Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Οι 10 μεγαλύτεροι αθλητές της αρχαιότητας

Οι αγώνες στην Ολυμπία ήταν οι διασημότεροι και ενδοξότεροι του αρχαίου κόσμου. Οι νικητές λατρεύονταν ως θεοί και απολάμβαναν πρωτοφανείς τιμές από τους συμπολίτες τους.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 9 μεγάλους αθλητές της αρχαιότητας, που μνημονεύονται ως τις μέρες μας και μία γυναίκα, η οποία διακρίθηκε για το υποστηρικτικό της έργο στις αρματοδρομίες.

 Ήταν και ο μόνος τομέας που εμπλέκονταν γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.

Γ. Μπαμπινιώτης: «Η γλώσσα που μιλάνε στα Σκόπια είναι βουλγαροσέρβικη που γράφεται με το κυριλλικό αλφάβητο»(Βίντεο)

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης μίλησε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων και αναφέρθηκε στα ψεύδη της «μακεδονικής γλώσσας», τονίζοντας πως η γλώσσα που ομιλείται στα Σκόπια είναι βουλγαροσέρβικη που γράφεται με το κυριλλικό αλφάβητο.
Συσσωρεύονται επικίνδυνα ψέματα γύρω από τη λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα» που αναγνωρίσαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε απόψε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

CNBC: Και χωρίς μνημόνιο η κρίση σκορπά πόνο και φόβο στους δρόμους της Αθήνας - ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ, BRAIN DRAIN, ΑΝΕΡΓΙΑ

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει πως έβαλε τέλος στη λιτότητα, αυτό όμως δεν το βλέπουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, αναφέρει το CNBC μετά από ρεπορτάζ στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα οι πολίτες μιλούν για την ανεργία, για τους πολλούς φόρους που καλούνται να πληρώσουν, αλλά και για τη φυγή των νέων από την Ελλάδα. 
Τι γράφει το CNBC
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα εξακολουθεί να καταστρέφει τις ελπίδες και τα όνειρα των κατοίκων της χώρας, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το CNBC. Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μία δεκαετία σε οικονομική κρίση. Τα χρόνια οικονομικής κακοδιαχείρισης, παράλληλα με την κουλτούρα της πελατειακής πολιτικής, όπου τα αγαθά και οι υπηρεσίες ανταλλάσσονταν για πολιτική στήριξη, οδήγησαν σε μακροχρόνια ύφεση.

«Αστείο να μου κάνει κήρυγμα ο κατακτητής της Β. Κύπρου»

Επανήλθε μέσω Twitter στη διαμάχη με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Βενιαμίν Νετανιάχου, μετά την κόντρα δηλώσεων που προηγήθηκε χθες.
 
«Ο Ερντογάν, ένας δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, που διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο κάνει κήρυγμα σε εμένα, το Ισραήλ και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις για τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου.
 
 Ένα αστείο», σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Καιρός - Προσοχή! Ισχυρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Πού θα «χτυπήσει»

Καιρός - Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Πέμπτης (14/03/2019) και έρχονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε αρκετές περιοχές της χώρας – Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέχει μέχρι την Παρασκευή - Πού θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος
Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο, θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά και από το απόγευμα της Πέμπτης (14/03/2019) θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.
Παράλληλα, σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στα πελάγη, κυρίως την Παρασκευή (15/03/2019), όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

«Όχι» σε δεύτερο δημοψήφισμα για τo Brexit είπαν οι Βρετανοί βουλευτές - Η σχετική τροπολογία καταψηφίστηκε από 334 βουλευτές, ενώ μόνο 85 την υπερψήφισαν

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία την τροπολογία που ζητούσε μια πιθανή αναβολή του Brexit, η οποία θα επέτρεπε να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βάσει των αποτελεσμάτων, 334 βουλευτές καταψήφισαν αυτήν την τροπολογία και 85 την υπερψήφισαν, σχεδόν τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, στο οποίο αποφασίστηκε το Brexit, κι ενώ απομένουν 15 ημέρες από την θεωρητική ημερομηνία υλοποίησής του, την 29η Μαρτίου, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων υποσκάπτει το Προσύμφωνο - Ο ελληνικός λαός ενάντια στη κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων υποσκάπτει το Προσύμφωνο
Του Ν. Λυγερού

Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος των Σκοπίων δεν υπογράφει διατάγματα που έχουν εγκριθεί από το σκοπιανό κοινοβούλιο, το ερώτημα είναι ποια είναι η αξία του. Επίσης πρέπει να παρατηρήσουμε ότι μερικά από αυτά έχουν ήδη καταστεί εκπρόθεσμα και το ίδιο ισχύει και για τους νόμους, από τη στιγμή που έχει παραβιαστεί το όριο που απαιτείται για την υπογραφή του Προέδρου. Έτσι παρόλο που ο Πρόεδρος της Ελλάδας βιάστηκε να υπογράψει το Προσύμφωνο των Πρεσπών επειδή ακολούθησε τυφλά τη θέληση της κυβέρνησης, τώρα είναι εκτεθειμένος με την άρνηση του Προέδρου των Σκοπίων να κάνει το ανάλογο.
Έτσι όσοι πιστεύουν ότι το Προσύμφωνο ενισχύεται νομοθετικά από την πλευρά των Σκοπίων κάνουν λάθος και μάλιστα σε πρακτικό επίπεδο. Αντιθέτως βλέπουμε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος των Σκοπίων υποσκάπτει το Προσύμφωνο των Πρεσπών διότι δεν θεωρεί ότι λύνει το πρόβλημα.

Τα πολιτικά προβλήματα της κυβέρνησης - Η ομάδα για τη Δυτική Σαχάρα

Τα πολιτικά προβλήματα της κυβέρνησης
Του Ν. Λυγερού

Η κυβέρνηση έχει τόσα πολλά προβλήματα όχι μόνο με τον νέο μακεδονικό αγώνα, αλλά και με την υπόθεση στο Μάτι, που προκαλεί προβλήματα και στο κυβερνών κόμμα, το οποίο θα ήθελε να αποφύγει πάση θυσία όλα αυτά τα θύματα. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ελληνικός Λαός δεν μπορεί να ξεχάσει όλες τις κινήσεις, τις πράξεις, αλλά και τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση ενάντια στον Ελληνισμό. Προσπαθεί τώρα το ιδεολογικό επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος να παρουσιάσει ένα νέο πρόσωπο για να ξεχαστούν όλοι αυτοί οι συμβιβασμοί, αλλά υπάρχει μία τεράστια αντίδραση και αντίσταση από τους Έλληνες και ειδικά από τη Μακεδονία.

Προς τον Τερματικό Σταθμό υγροποίησης ΦΑ - Από την κυπριακή ΑΟΖ στην απελευθέρωση της Κύπρου

Προς τον Τερματικό Σταθμό υγροποίησης ΦΑ
Του Ν. Λυγερού

Σίγουρα ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς για να πείσουμε τους πολιτικούς της Κύπρου ότι είναι αναγκαίος ο τερματικός σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου, αλλά έγινε η αρχή με την πρώτη αναφορά από τον αρμόδιο Υπουργό αφού επιτέλους κατανόησε το πνεύμα των ειδικών, μέσω βέβαια της Exxon Mobil. Τα αποδεδειγμένα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ, δηλαδή τα κοιτάσματα Αφροδίτη 2011, Καλυψώ 2018 και Γλαύκος 2019 αποτελούν στοιχεία που θεμελιώνουν και μέσω του μοντέλου των ψαμμιτών και του μοντέλου του καρστικού ασβεστόλιθου