Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Οταν ο Αριστοτέλης μας δίδασκε πώς να κατασκευάσουμε ένα...Αστρόπλοιο! Μια απίστευτη ιστορία συνωμοσίας!!!

Ο Μέγας Δάσκαλος των Ελλήνων, ο Φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας Αριστοτέλης, είχε κρύψει στο αριστουργηματικό του έργο, ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΝ, ένα "μυστικό" που παρα λίγο να τινάξει στον αέρα ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ως ...Ελληνική Ιστορία!

Του Πύρινου Λόγιου 
Από το pirinoslogios 

Αυτό το άρθρο, το χρωστούσα τόσο στον εαυτό μου χρόνια ολόκληρα, πάνω απο 23 τω αριθμώ, όσο και στον αγαπημένο μου Αριστοτέλη. Είναι μια κατάθεση ψυχής, για μια ιστορία που κάποτε με συγκλόνισε βαθύτατα. Το γιατί το έγραψα σήμερα και όχι πρίν, αυτό ειλικρινά δε μπορώ να το αιτιολογήσω. Ίσως γιατί βλέποντας απο μακρυά τον απελπισμένο αγώνα του Γένους μου, μη μπορώντας να κάνω και πολλά εκτός του να γράφω και να δημοσιεύω εδώ σε τούτο το μπλόγκ και θέλω να του θυμίσω τη καταγωγή και τους προγόνους του. Ισως πάλι, γιατί ήθελα να αντιδράσω με αυτόν τον τρόπο, βλέποντας τους καραγκιόζηδες που παίζουν τον ρόλο που λέγεται Ελληνας πολιτικός, να χύνουν απ τη μιά ελεεινά κροκοδείλια δάκρυα κι απ την άλλη να...υπογράφουν άλλη μια καταδίκη για τον ρακένδυτο πλέον λαό "τους". Ισως γιατί προτίμησα να μη σπάσω τελικά την οθόνη του υπολογιστή μου, θεωρώντας πως έχει μεγαλύτερη αξία απ το...άδειο εντελώς κεφάλι ενός κλόουν που το παίζει "πρωθυπουργός" και ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς... Δε ξέρω... Μπορεί τίποτε απ όλα αυτά, μπορεί και όλα αυτά μαζί... Αυτό όμως που μπορώ να πώ με σιγουριά είναι οτι...κάθε πράγμα αναδύεται απο μέσα μας μόνον όταν έρθει η ώρα να αναδυθεί. Και όλα αυτά που προείπα να είναι εντελώς άσχετα. Ισως λοιπόν συμπτωματικά, να ...έίναι αυτή εδώ η ώρα για να βγεί κάτι απο μέσα μου που το κρατούσα απο φοιτητής. Μια ιστορία απίστευτη, όπως την ανακάλυψα εγώ και την έμαθα εγώ. γιατί υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές αυτής της ιστορίας. Εγώ καταθέτω απλά τη δική μου εκδοχή και τίποτε άλλο. Το αν το αποτέλεσμα του πονήματός μου είναι σωστό ή όχι, αυτό θα το κρίνει πλέον η ίδια η Ιστορία...

Το μυστήριο του Ασημένιου Φαραώ


Ο Ψουσέννης ο Α΄ (Psusennes I,) ήταν ένας από τους Φαραώ που κυβέρνησαν την Βόρεια Αίγυπτο κατά τους θυελλώδεις καιρούς της Τρίτης Ενδιάμεσης Περιόδου (η οποία διήρκεσε από το 1069 π.Χ. έως το 525 π.Χ.) μετά το τέλος του Νέου Βασιλείου*.
Ο Ψουσέννης ήταν ο πιο ισχυρός Φαραώ από όλους όσους βασίλεψαν αυτήν την περίοδο. Είχε τον έλεγχο σε όλη τη κοιλάδα του Νείλου, αλλά έκανε ένα μοιραίο λάθος που οι αρχαίοι Έλληνες θα του το αναγνωρίσουν ως "ύβρις"....

Μικτή εικόνα στη Wall Street μετά τα εταιρικά αποτελέσματα

Dow15.545,551,81 0,01%  



  Nasdaq3.587,61-23,67 -0,66%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street με την βουτιά της McDonald΄s να επιβαρύνει τον βιομηχανικό Dow Jones και ενώ τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας έδειξαν απροσδόκητη πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 1,2% τον Ιούνιου στα 5,08 εκατ. όπως ανακοίνωσε σήμερα η National Association of Realtors. Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις του Μαΐου αναθεωρήθηκαν καθοδικά στα 5,14 εκατ. από 5,18 εκατ.

Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 15,2%.

Από τη μεριά τους οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν αύξηση κατά 1,9% στα 5,28 εκατ.

Παράλληλα, η μέση τιμή σημείωσε αύξηση σε ετήσια βάση 13,5% στα 214.200 δολ.

Η McDonald΄s ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τα αποτελέσματα της τα οποία δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο κέρδη 1,4 δισ. δολ. ή 1,38 δολ. ανά μετοχή από 1,35 δισ. δολ. ή 1,32 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,8% στα 7,08 δισ. δολ.

Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 1,4 δολ. και έσοδα 7,1 δισ. δολ.

Πως άλλαξε το Ισλάμ μέσα σε έναν αιώνα (Εικόνες)



Λένε οι Κινέζοι μια εικόνα χίλιες λέξεις. Το πρόβλημα της εποχής είναι η εξάπλωση και η διείσδυση του Ισλάμ .

Και λίγοι το έχουν καταλάβει.

Παραδόξως όμως στον 20 ο αιώνα οι μουσουλμανικές χώρες δεν ήταν τόσο οπισθοδρομικές.

Δείτε τις φωτογραφίες σε αντιπαράθεση με το σήμερα και θα καταλάβετε.

Αυστραλία: Πρωτοφανείς αποφάσεις κατά των μεταναστών


Καμία άδεια παραμονής ή άσυλο δεν θα χορηγείται πλέον σε οποιονδήποτε έρχεται παράνομα στη χώρα με βάρκα δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Kevin Rudd, ενώ διευκρίνισε πως όσοι φθάνουν με αυτόν τον τρόπο, θα προωθούνται στην Παπούα - Νέα Γουινέα.
Σύμφωνα με τα πρακτορεία, η απόφαση αυτή του Kevin Rudd ελήφθη, στο πλαίσιο της «αναμόρφωσης της πολιτικής ασύλου», εν όψει και τον επικείμενων εκλογών στη χώρα.

Σκληρές δηλώσεις του ΥΕΘΑ προς Τουρκία για Κύπρο και Βερολίνο για αποζημιώσεις

Ένας "άλλος" Δημήτρης Αβραμόπουλος σε σχέση με την προ έτους θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και πρόσφατα στο υπουργείο Εξωτερικών εμφανίστηκε σήμερα μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Φ.Φωτίου: Με σκληρές θέσεις όχι μόνο κατά της Τουρκίας, αλλά και κατά της Γερμανίας για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων κια των δηλώσεων Μέρκελ και Σόιμπλε.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου  για τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Α,Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Β.Σόιμπλε ότι "Έχει κλείσει το θέμα των γερανικών αποζημιώσεων και δεν χρωστά τίποτα η Γερμανία στην Ελλάδα", ο Α.Αβραμόπουλος τόνισε:

Δεκάχρονο διψούσε και δεν του δόθηκε νερό λόγω ραμαζανιού!!!

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ; ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μία εκνευρισμένη μητέρα, καταγγέλλει δημοτικό σχολείο επειδή δάσκαλοί του αρνήθηκαν να δώσουν στο παιδί της νερό, παρόλο που ήταν η πιο ζεστή μέρα των τελευταίων χρόνων στη Βρετανία, από φόβο μην ενοχλήσουν άλλα παιδιά που ασπάζονται τον μουσουλμανισμό, εξαιτίας του Ραμαζανιού.
Η 32χρονη Κόρα Μπλάγκντεν ισχυρίζεται ότι μία δασκάλα στο σχολείο του γιου της Λουκ αρνήθηκε να του δώσει να πιει νερό γιατί όπως είπε στο παιδί, ήταν άδικο για τους άλλους συμμαθητές του, που λόγω θρησκείας δεν επιτρέπεται να πίνουν νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε 10 τρις δολλάρια υπολογίζουν οι ΗΠΑ το πετρέλαιο και το αέριο της Ελλάδας. 38 δις μόνο ο χρυσός της Θράκης!

