Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΜΕΤΡΟ Η πόλη κάτω από τη Θεσσαλονίκη

1.000 από τα 10.000 ευρήματα του μετρό παίρνουν το δρόμο για τον Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
Η «Πόλη κάτω από την πόλη» έχει μυριάδες μικρά και μεγάλα μυστικά και θαυμαστές ιστορίες. Αν έρθουν στο φως, προσελκύουν και ευφραίνουν κόσμο.
Αυτό θα γίνει μέσα στην επόμενη χρονιά και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι αρχαίες γειτονιές που ανασκάφηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του μετρό θα «μιλήσουν».
Οι καλύτεροι μάρτυρες όταν έχουν φύγει οι άνθρωποι είναι, πλέον, τα έργα των χεριών τους, κινητά και ακίνητα. Κάποια, τα δεύτερα, θα πάνε στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει τελικά με το βυζαντινό σταυροδρόμι στον σταθμό Βενιζέλου. Τα κινητά, που ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες, θα έχουν τον χώρο τους σε κάποιο κτίριο του στρατοπέδου, όπου θα λειτουργούν επισκέψιμες αρχαιολογικές αποθήκες.

«Τουρκική δικαιοδοσία» το Καστελόριζο για έρευνες - Η Άγκυρα απειλεί με σύρραξη

Με αστραπιαίες κινήσεις οι Τούρκοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το φιάσκο της επίσκεψης Σαμαρά στην Πόλη και να «δέσουν» την Ελλάδα να μην εξορύξει τους υδρογονάνθρακες που κρύβει στο υπέδαφος της, αλλά και να υποδεχθεί συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων της εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Για να το πετύχουν απειλούν μάλιστα και με ελληνοτουρκική κρίση.
Αποκαλύπτεται σήμερα ότι η Άγκυρα παρατείνει κατά 3 χρόνια τις άδειες ερευνών της τουρκικής Κρατικής Εταιρείας Ερευνών Πετρελαίου (TPAO) στην ανατολική Μεσόγειο, που βρίσκονται εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά όπως αναφέρουν είναι «τουρκικής δικαιοδοσίας».

3 ΣΤΟΥΣ 4 ΕΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ Γιατί και πώς αποστρατεύτηκαν Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ - Ποιοι είναι οι νέοι Αρχηγοί

Αποστρατεύτηκαν και οι τρεις Αρχηγοί Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και στην θέση τους τοποθετήθηκαν οι αντστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος διοικητής του 4ου ΣΣ, Α/ΓΕΝ ο αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, νυν υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Α/ΓΕΑ, Ε.Τουρνάς.
Μένει ο στρατηγός Μ.Κωσταράκος ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Οι αποφάσεις για τον Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη και τον Α/ΓΕΑ Δ.Τσαντηράκη ήταν αναμενόμενες. Για τον Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνη για τους μη γνωρίζοντες η απόφαση ήταν έκπληξη γιατί είχε τοποθετηθεί το καλοκαίρι μετά την παραίτηση Ζιαζιά, αλλά μόνο για τους μη γνωρίζοντες.

Τα τελευταία λόγια του Τσάβες πριν σβήσει... «Σας παρακαλώ μη με αφήσετε να πεθάνω!»(Βίντεο)

Από καρδιακή προσβολή «έφυγε» ο Ούγκο Τσάβες σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

Σύμφωνα με δικούς του ανθρώπους, οι τελευταίες ώρες του Τσάβες ήταν δραματικές καθώς υπέφερε πολύ. Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει πριν πεθάνει ήταν: ''Θέλω να ζήσω... Σας παρακαλώ μην με αφήσετε να πεθάνω...''», αναφέρει ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της Βενεζουέλας. 


«Ο αγώνας συνεχίζεται. Ο Τσάβες ζει!» φώναζαν δυνατά δεκάδες χιλιάδες «τσαβίστας» οι οποίοι πορεύτηκαν πίσω από τη σορό του επί 14 χρόνια πρόεδρου της Βενεζουέλας, η οποία ήταν καλυμμένη στα μπλε, κόκκινα και κίτρινα χρώματα της εθνικής σημαίας της χώρας.

Η Αίγυπτος ακυρώνει την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο... Η κυβέρνηση Μόρσι βάζει την Τουρκία στο παιχνίδι.

