Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Γεώργιος Δροσίνης:Χῶμα Ἑλληνικὸ (ποίημα)

Τώρα ποὺ θὰ φύγω καὶ θὰ πάω στὰ ξένα,
καὶ θὰ ζοῦμε μῆνες, χρόνους χωρισμένοι,
ἄφησε νὰ πάρω κάτι κι ἀπὸ σένα,
γαλανὴ πατρίδα, πολυαγαπημένη.
ἄφησε μαζί μου φυλαχτὸ νὰ πάρω,
γιὰ τὴν κάθε λύπη, κάθε τί κακό,
φυλαχτὸ ἀπ' ἀρρώστεια, φυλαχτὸ ἀπὸ Χάρο,
μόνο λίγο χῶμα, χῶμα ἑλληνικό!

Η πυραμίδα της Νεκόμα - Τι κρύβει η μυστική εγκατάσταση των ΗΠΑ στα σύνορα με τον Καναδά

Πρόγραμμα διασφάλισης που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960 για να καταρρίψει τους εισερχόμενους ρωσικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Χτισμένο με κόστος 6 δισ. δολάρια

Όποιος έχει τύχει να περάσει από τη Νεκόμα στη Βόρεια Ντακότα, σε απόσταση αναπνοής από τα καναδικά σύνορα, σίγουρα την προσοχή του θα έχει τραβήξει η τεράστια πυραμίδα που υψώνεται στη μέση του πουθενά και ξεπροβάλλει στον ορίζοντα.

Στο «κόκκινο» παραμένει η ανατολική Ουκρανία: Διστάζει να επέμβει το Κίεβο -Προελαύνουν οι φιλορώσοι

Συνεχίζονται οι ακροβασίες στην Ουκρανία με το Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές να βρίσκονται σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης στις ανατολικές επαρχίες της χώρας. Την ίδια ώρα η Μόσχα εντείνει την πίεσή της προς την ουκρανική κυβέρνηση μιλώντας ανοιχτά για νέα δημοψηφίσματα, ενώ η Δύση εξακολουθεί να παρακολουθεί αμήχανη.

«Τινάξτε στον αέρα τα μοναστήρια στο Σινά»

«Τινάξτε στον αέρα τα μοναστήρια στο Σινά»
Ένας Αιγύπτιος στρατηγός εν αποστρατεία ζητάει την κατεδάφιση της ιστορικής Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά και την απέλαση των μοναχών της, με το επιχείρημα ότι «οι μεταβολές που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή καθιστούν τη Μονή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου»!!!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το newsbomb

Εδώ και δύο χρόνια, ο επικίνδυνος αυτός στρατηγός έχει προσφύγει στο διοικητικό δικαστήριο της Αιγύπτου 70 φορές ζητώντας να εκδοθεί εντολή κατεδάφισης διαφόρων κτηρίων και εκκλησιών που ανήκουν στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, ισχυριζόμενος ότι όλα αυτά τα ιερά κτίσματα που ουσιαστικά είναι ελληνικά, είναι παράνομα και ότι η κατασκευή τους έγινε πρόσφατα άρα δεν αποτελούν ιστορικά μνημεία.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα Πολύδωρα - Ζώη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Μετά την ίδρυση του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., θα διεκδικήσει μια θέση στην ΕυρωβουλήΣε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή με την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Ζώη.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Ψωμιάδης ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., με δύο φωτογραφίες -μία δική του και μία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σε γαλάζιο φόντο- να πλαισιώνουν το λογότυπο του κόμματος.

Αύριο στον ουρανό το «Ματωμένο Φεγγάρι» - Δοξασίες για το τέλος του κόσμου

Σπανιότατο: Συνολικά τέσσερις φορές θα δούμε το φαινόμενο μέχρι τον Οκτώβρη του 2015 – Γιατί κάποιο το συνδέουν με τη Δευτέρα Παρουσία – Θα δούμε το φαινόμενο από την Ελλάδα;Οργιάζουν οι δοξασίες για την αστρονομική «σύμπτωση» των τεσσάρων «ματωμένων» φεγγαριών με τους ειδικούς να αδημονούν να καταγράψουν το γεγονός και τους προφήτες να υποστηρίζουν ότι έρχεται η... Δευτέρα Παρουσία.

Πληροφορίες θέλουν τον Έρογλου να δίνει «υπηκοότητα» σε 40.000 έποικους


Λεμεσός: Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού ζήτησε να διερευνηθεί πληροφορία ότι ο Ντερβίς Έρογλου προτίθεται να δώσει 40.000 υπηκοότητες σε Τούρκους πολίτες στα κατεχόμενα. Ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε ότι πρόκειται απλά για πληροφορία, η οποία δεν έχει διασταυρωθεί.

Εντούτοις, πρόσθεσε, η πληροφορία είναι ανησυχητική, καθώς αν διαπιστωθεί η εγκυρότητά της θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Εταιρικά αποτελέσματα και μάκρο δίνουν ώθηση στη Wall Street

Dow16.155,64128,89 0,80%  



  Nasdaq3.999,73-54,38 -1,34%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο θετικό κλίμα που διαμορφώνουν τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Citigroup μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία των λιανικών πωλήσεων αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να ανακοινώνει αύξηση 1,1% τον Μάρτιο στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 433,9 δισ. δολ. Αυτή ήταν η υψηλότερη μηνιαία αύξηση από το Σεπτέμβριο του 2012.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για αύξηση 0,8%.

Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω στο 0,7% σε σχέση με το 0,3% που είχε αρχικά καταγραφεί.

Στο ταμπλό η μετοχή της Citigroup σημειώνει άλμα 4,1% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου ανήλθαν σε 3,94 δισ. δολ. έναντι κερδών 3,81 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα κέρδη ανά μετοχή παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στα 1,23 δισ. δολ. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα και οι λογιστικές προσαρμογές, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,30 από τα 1,29 δολ.

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 20,12 δισ. δολ. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη ανά μετοχή στα 1,14 δολ. και τα έσοδα στα 19,37 δισ. δολ.

Πτώση 1,69% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντικές απώλειες κατέγραψε τη Μεγάλη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), λόγω κυρίως της πτώσης πέρα του 2% που σημείωσε η μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 1,69%, υποχωρώντας στις 113,97 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 56,42 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,14%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε, ύστερα από καιρό, στις €202.019.

Όγδοη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη

Την όγδοη συνεχόμενη πτωτική του συνεδρίαση μετράει το Χρηματιστήριο Αθηνών που από τις 3 Απριλίου έχει απολέσει το 10,73% της αξίας του, με τους... συνήθεις ύποπτους ΕΕΕ (+0,90%) και Τιτάνα (0,09%) να κρατάνε τα προσχήματα.

Η ΕΤΕ περιόρισε τις νωρίτερα απώλειες της (έφτανε να χάνει έως και 16,44% ενδοσυνεδριακά) και στο τέλος έκλεισε με απώλειες 12,13% στα 3,26 ευρώ, ενώ μέσα σε δύο συνεδριάσεις (μαζί με αυτή της Παρασκευής), η μετοχή έχει χάσει σχεδόν 1,8 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση της.

Η αύξηση που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό, όπως συνέβη και στις υπόλοιπες τραπεζικές ΑΜΚ, "βαραίνει" τους υφιστάμενους μετόχους και εντείνει τον προβληματισμό για το ενδεχόμενο να υποστούν αυτοί σημαντικό dilution, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για περαιτέρω πιέσεις στην μετοχή.