλοι απατεώνες σε βαλκανικές χώρες(κυρίως Αλβανία) για να αρπάξουν τα χρήματα των καταθετών.

Τα μισά σχολεία χωρίς βιβλία



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
από το zougla.gr

Μόλις ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα και τα βιβλία εξακολουθούν να φαντάζουν «όνειρο θερινής νυκτός» για το 40% των σχολείων της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Νίκος Παπαχρήστος, σε επικοινωνία με τη zougla.gr υπογραμμίζει ότι τα περισσότερα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη να κατέχουν τα «πρωτεία» της κατάντιας.

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να είχε διαβεβαιώσει τους εκπαιδευτικούς ότι στα μέσα Νοεμβρίου θα έχει λυθεί το πρόβλημα ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Η Ιταλία… γυρίζει σελίδα! Η θερμή χειραψία που «σφράγισε» την αλλαγή εξουσίας

Από το protothema

Δόθηκε και επισήμως το απόγευμα της Τετάρτης η σκυτάλη στον Μάριο Μόντι για τη διαδοχή του ιταλικού πρωθυπουργικού θώκου. Με μία θερμή χειραψία μεταξύ του τέως πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του κυρίου Μόντι, ο νέος πρωθυπουργός παίρνει στις πλάτες του τη διάσωση της Ιταλίας, γυρίζοντας σελίδα στο πολιτικό σκηνικό - ταλαιπωρημένου εδώ και χρόνια από τα «καμώματα» του άτακτου Καβαλιέρε –  του τόπου.

Η νέα κυβέρνηση Μόντι ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο Μέγαρο Κυρηνάλιο.

Δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών στη Βουλή Η Ολλανδία «βλέπει» διάσπαση της Ευρωζώνης

Από το protothema

Στην αποκάλυψη  πως η ολλανδική κυβέρνηση  εξετάζει ακόμα και σενάριο διάσπασης της Ευρωζώνης προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γιάγκερ!

Ο Ολλανδός υπουργός δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης  επιτροπής του Κοινοβουλίου της  χώρας, πως ο ίδιος και το επιτελείο  του επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια για την Ευρωζώνη, ακόμα και μια πιθανή διάσπαση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια … μικρότερη Ευρωζώνη.

255 υπέρ - 38 κατά Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου

Από το protothema

Με την ευρεία πλειοψηφία των 255 ψήφων εμπιστοσύνης ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Αναλυτικά, την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου εξέφρασαν τα μέλη των Κ.Ο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλσα Παπαδημητρίου, Μιλένα Αποστολάκη και Σωτήρης Χατζηγάκης, Γιώργος Λιάνης.