Η Αίγυπτος ακυρώνει την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο
Με νομοσχέδιο που ενέκρινε η Νομοθετική Επιτροπή του Συμβουλίου της Σούρα (Άνω Βουλή), η Αίγυπτος φέρεται να ακυρώνει τη συμφωνία που είχε υπογράψει το 2003 με την Κυπριακή Δημοκρατία, για την οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Το νομοσχέδιο κατέθεσε ο βουλευτής Καλέντ Αμντέλ Καντέρ, ο οποίος υποστήριξε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2003 από την Κύπρο και το Ισραήλ, μπορεί να ακυρωθεί με βάση τις διεθνείς συνθήκες, επειδή η Αίγυπτος είχε το δικαίωμα να παραστεί στην υπογραφή.
Το πιο σημαντικό δε είναι ότι το νομοσχέδιο τοποθετεί την Τουρκία να παρίσταται ως τρίτο μέρος, στην οριοθέτηση των νέων συνόρων που περιβάλλουν την οικονομική ζώνη.

Εμπλοκή με τρόικα για απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων και κόκκινα δάνεια

Εμπλοκή με τρόικα για απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων και κόκκινα δάνεια
-Απαιτούν να φύγουν «εδώ και τώρα» 7.000 επίορκοι υπάλληλοι, αλλά και διορισμένοι με πλαστά πιστοποιητικά.
 -Βέτο των δανειστών στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα με το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών να βαθαίνει συνεχώς.
Παρά τις διαψεύσεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, φαίνεται ότι υπάρχει εμπλοκή.
«Αγκάθι» παραμένει η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο καθώς η τρόικα δεν έχει πειστεί από τις διαβεβαιώσεις του Α. Μανιτάκη ότι μέχρι το 2015 θα έχει επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος των 150.000 αποχωρήσεων.

Μεταλλεία Ιερισσός: Ένταση και δακρυγόνα - Οι κάτοικοι στους δρόμους

Μεταλλεία Ιερισσός: Ένταση και δακρυγόνα - Οι κάτοικοι στους δρόμους
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το Α.Τ της Ιερισσού όπου έχουν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων εναντίον των κατοίκων που βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα δίπλα από το οποίο βρίσκεται σχολείο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναπνευστικά προβλήματα και σε μαθητές που έκαναν διάλειμμα στην αυλή του σχολείου.
Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων. Σημειώνεται ότι πλησίον του τμήματος υπάρχει και ιατρείο. Στο χωριό χτυπάνε οι καμπάνες.

Τετ - α - τετ Αναστασιάδη - Τρόικας

Λευκωσία: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δέχθηκε το μεσημέρι το κλιμάκιο της Τρόικας που βρίσκεται στην Κύπρο για διαβουλεύσεις, με στόχο να κλείσει το Μνημόνιο εντός του μηνός. Εκ μέρους της Τρόικας στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Μάαρτεν Φέρβεϊ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλιας Βελκουλέσκου εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ισαμπέλ φον Κέπεν Μέρτες, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Πτωτικά κινείται το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται σήμερα το κυπριακό Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 12:57 στις 26,15 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 2%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 καταγράφει επίσης πτώση σε ποσοστό 1,77%, και βρίσκεται στις 38,27 μονάδες, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 283.001,48 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, πτωτικά κινούνται ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 2,18%, ο δείκτης της Εναλλακτικής σε ποσοστό 0,16%, ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 2,24%.

"Πνίγεται" σε μια... κουταλιά τζίρο το Χ.Α. - ολοταχώς προς νέα χαμηλά έτους

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιανουαρίου υποχωρεί την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας που, προερχόμενος από ένα σερί τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων, υποχρεώνεται σε νέες σοβαρές απώλειες.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται ολόκληρος σχεδόν ο FTSE25, με «φόντο» και τις αλλαγές που ανακοίνωσε στη σύνθεση των δεικτών του ο οίκος FTSE, ωστόσο ο χαμηλός τζίρος αποτελεί και σήμερα το βασικό χαρακτηριστικό των συναλλαγών.

