Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 1955 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ (6 Βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Πριν από καιρό είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη μια μεγάλη διαδήλωση των Αλεβητών διαμαρτυρόμενοι για το ότι τα σπίτια τους είχαν σημαδευτεί, (σταμπαρισμένα), από κάποιους παρακρατικούς. Το γεγονός αυτό θύμισε το μεγάλο ανθελληνικού πογκρόμ του 1955 που είχε ξεκινήσει ακριβώς από τα σημαδεμένα ελληνικά σπίτια τα οποία παραδόθηκαν στην οργή και την λεηλασία του φανατισμένου τουρκικού όχλου. Ο κόσμος που διαδήλωνε κατηγόρησε ανοιχτά την ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν ότι ακλουθεί γνωστές μεθόδους του παρελθόντος σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο σε όσους δεν ακολούθου την κλασική σουνιτική ισλαμική ταυτότητα.

Σέρβοι και Κοσοβάροι αλλάζουν τον γεωγραφικό χάρτη των Βαλκανίων - ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Χάρτης του Κοσόβου/Φωτογραφία: Wikipedia
Σέρβοι και Κοσοβάροι «πειράζουν» τον γεωγραφικό χάρτη καθώς ετοιμάζονται για ανταλλαγή εδαφών και συνεπώς συνόρων.
Χωριά, βιομηχανικές περιοχές και πολιτιστικά μνημεία θα αλλάξουν κράτος. Η κίνηση σπάει το μέχρι τώρα ταμπού του απαραβίαστου των συνόρων, επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Το απαραβίαστο των συνόρων ανήκει στην πεμπτουσία του ευρωπαϊκού δημόσιου δικαίου. Τα σύνορα είναι ιερά. Στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη πριν από 20 χρόνια, έγινε κάτι το μοναδικό, μετακινήθηκαν τα σύνορα σύμφωνα με κριτήρια εθνικά και πολιτισμικά.

Συναγερμός σε Ελλάδα - Κύπρο: Τουρκικά πολεμικά πλοία σε απόσταση αναπνοής από την κυπριακή ΑΟΖ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ - ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ
Κυπριακή ΑΟΖ | Τουρκία: Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται το τελευταίο διάστημα Αθήνα και Λευκωσία, εξαιτίας τις ισχυρής παρουσίας τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, στα Κατεχόμενα αλλά και μια «ανάσα» από την κυπριακή ΑΟΖ, με την Άγκυρα να δείχνει έτοιμη να στήσει ακόμη ένα «θερμό επεισόδιο» στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Πούτιν: Έχουμε αποδείξεις για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις με χημικά στη Συρία - «Θεωρούμε απαράδεκτο, όταν με πρόφαση την προστασία των αμάχων δεν θέλουν να βομβαρδίσουν τους τρομοκράτες»

Η Ρωσία διαθέτει αδιάσειστες αποδείξεις για τις σκηνοθετημένες προκλήσεις με χημικά όπλα τις οποίες ετοιμάζουν οι αντάρτες στη Συρία για να τις αποδώσουν στα συριακά στρατεύματα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν.
«Θεωρούμε απαράδεκτο, όταν με πρόφαση την προστασία των αμάχων δεν θέλουν να βομβαρδίσουν τους τρομοκράτες, αλλά θέλουν να προκαλέσουν πλήγμα στα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

Μοναδικότητα Πολλαπλότητας - Ο δρόμος της Ουκρανίας

Μοναδικότητα Πολλαπλότητας
Του Ν. Λυγερού

Η πολλαπλότητα δεν είναι τόσο μη φυσιολογική στα μαθηματικά αλλά σπανίζει για την καθημερινότητα. Η ποικιλία των τομέων ενδιαφέροντος φαίνεται παράξενη μόνο όταν δεν είναι αντιληπτός ο πυρήνας δηλαδή η κοινή τομή σε κλασικό επίπεδο και η υπερδομή στο πλαίσιο της καινοτομίας. Οι διαφορετικές ειδικότητες είναι αποτέλεσμα ιδιοτήτων που έχουν μετατραπεί σε ικανότητες λόγω ανάγκης και αυτή εκφράζεται μέσω της έννοιας της Ανθρωπότητας.

Ιδεολογία χωρίς έθνος - Η πολυπραγμοσύνη

Ιδεολογία χωρίς έθνος
Του Ν. Λυγερού


Έχει ενδιαφέρον που βρίσκονται ακόμα άτομα να πιστεύουν ότι το προσύμφωνο είναι κατασκευή των Αμερικανών, ενώ βλέπουμε από το αρχειακό υλικό ότι εμπεριέχει όλα όσα ήθελαν οι Σκοπιανοί αλλά χωρίς κανένα αντάλλαγμα από την ελληνική πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση τα παρέδωσε όλα και είναι αυτό που παρουσίασε ως πετυχημένη διαπραγμάτευση και παράδειγμα προς μίμηση έντεχνης διπλωματίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αδιαφορούν για το όνομα όπως και το ΝΑΤΟ

Ο Lemkin ενάντια στη Σοβιετική Εμμονή - Υπέρ της Ανθρωπότητας

Ο Lemkin ενάντια στη Σοβιετική Εμμονή
Του Ν. Λυγερού

Από τα αρχεία του Lemkin βλέπουμε ότι διαχειρίστηκε το πρόβλημα της Γενοκτονίας των Ουκρανών τα έτη 1932-1933, μάλιστα είχε κάνει μια προσπάθεια να περάσει σε διεθνές επίπεδο στη Μαδρίτη το 1933 αλλά μάταια. Επισημαίνει ο ίδιος ότι εκείνη την εποχή ο Χίτλερ πήρε την εξουσία στη Γερμανία και όλο το θέμα πήγε πίσω έως το 1949 όπου σιγά σιγά άρχισε και πάλι να κάνει αναφορές σε αυτό και μέσω της αποδοχής του όρου γενοκτονία το 1948. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη σοβιετική εμμονή ήταν ότι ήθελαν οι Σοβιετικοί να περιορίσουν το έγκλημα της γενοκτονίας σε περίοδο πολέμου. Δηλαδή με το πρόσχημα ότι υπάρχουν εγκλήματα που συνδυάζονται με τον πόλεμο, να έχει νόημα μόνο σε πολεμική περίοδο.