Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

"Πνίγεται" σε μια... κουταλιά τζίρο το Χ.Α. - ολοταχώς προς νέα χαμηλά έτους

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιανουαρίου υποχωρεί την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας που, προερχόμενος από ένα σερί τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων, υποχρεώνεται σε νέες σοβαρές απώλειες.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται ολόκληρος σχεδόν ο FTSE25, με «φόντο» και τις αλλαγές που ανακοίνωσε στη σύνθεση των δεικτών του ο οίκος FTSE, ωστόσο ο χαμηλός τζίρος αποτελεί και σήμερα το βασικό χαρακτηριστικό των συναλλαγών.


Η ελληνική αγορά είναι «παγιδευμένη» σε ένα περιβάλλον κενό καταλυτών, εντός του οποίου η χαμηλή ρευστότητα λειτουργεί ως πηγή αδυναμίας, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι επενδυτές δείχνουν απρόθυμοι να κάνουν έστω και βραχυπρόθεσμο trading, σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta αναμένει στάση αναμονής, καθώς η τρέχουσα ειδησεογραφία δεν συμβάλλει στην αλλαγή της εικόνας.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities αναμένει διατήρηση της εικόνας των προηγούμενων ημερών στο ταμπλό, και συνέχιση της διαπραγμάτευσης κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

Στην ίδια κατεύθυνση και το σχόλιο της Piraeus Securities, που κάνει λόγο για πτωτικό ρίσκο και αναμένει διατήρηση του συναλλακτικού όγκου και τζίρου σε χαμηλά επίπεδα.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 945,83 μονάδες με απώλειες 1,83%. Νωρίτερα ο δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί έως και 1,90% στις 945,13 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η χαμηλότερη τιμή κλεισίματος του ΓΔ εντός του 2013 σημειώθηκε στις 2 Ιανουαρίου, στις 941,26 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που νωρίτερα υποχωρούσε έως 3,32%, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 2,84% στις 143,61 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 20,1 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 29,9 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 91 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, 31 ενισχύονται και 21 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 946.190-1.79%
ΟΓΚΟΣ: € 28,933,333.051



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου