Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Στην κορυφή της Ευρώπης Στεφανίδη-Κυριακοπούλου: Με αυτά τα άλματα έγραψαν ιστορία - ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ(Βίντεο)

Φωτογραφία:AP
Στην Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη χτες μετά την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης θέσης στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο.
Για την ιστορία η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την πρώτη θέση περνώντας με την 3η προσπάθεια τα 4.85μ, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε τη 2η με άλμα στα 4.80μ. σε έναν ιστορικό τελικό για την Ελλάδα.

Μυστηριώδες πλάσμα με εκατοντάδες πλοκάμια ξεβράστηκε σε παραλία στο Βιετνάμ(Βίντεο)

Απορημένοι παρακολουθούσαν οι ντόπιοι το παράξενο πλάσμα που ξεβράστηκε σε παραλία στο νότιο Βιετνάμ.
 Ένας ντόπιος ξεναγός το εντόπισε και το εναπόθεσε σε ένα πράσινο τραπέζι για να το παρατηρήσει καλύτερα. 
Το πλάσμα φαίνεται να κουνά εκατοντάδες πλοκάμια σε διαφορικές κατευθύνσεις.
Τελικά οι ντόπιοι έριξαν ξανά το πλάσμα στη θάλασσα.

Νέο «χτύπημα» Τραμπ σε Ερντογάν: Διπλασιάζει δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο - Τι ζήτησε ο σουλτάνος(Βίντεο)

Το διπλασιασμό των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές σε χάλυβα και αλουμίνιο από την Τουρκία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter - Σε απελπισία ο σουλτάνος:

Ανταλλάξτε το δολάριο με λίρες ζητά από τους Τούρκους - Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα - «Βουτιά» και στη Wall Street - Ο Ερντογάν «εκλιπαρεί» τον Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Οι τεχνητές αλλαγές - Η αλήθεια ενάντια στην προπαγάνδα

Οι τεχνητές αλλαγές
Του Ν. Λυγερού

Πόσο φαίνεται όταν κάποιος δεν πιστεύει καν αυτά που προτείνει! Αυτές οι τεχνητές αλλαγές σε επίπεδο διοίκησης δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα για το μέλλον. Είναι απλώς μια επιπλέον προσπάθεια να μπερδέψουν τις απόψεις, επειδή πιστεύουν ακόμα ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει πραγματικά και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτή την τραγωδία. Αλλά βέβαια όταν έχεις μεγαλώσει μόνο μέσα στο χώρο των δηλώσεων, νομίζεις ότι αυτές επαρκούν για να αντικαταστήσουν τις πράξεις. Όμως κανείς δεν θα φέρει πίσω τους νεκρούς στο Μάτι. Και όλες αυτές οι κυβερνητικές κινήσεις δεν αλλάζουν απολύτως τίποτα. Άλλωστε το ξέρει και η ίδια γι' αυτόν τον λόγο προετοιμάζεται να κάνει ανασχηματισμό.

Το στρατηγικό Κοσσυφοπέδιο - Περιμένοντας τους νεκρούς στο Μάτι

Το στρατηγικό Κοσσυφοπέδιο
Του Ν. Λυγερού

Όσο περνούν οι ημέρες τόσο πιο αντιληπτό γίνεται το γεγονός ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι στρατηγικής σημασίας κι ότι θα έχει επιπτώσεις και στα Σκόπια, διότι δεν υπάρχει απόλυτος επιμερισμός των διάφορων πληθυσμών και οι επικαλύψεις εθνολογικών συνόρων με τα πολιτικά σύνορα δεν είναι απόλυτες και κατά συνέπεια δημιουργούνται φυσικές τριβές. Υπάρχει βέβαια και η εμπλοκή του θρησκευτικού πλαισίου ειδικά με το αλβανικό στοιχείο που είναι μουσουλμανικό. Αυτή η αντιπαράθεση είναι ισχυρή, διότι προϋπάρχει από το βαθύ παρελθόν και την οθωμανική κατοχή.

Οι καθυστερημένες παραιτήσεις - Η τουρκική προκλητικότητα του 1964 - Προβληματικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας

Οι καθυστερημένες παραιτήσεις
Του Ν. Λυγερού

Δεν φτάνει που είχαμε τόσους νεκρούς στο Μάτι έπρεπε να περιμένουμε αυτές τις καθυστερημένες παραιτήσεις που δηλώνουν περισσότερο τύψεις παρά ενοχές. Βέβαια αυτό είναι φυσιολογικό αφού η εξουσία έκανε ό,τι μπορούσε για να μειώσει τις επιπτώσεις των θανάσιμων πυρκαγιών αλλά και τα λάθη που έγιναν λόγω επικίνδυνης ανικανότητας. Έτσι οι καθυστερημένες παραιτήσεις δεν καταφέρνουν καν να εξισορροπήσουν τις απαράδεκτες δηλώσεις των αρμόδιων διάφορων υπουργείων που είναι η μία χειρότερη από την άλλη.