Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Δημήτριος ο Ανίκητος: Ο αινιγματικός Έλληνας κατακτητής της Ασίας

O Δημήτριος αποτελεί μια εξωτική, θα λέγαμε, προσωπικότητα που η δράση του, αν και απολύτως ιστορικά τεκμηριωμένη, πέρασε και στη ζώνη του θρύλου των ανατολικών λαών. Ο Νταρμαμίτα των Γιόνα ή Γιαβάνα, όπως ονόμαζαν τους Έλληνες άφησε πίσω του μια φήμη που ακόμα συνοδεύει τους Έλληνες σε αυτές τις περιοχές του κόσμου, ως ιδρυτής της «Εποχής των Γιαβάνα», της εποχής των Ελλήνων!

Ο Δημήτριος ήταν γιος του Ευθύδημου του αυτοανακηρυχθέντος βασιλιά του ανατολικού τμήματος της αυτοκρατορίας των Σελευκιδών. Ο Ευθύδημος ονομάστηκε βασιλιάς της Βακτριανής ερχόμενος σε σύγκρουση με τον Αντίοχο Γ’ των Σελευκιδών. Ηττήθηκε μάλιστα από τον Σελευκίδη βασιλέα στη μάχη του ποταμού Άρειου.

Ντοκουμέντο: Το ''Τσεσμέ'' νοτιοδυτικά του Άι Στράτη - ''Πόλεμος'' στο Αιγαίο με CN-235 & F-16(Βίντεο)

Δείτε το βίντεο

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο με τις κινήσεις του τουρκικού «Τσεσμέ» εξασφάλισε το MEGA, όπου γύρω στις 14:00 βρισκόταν νοτιοδυτικά του Άι Στράτη.

Το «Τσεσμέ» εγκατέλειψε χθες την περιοχή της παράνομης NAVTEX, καθώς στο Αιγαίο έπνεαν ισχυροί άνεμοι, με τον τουρκικό στόλο να παραμένει και να διεξάγει τα σενάρια της άσκησης «γαλάζια πατρίδα».

Σήμερα ξαναβγήκε στην περιοχή της παράτυπης NAVTEX.

Ένα φοβερό ντοκιμαντέρ για την Τουρκία… φυλακισμένοι δημοσιογράφοι (Βίντεο)

Ότι ο αυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι γνωστό. Χιλιάδες αντίπαλοι του βρίσκονται στις φυλακές. Κυβερνήσεις, με πρώτη αυτή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, καταδικάζουν τις απαράδεκτες συμπεριφορές του Τούρκου ηγέτη. Ο Λευκός Οίκος έστειλε την Παρασκευή ισχυρό μήνυμα σε όλους τους αυταρχικούς προέδρους και πρωθυπουργούς. Οι σχέσεις με την Αμερική θα κρίνονται από το σεβασμό των ελευθεριών των πολιτών.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Είναι και ακραίος ισλαμιστής και εθνικιστής ο Ερντογάν. Δεν διαφέρουν οι «ιδέες» του από αυτές του

Επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ: Απορρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς, θέτει το πλαίσιο των διερευνητικών

Νίκος Μελέτης
Από το liberal

Το πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να διεξαχθούν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία με σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας καταγράφεται στην επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ σε απάντηση των ισχυρισμών που περιείχε η τελευταία τουρκική επιστολή που ουσιαστικά σχολίαζε την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Γ.Σ. του ΟΗΕ.

Μια επιστολή που κατατίθεται στον ΟΗΕ, ενώ η Αθήνα ακόμη περιμένει από την Άγκυρα να απαντήσει στην πρόταση για πραγματοποίηση του νέου γύρου των διερευνητικών τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.