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο…..

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).

Στις 8 Αυγούστου ποιος θα κυβερνάει την Ελλάδα;

Αρκετός κόσμος εδώ (εκτός 7 ΜΜΕ) σχολιάζει και ανησυχεί για τις εξής πρωτοφανείς σουρρεαλιστικές «συμπτώσεις»,
που δεν έχουν σχολιαστεί από κανένα δημοσιογράφο:

Στις 8 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, μεγάλη μέρα για τους πιστούς του Ισλάμ, Σαμαράς, Βενιζέλος(ίσως) και Αβραμόπουλος θα βρίσκονται εκτός χώρας, στην Ουάσιγκτον. (Ο Αβραμόπουλος θα πάει εκεί πρώτος, για να υποδεχθεί τους άλλους δύο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Ο Βενιζέλος δεν ήταν σχεδιασμένο να πάει, αλλά ενδέχεται τελικά να πάει και εκείνος.) Η χώρα θα μείνει τυπικά ακυβέρνητη.

"3 τουρκικά αεροπλάνα κατέρριψα στην Κύπρο - Κατουρήθηκαν οι Τούρκοι" - Μια συγκλονιστική αφήγηση

Η περιγραφή ,η αφήγηση του αξιωματικού του ΠΝ Σταύρου Ταβλαρίδη στον Αντώνη Κακαρά για την τουρκική εισβολή είναι πραγματικά συγκλονιστική. Ο κυβερνήτης πυραυλακάτου τότε διηγείτε πως κατέρριψε τρία τουρκικά αεροσκάφη και είναι αποκαλυπτικός για όσα έγιναν και δεν έγιναν.


Η ΕΙΣΒΟΛΗ
15 έγινε το πραξικόπημα, 15 – 16 – 17 – 18 του μηνός είμαι δεμένος στην Πάφο.
Με χαλασμένη τη μια προπέλα. Παίρνω λοιπόν τον Παπαγιάννη και του λέω ότι «Έχω χαλασμένη τη μία προπέλα, δεν μπορώ πια να κάτσω εδώ, βαρέθηκα και θέλω να γυρίσω στη βάση να κάνω την επισκευή. Εντάξει;» «Εντάξει.» Και ξεκινάω 19 του μηνός βράδυ να γυρίσω στην Αμμόχωστο.

ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ Ε.Ε : ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΗΡΑΣΜΕΝΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ!

Σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι ο αυξανόμενος ρατσισμός θα οδηγήσει σε άνοδο των ακραίων κομμάτων», ο ιστότοπος euobserver.com αναφέρει ότι η επίτροπος αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε χθες από το Βίλνιους, ότι η ΕΕ δεν είχε γνωρίσει ποτέ μέχρι σήμερα ένα τόσο μεγάλο κύμα ρατσισμού και ξενοφοβίας και ότι αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στις ευρωεκλογές.

«Σε πολλές χώρες η ξενοφοβία, ο λαϊκισμός και ο ρατσισμός είναι σε καθαρή άνοδο» σημείωσε η επίτροπος προσθέτοντας ότι τα ακροδεξιά κόμματα είναι πολύ πιθανό ότι θα εκλέξουν εκπροσώπους τους στην επόμενη ευρωβουλή. «Μερικά από αυτά τα κόμματα υπάρχουν πολλά χρόνια στην ΕΕ, μερικά είναι νέα και άλλα είναι πολύ κοντά στο να μπουν στην κυβέρνηση» είπε η επίτροπος.

