Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Συμπληρώνονται(12 Δεκεμβρίου) 21 χρόνια ἀπό τήν κοίμηση τοῦ Μητροπολίτου Κονίτσης Σεβαστιανοῦ († 1994)

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER
Δείτε και ΕΔΩ 
 
Γράφει ὁ Χρύσανθος Σιχλιμοίρης, Ὀδοντίατρος
Από το orthodoxia-ellhnismos
Ὑπάρχουν πράγματι στιγμὲς ποὺ ἡ γραφίδα ἀποδεικνύεται ἀδύναμη νὰ ἀποτυπώσει πιστὰ στὸ χαρτὶ ὅλες τὶς πτυχὲς μίας πολύπλευρης, χαρισματικῆς προσωπικότητας καὶ νὰ ἑρμηνεύσει ἀποτελεσματικὰ τὸ χαρακτήρα καὶ τὸ ὕψος τῆς μεγαλωσύνης της. Καὶ τοῦτο διότι τὸ μεγαλεῖο μίας ἁγιασμένης μορφῆς δὲν ὑπόκειται στοὺς συνήθεις κανόνες τῆς ψυχρῆς λογικῆς καὶ συνεπῶς, δὲν μπορεῖ νὰ ἀποτελέσει ἀντικείμενο μίας κοινῆς ἁπλοϊκῆς ἑρμηνείας.

13 – 14 Δεκεμβρίου του 1803: Η ανατίναξη στο Κούγκι. Οι αιώνιες Θερμοπύλες των Γηγενών.(Bίντεο)

Αφιέρωμα στο Κούγκι

Αυτά που θέλουν να ξεχάσεις οι αργυρώνητοι των μνημονίων και του νεοοθωμανισμού για να γίνεις πειθήνιος ραγιάς στα μισάνθρωπα αφεντικά. Ποιός; Ποια; Εσύ που δίδαξες την λευτεριά, το δίκιο και την θυσία μέσα στους αιώνες…
Στις 13 Δεκεμβρίου του 1803, το Σούλι ήταν υπό την πολιορκία του Αλή Πασά. Μετά από πολυήμερη άμυνα, οι Σουλιώτες λύγισαν από την πείνα και τις κακουχίες και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν. Συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να απομακρυνθούν από το Σούλι. Ο κοσμοκαλόγερος Σαμουήλ έμεινε τελευταίος, μαζί με λίγους συντρόφους του, ηλικιωμένους και βαριά τραυματίες, για να παραδώσουν την μπαρουταποθήκη, που ήταν μέσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Άγνωστη η λέξη Χριστούγεννα στην Αλβανία


Στην χώρα που κατά την τελευταία απογραφή παρωδία του 2011 εξαφάνισε το ποσοστό των Ορθοδόξων Χριστιανών της, η λέξη Χριστούγεννα σκοτώνει τα αυτιά, τα μάτια και το μυαλό των Αλβανών.

Είναι μια χώρα που τον Άγιο Βασίλη τον αποκαλούν «Γέροντας του νέου έτους» και το διακοσμημένο χριστουγεννιάτικο δέντρο αφιερώνετε στην τελευταία μέρα του χρόνου.

Οι Αλβανοί, που στην πλειονότητα τους είναι μουσουλμάνοι, ενώ η χώρα γεωγραφικά ανήκει στην Ευρώπη, καμουφλαρισμένοι "γιορτάζουν" με τα χριστιανικά σύμβολα και αντικαθιστούν τα Χριστούγεννα με μια γενική ορολογία "Διακοπές του νέου έτους".

Προσοχή! Κακόβουλο λογισμικό με στόχο smart phones και tablets

Αναδυόμενο παράθυρο (pop up window), εμφανίζεται κατά την πλοήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο και ενημερώνει ότι η συσκευή έχει προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό
Adtech Ad
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης προς αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους χρήστες κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών (smartphones, tablets κλπ) σχετικά με αναδυόμενο παράθυρο (pop up window), το οποίο εμφανίζεται κατά την πλοήγηση τους στο διαδίκτυο και ενημερώνει ότι η συσκευή έχει προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό.

Πως υποδέχτηκαν τη θέση Πλακιωτάκη για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ

Τι λένε Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης, Άδωνις και Τζιτζικώστας. Ποιο είναι το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ
Στη ΝΔ χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια για να αλλάξει την επίσημη θέση της για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Τέτοια εποχή το 2013 ομάδα γαλάζιων βουλευτών, είχε μπλοκάρει την συμπερίληψή του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θέτοντας βέτο στον Χαράλαμπο Αθανασίου, τον τότε υπουργό δικαιοσύνης της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

H νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να καταργηθεί η πρωινή προσευχή - Αυτή είναι μια από τις 14... παρεμβάσεις για την Παιδεία που ζητούν οι νεολαίοι του κόμματος

Ζητά ακόμα μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία και δυνατότητα απαλλαγής για τους μαθητές, αλλά και αποδέσμευση του λυκείου από τις εισαγωγικές εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Την κατάργηση της πρωινής προσευχής και τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό, προτείνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή της με τίτλο «Δικαίωμα στη Μόρφωση, Δικαίωμα στη Ζωή».

Μια ημέρα έπειτα από το θερμό περιστατικό στο Αιγαίο Νέο επεισόδιο Ρωσίας-Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα

Ενα ρωσικό καταδρομικό και ένα ταχύπλοο της ρωσικής ακτοφυλακής χρειάστηκε να επέμβουν προκειμένου να απομακρύνουν ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Τουρκίας
Μια μόλις ημέρα έπειτα από το θερμό επεισόδιο με το ρωσικό πολεμικό πλοίο και το τουρκικό αλιευτικό στο Αιγαίο και λίγες ώρες αφότου η Άγκυρα διεμήνυσε πως η υπομονή της με την Μόσχα εξαντλείται, ένα νέο περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, αυτή τη φορά στη Μαύρη Θάλασσα.

Μικρή Ρωσσίδα έστειλε γράμμα στον Πούτιν και αυτός της έστειλε αυτό το ΑΠΙΘΑΝΟ δώρο! (Bίντεο)

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν μπορεί να είναι γνωστός… ανά την υφήλιο για το σκληρό του πρόσωπο και τον δυναμισμό του, αλλά, όπως φαίνεται έχει και τρυφερή ανθρώπινη πλευρά.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει το βίντεο που αναρτήθηκε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και δείχνει την 12χρονη Ρωσίδα Όλγα Μαρουσένκο να φροντίζει με συγκίνηση το δώρο που έλαβε από τον πρόεδρο Πούτιν.