Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ... 2 ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ...ΒΑΣΤΑ ΛΕΩΝΙΔΑ...ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ 302



ΒΑΣΤΑ ΛΕΩΝΙΔΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ 302. 

Από το apoellas


H θυσία τους αγνή. Ξεπερνά κάθε όριο και φραγμό. Στο μυαλό τους τη στιγμή της θυσίας τους ήταν μόνο η πατρίδα. Ξέχασαν ότι είχαν οικογένεια και ότι μπορούσαν σήμερα να είναι μεταξύ μας και να απολαμβάνουν όλα τα αγαθά της εποχής. Tα αψήφησαν όλα. Θυσιάστηκαν για να ποτίσουν με το δικό τους αίμα το δέντρο της λευτεριάς. Θυσιάστηκαν γιατί πίστεψαν ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα, ότι θα παίρναμε τη σκυτάλη από τα χέρια τους για να την παραδώσουμε και εμείς με τη σειρά μας σε άλλους.

Σολωμός Σολωμού:Πάντα γελαστός, μα γελασμένος-ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1996 ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες Τούρκων ελεύθερων σκοπευτών
Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ.

Σύντομα οι νέες προκλήσεις των Τούρκων οδήγησαν σε νέα επεισόδια... Μία ομάδα «Γκρίζων Λύκων» κάνει την εμφάνισή της και αρχίζει τον πετροπόλεμο.

Ένα παλληκάρι 26 χρονών από το Παραλίμνι, ξάδερφος του δολοφονηθέντος Τάσου Ισαάκ, με γυαλισμένο μάτι ξεφεύγει από την εποπτεία των Κυανόκρανων και ορμάει προς την κατεχόμενη πλευρά προκειμένου να κατεβάσει την τουρκική σημαία από παρακείμενο ιστό. Δεν αντέχει άλλο να βλέπει αυτό το χρώμα σε εδάφη που ήταν ελληνικά.

Στηρίζουν την Ελλάδα αλλά δεν συζήτησαν κυρώσεις οι ΥΠΕΞ των 27

Τέσσερα ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα του έκτακτου Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την προεδρία του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.
Αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτεράωρα στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας, οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» εξέφρασαν την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα.

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Θα κλείνουν τα μεσάνυχτα μπαρ και εστιατόρια στην Αττική – Πλαφόν στις συγκεντρώσεις(Βίντεο)

Ισχυρή σύσταση για μάσκες σε όσους επιστρέφουν από διακοπές - Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, την ώρα που η χώρα μετράει 222 νεκρούς, αναγκάζει την κυβέρνηση για νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας.
Το μεσημέρι της Παρασκευής (14/8) ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αφορούν τη μείωση του ορίου ατόμων σε δημόσιες εκδηλώσεις από 100 σε 50 για όλες τις συναθροίσεις πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστίαση κ.α.).

Μας "κρεμά" και επίσημα η Γερμανία: Ζητά διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων

Η Γερμανία φαίνεται να κρατά ίσες αποστάσεις που όπως φαίνεται με τις κινήσεις της θέλει να βάλει την Τουρκία στο ενεργειακό παιχνίδι της Α. Μεσογείου. Η Αθήνα πρέπει να προσέξει, διότι, το Βερολίνο ετοιμάζει ''παγίδες''.
Παρόμοιες δηλώσεις είχαν ακουστεί από τα χείλη Γερμανών αξιωματούχων, αυτή τη φορά, τη θέση της Γερμανίας επιβεβαιώνει και ο Χάικο Μάας.

«Οι προκλήσεις πρέπει να τερματιστούν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πολιτική λύση, μέσω ενός απευθείας διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και προεδρεύων του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο Χάικο Μάας.

Μεχμέτ Τσαμάν: ¨Οι Τούρκοι ηγέτες δεν δέχονται τα σύνορα σε ανατολικό Αιγαίο¨

Το καθεστώς θέλει πόλεμο;

Μία κραυγή πολέμου και μία επιθετικότητα που όλο και κλιμακώνεται. Ιδιαίτερα όταν το θέμα αφορά την Ελλάδα, εκτός από μικρές εξαιρέσεις, αντικρίζουμε ακραία εθνικιστικά αντανακλαστικά σε όλη την κοινωνία της Τουρκίας. Το καθεστώς στην Άγκυρα ακολουθεί σε Μεσόγειο και Αιγαίο μία επεκτατική, ρεβιζιονιστική και ενάντια στο status quo πολιτική. Αδιαφορεί για τα σύνορα και τις συμβάσεις. Προκαλεί τον κόσμο. Παραβιάζει διεθνείς συνθήκες και το γραπτό διεθνές & εθιμικό δίκαιο στο οποίο είναι και συμβαλλόμενο μέρος.

Προκλητικές δηλώσεις δημοσιογράφου-Έλληνα πολίτη στην Γενί Σαφάκ…

Πρόκληση από την Αθήνα: Έστειλαν στρατό σε τουρκικό χωριό

Την ώρα που στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται η ένταση, η κυβέρνηση της Αθήνας άρχισε να βάζει στο στόχαστρο την τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη. Μετά από το κλείσιμο 8 τουρκικών δημο,τικών σχολείων, Έλληνες κομάντο πλήρως εξοπλισμένοι έκαναν εκπαίδευση στο χωριό Γλαύκη της Ξάνθης. Ο Ιλχάν Ταχσιν-αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μπιρλικ,
ανέφερε πως η επιδίωξη είναι να απειληθεί η μειονότητα και δήλωσε πώς “Στα χωριά μας μέχρι σήμερα ένοπλοι στρατιώτες δεν μπήκαν. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά”.

Η Τουρκία στήνει προβοκάτσια στη Δυτ. Θράκη – Ο Ερντογάν υποσχέθηκε «επέμβαση» στη Θράκη

Μεγάλη προβοκάτσια στη Θράκη επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε δηλώσεις του έξω από τζαμί, μετά την προσευχή της Παρασκευής, υποστήριξε ότι τάφοι ντόπιων “Τούρκων” στη Δυτική Θράκη δέχτηκαν επίθεση [διαβάστε εδώ]. Σε ποιο ψευδές γεγονός αναφέρεται ο Τούρκος πρόεδρος;

Το πρωί της Παρασκευής η ερντογανική εφημερίδα «Yeni Safak» υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Αθήνας ξεκίνησε να «στοχοποιεί» την «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη.

«Μετά το κλείσιμο 8 (μειονοτικών) σχολείων», γράφει η «Yeni Safak», «Έλληνες κομάντος

Πανικός στην Τουρκία: Η «Yeni Safak» απειλεί με εισβολή σε ελληνικά νησιά – Κοπιάστε εάν τολμάτε

Σε παραλήρημα και σε πανικό το τουρκικό ισλαμιστικό νεο-οθωμανικό καθεστώς βάζει τη φυλλάδα του, τη «Yeni Safak» να προαναγγέλλει εισβολή σε ελληνικά νησιά. Οι γνωστοί τουρκικοί παλικαρισμοί, οι ανατολίτικες μαγκιές, μέχρι να μιλήσουν τα κανόνια και να τραπούν σε άτακτη φυγή, μογγολικά στίφη όπως είναι.

Την ίδια ώρα, ο γαλλικός στόλος αναπτύσσεται δίπλα στον ελληνικό και η ελληνική φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», άξια της προγονικής ναυτοσύνης, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έστειλε τουρκική φρεγάτα που τόλμησε να αποπειραθεί εμβολισμό στο… φαναρτζίδικο.

Τα κρίσιμα λάθη της τουρκικής ηγεσίας και η… κρίσιμη “βοήθεια” από την ελληνική πλευρά

Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι τις τελευταίες ημέρες συντελέστηκε μια μεγάλη ανατροπή στην ελληνική πολιτική απέναντι στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση που έδειξε για μια φορά ακόμα μετά τον Έβρο σωστά αντανακλαστικά, αντελήφθη με τη βοήθεια της στρατιωτικής ηγεσίας την πραγματική αξία του στρατιωτικού εργαλείου και το αξιοποίησε με τον σωστό τρόπο, επιδιώκοντας να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Γράφει ο Ζαχαρίας Β. Μίχας*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ / ISDA)
Από το defence-point
Αυτό έγινε, θέτοντας γερό θεμέλιο στο να ανατραπεί σταδιακά στην τουρκική σκέψη η επιρροή του δυσμενούς για την Ελλάδα προηγούμενου των Ιμίων, με την ελπίδα να ξεκινήσει μια διαδικασία σταδιακής αλλαγής του γενικού πλαισίου εκδήλωσης του τουρκικού αναθεωρητισμού.