Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Η Μάχη του Πολυαράβου

Οι Μανιάτες νικούν τους Αιγύπτιους του Ιμπραήμ στην περιοχή Πολυάραβος του Ταΰγετου και αποτρέπουν για τρίτη και τελευταία φορά την κατάληψη της Μάνης από τον αιγύπτιο στρατηλάτη. Η μάχη, που κράτησε όλη την ημέρα, έγινε στις 28 Αυγούστου 1826.
Ο Ιμπραήμ, με τα την αποτυχία του να καταλάβει τη Μάνη από τα δυτικά τον Ιούνιο του 1826, στη Βέργα και τον Διρό, επιχείρησε νέα εκστρατεία από τα ανατολικά αυτή τη φορά, δύο μήνες αργότερα. Με 4.000 άνδρες κατευθύνθηκε προς την ανατολική πλευρά του Ταΰγετου, υπό τη διαρκή παρενόχληση των Ελλήνων, που προκαλούσαν φθορές στο στρατό με την τακτική του κλεφτοπολέμου.

Εικόνες και βίντεο από την τετραμερή άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ»

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τετραμερής δραστηριότητα Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας με την επωνυμία «ΕΥΝΟΜΙΑ».

Η δραστηριότητα διεξήχθη στο πλαίσιο της κοινής απόφασης των τεσσάρων χωρών για παρουσία στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Ενέργειες  υλοποιήθηκαν στον θαλάσσιο χώρο στην περιοχή νοτίως της Κύπρου, από 26 μέχρι 28 Αυγούστου 2020 όπου εξετάστηκε μεγάλο φάσμα ναυτικών και αεροπορικών ζητημάτων, αλλά και θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης. Σε αυτή συμμετείχαν Αεροπορικά και Ναυτικά Μέσα από τις τέσσερεις χώρες.

Ο Μίκης Θεοδωράκης κατακεραυνώνει Τουρκία και Ερντογάν: «Συμπεριφέρεται σαν να επιδιώκει με κάθε τρόπο θερμό επεισόδιο» - Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Ο Μίκης Θεοδωράκης με προσωπική του δήλωση κεραυνοβολεί Άγκυρα και Ερντογάν και δηλώνει «στρατευμένος» στα δίκαια του Έθνους.
Αναλυτικά η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη

Πληροφορήθηκα από κάποιους φίλους ότι κάποιοι αναρτούν στο διαδίκτυο παλαιότερα άρθρα μου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.

Είναι αυτονόητο, ότι οι τότε συνθήκες δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση με τις σημερινές.

Αδιαφορία από την ΕΕ: ''Πιθανές κυρώσεις κατά Τουρκίας από Σεπτέμβριο!''

Ολοκληρώθηκε το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε την Τουρκία να απέχει από μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, με τον Χάικο Μάας να τονίζει χαρακτηριστικά:
«Η Τουρκία να αποφύγει τις προκλήσεις στις οποίες επιδίδεται».

Αναλυτικά
 Ο Μπορέλ σημείωσε πως κατά το άτυπο συμβούλιο συζητήθηκαν πιθανές κυρώσεις κατά της Άγκυρας, η λίστα όμως θα καταρτιστεί πλήρως τον Σεπτέμβριο. 

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία: Τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα – Η ΕΕ δεν μπορεί να απαιτεί να σταματήσουμε

Ζήτησε «να μην υποστηρίζει τις απαιτήσεις της Ελλάδας» 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τονίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί από τη χώρα να σταματήσει τις γεωλογικές έρευνες στη Μεσόγειο.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλεί την Ε.Ε. να μην υποστηρίζει τις απαιτήσεις της Ελλάδας να επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα.
Η γειτονική χώρα ανακοίνωσε επίσης ότι η Ένωση πρέπει να είναι έντιμος και αμερόληπτος μεσολαβητής μεταξύ της Τουρκίας και της Αθήνας για την επίλυση της κατάστασης στη Μεσόγειο.

"Δυναμιτίζει" την κρίση στο Κασμίρ ο Ερντογάν - Απειλεί και την Ινδία

Η Τουρκία προαλείφεται ως ηγέτης ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου απειλώντας μάλιστα και την Ινδία στο θέμα του Κασμίρ, έχοντας χάσει εντελώς το μέτρο της λογικής.
Στο θέμα παρενέβη και η κυβέρνηση του Πακιστάν, η οποία επαίνεσε μάλιστα δημόσια την Τουρκία για την υποστήριξή της προς τον λαό του Κασμίρ, το οποίο όμως ανήκει και διοικείται από την Ινδία, προκαλώντας την αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης.
Μετά από μια συνάντηση στην πρωτεύουσα του Ισλαμαμπάντ με τον απεσταλμένο της Τουρκίας στη χώρα της Νοτίου Ασίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Πακιστάν για το Κασμίρ, Shehryar Afridi, δήλωσε ότι η στάση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Κασμίρ βοήθησε στην ανάδειξη του ζητήματος διεθνώς.