Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Fitch: Προειδοποιεί με υποβάθμιση την Ιταλία

Fitch: Προειδοποιεί  με υποβάθμιση την Ιταλία
Από το newsbomb
Η Fitch προειδοποίησε σήμερα πως  ενδέχεται να προβεί σε υποβάθμιση  της Ιταλίας στην χαμηλότερη επενδυτική κατηγορία, εφόσον αποκλειστεί από τις αγορές.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, ο οποίος εκτιμά ότι η Ιταλία βρίσκεται ήδη σε ύφεση, σημειώνει  ότι αν η Ιταλία χάσει την πρόσβαση της στις αγορές θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική της ικανότητα.

«Η Ιταλία βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα ήδη σε ύφεση και η επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας έχει καταστήσει την αποστολή της νέας κυβέρνησης εξαιρετικά πιο δύσκολη» υπογραμμίζεται  στην ανακοίνωση.


«Η διατήρηση της πολιτικής και δημόσιας υποστήριξης για δομικές μεταρρυθμίσεις και λιτότητα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπό το φως της αυξανόμενης ανεργίας. Το ίδιο δύσκολο θα είναι να πειστούν οι επενδυτές ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν με αποτελεσματικό τρόπο και θα τονώσουν την ανάπτυξη» προσθέτει ακόμη.

 Η Fitch προειδοποεί πως  «Στην περίπτωση που η ιταλική κυβέρνηση χάσει την πρόσβαση στις αγορές, κάτι που δεν αποτελεί το βασικό σενάριο της Fitch, θα υποβαθμιστεί η πιστοληπτική της ικανότητα, πιθανότατα στην χαμηλή επενδυτική κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου