Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Το μαγευτικό υποθαλάσσιο σπήλαιο της Αμφιτρίτης: «Το έχουν επισκεφτεί λιγότεροι άνθρωποι από όσοι τη Σελήνη»(Βίντεο)

Είναι ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου στα Παντερονήσια. Μία μικρή συστάδα με νησίδες και βραχονησίδες αποτελούν την λεγόμενη «Καραϊβική» του Αιγαίου.
Η ομάδα «Up Drones» συνεργάστηκε με την ομάδα καταδύσεων «top2bottom» και παρουσιάζουν ένα βίντεο-ξενάγηση στο υποθαλάσσιο σπήλαιο της Αμφιτρίτης.

Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων - Θα επανέλθει «όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις» λέει ο Αποστόλου
Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα αδέσποτα ζώα που είχε προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, το νομοσχέδιο αποσύρεται από τη διαβούλευση προκειμένου «να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία».

ΗΠΑ προς Τουρκία: Αν πάρετε τους S-400, ξεχάστε τα F-35

Ξεκάθαρο μήνυμα που βάζει φρένο στην απόκτηση των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 έστειλε η Ουάσινγκτον στην Άγκυρα, για να ακυρώσει την απόκτηση των ρωσικών S-400 από την Τουρκία όπως αναφέρει σήμερα, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet.

Σε άρθρο το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος Τζανσού Τσαμλιμπέλ, αναφέρεται ότι εκπρόσωποι της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης έλαβαν αυτό το μήνυμα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα. Ο επικεφαλής της αποστολής, Βολκάν Μποζκίρ ανέφερε ότι αυτό είναι ένα πρόσχημα από τις ΗΠΑ, με τη γνωστή τακτική των συγκεκαλυμμένων απειλών.

Απάντηση - σοκ Μπαχτσελί σε Τσίπρα: «Ο βυθός του Αιγαίου είναι γεμάτος με τους παππούδες σας»

ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ «ΓΚΡΙΖΟ ΛΥΚΟ» - ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ξεπερνά κάθε όριο θράσους και προκλητικότητας το «ρεσιτάλ» ύβρεων που εξαπέλυσε την Τρίτη (27/03/2018) ο σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτης του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος μίλησε με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο εναντίον των Ελλήνων και των προγόνων τους σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

Nέα πρόκληση από Γιλντιρίμ: Παρέδωσαν το μέλλον της ΕΕ στα καπρίτσια των Ελληνοκύπριων

Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τη Σύνοδο της Βάρνας και οι Τούρκοι αποδεικνύουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να… αλλάξουν.
Μετά τις προτροπές των Ευρωπαίων προς τον Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες σε Κύπρο και Αιγαίο και να απελευθερώσει από τις τουρκικές φυλακές Ευρωπαίους πολίτες, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιαναλί Γιλντιρίμ προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις βάζοντας στο στόχαστρο την Κύπρο αλλά και την Ε.Ε.

Η επιτυχία του 3ου Παγκρήτιου Συνεδρίου

Του Ν. Λυγερού

Το 3ο Παγκρήτιο Συνέδριο για την ενέργεια και την Ανατολική Μεσόγειο που οργάνωσε η Αρχιεπισκοπή είχε μεγάλη επιτυχία και προς την συνέλευση και προς την ποιότητα των ομιλιών που έδωσαν πολλά τεχνικά στοιχεία για τις πρόσφατες εξελίξεις τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και στην ελληνική ΑΟΖ, αλλά και για τις πετρελαϊκές εταιρίες ExxonMobil, Τotal, Repsol και Ελληνικά Πετρέλαια που είναι υποψήφιες για τις θαλάσσιες περιοχές Ιόνιο, Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης. Έτσι το κρητικό κοινό είχε τη δυνατότητα να ακούσει από τους πιο ειδικούς σε

Υδρογονάνθρακες και οικονομία

Του Ν. Λυγερού

Ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας ενεργοποιήθηκε μέσω των ερευνών των υδρογονανθράκων. Δεν θα είμαστε λοιπόν σε ένα συγκρίσιμο πλαίσιο, αφού η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που αποτελεί σημείο έναρξης για την καινοτομία. Αυτό το νοητικό σχήμα δεν λειτουργεί μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό όπως είναι και στην Περιφέρεια Κρήτης.