Έντουαρντ Σνόουντεν: Υπάρχει ένα σχέδιο για την αλλαγή του κλίματος του πλανήτη!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thetruthseeker.co.uk, ο Έντουαρντ Σνόουντεν ο χάκερ που είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα κατά τη διάρκεια της θητείας του στην NSA, μίλησε για ένα απόρρητο σχέδιο για να αλλάξει το κλίμα του πλανήτη. Η συγκλονιστική αλήθεια, όπως λέει, και ότι τα chemtrails είναι μέρος αυτού του έργου σε επίσημο επίπεδο, αλλά αυτά τα chemtrails πρέπει να στοχεύουν στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά δεν είναι έτσι. Επειδή η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για την αμερικανική γεωργία, έχει χαρακτηριστεί ως θέμα εθνικής ασφάλειας. Με την επιρροή και τη συνεργασία της Monsanto σε ένα μυστικό εργαστήριο γεωμηχανικής με παρατσούκλι Μουάντ'Ντιμπ λειτουργεί από το 1960.

Ο «καυτός Δίας» αποδείχτηκε γαλάζιος

Βρετανοί επιστήμονες για πρώτη φορά προσδιόρισαν το χρώμα ενός πλανήτη από μη ηλιακό αστρικό σύστημα – βρέθηκε ότι είναι γαλάζιο....

Αυτό θα αποκαλύψει ελαφρώς το αίνιγμα των πλανητών ειδικής κατηγορίας – τους αέριους γίγαντες, γνωστούς και ως καυτός Δίας. Καυτοί επειδή περιστρέφονται πολύ κοντά στα άστρα.

Ο πλανήτης, γνωστός με τον αριθμό HD 189733 b, ανακαλύφθηκε το 2005, ανήκει σε άστρο, που βρίσκεται σε απόσταση 63 ετών φωτός από τον Ήλιο. Εξαιτίας της εγγύτητας στο άστρο το τοπικό έτος διαρκεί μόλις δύο ημέρες. Η κατάσταση εκεί είναι απλά μία κόλαση: στη φωτεινή πλευρά η θερμοκρασία φτάνει τους 1000 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ!!!Στέλεχος του ΔΝΤ συνέταξε το φορολογικό ν/σ, όπως σε Τανζανία, Υεμένη & Πακιστάν

Ανώτατο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ο συντάκτης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που δήθεν επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών....

Οι δανειστές δηλαδή είναι αυτοί που αποφασίζουν πώς, ποιοι και πόσο θα φορολογηθούν. Η κυβέρνηση απλά εκτελεί τις εντολές. Και θεωρεί ο Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και οι λοιποί της συνομοταξίας πώς κυβερνούν τη χώρα. Παρέδωσαν τα κλειδιά της Ελλάδας και τώρα ως υπάλληλοι τρέχουν να ψηφίσουν κάθε νομοσχέδιο για να κρατήσουν την καρέκλα τους.

95 χρόνια από την εκτέλεση της Τσαρικής οικογένειας

Πριν από 95 χρόνια, τη νύχτα από τη 16η προς τη 17η Ιουλίου του 1918, στο Αικατερίνμπουργκ εκτελέστηκε η Τσαρική οικογένεια – ο Τσάρος Νικόλαος ο Β’, η σύζυγός του, τα παιδιά και η υπηρέτρια....

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι από τη στιγμή της τραγωδίας έχουν περάσει πολλές δεκαετίες, η ρωσική και η παγκόσμια κοινή γνώμη επιστρέφουν σε αυτή τη σελίδα της ιστορίας της Ρωσίας και προσπαθούν να την αναστοχαστούν και να την κατανοήσουν.

Ανδρέαs Παπανδρέου 1995- Μπενάκη-Παπούλιας 2005... στιγμές ειλικρίνειας... (Βίντεο)

16 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου
Δεν σχολιάζω αν έκανε η δεν έκανε καλό στον τόπο...
Απλά ακούστε τι λέει...
Τελικά όλοι έχουν στιγμές ειλικρίνειας .....


2:07 ...και θέλω να το επεκτείνω· δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω από τον Ελληνικό λαό την αλήθεια· θέλω να 'πώ ότι ΕΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ «ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ» ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. διότι, ενώ πολλοί συνάδελφοι, πρωθυπουργοί, ιδιαιτέρως και στο διάδρομο μου έλεγαν, «τί καλά που τα είπες, έχεις δίκιο», κανείς δεν πήρε το' λόγο, για να καλύψει τις θέσεις μου...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ... ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ... ΒΙΝΤΕΟ: ΜΑΧΕΣ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΝΚΣ ΣΤΗΝ ΝΤΑΡΙΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ...

ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ. ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ... 

ΤΑ ΣΥΡΙΑΚΑ ΤΑΝΚΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΤΑΡΙΓΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ. 

Ο ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΟΥ.

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...Φωτογραφικό υλικό από την σημερινή ομιλία Αλβανών εθνικιστών στο κέντρο του Μονάχου

Οι γερμανικές αρχές επέτρεψαν στους ναζι Τσαμηδες να παρελάσουν, κραυγάζοντας χιτλερικά συνθήματα του β’ ΠΠ!
Και οι δήθεν “αντιναζιστές” Γερμανοί τους άφησαν ανενόχλητους, την ίδια στιγμή που ο Σόιμπλε βρισκόταν στην Ελλάδα!
Ούτε λέξη διαμαρτυρίας από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.
Αγαπητοί φίλοι,σας στέλνω φωτογραφικό υλικό από την σημερινή ομιλία Αλβανών εθνικιστών στο κέντρο του Μονάχου (Stachus), όπου παρουσία 60-80 φανατικών οπαδών τους που έφτασαν από την Αλβανία και με κλαρίνα νταούλια και συνθήματα, διατύπωσαν την άποψη ότι αρκετά χρόνια αδικήθηκε η Αλβανία και αυτό πρέπει να ανατραπεί άμεσα.

Τι απέγινε η σημαία των Ιμίων; - Δεν θα το πιστεύετε..τους είπαν να την κάψουν (Βίντεο).....

Και όμως το κράτος ζήτησε από τους βατραχάνθρωπους να κάψουν την σημαία που ήταν στα Ίμια!!
ΙΜΙΑ 1996 - Οι κομμάντος ΔΕΝ καίνε την ελληνική σημαία .... στα Ίμια!!

ΠΗΓΗ hellasxg

Τεχνικές Προπαγάνδας



Διαβάστε τις 
τεχνικές προπαγάνδας και χειραγώγησης στην άμμο του χρόνου 
σε pdf το οποίο δημοσιεύτηκε στο agrinioart

Είστε επεξεργασμένοι άνθρωποι;(Βίντεο)

Το ντοκιμαντέρ Επεξεργασμένα άνθρωποι (Processed People) των Jeff καιSabrina Nelson είναι καθοριστικά αφυπνιστικό γι αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της τροφής και της υγείας με στοιχεία που σπάνια ακούγονται και περιλαμβάνει συνεντεύξεις από εννέα διαπρεπείς ειδικούς οι οποίοι συζητούν το πώς και γιατί φτάσαμε σε αυτό το χάλι, και τι μπορούμε να κάνουμε για να σπάσει ο κύκλος των «Επεξεργασμένων ανθρώπων».

Βρέθηκε σπάνιος Eλληνικός οικισμός Νεάντερταλ!

Μέχρι πρόσφατα, τα στοιχεία για οικισμό του Νεάντερταλ στην ελληνική χερσόνησο ήταν πολύ σπάνια.

Τώρα νέες ανασκαφές στη Μεσο-παλαιολιθική σπηλιά στα Καλαμάκια (δυτική ακτή χερσονήσου Μάνης-νότιος Πελοπόννησος), στη νότια Ελλάδα, έχουν δώσει πληθώρα νέων πληροφοριών.

Οι ανασκαφές καθοδηγούνται από την Katerina Harvati, από το πανεπιστήμιο του Τούμπινγκεν.

Εντοπίστηκε ο κρυμμένος ενεργειακός θησαυρός του Ιονίου και της Κρήτης – Τα γεωτρύπανα ξεκινούν στο τέλος του 2014 εκτιμάει το υπ. Περιβάλλοντος