Ο θρόνος του Απόλλωνα-Το πανάρχαιο μυστηριακό κέντρο της αρχαίας Σπάρτης

Ένας άγνωστος τόπος στους περισσότερους Έλληνες που απέχει περί τα πέντε χιλιόμετρα απ’ την σημερινή πόλη της Σπάρτης. Και όμως, πολύ πιθανόν, ο ιερός χώρος των Αμυκλών να είναι ο πρώτος οργανωμένος μυητικός και λατρευτικός ιερός τόπος στον Ελλαδικό χώρο.
Μας είναι άγνωστο πότε κατοικήθηκε, ακόμη και οι αρχαιολόγοι δίδουν μια κατά προσέγγιση χρονολογία, γύρω στο 8000 π.Χ., από τα τελευταία ευρήματα.
Με την πρώτη μυστηριακή λατρεία προς τον θεό Υάκινθο παρουσίασε μια εξαιρετική άνθηση στην εποχή της Μυκηναϊκής περιόδου και που ίσως να έγινε οι αιτία για την εμφάνιση των άλλων μυητικών ιερών κέντρων.

ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΌ CHANNEL 4...Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι Βρετανοί για ρατσισμό - Ιδού τι έκαναν στους Έλληνες της Κύπρου(Βίντεο)

Από το defencenet.

Πάλι ανακάλυψαν "φασίστες" στην Ελλάδα οι Βρετανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, με ρεπορτάζ του Channel 4.
Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Κωνσταντίνος Γεωργούσης δήλωσε στο Channel4: «Ήμουν τρομοκρατημένος από το γεγονός ότι αυτοί οι χρυσαυγίτες ήταν περήφανοι να εκφράσουν τις ακραίες ιδέες τους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ανοιχτά στο κοινό. 
Σοκαρίστηκα από την εχθρότητα τους και από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι μετανάστες στις αθηναϊκές πλατείες.» Δηλώσεις έκανε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είπε ότι οι απόψεις που ακούγονται στο ντοκιμαντέρ, «δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ισλαμιστές συνέλαβαν και απειλούν με εκτέλεση 30 κυανόκρανους στην μεθόριο Συρίας-Ισραήλ

Περίπου 30 κυανόκρανοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) αιχμαλωτίστηκαν από ισλαμιστες αντάρτες και απειλούνται με εκτέλεση στα Υψίπεδα του Γκολάν!
Ο Οργανισμός έχει στείλει ομάδα διαπραγματευτών, αφού δεν είναι ακόμα σαφές γιατί οι ισλαμιστές που έχουν υποστεί μια σειρά από στρατηγικές ήττες το τελευταίο χρονικό διάστημα συνέλαβαν του κυανόκρανους.
Στην περιοχή σημειώνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους ισλαμιστές.
ατά την διάρκεια των μαχών έχουν καταστραφεί παρατηρητήρια των δυνάμεων του ΟΗΕ στην περιοχή των συνόρων Συρίας-Ισραήλ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πέρασμα για ναρκωτικά η Αλβανία

Η Αλβανία χρησιμοποιείται ως διαμετακομιστικό σημείο για την ηρωίνη και την κοκαΐνη, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του για την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η Αλβανία είναι μια χώρα πηγή για την κάνναβη που προορίζεται για τις χώρες μέλη της ΕΕ» σημειώνεται στην έκθεση, σύμφωνα με την οποία «η παραγωγή κάνναβης στη χώρα αυξήθηκε και πάλι».

Δεύτερο διαδοχικό ρεκόρ για τον Dow

 Dow14.296,2442,47 0,30%  



  Nasdaq3.222,37-1,76 -0,05%  

Η Wall Street χθες
Στις 14.296,24 μονάδες διαμορφώθηκε το νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones, αφού με τη βοήθεια των θετικών στοιχείων από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, ο δείκτης κατάφερε να "χτίσει" πάνω στο χθεσινό του ρεκόρ.

Την Τρίτη ο βιομηχανικός δείκτης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, κλείνοντας στις 14.253,77 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι από τα υψηλά του 2007 ο δείκτης έχασε το 54% της αξίας του μέσα σε διάστημα 18 μηνών εν μέσω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και καθώς η ύφεση έπληττε τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, διολισθαίνοντας μέχρι το χαμηλό των 6.547,05 μονάδων το Μάρτιο του 2009.

Από τότε η τιμή του δείκτη έχει υπερδιπλασιαστεί καθώς η αμερικανική Federal Reserve και οι υπόλοιπες μεγάλες κεντρικές τράπεζες έριξαν όλο τους το οπλοστάσιο στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην τόνωση της ανάπτυξης και ενώ η εταιρική κερδοφορία έχει ενισχυθεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Στις συναλλαγές της Τετάρτης η αγορά βρήκε στήριξη στα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που έδειξαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.