- Ώρα 11.00 Ενθουσιώδης ανακοίνωση από τη νορβηγική ερευνητική εταιρεία PGS: "Μεγάλες δυνατότητες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης'' - Στο πόρισμα των Νορβηγών ερευνητών αναφέρονται 4 περιοχές με σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου - Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έσοδα για το Δημόσιο περί τα 50 δισ. ευρώ σε βάθος 30 χρόνων - Ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των πετρελαϊκών εταιρειών που οι Νορβηγοί ερεύνησαν γραμμές 12.500 χιλιομέτρων, δηλαδή κατά 50% μεγαλύτερων από τον αρχικό προγραμματισμό - Ήδη πετρελαϊκοί κολοσσοί προχωρούν σε προαγορά των ερευνητικών δεδομένων Στο υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν πλέον τα δεδομένα των σεισμικών ερευνών και για αυτό ο υπουργός Γ. Μανιάτης έκανε χαρακτηριστικά λόγο για ''μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων'', δηλαδή φυσικού αερίου και πετρελαίου.

TΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ(ILLUMINATI) ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ sv4dinos

Πάνω από 7.000 άνθρωποι έχουν μπλε αίμα

Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα με μπλε αίμα...
Η Αγγλίδα Polly Neti (12 χρονών) είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι, μόνο που το αίμα της είναι στο χρώμα μελιτζάνας. Κατά τη γέννηση της το αιματολογικό κέντρο διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το παιδί θα αναπτυχθεί φυσιολογικά.

Όταν ρώτησαν γιατί το αίμα είναι μπλε ; Η απάντηση ήταν απρόσμενη: υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση ήταν το αντισυλληπτικό που έπαιρνε η μητέρα του κοριτσιού αρκετά χρόνια προτού μείνει έγκυος.

BBC: Η κρίση στην Ελλάδα απειλεί και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς - Αύξηση αρχαιοκαπηλίας κατά 30%

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει συνέπειες και στον αρχαιολογικό θησαυρό της, γράφει το BBC, που ασχολείται με τους αρχαιοκάπηλους και την «ανεπαρκή φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων».
Η κάμερα του βρετανικού δικτύου ακολουθεί τον ντετέκτιβ Γιώργο Τσούκαλη στο κυνήγι ενός αρχαιοκάπηλου και η συντάκτρια του ρεπορτάζ περιγράφει γλαφυρά:
«Ο Γιώργος Τσούκαλης καπνίζει νευρικά το πούρο του στη θέση του συνοδηγού ενός ταξί.

Προκλητικό δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει τα Κατεχόμενα ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κυπρου»

Προκλητικό ρεπορτάζ για τα Κατεχόμενα φιλοξενήθηκε στους Financial Times, όπου η δημοσιογράφος αναφέρει την περιοχή ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».
Ο συντάκτης μάλιστα, όχι μόνο χρησιμοποιεί προκλητικά το όνομα του ψευδοκράτους, αλλά παράλληλα αναφερόμενος στις οχυρώσεις από την εποχή των Σταυροφόρων στην ορεινή Κυρήνεια, αλλά και για τα καζίνο που υπάρχουν στην Αμμόχωστο, δεν αναφέρεται καθόλου στην τραγική ιστορία του νησιού και τον διωγμό που υπέστησαν οι Ελληνοκύπριοι.

FT: Γιατί είναι εφικτή πλέον για την Ελλάδα μια έξοδος από την Ευρωζώνη

Το σενάριο του Grexit επαναφέρει αρθρογράφος των Financial Times - Το Βερολίνο πιέζει την Ελλάδα με την «σκληρή» γραμμή λιτότητας και τη σθεναρή άρνηση σε πιθανό νέο «κούρεμα» του χρέους – Ποια τα εναλλακτικά σενάρια και ποιες μπορεί να είναι οι άμεσες εξελίξεις

Το σενάριο του Grexit επαναφέρει, στη σημερινή του στήλη στους Financial Times, ο γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας Wolfgang Munchau, ισχυριζόμενος αυτή τη φορά πως οι εξελίξεις ενδεχομένως δίνουν στην Ελλάδα μια μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογών σε σχέση με μόλις λίγους μήνες πριν.

21 φόροι σε 6 μήνες για κάθε οικογένεια: Μήπως δεν ξέρουν τι τους γίνεται;

Εισοδήματα, σπίτια, αυτοκίνητα, καταθέσεις: Μισά-μισά με την εφορία - Η αβάσταχτη ελαφρότητα στον σχεδιασμό της φορολογίας έχει οδηγήσει στην παράνοια τους φορολογούμενους, που δεν ξέρουν τι πληρώνουν, αλλά και τι τους περιμένει αύριο

Σκηνές τρέλας διαδραματίζονται καθημερινά σε επιχειρήσεις, νοικοκυριά και ΔΟΥ. Παιδιά αρνούνται να δεχτούν το σπίτι που τους χαρίζουν οι γονείς τους για να μην επιβαρυνθούν με χαράτσια ενώ δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν, πολίτες καλούνται να πληρώσουν φόρο για ακίνητα που δεν έχουν ή διά νόμου απαλλάσσονται από τον φόρο, αποταμιευτές έχουν φτάσει στο αμήν με τον φόρο 50% που τους επιβάλλεται να πληρώσουν στους τόκους των καταθέσεων που τους απέμειναν.

Κλείνει το «μαγαζί» ο Βενιζέλος!

Κλείνει το «μαγαζί» ο Βενιζέλος!
Μυστικό σχέδιο για κοινό ψηφοδέλτιο ευρωεκλογών με τη ΝΔ!
Αφού μπήκε στην κυβέρνηση και μάλιστα από την θέση Αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωερικών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει «γράψει στα παλαιότερα των υποδυμάτων» του το κόμμα!
Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε τα ίδια τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι βλέπουν το άλλοτε κραταιό κόμμα να έχει μετατραπεί σε «κόμμα – απόκομμα» και ουρά της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς φυσικά να μπορούν να το χωνέψουν. Η πλήρης πολιτική και ιδεολογική προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ στον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, προκαλεί πολλές αναταράξεις ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν ένα σχέδιο πίσω απ΄ όλο αυτό, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εκτέλεση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εκνευρισμός των Αμερικανών για τον Σαμαρά

Εκνευρισμός των Αμερικανών για τον Σαμαρά
Οι  Αμερικανοί προειδοποιούν το Μαξίμου λέγοντας «να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε γερμανικό προτεκτοράτο» και πώς αντιμετωπίζουν την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο κ. Μπάρακ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον 
 
Του Ειδικού Συνεργάτη
Από το  newsbomb

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται το τελευταίο 24ωρο από τα «παπαγαλάκια» της διαπλοκής με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών κ. Τζακ Λιου, το Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ανήσυχο από την δυσαρέσκεια που έχει παρασκηνιακά εκδηλώσει ο «αμερικανικός παράγοντας». Η συνάντηση του κ. Αντώνη Σαμαρά με τον κ. Μπάρακ Ομπάμα θα γίνει υπό την σκιά του σκεπτικισμού με τον οποίον ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί τον τελευταίο χρόνο την πλήρη πρόσδεση της ελληνικής κυβέρνησης στο «γερμανικό άρμα».

Χωρίς μεταβολή διεξάγεται η συνεδρία στο Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Χωρίς καμία μεταβολή πραγματοποιείται η συνεδρία του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 12.49) βρισκόταν στις 93,35% παρουσιάζοντας μηδενική μεταβολή σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Ο Δείκτης FTSE/CySe 20 βρισκόταν στις 33,86 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή μεταβολή σε ποσοστό 0,09%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €18.814.

Συνεδρίαση χωρίς... τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε υποτονικό κλίμα οι συναλλαγές της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να εναλλάσσει πρόσημο σε εύρος διακύμανσης που μόλις υπερβαίνει τις… 11 μονάδες.

Ο τζίρος διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ μικτή είναι η εικόνα στο ταμπλό του FTSE25. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Alpha Bank και ΜIG υποχωρώντας σε ποσοστό 2,44% κσι 2,80%, ενώ πτωτικά σε ποσοστό άνω του 1% κινούνται οι Jumbo, Motor Oil και Frigoglass.

Σε θετικό έδαφος ξεχωρίζουν τα κέρδη άνω του 2% για τις Τρ. Πειραιώς, Eurobank Propertis και Intralot. Με κέρδη άνω του 1% ακολουθεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, στον «απόηχο» του deal με την Qatar Petroleum καθώς και, μεταξύ άλλων, οι ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο.